- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
Evet alırsam kötü olur benim için.
Canım her gün düzenli yürüyüş yapmaya çalışıyorum 1 saat kadar yürüyorum,fırsatın varsa eğer mutlaka yapmaya çalış tavsiye ederim.İşe yarıyor..Beni de gaz mahfediyor geceleri özellikle..
canım önceki mesajımı sana direkt kopyalıyorummmm :
"canım doktora sordum herşeyi. Bana kısaca; Bu testin kesin bir sonucu olmadığını,olumsuzken olumlu da çıkabildiğini, eğer herhangi bir problem varsa anne karnında müdahalenin mümkün olmadığını söyledi... Bir sorun varsa aldırmayacağıma göre bu testi yaptırmak istemedim. eşim de destek oldu sağolsun. Bir çok arkadaşım yaptırmadı bu testi... Yaptıran bir arkadaşım da 6 ay kendini yedi bitirdi bebek sorunlu diye...çocuk sapasağlam doğdu... "
tam olarak bizim nedenimiz buydu tatlım.ve bir de boşu boşuna endişelenerek 6 ay geçirmek te vardı işin ucunda...
ve bir de dini boyutu konusunda ise: kimsenin düşüncesi kimseyi ilgilendirmez bana göre... neler duyuyoruz burda.kimsenin fikri değişiyor mu? hayır değişmiyor... dini boyutunu düşünen kişiler ona göre bir doktora gitmeli... zaten ateistte olsa çok müslüman da olsa sadece soruyolar yaptırmak istiyor musun diye? kimse haram ya da helal diyemez ki doktorlar bu konuda zaten ehil olamazlar...
doktorun süpermiş ama, bir kaç diyetisyenden duymuştum, anneye kilo aldırmayarak bebeğe kilo aldırabiliyoruz demişlerdi... umarım seni bu şekilde yönlendirebiliyordur canım...
evil hayvan ne besliyorsunn mesela doktorum bana evde kedi beslemeyin tüylerine dikkat edin demişti zaten hayvan beslemiyorum kokusu temizliği midem kaldırmaz benim
bak ya bu unutulur mu kızdım doktoruna ya, kuzum sen yine de hemen yaptır bir üniversite hastanesine :)
benimde kuşlarım var iki tane zararlımıdır acaba ben hiç sormadım böyle bişi:44:
bakıyorumda gerçekten oğlan dolmuş burası:) oh hoş gelmişler minik erkekler.aslında ben hep kız istemiştim şöyle süslü püslü bi kızm olsunda kırmızı ojeler süreyim minik minik parmaklarına isiyodum ama oğlan annesi olmakta çok güzelmiş öğrenir öğrenmez değişti duygularım okadar mutluyumki şimdi allahım güzel günlerini göstersin.
kaçıncı hafta cinsiyet öğreniliyor ????
ya 3 kilo almışım 3 ayda ama bana ne yaptın sen böyle giderse normal doğum olmaz dedi.İlk 3 ayda bulantıdan dolayı verirler sen almıişsın dedi.Dakikalarca nasıl beslenmem gerektiğini anlattı.Çıkarken bile beslenmeye dikkat dedi.
benim doktorumda 5 ayda hiç kilo almamalısınn dedii ben uçtum gittim yarın doktora giidcem bakalım kesinnn ağır çıkıcam tartıda olabildiğince hafif giyineyim ben
Yaaa ama bana da yapılmadı bu testlerr( Hem doktoruma da sordum yapılacak test var mı diyee,, yok şimdilik kan düzeyi yeter demişti Ayrıca benim de muhabbet kuşum var evde bir zararı olur mu ki
doktora sor kuzum sonuçta onunla da taşınan hastalıklar var ama diğerleri gibi kategorilendiriliyor mu bilemiyorum..
Kuzummm inşallahhh, her zaman bekleriz, ne güzel arkadaş olur bebişlerimiz, hatta ben de Ankara'ya annemlere geldiğimde senin oğluşunu sevmeye gelirim
inşallah yabebişleri de beşik kertiği yaparız
evet hakkaten öyle çok saolsunlar çok da ilgililerde :)oyyy maşallahhhrabbim sağlıklaa sıhhatlee kucağına almayı nasip etsin kuzunuu
amin canım hepimizin inşallah :)
maşallhhh şanslısınızz gerçektenailede doktor olması harika bişey bencedeee
Kızlar ben TORCH testi yaptırdım mı bilmiyorum 7. haftada kapsamlı bir kan testi yaptırdım ama isimlerini sormadım 2-3 tüp kan ve idrar testi vermiştim...
Gidince sorayım bari....
kan tahlillerinde Ig ile başlayan değerler varsa yapmışlardır canım...
Evet aslında 1 hafta içinde bir tablo yapılabilir..Daha rahat bakabiliriz..
evet ya süper olur:)
kedi besliyorum canım, aile hekimim ve hemşiresi hemen uzaklaştır evden dedi gıcık oldum tabi, sanki eski eşya atıyom sokağa, neyse kadın doktorum önermiyoruz dedi, zaten risk grubunda olmadığını söyledim, ev kedisi, aşılı, dışarıyla bağlantısı yok, ayrıca ben de kokulara çok duyarlıyımdır, kediler kokmaz, temiz hayvanlardır.
bugun sorucam kesin, bir de anlamadığım toksoplazma negatif çıksa bile bir önlem yok ki, sordum ben aşısı var mı diye, negatif çıkarsa yok dedi, iyi de örneğin şimdi negatif çıktı, 3 ay sonra pozitif olmayacağı ne malum anlamadım gitti
bilmem ki, olmaz herhalde, bakımı düzgün yapılıyorsa, bazı antiparazit fısfıslar var ama kuşlara da, pek bilemicem
ayyy kader arkadaşım benim :) ben de öyle ya mini mini parmaklarına oje süreyim cilveli cilveli bir kız olsun istiyordum ama nasiphayırlı evlatlar olsunlar inşallah:)
canım doktorun görürse ve ultrasonu iyiyse ikili teste gidince söyler. yoksa beklemen gerekir. benim 11+4 de (ultrasona göre 12+2 idi) doktorum söylemedi, bugün tesadüf öğrendim :)
evet yeni nesil doktorlar kiloya çok karşılar, hiç sevmiyorlar. benim 1,5 kilo görünüyordu ki bir sabah aç karna biri akşam tok karna tartımdı 1,5 görünüyordu 3 ayda ona bile mırın kırın ettinapacaz bilemiyorum
dikkat et kuzum hamur işlerini çıkar hayatından onlar çok kilo aldırırı, ekmek ye o kadar etkilemez ama sabah kahvaltılarında yenilen poaça börek mahvediyor denenmiştir
Yaaa ama bana da yapılmadı bu testlerr( Hem doktoruma da sordum yapılacak test var mı diyee,, yok şimdilik kan düzeyi yeter demişti Ayrıca benim de muhabbet kuşum var evde bir zararı olur mu ki
doktora sor kuzum sonuçta onunla da taşınan hastalıklar var ama diğerleri gibi kategorilendiriliyor mu bilemiyorum..
Kuzummm inşallahhh, her zaman bekleriz, ne güzel arkadaş olur bebişlerimiz, hatta ben de Ankara'ya annemlere geldiğimde senin oğluşunu sevmeye gelirim
inşallah yabebişleri de beşik kertiği yaparız
evet hakkaten öyle çok saolsunlar çok da ilgililerde :)
kan tahlillerinde Ig ile başlayan değerler varsa yapmışlardır canım...
evet ya süper olur:)
Çıktılarını almadım doktorum bakıp söylüyor, daha doğrusu sorun yoksa birş ey söylemiyor değerler iyi çıkmış diyor...
Sakin biri doktorum sorunca söyler sormayınca çok konuşmaz....
Evet alırsam kötü olur benim için.
Canım her gün düzenli yürüyüş yapmaya çalışıyorum 1 saat kadar yürüyorum,fırsatın varsa eğer mutlaka yapmaya çalış tavsiye ederim.İşe yarıyor..Beni de gaz mahfediyor geceleri özellikle..
Yürümek mi hasret kaldım valla....
Yürüdüm geçen gün eve geldim 10 dk sonra kahverengi bir akıntı gelmiş...
Korktum açıkcası 4. ayı bitirinceye kadar öyle yürümem artık....
bugun sorucam kesin, bir de anlamadığım toksoplazma negatif çıksa bile bir önlem yok ki, sordum ben aşısı var mı diye, negatif çıkarsa yok dedi, iyi de örneğin şimdi negatif çıktı, 3 ay sonra pozitif olmayacağı ne malum anlamadım gitti
tatlım mesela ben kızamık geçirmişim bir sorun yok ama toksoplazma geçirmemişim dikkat etmem gerekli. sen de neye bağışıklığın var neye yok bilirsin, uzak durursun. sen bilirsin bizim arkadaşlardan birinin başına geldi önceden baksaydık iyi olurdu falan dedi doktor. benimde eltim doktor bana hemen yatırdılar tüm testleri var demek ki bir bildikleri.
Off o gaz şikayeti bende de var hatta sabah kalktığımda sanki karnıma büyük bir taş koymuşlar gibi oluyor, elimle dokunduğumda sertliğini hissedebiliyorum, hareket bile edemiyorum, işin kötüsü bebişin olduğu yeri de sıkıştırıyorbiraz kalkıp, yürüyünce geçiyor ama çok kötü bir durum canım. İnşallah bebişlerimizin gazı olmaz biz hadi neysek de....
Kızlarrr bu arada Bulemsu nerde bugünn??? Bir de Şahinus, yok ne zamandır?
Zaten az kaldi ogrenmeme ayin 24 te randevum... Benim 5 yasinda bir oglum var ona dedimki kardesinin ado ne olsun bana definite esma olsun... Cok sasirdim o isimde kimsede yok cevremizde ... Dedimki nerden duydum by ismi annecim dedi Ben gece uyudumya ruyamda dede vardi Ben yanlizdim hic utanmadim korkmadim ondan.. o bana dediki kardesinin adi esma olsun.... Benim icime erkek doguyor.. oglumun ruyasida sanki kiz olcakmis gibi cocugun icime dogdu...
Gerçekten o kadar iyi geliyor ki.Riskliyse dr önermez haklısın canım.
En iyisi bildiğin gibi yapman zaten..Dikkat et o zaman kendine...
Sağol tatlım,zaten tabi ki ikili test net bir bilgi değil ama yine de ufaktan birşeyler belli oluyor işte,üçlü ve dörtlü de var malum.
Beni dr um da ikili testi güzel bulmuştu ve eğer istersem 4'lü de yaptırabileceğimi söyledi,tercihi bana bıraktı..
Evet benim dr umun amacı da o sen alma bebek alsın diyor sürekli..
Bu arada sağlık ocağının istediği tetanoz aşısı için de dr um yaptırma bence dedi..
Kafam karıştı biraz açıkçası...:26:
cinsiyetlerde belli oluyor maşallah kuzucuklarabulemsu listeye ekler artık ne güzel :)) bu arada bulemsu nerelerde bugün
bugün biraz kabızlığım geçti gibigünlerdir çok kötüydüm öyle bir baskı yapıyorkii deliye döndüm resmen
Dikkat etmem lazım artık, karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için doktor progestanı kesmişti, bırak demişti, zaten akıntım ve ağrım vardı oyüzden tedirgin oluyorum...
Yoksa her yere yürüyerek giden biri için çok zor gerçekten...
Bir de İnsülin direnci için ilaç kullanıyordum o ilaç yediklerimin direk şeker olarak kana karışmasını engelliyor yavaş yavaş karışmasını sağlıyordu, onu da bıraktırdır doktor....
O yüzden kilo almaya başladım sinir oluyorum, sürekli acıkıyorum bir de hareketsizlik...
75 kiloyum zaten en fazla 6 kilo almam lazım ama şimdiden 1 kilo aldım...
Böhüüü......
:)mümkünse zaten artık esmalar gelsin ayşeler fatmalar falan :) ayy benim kız olsa ismi hazırdı ayşe pırıl koycaktım:)ne güzel bir rüya canımmmesmamız mı geliyor yoksaa
Kızlarrr 10 dakika bir işim vardı masadan kalktım maşallah hemen 3 sayfa ilerlemişsinizzz... düşük çenelilerrr siziii
ayy ne kötüdür o kabızlık. muz çok yeme canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?