2012 kasım bebekleri büyüyor..

Ii geceler kızlar yaaa bu aksam bezini çıkarttım meryemn saat başı götürüyordm arada kendisi de ciss fiye gidiyo otyruyo lazmligiba sonra kalkip geliyidk..neyse bu yine ciss diye wcye yöneldi bende arkasından gidiyirdm esim bisey sordu ona cevap vercm diye ugeadirkn sirrr diye bi ses duydum ve kyzum pijamasina isedi..uzuldgm nokta ilk kez farkinda olarak cise gittk ama bnm yuzumden pek bi anlami olmadı; ((

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar masalın saclarını tek tek ördüm bisürü hemde :)
ılk örgülerimiz:)ayy cok duygulandım yaaaa
cok da seker oldu

ıyı gecelr kızlar ben yatıorummmm

olcak tabıkı böyle kazalar
üzülme ama erken degılmı cnm daha
erken baslamak bız farkına varmadan onların bılıncıne zarar verıomusuz oyuzden bıcok aksılıkler oluyormus kacırma bı sure sonra ögrenmısken unutma gbı
yapınca bız kızmasakda onlar suc ısledgını hata yaptıgnı dusunup tutabılıomus kabızlık gbı ıdrar yolları enfeksıyonu gbı sorunlarda olusabılıomus
yani bir yazıda okumustum
yınede sen bılırsın cnım her cocuk farklı belkıde tamamen hazırdır meryemcik

Aysegul masallah masala kendi sarkisini kendi aciyo demek cok akilli bunlarya.
O komsunun kizinada masallah bizden iyi konusuyo nerdeyse ya o ne uzun cumle.ama koyde ilgilenmiyolar ya bizim koydede cogunlugu ilgilenmiyo cok basi bos birakiyolar ben bikere koydenken tam ereni uyutuyodum komsu kadin geldi onunda iki oglu var okula giden ereni uyutturmadi bende karsi ciktim cok uykusu var falan diye bi tartisma gecti aramizda oda diyo ben hic sallamadim uyutmadim hep kendileri uyudular diyo bende nasil diye sorunca kenarda kosede nerde olursa orda uyuyakalirlardi diyo ayy nekadar yanlis sanki insan degil o yavrucaklar ya cok rahatlar ama herkesde oyle degil cocuguyla ilgilenende var tabi mesela bizim diger pencere komsusu ucuncu cocugu olunca hep islak mendilleri yikayip oyle kullaniyodu bebekte okadar dusunuyo yine kadin.
Apartman komsunuda uyar bence madem okadar samimisiniz surekli gorusuyosunuz yanlis anlamaz heralde guzelce konusursun cocuguna nasil davranmasi konusunda.
Bende erenin kiyafetlerini falan okul kapaninca ayiricam kucukleri kisliklari falan hosuma gidiyo oyle seyler oyuzden okul stresi bitince yapicam hep alisverisi erenin odasini duzenlemeyi falan rahat rahat yapicam sonra.

ayyne cnm sarkısını açıyor ama sok olduk ilk yapınca :)
aynen dedgın gbı cok rahatlar ben yapamam asla koydede olsam
dedgım kıslerın tarla vs ıslerı yokkı hadı ugrasamıo desem evde bız gbı boşlar yani
ben ordada olsam yıne boyle olrdum sadece sen gbı herkesle atısırdım kesınlıkle:)
bende o konuda hassasım uyku yeme duznımız bozulamz :)

sen stresı at keyfıne bak bencede cok keyıflı ayırma işi:)
ya o komsumada bgun buraya yazdıktan sonra tekrar oldu söyledım
canım aglasın bence yapma ıstedgını bak gözluk cıkarmayı koz olarak kullnıo sıze dedım
haklısın ıste ben yapmıom ama esım ve kv kp yapıo bu hale geldı ee artık bende mecbur kaldım kırılcak gözlugu dıye dedı
aynı evde yasıolar kvsıyle haklı oyuzden bısey de dıyemedım
hatta tekrar yapınca vermedı gözlugunu kızına agladı
ama hıc susmuo hiç bu saatten sonra cok zor yanı onun işi
banada ddedı bz gelırken kapıyı kapat masalın odasını açma dedı bır ıkı bısey cıkarırız yıne yaparsa koyarız falan dedı
tamm dedım artık

Mayisin 24-25.de falan kapaniyo ama bundan sonra cok sksik her hafta sinav olucak ezberler falan nadil yetiscek bilmiyorum bi atlatsaydim su seneyide bidaha rahat olucam son senemde.ama cok stres yapiyo bu okul ya ben erenle doyasiya oynamayi temizlik yapmayi falan ozledim ama stres altinda hicbiseyin tadi olmuyo hicbisey yapasim gelmiyo cok fena bi durum ama napayim daha oncede imkanim olmadiki okumak icin.ins.sinifta kalmadan atlatirim simdilik iyide bakalim nolucak onumuzdeki sinavlar.
Masallah meryeme biliyo demekki ciss diyo olsun canim yavas yavas olucak hepsi uzulme.
cok da seker oldu

Hadi ya merak ettim masali simdibak cok seker olmustur artik faceden gorurum koyarsan.
İyi geceler canim

Bizim koyde buyuk bi koy genclerin cogu tarla falan yapmiyo cocuklarina gayet guzel bakabilirler ama ne bileyim bende onlar gibi olamazdim cok rahat davraniyolar evlat sonucta hicmi bisey olur diye korkmuyolar bazi cocuklar var kucucuk yasinda kufrediyo ee kimden ogreniyo tabi herkes okadar degil ama olanlar cok yani.
Komsunda kv.si falan yasiyolarsa isi zor tabi yaslilara ozellikle kv. kp. falan laf anlatamaz hemde cekinir hemen yanlis anlarlar zor isi valla ben en cok bu sebepten dolayi yalniz olduguma seviniyorum istedigim gibi yetistiriyorum cocugumu.

Yasemin sagol canim iki yilda ev araba cok iyi tabi ama esim bekarken hep calisip para biriktirmis ileriyi dusunup yememis icmemis biriktirmis koyden cebinde parasi olmadan gelmis bursaya hem lise okumus hem calismis sonra universiteyi 2.yilda birakmak zorunda kalmis bi taraftan calisiyomus cunku gunduz calisip aksam okula gidiyomus okulu birakip sadece calismis biriktirmis arabayi biriktirdigi paranin bi kismiyla almisti zaten cok model araba degildi biz sozlendikten sonra almisti bide evin parasinin cogunu esim verdi az kismini babasi odedi hatta benim annemlerden borc bilezik aldik arabayi satmamak icin o parayida evi alirken verdik son 5bin kalmisti ev borcu.amcasindan aldigimiz icin dugun sonrasi kalan borctan 4.binini annemlerin bileziklerini dugun borclarini evin tadilat borclarini hepsini odedik cok sukur Allah yardim etti esimin isleri hep yogundu ama esimin babasida rahmetli okadar iyiydiki cok ozluyorum onu koyunlarini satip mobilya beyaz esya takilar dugun icin gucu yettigince hep yapti cokda iyi birisiydi mekani cennet olsun. esimde okadar calisip didinmis Allahda hakettigini vermis cok sukur halimize bugunumuze.(tabi dugun siralari esimin abileri ablasi falan kiskancliklar oldu hep ev araba alindi diye ama herkesin derdi para onlarda calisip alsalardi kp. digerlerine bize yaptigindan cook masraflar yapmis.)

Yalniz sizde 25.binlik ne aldiniz kiz merak ettim bak.

Iyı geceker kızlar

Katreınur cok gecmıs olsun cnm ıns daha ıyıdır yavrucak merakta bırakma bızı..

Fatma cnm arabanız hayırlı olsun kazasız belasız gunlerde ıns
Amcadan almak daha bı rahat olmustur sızın ıcın en azından nasıl surdugunu bılırsınız..

Gulden masallah sana ne cok jestler yapmıssın oyle esıne:) dogum gunu kutlu olsun..

Songul apartmanda sıkıntı olmus bıraz..ıkı cocuklu bır evde mutlaka ses olur bıraz anlayıs olması gerekır ama herkes aynı olmuyor ıste..
Bıde dıkkatlı bır annesın yanı bosver takılma..

Wavs sızde hayırlısıyla ıstedıgınız gıbı bı ev bulursunuz ıns..tasınmak zor ıs Allah kolaylık versın cnm..

Beysal masallah erdeme kendı odasında uyuyomus ne guzel devamı gelır ıns..

Sıbelcım hıc denk gelemıyoruz artık hersey yoluna gırıyo galıba yavas yavas..meryemede masallah devamını merakla beklıyoruz gun ıcınde babannede acıyomu bezını??

Aysegul masalın saclarını merak ettım burayada resım ıstıyoruz:)
Nıdanın daha örecek kadar sacı yok,beyzanin cok örerdim 20 yı gecık örgu olurdu sacında cok sevıyorum ama uzun zamandir elim degmedi

Nuraycım sızınde araba ıcın hayırlısı olur ıns..temızlıgı bıraz kolaylamıssındır artık..

Hevın nerelerdesın gırmıyosun coktandır ıns hersey yolundadır.. Hep yazıcam unutuyorum bızım dr a sorduk babıx damlayı zararsız oldugunu soyledı..
Bı tane daha oldugunu onun ıcındekı bı maddenın nefes darlıgına falan yol acabılecegını soyledı..

Aklıma gelene yazmaya calıstım kızlar unuttugum varsa affola hepınıze ıyı geceler..

Cok sagol canim evet amcamizdan almak tabi daha guvenlide oldu bizim icin her acidan iyi hatta esim maasini alinca biraz vericek geriyede 500lira borc kalicak onuda sonra vericez.oylede bi avantaj var.ins.hayirlisiyla kullaniliriz artik.
Senin kizlar nasil nida hasta olmamisrir umarim.

Kizlar yatmadan son yazayim anneler gunu hediyesi ne alicam hic bilmiyorum bu sene cok kararsizim gecen yaz kv.kizip ona bidaha bisey almiycam demistim kendi kendime ama bilmiyorum kendi anneme alirsam onada alirim arada esim var.Ama kv.ne alabilirimki bilmiyorum.
Hediyeler icin fikirleriniz olursa beklerim.

Bide su tuvalet egitiminde cogunuz istekli gorunuyosunuz ve tahmini gununu bile ayarlamissiniz ama cok acele ediyomussunuz gibi geliyo bana ya tamam buyuyolar ve cok akillilar masallah ama onlar daha bebeklikten yeni ciktilar daha kucukler niye acele ediyosunuzki bukadar benim nerdeyse 2yasina kadar oyle bi niyetim yok tabi erenin hazir olup olmamasida onemli o nezaman hazir olursa ozaman baslariz sizde acele etmeyin bence cocugunuz nezaman hazir olursa ozaman baslarsiniz hatta doktorunuzada danisirsiniz ama bizimkiler daha kuzu ya daha minnaklar bebisler ne tuvaletiymis
(tabi bunlar benim sahsi dusuncem)

Yine cogumuz bebislerimizle ayni odada yatiyoruz yada beraber yatiyoruz oda ayirmakda her bebege her aileye gore degisir bence bizim mesela artik ayri yatma vaktimiz geldi 18.ayi doldursun onu bekliyorum ben eren dogduktan sonra kocamla yatamadim nerdeyse hic cok nadir hani yatak odasi buyuk olsa besigi koyucam ama besik oturdugumuz odada duruyodu bende erenin yaninda yatiyodum hep bu kis kucuk odaya gectik bide emdigi icin uykusuzluk falan derken dogru duzgun bi duzenimiz hic olmadi 1yasindan sonra duzeldi bazi seyler ama bizim odalari ayirma vaktimiz geldi geciyo bile bi taraftan eren bi taraftan okul ev iki senedir ben cok yoruldum yani kendimi ornek verdim her ailede farkli olur odalari ayirma zamani eger siz bebeginizle ayni odada ayni yatakta mutluysaniz esinizlede sorun olmuyosa birakin tadini cikarin doya doya bizimde yatak odasi ve kucuk oda dip dibeler gik dese duyarim ama yinede ilk zamanlar ayri yatmak cok zor gelicek ama en dogrusu hepimiz icin boyle olucak alisicaz bizde napalim.

İki gundur dogru duzgun yazamadim heralde telafi etmisimdir ins. okurken sklmazsiniz.iyi geceler herkese.
Sabahcilarada simdiden gunaydiin.

Son düzenleme:
Kizlar gunaydin

Berranin kani dun 6.5 cikti kızlar dr inanmadi bugün tekrar yapilacak tahlil. Dua edin de yüksek çıksın. Aşırı dusukse kan falan vermeleri gerekebiliyormus sanirim. Hatta baska bi ile bile sevkedebilirler.

cnmmm çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm. rabbim şu mübarek günlerin hürmetine tez zamanda şifa versin berracığa inş. hastanede misiniz hala... dr ler ne diyo enfeksiyon filan mı ki.... rabbim tüm kuzulara şifa versin inş. habersiz bırakma bizi

olur öyle kazalar cnm dahada olucak..
hayırlı olsun eğitiminiz bakalım..

cok da seker oldu

ohh güle gükkle kullansın masalım..

artık onun işi zor cnm bi uzman yardımı almadan olmaz
hele evde kv kp varsa hiç olmaz..

ay bilemiorum cnm hakkımızda hayırlısı artık..

merhabalar anneler
2.el otomotik sallanan mini beşik arrıyorum
siz aldınız mı? kullandınız mı?
satmayı düşünen var mı???

bende almadım bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza..

bende almıyacam kvye aldıklarımı hiç kullanmıyo zaten geçen senede kızgınım
ama bi kızartma tenceresi istiyodu kendime alırken onada aldım onu vericem artık..
annemiçinde bilmiorum..

ay vallaha ben senin yerine olsam hiç bişey almam ona söylersede cevabını veririm ama sen bunu yapmazsın
ay senin kv benim gibi birine düşecektiki hehehe:

yerim ben ıo erik hırsızını nilde çok seviyo ve yiyo..

Kizlar dua edin bize. Hastanede yatiyoruz

cnm çok geçmiş olsun.

oy kıyamam ya ne olmuşki okadar cnm.

sorucam cnm:

katreynurum günaydın tekrar geçmiş olsun nediyo ddrler siz 1 yaş rutinde yaptırdığınızda kaçtı berramın kanı çok düşmüş neden
düşmüş okadar
allahım sağlığınıza kavuştursun sizi
ama inşallah tahlil yanlıştır cnm dualarım sizinle..

ay kızlar akşamdan beri hep üzücü haberler alıyorum akşam halmı kaybetim
ayzarmırdı kendisi kurtuldu ama halamı çok seviyorum..

mekanı cennet olsun.

birde katreynur.
berram üzdü beni..

Günaydın kızlar
katreinur çok üzüldüm canım dualarimiz sizinle ins ciddi bişey yoktur
Yasemin nasıldı geceniz elif hiç uyumadi ya gece memeden ayırmaya karar verdim elifi ama şimdi vaz geçtim biraz daha zaman geçsin

Kizlar dua edin bize. Hastanede yatiyoruz

of yaa neden okadar düştü berracığın kanı inşallah bugünkü tahlillerde yüksek çıkar rabbim tez zamanda sağlıkla evinize varmayı nasip etsin insallah haberdar et bizi

günaydın kızlar nasılsınız biz çok şükür iyiyiz

günaydın cnm
nesivar elifimin?
nilde snıyorum diş çıkartıyo akşam çok uzursuzdu
kulağını tutuyo oyanağına bi baktım diğer yanak soğuk o yanıyodu
bende carpol verdim yatırdım allahtan rahat uyudu yavrum..

Başınız sağolsun Allah sizlere hayırlı ömürler versin cAnım

sağol cnm:
amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…