canım ben bu cumartesi gittim 14+5de..bu hafta yazdı bana kan hapını (gynoferon) eleviti 10.haftamdan beri kullanıyorum..doktorum bana 1 gün kan hapı 1 gün elevit iç dedi..kan hapı sabah aç karna, elevit kahvaltıyla beraber tok karnaaKızlar bir şey sorcam size, en son ikili test için gittiğimde doktorum vitamin ve demir hapı verdi. Ama ben sadece vitamini içiyorum çünkü demire sabah akşam aç karnına yazmış. Bu da benim gözümü korkuttu.
Çünkü demir hapını ne zaman içsem aşırı şişlik yapıyor bende. Bir de burada bazı arkadaşlara vermemiş demir hapı doktorları, bazılarına da bir gün vitamin bir gün demir hapı al demiş. Kan düzeyim yüksek değil, kabul edilebilir alt düzeyde ama günde iki kez kullanmak çok geldi bana.
Bir de zaten bulantım var demir hapı daha da tetikler diye korkuyorum. Sizler vitamin ve demir haplarınızı hangi aralıklarla alıyorsunuz? Ona göre tekrardan doktora danışıp başlıyacağım
ya canım balık yağı bende sıkıntı yaratmadı da demir hapı bulantıyı tetikliyor gibi geldi gerçi ilk kullandığım gün bugün ama vucudum kırık ona bağladım
balık yağı bana bişi yazdı ama ben onu almadım, amerikaya gitmiştim ben 1 sene önce, ordan 4 tane 500 lük balık yağı almıştım anneme vermiştim, gün geldi o balık yağının 1 şişesi bana kısmet oldu ona başladım dün doktorunkini almadım onun verdiği danimarkadan geliyormuş....
amway mi hmm araştırmaya başladım bende canım sağol bilgi içinn
aklına takılan bir şey olursa yardımcı olurum bilgim var temsilciyim ben amwayde canım:)
canımm haklısın ama bu ülkemizin ayıbı eğer benn yoğurdu, yumurtayı, tavugu hatta ekmeği sağlıklı yiyemiyorsam yazıklar olsun yöneticilere, orada çalısan mühendislere ve denetçilere
ben yogurt yapamıyorum mesela hazır alıyoruz hep tavuk desen yemiyorum bugday ekmeğinden soğudum ne olucak böyle halimiz
yıllardır etrafımdaki insanlara tavukların nasıl büyüdüğünü kadınlar meme ve rahim kanseri yaptığını anlatmaya çalışıyorum ama kimse anlamıyor. açıklamaları zararlı olsa bu kadar kişi yer mi? sanki ne biliyorlarsa anlayamadım. anlatamadım kimseye benim 5 yıldır anlatmaya çalıştığım şey bu yıl söylendi. ama de ki insanlar bunlara dikkat ediyor mu hayır... hala devam. yoğurt ve zeytini bende evde yapıyorum. tavuğu da babam köy tavuğu buluyor. sucuk ve pastırmayı kendmiz yapıyoruz. salam sosis zaten alınmaz. yumurtalarda köy yumurtası bulunursa yenmeli ben bazen flotty marka alıyorum organik hakkaten tadı falan farklı.
canımm haklısın ama bu ülkemizin ayıbı eğer benn yoğurdu, yumurtayı, tavugu hatta ekmeği sağlıklı yiyemiyorsam yazıklar olsun yöneticilere, orada çalısan mühendislere ve denetçilere
ben yogurt yapamıyorum mesela hazır alıyoruz hep tavuk desen yemiyorum bugday ekmeğinden soğudum ne olucak böyle halimiz
canım zeytini nasıl yapıyorsun ki?
ben hamilelikle tavuktan nefret ettim, doğumdan sonra da köy tavuğu satan ve kuru yolma kasap bulup öyle almayı düşünüyorum. başka türlü artık istesem de yiyemem, çok ciddi zararları olduğunu öğrendim çünkü.
yoğurdu biz de evde yapıyoruz.
dalındn koparılmış zeytin satıyorlar biz zeytinin yerindeyiz, bende oradan alıp yaptım bu yıl,
çok kolay yaıplışı çk ta güsel oluyor.
canım zeytini nasıl yapıyorsun ki?
ben hamilelikle tavuktan nefret ettim, doğumdan sonra da köy tavuğu satan ve kuru yolma kasap bulup öyle almayı düşünüyorum. başka türlü artık istesem de yiyemem, çok ciddi zararları olduğunu öğrendim çünkü.
yoğurdu biz de evde yapıyoruz.
dalındn koparılmış zeytin satıyorlar biz zeytinin yerindeyiz, bende oradan alıp yaptım bu yıl,
çok kolay yaıplışı çk ta güsel oluyor.
ya kızlar nasıl kilo almıyorsunuz hayret bişey birtek ben alıyorum sanırım
hayatbanagüzelll bizde zeytinin merkezinde oturuyoruz şekerimm havaa atma bakiimmmm
bizimde eşimin arkadaşının annesigil bahçelerinden toplayıp yapıyorlar onlardan satın alıyoruz tadı çok güzeel
ay arkadaşların canı çekecek birde ama öyleay olmaz mı ne güzel...
benim zeytinci bi arkadaşım diyodu ne boyalar,parlatıcılar var zeytinde bir bilsen diye...
ne şanslısınız kuzumbeni lisede anamurlu bi arkadaşım vardı...şehir dışında okudum ben liseyi...arkadaşımın memleketi okudugumuz şehre çok uzak oldugu için sık sık gidemezdi...haftasonları bizim evimize misafir olarak gelir kalırdı...ilk geldiğinde markatten zeytin aldıgımızı gördüğünde şok olmuştu...niyee markatten alıyorsunuzki, kendiniz yapsanıza demişti...biizm burda pazarlarda falan öylee dalından kopmuş zeytin satılmadıgına çok üzülmüştü..sonra bi kaç kez memleketinden kendi yaptıkları zeytini getirdi...cidden çok lezzetliydi...böylee dolgun dolgun..ben yeşil zeytini arkadaşım sayesinde sevdimm heyyy gidi günlerrr
bende bu yıl öğrendim canım önceden yaptırtıyorduk. izmirden kardeşim ham zeytin getirdi onları yıkadım güzelce. kaya tuzu aldım.1 kiloya 2 çorba kaşığı olacak şekilde zeytin üzerine tuz serptim kapağını kapadım. her gün onları sallıyorsun kavanozda ve suyunu bırakıyor. 2-3 ayda oluyor rengi siyah-mor arası oluyor. sonra yemek istediğin zaman bu suyunu südüyorsun ve 10 gün boyunca her gün su ekleyip- değiştirerek tuzunu ve acısını alıyorsun. 10gün sonra limon yağ koy ve dolaba at bu kadar:) (tatlandırma dediğimiz işlemi yiyeceğin kadar zeytine yap ben 1 ay ne kadar yiyeceksem onu çıkartıyorum.kendi suyunda 2-3 yıl bu şekilde bozulmadan kalıyor:))
atarımmmgüle güle yiyin tatlım, o yönden şanslıyızz, günlüt süt bulmanızda kolay, köyden getiriyorlar, yumurta da köy yumurtası sapsarı komşunun köyde oturan annesi gönderiyor satıyorlar hep ordan alıyoum
ay arkadaşların canı çekecek birde ama öyle
evet tatlım özellikle Ezine tarafı daha bolluk, o tarafın zeytin yağları, peynirleri de çok güzel oluyor
Ben her sene Ayvalığa gittiğimde Cunda'nın cuma pazarına çıkıyorum. Bir zeytincim var ondan alıyorum zeytinimi hem tanıdık adamlar temiz yapıyor. 1 yıllık alıyorum hiç sıkıntı olmuyor duruyor valla. Hem annemlere hem bize yaza kadar yetiyor. Market zeytinlerini yiyemiyorum ben.. Onlara alışınca market işi çok kötü geliyor.
Ben her sene Ayvalığa gittiğimde Cunda'nın cuma pazarına çıkıyorum. Bir zeytincim var ondan alıyorum zeytinimi hem tanıdık adamlar temiz yapıyor. 1 yıllık alıyorum hiç sıkıntı olmuyor duruyor valla. Hem annemlere hem bize yaza kadar yetiyor. Market zeytinlerini yiyemiyorum ben.. Onlara alışınca market işi çok kötü geliyor.
köy yumurtası acayipp lezzetlii ay bol tereyağında süper olurdu şimdi yanında lavaşşşoff canımı çektirdin köy yumurtası diye diyee
ayy tatlım Cunda dan geçen yaz bende aldım güzeldi, küçük kuyuda çok güzelbayılırım zeytinyağına
birde Cunda da kabak çiçeği dolması yaparlar offffff, birde bol zeytin yağlı deniz börülcesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?