2012 kasım bebekleri büyüyor..

daha oje için çoook erken tamam ben yasak koymayı düşünmüyorum çünkü biz küçükken bize yasaktı ve içimizde ukteydi kız kardeşimle sonra hevesimizi çabuk aldık gerçi ama şimdiden de pek erken senin kıza örnek ablalar pek süslü ne yapacan bilmem:)

kielar konusmadan bahsetmissiniz ayy buara ondan dertliyiz inanilmaz konusuo masal bidi bidi kizim bi sus artik dioruz bazen:)
dun marketteyiz alibabanin ciftligiji soyluyodu kasiyerler bayildi masallh diye diye
4tane sarki bilio bide ankaranin baglarini soyluyo buklum buklum dio cok seker oluyor
oyun oynarken bile kendi kendine konusuo baba sus bebek uyumus sus dio:)
kisaxa herseyi soyluyorue bide cvp verio hersye sonra guluo kendide
e benim kizim.simdi cocuk mu oldu
cis ogrendik emzik unuttuk diye
hayirrrr o benim bebegimmmm daha buyumesin hic buyumesin

Yasemincim cok merak ettim zile pekmezini canim. Siz nereden aliyirsunuz burasi da yakin ya bulabilir miyiz acaba. Bi de icindekileri merak ettim canim pekmezden baska ne var sana zahmet olmazsa bi ara bakip yazar misin

360 Gr Sade beyaz Zilepekmezi üzüm şırasından üretilen içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan %100 doğal bir üründür.Doğal enerji ve şifa kaynağıdır. Özellikle küçük yaştaki çoçukların beslenmesinde temel bir besin kaynağıdır.100 gramında 0.014 mg Vit B1 0.15 mg Vit B2 , 1,4 mg nisain içermektedir. Bu özellikleri açısından bala göre daha zengin olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan bir diğer araştırmaya göre 1 kg üzüm ve 200 gr pekmezin kalori açısından 1150 gr süte, 300 gr ekmeğe , 390 gr ete eşdeğer olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca Özkaleli Zile pekmezinde bulunan şekerlerin, glukoz ve früktoz halinde olması sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Hem sindirim sisteminde parçalanmasına gerek yoktur, hem de kana geçmede ek bir enerjiye gerek duyulmadan hücre dışından içine basit düfüzyonla geçişi sağlanır. bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır.

Üzüm ve pekmezin içerdiği demir (16mg/kg) kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının % 35''i bu ürünlerce karşılanabilmektedir.

cnm aynen böyle yazıo sitede ben baktığımda üzüm ve yumurta akı yazıyordu cnm akşam tekrar bakar yazarım yarın inş.

Masallah kuzularimizda cok guzel konusuyo yaa okurken bayiliyorum zeynep nil rana herseyi biliyolar bide seslerini duysak tam olucak.erende okadar konusamiyo ama kizlarin agzi daha yatkin oluyo Allah saglik versin hepsine gerisi zamanla olur nasilsa cok problem etmiyorum.

Katreinur berra nasil canim niye atesi cikti ya aman hasta olmasin simdi iyimi.

Yasemin zeynebede gecmis olsun cocuklar hasta olmasinya ins.duzelir kisa zamanda artik.
Bu pekmezi nerden alabilirizki ya netten alamam ama aktarda falan varmidirki.ben keciboynuzu pekmezide almamistim hic onuda alicam artik emmiyo bu kis dikkat edelim sipaya.

Gulden ben seni ruyamda gordum ya ilk kez gordum ama cok zayiftin kiz hayrolsun siyah bi elbise vardi sende ama baska pek bisey hatirlamiyorum.
Nilede hakkaten masallah ya koca cocuk gibi konusuyo bide sana sikayete geliyo akilli bidik ozurde dilermis aferin ona.hazir isterken kulaklarini deldirin bencede.

Wawscim polen konusunda pek fikrim yok canimya hicte arastirmadim simdiye kadar bilemiyorum.

Benicim nidaya gecmis olsun canimya su kizarikliklarin bi sebebinide soyleselerdi keske ins. ilaclar ise yarar.Arkadasina kahvaltiya gidicekmissin gitmissindir heralde afiyet olsun.

maşallah maala cnm. biz kabul etmesekte onlar büyüorlar. rabbim hayırlı ömür nasip etsin inş.

oh ne güzel dinlenmişsiniz cnm. zeynep çok huzursuz uyuyo bi düzene girse ii olacak. pekmezi genlede yöresel ürünler satan yerler satıyor cnm ama bilemiyorum sizin orda var mıdır.

yok ya deldirmeyecem çıkarmaya çalışır eminim saçlarında toka durdurmuyo takıntılıyız biz kendi büyüyünce kaç tane istiyosa deldirsin karışmıyorum onun kulak konusundaki hayatına:)
kız çok güldüm "kulak hayatı" demek ha

maşallah masala

hoşgeldin cnm

Ozcanan benimde borek canim istiyodu kiz bugun yufka alip yapicaktim ama hicte disari cikasim yok bakalim napicam afiyet olsun sizede en cok esine.

Masalda dilli masallah videodan sar sar makarayi erende ogrendi cok hosuna gidiyo hatta yapa yapa biktik o derece artik arada bir yapiyoruz hala seviyo.

Kizlar ben erene daha bal hic vermedim eren bebekken netten okumustum bali arilar yaptigi icin alerjisi yuksekmis ve 3yasina kadar bebek olumleri gorulmus okuyunca bende nolur nolmaz hic vermemistim ama artik baya buyudu biraz deniycem alerjisi yoksa zaten bisey olmaz.Ama bende az bisey suzme bal var bizim arilardan annem petekleri suzerek yapmisti ben evlenmeden koyde arilarimiz vardi halada var petekli yiyemedihim icin annem suzerek yapmisti simdi az kaldi ordan bakalim bi deniyeyim bende erene.
Bide bal bozulmayan tek gidadir bunuda duymussunuzdurda aklima gelmisken soyliyim dedim.

Simdi ben kacayim kizlar gecte kalktik erenle isler hep duruyo hicte yapasim yok ama mecbur iste.

kızlar çok mutluyum
kv aradı öğle arasında
defneyi almaya yine geç gitmiş
kuzucum yemeğini yemiş
öğretmeni bugün çok yoruldular çok etkinlik yaptı demiş
bugün menüde mercimek çorba,pilav,nohut,patates kızartması ve ayran varmış.hepsinden yemiş.hatta ayranı 2 bardak içimiş(küçük kreş bardaklarından)en son öğretmenin ayranına gitmiş o derece
kv inanmamış.eve gelince denemek için su veriyim demiş içmemiş.demekki ayran içti ki su içmiyor
biraz önce uyutmuş defneyi
çok mutlu oldum yemek yemesine

canım bizim dr 1,5 yaşına kadar verme demişti
artık veriyorum.sabah kahvaltıda yiyor ve gece sütünün içine bal katıyorum

bende gece yatmadam bal katıyorum sütüne. keyfi yerinde olursa tereyağ bal yio kahvaltı da.bir yaşından beridir de veriorum. çok şükür sıkıntı olmadı. bizimki de kendi balımız. az ama yetio çok şükür.

Fatmacim bir yaşından sonra bende bal vermeye başladım elife akşam sütüne katiyirum gündüz de çay kasigi yla ağzına veriyorum bal çok faydalı yesin kuzular

Fundacim çok sevindim defnenim bişeyler yemesine demekki orada huzurlu ki yiyor çok güzel

aysegul masallah masala dilli bidigi yerim ben

yasemin bende bakicam buraya ins vardır zile pekmezi bizimki çikolatacok seviyor ondan iyidir

Küpe çok yakışıyor gerçekten kuzulara ama bende elifin kulaklarini deldirmeyi düşünmüyorum ne zaman anlar ister o zaman deldiririm
Maşallah bal bocugume annesi bişeyler yemeye başladı demekki kahvaltıda

Bız az once geldık zaten aramızda dort ev var:)) guzel gectı sonlara dogru beyzayı alıcaz dıye durmadı nıda kapıya gıttı durdu bızde kalktık..
Ben sutune bal katıyodum nıdanın coktandır ondan olurmukı bızım kızarıklıklar??

Masallah defneye devamı gelır hep ıns..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…