gerçektende çok şansssız bir olay geçirmişsin sinirlerinin bozulması normal zaten insan hamileyken hassas oluyor....bebeşinin durumu nasılmış peki dr güzel muayene ettimi bu olaydan sonracanlarım merhaba ben geldim Nasılsınız? ben çok fenalardayım... Midem çok kötü sürekli uyuyorum stresliyim ağlayıp duruyorumm cuma günü sırf doktordaydım testler için uğraştım durdum genel test yapıldı.. Sinirlerim bozuldu hastanede...
doktorda olan olayı anltayım..
Devlet hastanesine gittim 3. sıradayım. Kızın biri geldi annesiyle adet sancısı cekıyor yavrum ağlıyor cırpınıyor resmen bende yasadıgım ıcın bilirim ne kadar zor... Annesi rica etti benden bende ilk önce izin vermedim baktım kız kötü taamamm birlikte girelim doktor izin veirrise bnenden once muayane olursunuz dedim..
neyse doktora girdik fdoktor bana dediki siz dısıarı cıkın neyse onlar tam çıktı ben girdim doktorda yanında ki uyuz sekreterde siz sıranızı verdiniz siz 26. sırada gıreceksınız demeisn mi kriz gecırdım resmen konusyorum doktorla ben sıramı vermedim siz izin veirrsneiz ben den önce muayene edin diye razı geldım dıyorummm
doktor bana " hanımefendi dısarı cıkın" bende " ckıcam ama gelıcem tekrar" dedim sekreter avaz avaz bagırıuor " gelmeyın siz ögleden sonra giiriceksınız doıye"
bende sinirlendim" ben bu hamıle halimde ac acına saat 2 ye kadar nasıl beklıcem ddım" ben " Allah rızası ıcın rahatsız dıye ızın verdim suclu mu oldum " dedim
" doktor neyse gelin dedi bana"
benım doktor arkdasıymıs " eger ahmet beyın hatrı olmasa sizi almazdım da " eğer almasaydı o hastanenin muduru bizim yakın komsumuz onun yanına gidicektim sinirllerim alt üst oldu
insanlık denen birşey kalmamıs ölsen umrunda değiller Allahtan bulsunlar ne diyeyımmm
mrb kızlar uzun zamandır giremiyorumm ikili test verdim umarım inşş bi sorun çıkmaz 1.8 boyun kalınlıgı 7 cm boyu maşalah pipisini gördük eşimle
iyi pazarlar herkese.. nasılsınız kızlar benim 3 gündür kasıklarım ağrıyo batar şeklinde oluyo sizlerdede var mı böyle bir durum ??? dün bizde doktora gittik ölçümlerini yaptı doktor, ikili test içinde kan verdim perşembe gün gideceğim sonucu almak için inşallah güzel haberler alırız... bu arada kilo alıyorum artık 1,300 gr almışım toplam..
Hamilelikte Yapılması Gereken Tavsiyeler
Hamileliğin 3.ayı:
• perşembe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye
9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.
canlarım merhaba ben geldim Nasılsınız? ben çok fenalardayım... Midem çok kötü sürekli uyuyorum stresliyim ağlayıp duruyorumm cuma günü sırf doktordaydım testler için uğraştım durdum genel test yapıldı.. Sinirlerim bozuldu hastanede...
Devlet hastanesine gittim 3. sıradayım. Kızın biri geldi annesiyle adet sancısı cekıyor yavrum ağlıyor cırpınıyor resmen bende yasadıgım ıcın bilirim ne kadar zor... Annesi rica etti benden bende ilk önce izin vermedim baktım kız kötü taamamm birlikte girelim doktor izin veirrise bnenden once muayane olursunuz dedim..
neyse doktora girdik fdoktor bana dediki siz dısıarı cıkın neyse onlar tam çıktı ben girdim doktorda yanında ki uyuz sekreterde siz sıranızı verdiniz siz 26. sırada gıreceksınız demeisn mi kriz gecırdım resmen konusyorum doktorla ben sıramı vermedim siz izin veirrsneiz ben den önce muayene edin diye razı geldım dıyorummm
doktor bana " hanımefendi dısarı cıkın" bende " ckıcam ama gelıcem tekrar" dedim sekreter avaz avaz bagırıuor " gelmeyın siz ögleden sonra giiriceksınız doıye"
bende sinirlendim" ben bu hamıle halimde ac acına saat 2 ye kadar nasıl beklıcem ddım" ben " Allah rızası ıcın rahatsız dıye ızın verdim suclu mu oldum " dedim
benım doktor arkdasıymıs " eger ahmet beyın hatrı olmasa sizi almazdım da " eğer almasaydı o hastanenin muduru bizim yakın komsumuz onun yanına gidicektim sinirllerim alt üst oldu
insanlık denen birşey kalmamıs ölsen umrunda değiller Allahtan bulsunlar ne diyeyımmm
canlarım merhaba ben geldim Nasılsınız? ben çok fenalardayım... Midem çok kötü sürekli uyuyorum stresliyim ağlayıp duruyorumm cuma günü sırf doktordaydım testler için uğraştım durdum genel test yapıldı.. Sinirlerim bozuldu hastanede...
ne güzel resimler. hepsi pırıl pırıl. (bakıyorumda hepsini erkek hepsini sarışın renkli gözlü seçmişsin) inşallah hepimizin yavruları böyle güze, sağlıklı olur.
ayy ne iyi etmişsin kocanın teklifini kabul ederek. güzel eğlenceli zaman geçirirsiniz inşallah. akşamları serin olur belki dikkat et kendine.
bende akşam kayınvalideme gidicem. eşimin mutlu haberini onlarla paylaşmak için aradım. Allahım sen büyüksün canım nasıl bir yemek istiyordu. kadın telefonda o yemeği yapıcam gelsenize bize demez mi. Allah dedim bu kadar olur.
eve dönüşte koçişler gününü kutlayacağımmm :))))
kuzum çok geçmiş olsun...dedende hayırlısıylaa sağlığına kavuşşun....vefat eden yakınınızada Allah rahmet eylesin...sen çook yorma kendini..bebeğin için...Ne güzel keşke İst.da da bu tarz çok yakın bağ evleri olsa da gidebilsek..Bence değerini bil tatlım,sende bi eldiven takarak toprakla,çapayla vesaire uğraş(mesleğini yapamamış bi ziraat mezunu olduğum için) çok severim bende bağ bahçeyle uğraşmayı,şimdi tam ekim dikim dönemi zaten...
Bizde 2 gündür dedemle uğraşıyoruz,herşey o kadar güzeldi ki,konuştuk,sohbet ettik o her zaman ki esprili tavrıyla bizimle konuştu dedecim eve geldik 2 saat sonra adamcağızı yoğunbakıma kaldırmışlar,duramamış,serumu sökmeye kalkmış.Şimdi biraz daha iyiymiş ama Almanya'da 1 senedir lösemi hastası olan kardeşi var onu sayıklıyormuş,kaç senedir görüşmüyorlarBabaannem"kaç gündür resimlerine bakıyordu zaten"deyince anladım ki kafaya takıp stres yaptı..
Aksi gibi k.validemin kanser hastası kuzeni vefat etti Altınoluk'ta eşimin tarafı da topluca oraya gittiler.
Ay kısacası dün çok kötü bir gün geçirdim.Allahım beterinden saklasın...
Aminnn Aminn canımseninde gözün aydın canımne güzel duygular değilmi Allahım isteyen herkese tattırsın bu duyguları kimseyi mahrum bırakmasın bu harika duygulardan amiiinnn
hoşgeldin ,hayırlı olsun tatlım Allah kucağına almayı nasip etsin.mrb arkadaşlar ben yeni katılıyorum sat 11 şubat 2. bebeğim olcak inşallah 5.5 yaşında oğlum var biraz zor geçiyor bu ilkinde hiçbirşey anlamamıştım ama bu kendini hissettirdi mide bulantıları halsizlik hala devam bide göbüşüm büyüdü benim hemen :)))
çok teşekkür ederiz teyzesi Binlerce şükürler olsun Rabbime, sen ne zaman gideceksin tatlım senin bebeişide çok merak ediyorumm.hepimiz güzel heberlerle gelicez inşallah.canımm arkadasımm çok sevindim bu güzel haberler bana çok iyi geldi.. ohh hep böyle güzel haberlerle geliceksin inşallahh
bende 4 kilo aldım canım inanamıyorum hala nasıl aldığıma ama oldu işte :44:merhaba kızlar uzun suredir evde yoktum yazaamndım maşalla hep guzel haberler var sizlerden bende gecen perşem be kontrolume gittim cok şaşırdım fasulyem tamm bi kucuk 5 cm lik insan halne gelimiş ay nasıl oynutodu kıpır kıpır 20 gun bu nasıl bi değişimdir çok heyecanlıyı 11+4 cıktı 2 gun fazla çıktı cnm benim ki 20 gun önce 5 gun geriden geliyodu bi daha kı ay cinsiyet dr bu haftalarda yanılma çok olduğundan mayıs sonu sölucek nasipse toplamda 2 kg aldm sizlerde durumlar nasıl bakım
evet canım batma bendede var özellile ani hareketlerde çok fazla oluyor ama okudum çok normalmiş bu aylardaiyi pazarlar herkese.. nasılsınız kızlar benim 3 gündür kasıklarım ağrıyo batar şeklinde oluyo sizlerdede var mı böyle bir durum ??? dün bizde doktora gittik ölçümlerini yaptı doktor, ikili test içinde kan verdim perşembe gün gideceğim sonucu almak için inşallah güzel haberler alırız... bu arada kilo alıyorum artık 1,300 gr almışım toplam..
canım hangi market olduğunu yazmamışsın , ve hangi ürünün tanıtımı?kızlar merhaba nasılsınız bakım bugun cok garip bişey oldu buyuk bi markete gittik bi bayan geldi bi bez markasından tanıyım yapan bana bi kutu uzattı ve hamile anne adaylarına hediyemiz dedi anneler gunu için cok şaşırdım meger artık dıaşrıdan gebe olduğum anlaşıyomuş bi yerde hoşumada gitti sanki eşimlede gulduk baya guzel bi kutuydu tupper in 40 tl değerinde çok guzel ısı korumalı bi mama saklama kapı cıktı bayağıda buyuk şık bişey yanında bi kaç bez ve leke cıkarıcı urun verdiler hamişlikle ilgili broşur ve cd verdim sizlerede duyurmak istedim 30 hazırana kadar devammış hepinize iyi pazarlar
ben sarışın yeşil gözlüyüm canım...kuzumda bana benzesinnn çok isterimmmbelkide
ondandır elimin hep sarışın renkli gözlü bebeklere gidişi...erkek bebek konusuna gelinceee Rabbim biliyorr gönlümdekini...duamı eksik etmekte istemiyorum...Rabbimden sağlıklı sıhhatli hayırlı Allahın rızasını kazanmışş bi erkek evlat istiyorum bunu artık sizdee biliyorsunuzz burcuu teyzoşşş
eşinin işlerinin rahatlamasına çok sevindim canım gözün yadın
kuzum çok geçmiş olsun...dedende hayırlısıylaa sağlığına kavuşşun....vefat eden yakınınızada Allah rahmet eylesin...sen çook yorma kendini..bebeğin için...
o akşam bağ evimize gittik hemen iş çıkışı...hava geç karardığı için eşim epey iş yapabildi...bende temiz hava almış oldum...biraz rüzgar vardı ama dikkat ettim kendime...
wayy kıyamam sen demek zifaat fakültesi mezunusunn haaa...ne güzel...eşim mali müşavir ama şimdi okumayı gözü yese ziraat okuyacako denli çok seviyor...organik şeyler yetiştiriyor bağda...benim kendi annemlerinde var bağ evleri...ben bekarlığımdan da alışkınım ama bahçeyle çok uğraşmam...mahsülünü yemek güzell oluyorr eşimde diyorkii 'çıraklık yapmayana ekmekk yok'
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim...nelerinin-tatli-gobusleri-5.html#post24347611
buda bizim 12+5 göbüşümüzz(bu simgedeki kadar oldu göbeğimm)
mrb kızlar uzun zamandır giremiyorumm ikili test verdim umarım inşş bi sorun çıkmaz 1.8 boyun kalınlıgı 7 cm boyu maşalah pipisini gördük eşimle
slm kızlar benim kontrolümde güzel geçti çok şükürinş. perşembe günü ikili testin sonuçlarını aldığımızdada mutluluktan havalara uçarız inş. güzel haberler alırım yine ultrasonda gördüm yine bebeğimi kuzum benim çok tatlı annem bizi ziyerete geldi başka şehirden ve çok merak ediyordu birlikte girdik dr. bebeğimin görüntüsünü yakalar yakalamaz şok oldum kollar bacaklar kıpır kıpır bebeğimmi kıpırıyor dedim dr.um güldü evet dedi bak anneannesine hoşgeldin diyor ilk kez kıpırdadığını gördüm müthiş bi duygu ense kalınlığı çok iyi dedi dr. maşallah canımın parçasına benim kuzuma yavruma ultrason fotomuzu ekleyemiyorum ama çok güzel görünüyor herkesin kendi bebeği demi yaaa Allahım inşallah sağlıklı hamilelikler geçirip güzel güzel sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün pırıl pırıl güzel mi güzel hayırlı bebekler dünyaya getirmemizi nasip eder aminnnnnnnnn.....
mrb arkadaşlar ben yeni katılıyorum sat 11 şubat 2. bebeğim olcak inşallah 5.5 yaşında oğlum var biraz zor geçiyor bu ilkinde hiçbirşey anlamamıştım ama bu kendini hissettirdi mide bulantıları halsizlik hala devam bide göbüşüm büyüdü benim hemen :)))
tşk ederim cnm
canımm arkadasımm çok sevindim bu güzel haberler bana çok iyi geldi.. ohh hep böyle güzel haberlerle geliceksin inşallahh
benimle aynı durumdasın canım. bu iki gündür yeni birşey keşfettim.
ben annemde ananemde başka kalabalık bir evde yersem istifra etmiyorum. bu sabah ananeme kahvaltıya gittim. öğle yemeğinede oradaydım. akşama anneme sonra çaya komşuma gittim:) hiç istifra etmedim tüm gün. fenalaşınca cam açıp naneli şeker yedim. eğer imkanın varsa evde yeme. ben evde su bile içemiyorumbende eşimden tiksiniyorum. evdeki herşeyden uzağım çok sevdiğim köpeklerimi bile eskisi gibi öpüp koklayamıyorum
sağlılkla alalım kucağımıza herşeyin binlerce katına razıyız.:
merhaba kızlar uzun suredir evde yoktum yazaamndım maşalla hep guzel haberler var sizlerden bende gecen perşem be kontrolume gittim cok şaşırdım fasulyem tamm bi kucuk 5 cm lik insan halne gelimiş ay nasıl oynutodu kıpır kıpır 20 gun bu nasıl bi değişimdir çok heyecanlıyı 11+4 cıktı 2 gun fazla çıktı cnm benim ki 20 gun önce 5 gun geriden geliyodu bi daha kı ay cinsiyet dr bu haftalarda yanılma çok olduğundan mayıs sonu sölucek nasipse toplamda 2 kg aldm sizlerde durumlar nasıl bakım
faceye kapalı bir grup oluşturup ordanda görüşsek olur mu kızlar k.k. yı sürekli takip edemiyoruz???
Kızlar, bende en başından beri sizi takip ediyorum. Hatta başlarda buraya birşeylerde yazmıştım..
Ama benim bulantılar daha 5 haftalıkken bir başladı.. Şu an 10. haftadayım..
Hala son sürat devam ediyor.. Hastanede yattım.. Hiçbirşey yemeye, yemek görmeye tahammülüm yok..
Bütün gün öğüre öğüre yatıyorum.. 5 dakika bile rahatlayamıyorum.. Gece- gündüz hep bu şekildeyim..
Heryer kokuyor.. Eşime yaklaşamıyorum.. Oğlumun yanıma yaklaşmasına izin vermiyorum..
Çocuk şaşırdı kaldı.. İyice nefret edecek bebekten..
Bu günlerde de hep bebeğime birşeyler olduğu korkusu var bende.. Bunu içimden bir türlü atamıyorum..
Her sabah, bebeğimin kalbi bugün durdumu acaba diye uyanıyorum.. Nedir bu yaa..
İçimde hiç sevinç yok.. Hep tedirginlik.. Hep karamsarlık.. Ve korku..
Sanırım bitip tükenmek bilmeyen bu bulantılar, psikolojimi iyice bozdu..
Bana dua edin ne olur.. Bana ve benim durumumda olan herkese..
Hamilelerin duaları kabul olurmuş...
Ben yazılanları okuduğumda 300 Lü sayfalardaydi bugün 1000 lerde .... 25 Nisan'da kontrolum vardı kalp atışını 6 haftalıklta duymamıştık neyseki hersey yolunda pit pit atıyordu kalbi .sizlerle beraber bu yolda yürümek cok güzel .suanda hesaplarıma göre 9 haftalık mercimeğim. Ne kızımda nede düşük yaptıgım iki hamilelikte hic bu kadar asermemistim.mide bulantisi Cook kötü çıkarsam rahatlarım belki ama onuda yapamıyorum yorgunluk halsizlik Cook kötü. Sizler nasılsiniz ?
kuzum çok geçmiş olsun...dedende hayırlısıylaa sağlığına kavuşşun....vefat eden yakınınızada Allah rahmet eylesin...sen çook yorma kendini..bebeğin için...
o akşam bağ evimize gittik hemen iş çıkışı...hava geç karardığı için eşim epey iş yapabildi...bende temiz hava almış oldum...biraz rüzgar vardı ama dikkat ettim kendime...
wayy kıyamam sen demek zifaat fakültesi mezunusunn haaa...ne güzel...eşim mali müşavir ama şimdi okumayı gözü yese ziraat okuyacako denli çok seviyor...organik şeyler yetiştiriyor bağda...benim kendi annemlerinde var bağ evleri...ben bekarlığımdan da alışkınım ama bahçeyle çok uğraşmam...mahsülünü yemek güzell oluyorr eşimde diyorkii 'çıraklık yapmayana ekmekk yok'
Amin canım çok sağol,kaç gündür bi koşturmaca içindeyiz bakalım ne olacak.
Valla o kadar istedim ki kendi mesleğimi yapabilmeyi ama İst.da iş alanları çok sıkıntılı bu konuda o yüzden hep başka işlerle uğraştım..
Valla eşin işi biliyor,ziraatte para yok artık iyi yapmış müşavirlik yapmakla,ziraat artık bir hobi gibi oldu.Oysa ki tarım ve hayvancılığa gereken önem verilseydi şu an biz bambaşka bi ülkeydik aaah ah yaram deşildiNeyse bu konulara girersem hiç susmayabilirim
Bence bol bol tadını çıkar tatlım,ordaki ürünleri bolca ye,he bi de eşine söle organik yanmış ahır gübresi kullansın..Bahçe bostan işlerinde vazgeçilmezdir,okulda çok kullanırdık..
Sizin oralarda kolay bulunabilir..Toprağınız da verimliyse oohh fıstık gibi organik ürünler yersiniz..
napacannn kuzumm yaa şartlar el vermeyince yapacak bişey yok...sonraa bahçeli bi villaya taşınırsınızz inşallahh..sende kendine cici bir hobi bahçesi yaparsın...bizim burda milletin yaa bağ evi vardır yada mersinde yazlığıı en yakın sahil şehri olduğu için sanıırm biz bağ evi olanlardanız...ve çok yakın olduğu için şehir merkezinee (10-15 dakıka) her an gidip gelebiliyoruzz...annemler yazdan yaza orda oturuyorlarr babam hergun işe gelıp gıdıyorr düşün yaniii
çok doğruu söylüyorsunn...aslındaa kendi bahçemizde yetişen ürünlerin tadı bi ayrı oluyorr...bisürü fidan diktikk bu sene...bakalım kaç tanesinden meyve alacağızz kuzumunnn kısmetineeeşime iletceem canım önerini..çok memnun olacakk bu öneriyi duydugunaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?