bende tuttu erkek çıkıyordu erkek dediler
ben bugün başladım kullanmaya ama ilk hamileliğimde kabızlık değilde çok afedersiniz siyahlaşma yapmıştı doktorumda normal demişti....birde ben ilk hamileliğimde elevit kullanmıştım şimdi decavit yazdı merak ettim..şuan bu en iyisi dedi...ama gher doktor farklı bişey söylüyor zaten...
1 ay sonra gittiğimde ayrıntılı için randevu alınacakmış..zaten o zaman 18 haftalık olacam ayrıntılı da 20 22 haftası oluyormuş...ayyy çok sabırsızım şimdeden...artyık cinsiyetide öğrenirim o zaman.../B]
ay canım benimde 2 hazirandı randevum ama şimdi 1 hafta erkene aldım çünkü ben hala hap falan kullanmıyorum doktor 16.haftada gel demişti onu sordum o yüzdene rken gidicem bakalım gösterecekmi sıpam kendini tam 16.haftayı doldurmuş olucaz Allah nasip ederse
ama canım sen SATını mı referans aldın yoksa tahmini yumurtlama zamanını mı benim SAT Şubat Yumurtlama MART hangisine bakayım
hey silkin be kendine gel kocana kavusacaksın böyle bezgin görmesin seni alınır sonra adam yanıma geldi diye mi böyle oldu acaba diye :44:ayy yerim ben bunu. totoya bak
canım midem çok bulanıyor, bu psikolojide kendimi güzel hissetmem imkansız((
tatlm satım 27 ocak ama şubatta hamile kalmış olamam çok zor
şubat ayını baz aldım
sen mart ayına bakacaksın tatlım yumutlamanın denk geldiği zaman bakacaksınama canım sen SATını mı referans aldın yoksa tahmini yumurtlama zamanını mı benim SAT Şubat Yumurtlama MART hangisine bakayım
hemen arkandayımmmkızlarrrrrrr bugün 16 haftamızı doldurdukkk :87:
4 ayımız bitti
ocakta yazacaksın sanırımbende diyorum adetliyken mi yumurtladı diye
sen mart ayına bakacaksın tatlım yumutlamanın denk geldiği zaman bakacaksın
hemen arkandayımmm
evet cnm düzelttim sonra
Anne adayının beslenmesi ile bebeğin sağlığının doğru orantılı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. İşte size ve bebeğinize Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu’ndan detaylı bir beslenme çizelgesi.
Sabah Menüsü
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu.
Öğle Menüsü
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek,1 adet meyve.
Akşam Menüsü
1 porsiyon et, balık, tavuk
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata, 1orta dilim ekmek.
Dikkat Edilecek Noktalar
- Çay, kahve gibi içeceklerin tüketimini azaltıp; ayran, süt ve meyve sularını tercih edin. Her öğünde mutlaka C vitamini içeren besinlerden yiyin.
- Sebze, meyve ve kurubaklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyin. Sebzelerin, makarnanın haşlama sularını dökmeyin, ya suyunu çektirerek pişirin ya da sularını çorbalarda kullanın. Sigara, alkol kullanmayın, sigara dumanına maruz kalmayın.
- Yemeklerde iyotlu tuz kullanın. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişirin. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketin. Hazır içecekler, hazır çorbalar ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyin. Et, balık, tavuk, kurubaklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru beslenin.
- Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketin. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih edin.
ben bu menünün yarısını yiyorum ama kilo alıyorum anlamadım gitti:44:
yolu senden tarafa yanii
canım sen benim neyime nazar olacak dersin ama kem gözler gene değerler ekmekçinin olmadığı açın nazarından derler
sen kendin okuma veya dur ben okuyayım seni ama pc başında olduğun an bana hazırım bulemsu de bende seni okuyayım tecrübeyle sabit faydası oluyor
bir arkadas vardı istanbulda pc başında dur yasin okuyayım dedim tamam dedi yemin ediyor efsunlumusun kızım sen nasıl okudun ne okudun 1 haftadır ağrıyan başımın ağrısı geçti diyearada gene der bulemsu pc başındayım gelsene diye
hoşgeldinnnnnnneşen yerinde yani allah bozmasın canım
kızlarrrrrrr bugün 16 haftamızı doldurdukkk :87:
4 ayımız bitti
al bendende o kadar yanio zaman erkekcanım ama popom büyüdü kızda olabilir bakalım ne olucak hayrlısı olsun tabiki ama meraktayım
benim için bu öğünler çok fazla. kendi doktorumda dahil uzamnlar normal yiyeceğinizi geçmeyin diyorlar. arada meyve çerez atıştırın diyorlar. dengeli beslenmeye çalışıyorum ama fazla yiyemiyorum.
ben diyorum sende bişiler var diye. kalbin temiz ondandır canım. ama ben okurum sen yorma kendini. çok sağol canım. Allah senden razı olsun.
ay hesabı ile haftalar tutmuyor canım. ben ay hesabımı sata göre yapıyorum. senin hesabına göre 36 haftan bitince 9 aylık olacaksın eee 40. haftada 10 aylık mı olacaksın??? aylar 28 günden fazla o yüzden eşit değil hafta hesabıyla.
yok kız sen haber ver bana ben bugun yasin okuyacam inşş senin için de okurum ne yaniibenim için bu öğünler çok fazla. kendi doktorumda dahil uzamnlar normal yiyeceğinizi geçmeyin diyorlar. arada meyve çerez atıştırın diyorlar. dengeli beslenmeye çalışıyorum ama fazla yiyemiyorum.
ben diyorum sende bişiler var diye. kalbin temiz ondandır canım. ama ben okurum sen yorma kendini. çok sağol canım. Allah senden razı olsun.
ay hesabı ile haftalar tutmuyor canım. ben ay hesabımı sata göre yapıyorum. senin hesabına göre 36 haftan bitince 9 aylık olacaksın eee 40. haftada 10 aylık mı olacaksın??? aylar 28 günden fazla o yüzden eşit değil hafta hesabıyla.
Dünle bugün arasında 1 kilo artış var dellenicem 1 günde bu ne yaa......
Tabi 9 gündür evde olduğum dikkate alınırsa....
Hastayım diye evdeyim, ha bire yiyorum tabi.....
kızlar cinsiyeti kesin öğrenenler Çin takvimi sizde tuttu mu
yeni listeye eklediğim herkesin tutuyor şimdilikBenimki tuttu canım senin ne gözüküyor takvime göre ?? :))
Benimki tuttu canım senin ne gözüküyor takvime göre ?? :))
günaydın kızlar...dün size sormayı unuttum ..doktor bize ferrum fort hapını ve dacavit multivitamin verdi...sizlere ne verdi vitamin ve kan ilacı olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?