2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

ah canım ya insanlar ne kadar anlayışsız hamilesin sen yaa hiç mi vicdan yokk ama sen elin kızıısın yaaa kendi kızları olsa bir bardak taşıtmazlar bu halde Allahtan bulsunlar ne diyeyimmmm

kızlar bu arada kocişler günü ne ya ben kaçırmısım

günaydın kızlar,
bu gün bizim bebişimiz geliyo , yengem doğum yapıcak çok heyecanlıyım . Doğum çantasını, ilk giyiceği kıyafetleri beraber hazırladık o kadar güzel bir duyguymuş ki

ayy canım bende heyecanladım, inşallah kazasız belasız bir doğum olur. Allah bahtını açık etsin yavrunun.

ama arkadaşım kocan gitmeyelim dediği halde gitmişsin yahu. sanırım sen önceki gün düğüne götürünce eşin, kendini borçlu sandın. valla benim burda içim ezildi. öyle iki büklüm kalmışsın, bide psikolojik olarak insan yorulunca ayy bebeğe bişi oldu diye yiyip bitiriyor kendini. sen ne zaman akıllanacaksın arkadaşım??

neyse artık düşünüp düşünüp kendini hırpalama bir dahada yapma. azcık kocanı dinle yahuu.

Son düzenleme:

İNSANLIK ETMİŞSİN SEN CANIM. keşke sen gibilerin kıymeti bilinse. ama bu yaptıkların önüne çıkar damatlaarından gelinlerinden seninde yüzün güler inş... millet kafasında 40 tilkiyle dolaşırken, senin yaptığın büyüklüktür. hiç kızma kendine. en azından için rahat, başkasının hakkı sana gececeğine senin hakkın onlara geçmiş.sen o kadar iyisinki.şimdi tekrar gel deseler , yine gidersin.ben eminim.içinde fesatlık yok. gelelim sadede... börekler güsel oldumu kızzzzz ????

günaydın kızlar, haftasonu giremedim neler kaynattınız neler yaptınız dinlendiniz mi bakimmm alışverişler yapıldı mıııııı:103:
ay bu sabah çok zor geldi kalkmak, bebeğim hiççç sevmiyor kalkmayı yine kalkınca çıkardık anca toparlandım,
haftasonu bol bol dinlendim, piknikler yaptık, yeşilliklere yattım ohh çok rahatlatıcıydı. siz neler yaptırnız

canım ne güzel bebeğinn oy maşallah kuzuna 2 li taramada temiz çıkar sen kalbini ferah tut

evet canım gececek inş bu aydan sonra hiç bişey kalmıyacak inşşş
çayımızı içeceğiz herşeyimizi yiyebileceğiz inşş o günler gelecek
benim eltiler bana sen doğurma bir daha böyle nasıl yaşıyorsun diyorlar

kocişler günü kocişlerimize son haftalarda göstermediğimiz sevgi ve ilgiyi vermek canım ama daha nasip olmadı bana :78:

Son düzenleme:
kızlar geçen hafta kayınvalidemler aradı canım sıkıldı sizle paylaşmak istedim abartıyormuyum acaba :26:

eşimle konusuyorlar hoparlör acık konusuruz

kv " serkan napıon moonsun napıyo"
eşim" iyiyz anne"
kv" bebek napıo yerinde mi düştü mü"
ben eşim afalladı
eşim" duraksadı elhamdulillah yerinde ve iyiyizzzz"

ay çok sinir oldum beni istedi telefona neden aramıyormusum sitem ediyorrrr hep laf sokmasa olmuyoorrrrr işte bundan aramak istemiyorummm

insan bebeğiniz sağlıklı mı büyüdü mü derrr

bulemsu kullanıcısından alıntı

durun size hafta sonumu anlatayım ben hele dün akşama aklıma geldikçe çıldırıyorum
sinirimden kayganamın telefonunu karalisteye aldım hiç bir şekilde ulaşamaz artık telefonla bana ama kapım da biterse bilemem :44:
cumartesi pikniğe gidelim dediler benim gidesim yoktu eşim gitme dedi burcuxxx gitme dedi ama kızlar çok ağladılar atlatım gitti bende
bulantım çok fazlaydı öldüm o gün ama kızlar eğlendi ya bana yeter onların neşeleri
o akşam ben yorgun eve döndüm eşim bizden sonra geldi ve ben gene kocişler günü yapamadım uyuyordum o geldiğin de çünkü
sabah erken uyandım sonra eşimi uyandırdım köyümüzde düğün vardı köy düğünü ona gidelim ne olur ne olur dedim kırmadı aşkım beni anacığımıda aldık atladık gittik köye
annem çok sevindi hep akrabalarını görünce beni gören akrabalarım da çok sevindiler
neyse biz ikindin döndük annnemin evine
akşamada eşimin anneannesi bizi şaç böreği yemeğe davet etti
eşim ailesiyle bir araya gelmemek için gitmeyelim dedi
anneanneni üzme dedim demez olaydım
eşimin anneannesine gittik bizi börek yemeğe davet eden anneanne bana bulemsu siz yapacaksınız biz yiyecez hastayım ben demez mi
ben bu halimle yufka açıp börek yapacam hemide 20 kişiye
ben bilmem dedim (YALAN)ama içlerim yağlarım dedim
neyse kaynanm geldi iş kaçagıdır kendisi annesi yapacaksın diyor o yapmam diyor deli etti herkesi yaptığı hamurlar oyuncak gibi oldu
ha bu arada 3 gelin ordayız birde eşimin dayı kızları anneanne hep bana yaptırıyor ayak işlerini
millet oturuyor bulemsu sunu getir bulemsu bunu yap
oda hamile olmuş her işini kendi yapmış
ses etmedim
sonra anneanne kaynananın işini beğemedi bulemsu su iş böyle mi yapılır diye bana kızıyor
kaynanam ise bulemsu bu böyle yapılır diye bana kızıyor
kaldım arada sinir oldum eşşekliğime doymadım sürüdüm gittim kocamı oraya
sonra benim kaynana yağ gibim kaydı gitti yanımızdan işten kaçtı annnesi hangi işi yap dediyse yapamadı sonrada küstü gitti
iki büklüm tam 2 saatten fazla börek içi yaptım karnım nasıl acıdı ayağa kalkamadım
tabii eşim bu arada bana çok kızdığı için yüzüme bakmadı hak eden sen dedi haklıydıda
sonra pişen böreklerin kokusu üzerime sinmiş yedek kıyafet yok kendi kendimden iğrendim akşamleyin oturduğum yerde kendi kokumdan içim kalkıyor
bu arada kaynanam da bana düşman gibi bakıyor eşşeğini dövemeyen palanını ,palanını dövemeyen yularını hesap
dişine en yumuşak benim
sinir oldum
ah kafam dedim sabaha kadar uyuyamadım

ayy bulemsu çok iyi dayanmışsın arkadaşım, valla ben yapamazdım kusura bakmayın derdim sanırım çeker giderdim yada, sen çok sabırlısın, ben bu kadar sabırlı bir insan değilim sanırım :26:
ama sevap kazanmışsın, iyilik yapmışsın inş. değerini anlarlar..

bir daha gitmem zaten aile toplantılarına
canım eşim çok kindardır ailesinden ne kadar uzak kalırsa o kadar soğur bu yüzden gidelim dedim o ailesi için değil dayısı için gitti beraber büyümüşler çok sever dayısını değilse gene götüremezdim
ben asıl kaynanama kızıyorum büyük eltim bana yardıma geldi kızı 3 aylık durmamış çocuk bakmamış kaynanam gitti gelin aşşağıya
bende böreği yolladım emzikli diye
insan acır bebeğe azcık bakar da gelin böreği yer
her iş bitti aşşağıya bir indim börek tabağı kenarda eltim çocuğu sallaya sallaya uyumaya çalısıyor
aldım çocuğu o yorgun halimle doyur karnını dedim vicdanım izin vermedi
o gelin açken o çocuk ağlıyorken hiç mi için sızlamadı birde o eltimi çok sever öyle der
sonra annesine beni şikayet ediyor kaynanm gözü görmüyormuş ben doktora götürmüyormuşum
işim yok da seni taşıyacam doktor doktor başın da kocan var 3 oğlun var benden başka 2 gelin var birinin çocuğu çömleği yok
ama ben götürecekmişim gerekirse özel doktora götürecekmişim
ha parasını da ben verecekmişim

ayyy inanmıyorummm ne kötü insanlar bunlarrr... benim kayınvalidem karnıın ağrıdığını duymuş eşimden bütün gün ağlamış ya bişey olursa diye... boşver valla arama. insan olmayı öğrensinler önce.ay çok sinir oldumm

moonsun sen haketmişsin bacım. bilmiyor musun kaynananı? ne diye başına dert alıyosun anlamıyorum. boşverip gitseydin evine kocanla zaman geçirseydin... normal değil vallahi bunlar. Peygamber sabrı var sende...

kız ben değilim o bulemsu bacım

evet ya onla konusunca hep sinirlerim bozuluyor keşke ılımlı yaklaşsa beni hizmetçi olarak görmese belki hersey daha iyi olabilridi... Kızına 1 bardak kaldırtmaz ben evlerine gidince camlar halılar silinirrrr

ayy canım sorma ben de hala öksürük halindeyi. öksürürken karnımı tutuyorum .. ağrı giriyo çünkü... sabaha kadar görsen var ya sürekli su içiyorum. ıhlamur içiyorum. bi de su içerken çok ılık içiyorum canım.

nasıl bir soru soruyorsun diyemedi mi eşin?

sabır kat sayım fazla canım annemden kaynaklanıyor bu huyum yetiştirme tarzın da hiç arama hakkım yoktu el kapısına gideceksin diye göz açtırmazdı
çok üzülürdüm annemin davranışına ama şimdi bu kaynanayla baş etmenin tek yolu buymuş diyorum ve iyi ki yapmış diyorum

hahaaayyy ikinizin mesajlarını karıştırmışım. amann ne farkeder, al birini vur birini olmuş sizinkiler artık.
kızım en baştan hanımlığını koruyacaktın. valla ben gittiğimde oturuyorum, varmı yapılacak bişi anne diyorum, yok diyo. iyi ozaman diyorum. ama bi laf söyleseler ben arkada kalmam kesinlikle... boşver konuşma sen de. sürekli gitme. kocan da farkında sonuçta. onlara iyi olmak, yaranmak sorunda değilsin ki... düşünsene senin kızına birisinin böyle davrandığını...

üslübu biraz yanlış olmuş tatlım :) o ne öyle hormudanır gibi bebek yerinde mi dğeil mi hay allam

bizimde alt kiracımız yeni öğlendi hamile olduğumu kayınvalidemler geldiğinde sölemiş bende biliyor sanıyordum, neyse
beni gördü kadın; hayırlı olsun dedi.
sağol dedim,
kadın; anca haberim oldu dedi
bende 3 ya bitince söylemeyi düşündük ondan dedim,
kadın;iyi olmuş şu yan komşu 9 aylık bebeğini kaybetti doğmasına 2 hafta var, bebeğin kordonu boynuna dolanmış ölmüş demez mi
birde devam ediyor, işte çok hazırlık yapmıştı herşeyi kaldı felan, çok hazırlık yapmakta iyi değil dedi.

ay bir fena oldum , yukarı çıktım eşime anlattım oda öğrenmiş seni böyle mi tebrik ediyor dedi, neden hamilelere böyle şeyler anlatıyorlar dedi.

Yaa sizlerin nedir bu kayınvalidelerden çektiği ?
Bulemsu belli zaten iyi niyetine yeniliyor ama moonsun biraz dişli ona da yapıyor kayın validesi... Ben uzağım görüşmüyoruz diye belki bana tuhaf geliyor bu tarz şeyler. Ama işin insani boyutunu düşününce insanlar kendi egolarını tatmin edecekler diye doğmamış bebeğe hem fiziki hem psikolojik eziyet ediyorlar. Allah katında bunun ne anlama geldiğini biri bunlara anlatsa acaba bir işe yararmı ?

Cahillik gerçekten çok tehlikeli...

ayy inanmıyorum yaaa.

eşimin hatırı olmasa varyaaa neler yaparım ama önce Allahtan korkarım sonrada eşimin üzülmesinden.. Ben onları yüce mahkemeye havale ettimm

canım kadının amacı zaten eşimi arada bırakıp kavga çıkarmak uymamaya calısıyoruz napalım

daha önce tekrarlayan düşüklerin mi oldu ki?
nie öle soruyo.anlayamadım.... ağızlarından hayırlı laflar çıksında hem hayr olsun, hem bizlerede moral olsun değil mi....

canım bizde uzağız 11 saat yol var aramızda ama biraraya gelincee çok sorunlar yasanıyor 20 tane olay oluyorsa ikisine cevap veriyorum sıkıldım ama artık kendime söz verdim eger bir laf sokarsa artık fazlasıyla cevabını alıcakkkk napalım iyilikle basa cıkmaya calıstım olmadı dinsizin hakkından imansız gelirmiş birde böyle dneyelim

daha önce tekrarlayan düşüklerin mi oldu ki?
nie öle soruyo.anlayamadım.... ağızlarından hayırlı laflar çıksında hem hayr olsun, hem bizlerede moral olsun değil mi....

yok canım yaaa Allah korusunnn düşükten bebeğimizi kaybetmekten

cahil ne denebilir ki bunlar ne ki annanem annem bile sabrıma hayran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…