2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya sormaa pek fenayım ağlıyıp yatıorum öyle dediğini yaptım canım çok saol belki gösterir birazdan etkisini kahvaltıdan sora daha hiç bişey yiyemedim bnm şimdiye kadar 2 öğün daha yemiş olmam lazımdı:) minosetim var eşim iç dioo tutuyorum kendimi ne kadar tutabileceksem

canım açlıkta arttırır. bişeyler yemeye çalış.

arkadaşlar bende bugün başlayan bişey var. sanırım rahim büyüdükçe idrar torbasıyla baskı yapıyor ve çok sıkışır idarırınız gelir gibi olur ya öyle bir durum oluyor. fakat tuvalete gidiyorum bişey yok. çok az idrar geliyor. idrar torbası ve rahim büyüdüğü içnmi bu şekilde oluyor sizce...

ondandır canım aman yanma olmasında o olursa fena üşütmeyin dikkat edin benim başıma geldi çok kötü bişii

canım çoksa ağrın iç bari bi tane eziyet etme kendine bişey olmaz allahın izniyle doktorlar onu veriyo ağrı kesici olarak zararı olmaz sanırım

kızlar nasılsınız?ben artık günleri sayıyorum 3 gün sonra bebeğimi görmeye gideceğim...:)

başı ağıran arkadaşlar geçmiş olsun çok zor lisedeyken bana da dadanmıştı o migren laneti ama bir şekilde ben kurtuldum :)o zaman hemen yatağa saklanıp ağlardım ve uyuyakalırdım uyandığımda geçmiş olurdu...

canım ağrın çoksa iç bi tane 8. haftaya kadar içme dedi bana dr ama sen geçmişsin 8 haftayı uyusan uyuyabilsen geçer belki yada ılık bi duş alsan ahhh canım tahmin edebiliyom kimbilir ne fenadır allah şifa versin acilen ayyy bende bi dua vardı ağrıyan yere elini koyup okuyodun iyi geliyodu masamın üzeri öyle dağınıkki bulursam yazayım buraya bu ara ihtiyacımız olabilir

cnm sen testlerini yaptırdın mı?

sen galiba idrar yolları iltihabı olmuşsun cnm bol bol su iç..
hamilelikten olan sıkışmalarda sık sık gidiyorsun ama gene de çıkıyor bişeyler...

sen şimdi ne için gideceksin doktora ? bu haftada yani yapılacak bişi varmı

Uhddecim tşk ederim cnm aminn inşaallah,Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Cnm bnm gittiğim doktor ve netten okumuştum bi ara fazla acı yememeye çalış zararı olabilirmiş,temkinli olmak lazım...
Minikler şuan muayene oldun sanırım inşaallah güzel hbrlerle gelirsin cnm
kızlar ramazanda oruca dayanabilirsem tutayım diyorum. acaba mide bulantılarından dolayı rahatsız olurmuyumki? sizlerden varmı tutmayı düşünen?
Nuruncum ben tutmayı düşünmüyorum maalesef,aslında çok istiyordum ama bebeğin tam gelişme çağı, organlarının oluştugu aylar oldugu için su bizim açımızdan ayrıca önemli ve de beslenme borç olacak artık üzerimize Allah'ın izniyle o zaman tutarız...

Kuppecim,holacım çok geçmş olsun sizlere de...

canım eğer yanma, ağrı filan yoksa 8 haftada rahim idrar kesesinin üstüne yatarmış o yüzdendir.

üstümde inanılmaz bir ağırlık var arkadaşlar...

havalardan mı nee

aynen canım.. akşam saat 7-7:30 olmadan dışarı çıkamıyoruz...

canım hiç iş yapmak istemiyo.

gündüzleri pcde ve kızımla oyalanıyorum. akşam ancak iş yapabiliyorum

Ultrasonografi ile gebelik haftası belirlenmesi
Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür. Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.

Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.
CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedir ve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.
20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.
Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.
Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel Doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayın.

9. GEBELİK HAFTASI (8+0, 8+6. GÜNLER)

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

İş yerinizde bilgisayar kullanıyorsanız, "bilgisayar ışınlarının" bebeğiniz üzerinde olumsuz etkiler yaratmasından endişe duyuyor olabilirsiniz. Korkmayın, bilgisayarlar ve monitörlerin iyonize edici ("canlı dokuya zarar verici") özellikleri bulunmaz. Yine de bu endişenizi tümüyle gidermek için çalışma odanızdaki tüm monitörlere filtre takılmasını sağlayabilirsiniz.,

Göğüslerinizdeki dolgunluk ve hassasiyet bu gebelik haftasında biraz daha artmış olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi göğüslerinizi alttan iyi destekleyen bir sütyen kullanmalısınız. Yine artan gebelik hormonlarının etkisiyle mide yanması ve hazımsızlık gibi şikayetler de bu haftada ortaya çıkabilir. Midenizin hiçbir zaman aşırı dolmaması gerekir. Ayrıca mide yanması yapan yiyeceklerden (bu yiyecekler kişiden kişiye değişir) uzak durmalısınız.

BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

Sol tarafta bu haftanın başında baş-popo mesafesi 25 milimetre olan bir bebeği, en sağdaki resimde ise bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsünü (© 2005 Dr. Kağan Kocatepe) görmektesiniz.
Bu haftada bebeğinizin yüz yapısında önemli değişiklikler var. Dudaklar ve gözler giderek gelişimini sürdürüyor ve ağız açıp kapama hareketleri de başladı. Gözler bu hafta da adeta bir balık gibi yüzün yanlarında yer alırlarken, orta hatta hızla yaklaşıyorlar.
Bağırsaklar önceleri kordon içindeyken, karın içinde kendileri için oluşturulan boşluğa doğru ilerlemeye başladılar.
Bebeğinizin bu hafta sonunda boyu 4 santimetre ve ağırlığı tam 4 gram!

ayyy inanamıyorum şu an benim bebişim 4cm mi ? bunlar oldumu gerçekten allahım sen koru yawrularımızı sağlıkla büyüsünler

2 hafta kadar bi sürede nasılda kocaman oluyorlar.. Allah'ın hikmeti işte...
6+4 te sadece 4 mm idi benim elma çekirdeğim. şimdi kat kat fazlasına ulaşmış demekki Rabbimin izniyle

Bende arada takip ediyorum bu siteyi.. paylaşım için sağol canım

ayyy inanamıyorum şu an benim bebişim 4cm mi ? bunlar oldumu gerçekten allahım sen koru yawrularımızı sağlıkla büyüsünler

canım okadar değildir:) mm olur. bebişlerimiz daha küçük şu anda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…