- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #9.241
Kızlar merhaba bugün hava güzeldi bide dışarı attık kendimizi:) Reces cnm merhaba kızına maşallah gayet ii kilosu ek gıdalardada kolay gelsin dilekefe basınız saolsun.size soru kızlar dut pekmezimi üzüm pekmezimi daha faydalı?
merhaba kızlar, geçmiş okumak ne güzel bişeymiş yaaa
canım dün gece tam sana yazacaktım bizimki uyandı onu uyuturken ben de sızmışım:) teşekkür ederim ismi beğendiğine çok sevindim bazen adı ne diye sorduklarında cevap verince bön bön bakanlar var ya çok sinir oluyorumben de çok çabuk demoralize olurum canım hele söz konusu Türkiz olunca böyle elim ayağım boşalıyor benim eşim de destekçidir ama üzüntülü değil de sinirliysem iki inatçı keçi gibi didişir dururuz eşinin toparlayıcı olması çok güzel ama o güç senin içinde canım benim... ay sanki ben senin miniğin resmini gördüm o zaman çünkü ailede renkli göz yok diye yazışmıştınız ayyy ne güzel bak bu da güzel bir tesadüf oldu:) bence de değişmez tatlım etrafımdaki bebişlere bakıyorum kahve gözlüler şimdiden belli, benim eşimin gözleri renkli böyle sarılı yeşilli bir ela, bazen sanki kızınki de yeşeriyormuş gibi geliyor :!: değişse de öyle değişir bizimki...
canım geç yazıyorum geçmiştir ama yine de geçmiş olsun dikkat et kendine :105:
canım yaa sağolasın benim için de büyük keyif :) maşallah kuzularına Allah esirgesin, bağışlasın... abi kocaman olmuşşş ah ah biz de o günleri görecek miyiz dersin? :) valla beim de hayalim cimcimeyi okula başlatıp kardeş getirmek Allah kısmet ederse... bakalımanlatayım tatlım: Türkiz uykusu çok gelmemişse ya da sinirlendirmemişsen çok neşeli bir bebek durup durp kahkaha atar herkese güler ağzı doludur sürekli söylenir durur sabah 7 civarı uyanıyor keyfi yerindeyse sessiz duruyor tabi haldır huldur debelenmelerini ve hızlı nefes seslerini sessizlikten sayarsan :) yalnız bizim çok kötü bir alışkanlığımız var yanımızda yatırıyoruz nerdeyse doğduğundan beri böyle... gündüz için beşiğe alıştırdım ama gece ben istemiyorum desem yeridir beraber uyumak çok güzel bir duygu çocuğa kötülük ediyorum farkındayım ama kafaya koydum sıcaklar artınca zaten rahatsız olacak o zaman ayırıcam ay konuyu dağıttım:) neyse sabah uyanıyor babasına dönüp hayran hayran bakıp gülmeye başlıyor uykusu çok kıymetli eşim uyanıp da onu görünce dayanamıyor eşim kızı oyalarken ben de biraz kestiriyorum 9 gibi babamız işe gidiyor biz de magazin programları eşliğinde alt açma ve emme faslından sonra müge anlı eşliğinde uyuklamaya başlıyoruz geleceğin psikopatını yetiştiriyorum minik uyurken ben hazırlanmaya başlıyorum süt filen sağıyorum 11- 11 buçuk gibi, uyanınca annemlere gidiyoruz kapıdan çıkana kadar mızmızlanıyor arabada da bana ters ters bakıyor öyle ki rutin oldu bu kapıyı çalıyorum babam diyor ki "çekilin ben açıcam yüz ifadesini önce ben görücem" :)) dedesinin kollarına geçince o sinirli ve ekşi yüz ifadesi gülücüklü işveli bir ifadeye dönüşüyor, dedesine müthiş bir aşkı var:) sonra bir buçuk gibi işe gidiyorum annemin eviyle iş yerim arası arabayla bir dk desem abartmış olamam. beşe doğru geliyorum anneanneyle teyzeyle çok iyi anlaşıyor tabi ağlama krizleri az da olsa yaşanıyor ama yatıştırıyorlarmış beni görüyor o yüz ifadesini anlatamam bakışlar değişiyor kaşlar düzleşiyor ağlamakla gülmek arası bir ağız bir inilti sesi hemen kucağıma alıyorum garibim yaa biraz daha oturup eve geçiyorum bazen dönüşte babasına uğruyoruz eşim bankacı müşteriler o saatte gitmiş oluyor biz gidince bütün personel başına üşüşüyor geçen gün yine gittik ben bişey alacaktım iki dklığına çıktım geldim ki güvenlikçi arkadaşla eşim koymuşlar kızı battaniyenin içine uyutmuşlar ddim dua edin de genel merkez sizi izlemiyor olsun... sonra eve geçiyoruz akşamüstü memesi ve kestirmesinden sonra yemek faslı civarı uyanıyor bir süre sonra da gece uykusu... ancak bu aralar gece uykuları bir acayip kırkından sonra akşam 9a sabitlenen uykusu bir iki haftadır bazen 7 de başlıyor bir iki emme uyanmasıyla sabaha kadar sürüyor bazen de yine 7 de başlayıp 11 gibi gayet neşeli ve zinde uyanıp 2-3 saat sonra uyumayla devam ediyor doğduğundan beri bu uykusunu almış gibi kaçması hiç olmamıştı canım bu aralar diş çıkarma belirtileri çok gösteriyor sence uyku düzensizliği ondan kaynaklı olabilir mi? bir de ben aslında ek gıdaya geçmek istiyorum beş ayımız bitiyor miniğim 6-9 ay kıyafetleri giyiyor sofraya çok atılıyor ve ne versen ağzına sokuyor (tabi bu dişle ve psikoseksüel gelişim dönemiyle de alakalı ama) ne biliym doğum yaparken anladığım bişey var ki herşey içgüdüyle şekilleniyor o yüzden diyorum ki acaba miniğimin ek gıda vakti geldi de içgüdüleri bizi buna mı yöneltiyor? asmdeki hemşire başlamayın anne sütünü bırakır dedi sadece anne sütü alıyor çünkü ama bilemiyorum bir akıl verin bana :18:
sprintcim al işte canım, sohbetini özledim demiştin bak nasıl da sohbetin gözünü çıkardımhep böyleyim ben ya şu çenem hiç durmaz :26:
çok geçmiş olsun canım ya geldi mi herşey üstüste gelir zaten(
merhaba canım ismimizi beğendiğine çok sevindim biz de eşimle aynı şeyi düşünüp gururla koyduk ismini ama öz vatanımızda yabancı olduk bilmem ki büyüyünce çocuk zor durumda kalacak mı?... bizim kızımızsa zorluğa göğüs gerer diyor babası ama neyse bu konulara hiç girmeyelim:) minikler etrafı keşfetmeye tam başladılar havalar güzelken bol bol gezdirmek lazım:)
ay canım hep merak ederdim yoğurt nasıl mayalanır diye iyi ki yazdın ben de denicem:)
merhaba canım, başın sağolsun mekanı cennet olsun...tatlı bebişine de çok geçmiş olsun...
canım benim ya...ne kadar yorulmuşsun... kadın olmak hiç kolay değil hiç... bazen annem evinin işini şöyle yap böyle yap diyor ya bi yürü git diyesim geliyor kendileri bin parça olmuş da ne olmuş niye her taşın altında bizim elimiz var? inşalah bunları okuduğunda bir güzel dinlenmiş ve moral toplamış durumdasındır...
hoffff ne çok yazdım:) bir süre sonra benim nickimi gören forumdan kaçacakortam böyle güzel olursa ben daha çoook kafa şişiririm haberiniz olsun
Canim ferrumun tadi daha guzel,bebise daha kolay icirebiliyim diye ferrum verdi.fero sanol vardi bende ama dr 6.ayda baslayacagim dedigi icin vermemistim.
İnsallah canim guzelce yer.valla bende labne vermesine sasirdim.lor pey.ir verebilirmiyim dedim.tuzsuz sut loru bulabilirsen ver dedi.sanirim labnede tuz olmadigi icin labnryi tercih etti.kiyma ver demesine bende sasirdim.ama dr dan dra farklilik oluyor.ben et suyu koymaya bile karsiyken kadin kiyma koy dedi.ama cok hastasi olan bi dr.zor randevu buluyorum.bu kadar meshur olduguna gore iyidir herhalde.malum ben izmire dogumdan sonra tasindigim icin ancak dr bulabildim.ceviz vepekmez verdirmesi hosuma gitti.activya ile yogurt mayalayabilirsin dedi amanasil mayalayacagim bilen var mi?
o cok ıyı cnm calısma sartların keske yıllarca sut ıznı olsa haha
anane dede ne mutlu oluyorlar kımbılır
cnm arasta dunden berı ates yok atopık dermatıt te var alerjık bunyelı bı bebek malesef o yuzden hep ınceler oldum cocukumu
yogurt olaynda elbet basarırsınız cnm ben nı ara resmen kafayı yedım hırs ettım basardım
Gunaydinkizlar.insallah hepimiz icin guzel bi pazar olur
canım benim sen yaz yeter ki.biz de şimdilik sadece anne sütü alıyoruz 6.ayımızın dolmasını bekliyoruz.bu arada isminize bayıldım kızın gururla taşıyacaktır
Slm kız lar ben geldim.kizim 8100gr olmus.10gunde 400gr almis cok sevindim.dr liste verdi.listemiz soyle:
Sabah 3olcu kasik mamasinin icine 1tatli kasigi labne peynir ve yumurta sarisi(yalniz yumurta sarisi gunasiri verilecek)
Ogle:yagsiz kiymali sebze puresi.icine pistikten sonra 1tatli kasigi zeytinyag
Ikindi: elma,armut ve muz puresi.icine 1tatli kasigi uzum pekmezi ve 1tatli kasigi ckilmis ceviz
Aksam:kasik mamasi
Gece yatmadan:devam mamasi
Bunlarin yaninda gune mutlaka anne sutuyle baslayacak,gun icindede emebildigi kadar cok emecek.
Demir damlasi saglikocagindan ferro sanol vermislerdi onun yerine ferrum verdi.birde multitab acd diye bi damla verdi.birde kizamik salgini oldugu icin 9.ayda kizamik asisi olacak dedi.bizden haberler bu kadar.
Mertur canim gecmis olsun.ben hamileyken olmustum.dr vajinal fitil vermisti.oyle gecmisti.istersen druna bi d
anis.i.sallah en kisa zamanda gecer.
Kizlar uyku egitimi diye diye sonunda aras benu egitti su dis donemndrn beri yatir bakin yataga yatirabilirsen basiyo cigligi
Artik ya salincakta ya atakta ama uyuyunca hemrn yataga yatiroyorum
Tek avantaji gittigim yerde daha kolay oluyo ayakta sallamak
Anlicahiniz sonunda pas annesini egitti
He bu arada kol sarmaya da geri donus var
Merhaba güzel anneler nasılsınız
Oğlumla hastanedeydik bizde ateşi çıktı çok yüksekti çok şükür şimdi iyi birde babaannemi kaybettik cok üzgünüm
Sizler nasılsınız bebisler nasil hastaliklari falan yoktur inşallah
di mi ama? aslında doğum izni şöyle bi iki yıl olsaydı hemen ikinciyi yapardımanneanneyle dedeyi hiç sorma benim geleneksel doğulu sert babam bir anda hulusi kentmene döndü bazen gidiyorum annem daha dersten gelmemiş oluyo babam "sen bırak git ben bakarım diyo" inanamıyorum
canım geçmiş olsun benim kızın da cildi çok hassas başlarda o kadar çok kızarırdı ki ilk ay kontrolünde dr "atopik dermatit teşhisi koyacaktım neyse ki düzelmiş" dedi yine de bakıyorum bazen pençe pençe kızarıyor sınırdayız yani... hassas kuzucuklar :13:
yoğurt için tekrar bravoazmin elinden bişey kurtulmaz canım ek gıda vaktimiz gelsin ben de azıcık yapıp vercem inşallah
günaydın canım sana da iyi pazarlar dilerim:)
yazarım arkadaşım sen de yazne güzel ben diyorum ki bi mani çıkmazsa 2,5 3 yaşına kadar emzireyim bir yerde okudum aslında doğalı oymuş 3 ila 7 yaş arası devam edeblirmiş tabi o kadar abartmam da ne kadar anne sütü o kadar bağışıklık zamanla sütün besleyiciliği azalıyormuş ama antikor olma özelliği artıyormuş uzun süre meme emen çocuklar dayanıklı olurmuş bizde bir örnek var babam 6 yaşına kadar emmiş doğru dürüst hasta olduğunu bilmem
teşekkür ederiz teyzesi ismimiz hakkında böyle güzel tepkiler alınca çok mutlu oluyorum
kızlar bu arada bebişlerinizin altını kaka yapmamış olsa bile ıslak mendille siliyor musunuz bi de her sefer pişik kremi kullanıyormusunuz?
canım benim, benim kızımda enfeksiyondan hastanede yattığında 1 ay once falan ayakta sallamaya başlamıştım
çocuk zaten hastalıktan huysuz diye
ama iyileşince tekrar eski yönteme geçtik biraz zor da olsa
sen canını sıkma istedikten sonra eskiye donus yapabilirsin
Ayrıca aras paşa en kısa zamanda iyileşek dualarımız onunla
Cnm ben her defasunda kullaniyorum.primanin beyaz paketini
Gunde bi kerede koruyucu olsun diye pisik kremi duruyorum daha hic pisuk olmadik
canım cok geçmiş olsun oglusuna
ve basınız sağolsun
Allah rahmet etsin inşallah ...
merhaba kızlar, geçmiş okumak ne güzel bişeymiş yaaa
canım dün gece tam sana yazacaktım bizimki uyandı onu uyuturken ben de sızmışım:) teşekkür ederim ismi beğendiğine çok sevindim bazen adı ne diye sorduklarında cevap verince bön bön bakanlar var ya çok sinir oluyorumben de çok çabuk demoralize olurum canım hele söz konusu Türkiz olunca böyle elim ayağım boşalıyor benim eşim de destekçidir ama üzüntülü değil de sinirliysem iki inatçı keçi gibi didişir dururuz eşinin toparlayıcı olması çok güzel ama o güç senin içinde canım benim... ay sanki ben senin miniğin resmini gördüm o zaman çünkü ailede renkli göz yok diye yazışmıştınız ayyy ne güzel bak bu da güzel bir tesadüf oldu:) bence de değişmez tatlım etrafımdaki bebişlere bakıyorum kahve gözlüler şimdiden belli, benim eşimin gözleri renkli böyle sarılı yeşilli bir ela, bazen sanki kızınki de yeşeriyormuş gibi geliyor :!: değişse de öyle değişir bizimki...
canım geç yazıyorum geçmiştir ama yine de geçmiş olsun dikkat et kendine :105:
canım yaa sağolasın benim için de büyük keyif :) maşallah kuzularına Allah esirgesin, bağışlasın... abi kocaman olmuşşş ah ah biz de o günleri görecek miyiz dersin? :) valla beim de hayalim cimcimeyi okula başlatıp kardeş getirmek Allah kısmet ederse... bakalımanlatayım tatlım: Türkiz uykusu çok gelmemişse ya da sinirlendirmemişsen çok neşeli bir bebek durup durp kahkaha atar herkese güler ağzı doludur sürekli söylenir durur sabah 7 civarı uyanıyor keyfi yerindeyse sessiz duruyor tabi haldır huldur debelenmelerini ve hızlı nefes seslerini sessizlikten sayarsan :) yalnız bizim çok kötü bir alışkanlığımız var yanımızda yatırıyoruz nerdeyse doğduğundan beri böyle... gündüz için beşiğe alıştırdım ama gece ben istemiyorum desem yeridir beraber uyumak çok güzel bir duygu çocuğa kötülük ediyorum farkındayım ama kafaya koydum sıcaklar artınca zaten rahatsız olacak o zaman ayırıcam ay konuyu dağıttım:) neyse sabah uyanıyor babasına dönüp hayran hayran bakıp gülmeye başlıyor uykusu çok kıymetli eşim uyanıp da onu görünce dayanamıyor eşim kızı oyalarken ben de biraz kestiriyorum 9 gibi babamız işe gidiyor biz de magazin programları eşliğinde alt açma ve emme faslından sonra müge anlı eşliğinde uyuklamaya başlıyoruz geleceğin psikopatını yetiştiriyorum minik uyurken ben hazırlanmaya başlıyorum süt filen sağıyorum 11- 11 buçuk gibi, uyanınca annemlere gidiyoruz kapıdan çıkana kadar mızmızlanıyor arabada da bana ters ters bakıyor öyle ki rutin oldu bu kapıyı çalıyorum babam diyor ki "çekilin ben açıcam yüz ifadesini önce ben görücem" :)) dedesinin kollarına geçince o sinirli ve ekşi yüz ifadesi gülücüklü işveli bir ifadeye dönüşüyor, dedesine müthiş bir aşkı var:) sonra bir buçuk gibi işe gidiyorum annemin eviyle iş yerim arası arabayla bir dk desem abartmış olamam. beşe doğru geliyorum anneanneyle teyzeyle çok iyi anlaşıyor tabi ağlama krizleri az da olsa yaşanıyor ama yatıştırıyorlarmış beni görüyor o yüz ifadesini anlatamam bakışlar değişiyor kaşlar düzleşiyor ağlamakla gülmek arası bir ağız bir inilti sesi hemen kucağıma alıyorum garibim yaa biraz daha oturup eve geçiyorum bazen dönüşte babasına uğruyoruz eşim bankacı müşteriler o saatte gitmiş oluyor biz gidince bütün personel başına üşüşüyor geçen gün yine gittik ben bişey alacaktım iki dklığına çıktım geldim ki güvenlikçi arkadaşla eşim koymuşlar kızı battaniyenin içine uyutmuşlar ddim dua edin de genel merkez sizi izlemiyor olsun... sonra eve geçiyoruz akşamüstü memesi ve kestirmesinden sonra yemek faslı civarı uyanıyor bir süre sonra da gece uykusu... ancak bu aralar gece uykuları bir acayip kırkından sonra akşam 9a sabitlenen uykusu bir iki haftadır bazen 7 de başlıyor bir iki emme uyanmasıyla sabaha kadar sürüyor bazen de yine 7 de başlayıp 11 gibi gayet neşeli ve zinde uyanıp 2-3 saat sonra uyumayla devam ediyor doğduğundan beri bu uykusunu almış gibi kaçması hiç olmamıştı canım bu aralar diş çıkarma belirtileri çok gösteriyor sence uyku düzensizliği ondan kaynaklı olabilir mi? bir de ben aslında ek gıdaya geçmek istiyorum beş ayımız bitiyor miniğim 6-9 ay kıyafetleri giyiyor sofraya çok atılıyor ve ne versen ağzına sokuyor (tabi bu dişle ve psikoseksüel gelişim dönemiyle de alakalı ama) ne biliym doğum yaparken anladığım bişey var ki herşey içgüdüyle şekilleniyor o yüzden diyorum ki acaba miniğimin ek gıda vakti geldi de içgüdüleri bizi buna mı yöneltiyor? asmdeki hemşire başlamayın anne sütünü bırakır dedi sadece anne sütü alıyor çünkü ama bilemiyorum bir akıl verin bana :18:
sprintcim al işte canım, sohbetini özledim demiştin bak nasıl da sohbetin gözünü çıkardımhep böyleyim ben ya şu çenem hiç durmaz :26:
çok geçmiş olsun canım ya geldi mi herşey üstüste gelir zaten
merhaba canım ismimizi beğendiğine çok sevindim biz de eşimle aynı şeyi düşünüp gururla koyduk ismini ama öz vatanımızda yabancı olduk bilmem ki büyüyünce çocuk zor durumda kalacak mı?... bizim kızımızsa zorluğa göğüs gerer diyor babası ama neyse bu konulara hiç girmeyelim:) minikler etrafı keşfetmeye tam başladılar havalar güzelken bol bol gezdirmek lazım:)
ay canım hep merak ederdim yoğurt nasıl mayalanır diye iyi ki yazdın ben de denicem:)
merhaba canım, başın sağolsun mekanı cennet olsun...tatlı bebişine de çok geçmiş olsun...
canım benim ya...ne kadar yorulmuşsun... kadın olmak hiç kolay değil hiç... bazen annem evinin işini şöyle yap böyle yap diyor ya bi yürü git diyesim geliyor kendileri bin parça olmuş da ne olmuş niye her taşın altında bizim elimiz var? inşalah bunları okuduğunda bir güzel dinlenmiş ve moral toplamış durumdasındır...
hoffff ne çok yazdım:) bir süre sonra benim nickimi gören forumdan kaçacakortam böyle güzel olursa ben daha çoook kafa şişiririm haberiniz olsun
Ah cnm cok gecmis olsun kizimonda 4o i gecti dedigun gibu cok korktuj igne ysptilar rabbim korudlsun
Cnm ben daha adet olmadim ama normal de cok yogun olur
Dr um sin gorusmemizde ilk adetimij cok siddetki olabileceginden bahsetti normalmiscnm cocul bezi kullan cok rahat oluyo
Aras o kadar mizmizki bakalin kizlarla iki laf edebilcekmiyiz
Ay hic alisik degilim insalla boyle kalmaz
Heo mizmiz olan bebeklerin anneletini simdi anliyorum
basınsağolsun canım ,bebısınede gecmıs olsun atlatmıssın sukur kı
Allah rahmet eylesin canım başınız sağolsun.. bebişine de geçmişolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?