2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Uzmanların anne adaylarına önerileri…

Sağlıklı bir hamilelik geçirme ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmada bilinçli beslenmenin önemi büyük. Bunun için, her zaman, uzmanların önerilerine kulak vermekte yarar var. Bakın uzmanlar yapmanız ve yapmamanız gerekenler konusunda neler söylüyor:

Bunları yapın:

• Zengin kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir tüketin.

• Her gün 1 adet yumurta ya da 1 porsiyon etli sebze, kuru baklagil yemeye özen gösterin.

• Kuru baklagil ve bulgur karışımı yemekleri C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerle beraber tüketin.

• Zengin vitamin kaynağı olan taze, sebze ve meyveleri düzenli olarak her gün yiyin.

• Sebzelerin, makarna ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin, bunları değerlendirin.

• Şeker yerine demir açısından zengin olan pekmezi seçin.

• Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temizliğine büyük özen gösterin. Sebze ve meyveleri iyice yıkayın, gerekirse sirkeli suda bekletin.

Bunları yapmayın:

• Kansızlığı önlemek amacıyla yemeklerle birlikte çay içmeyin, eğer çok içmek istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra ve açık olarak tercih edin.

• Hazır meyve suları, kolalı ve gazlı içecekleri mümkünse hiç tüketmeyin. Taze meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi seçin.

• Çiğ ve füme et ve balıkları, katkı maddeleriyle hazırlanmış salam, sucuk ve sosisleri hatta hazır gıdaları yemeyin.

• Kafeinli içecekleri (kahve ve çay) günde en fazla 2 bardakla sınırlayın, mümkünse hiç içmeyin.

• Sigara ve alkolü tamamen unutun. Sigara dumanı olan yerlerde bulunmayın.

benim bu gün bulantım hiç geçmedi doğru düzgün bir şeyde yiyemedim çokta uykum var 1,5 saat uyudum işyerinde ama hala halsizim

dualarıyla yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim hala sonuç alamadık bebeğim çok nazlı bişey olacak sanırım :) kendini göstermiyo :) haftaya çarşamba bi kontrolüm daha var. doktorun söylemesine göre düşük oluşunca yüzük yapı bozulmaya başlarmış bendeki aynı sağlıklı duruyomuş bu yüzden biraz daha bekleme kararı aldık ve doktor 10 kişiden birinde bu durumla karşılaşılabilir bebek geç gelişip ileriki aylarda açığı kapatır gibi açıklama yaptı. artık dua ile bekliycem ve artık inanıyorumki o benimle..
baş ağrısı yaşayanlara çooookkk geçmiş olsun ben de sadece bir gün yaşadım sizler gibi ilaç almaktan çok korkan biriyim normalde de ilaç kullanmayı pek sevmem ama zor durumda kalınca doktor tavsiyesi ile bence kullanmak gerek unutmayalım bebeğimizin sağlıklı olması bizimde sağlıklı olmamıza kendimize i bakmamıza bağlı..
sağlıklı ve güzel haberlerle dolu günler geçirmeyi diliyorum..

canımmm bu mubarek günlerin hurmetine inşallah bebişin hemen toparlar kendini annesine kendini tanıtır inşallah

Kesin sonuç alamasanızda düşük olmadığına göre bebeğin seninle ama belliki canı oyun oynamak istiyor saklanmış bidahaki kontrolde cee yapar annessine inş.

MİNİKLER canım çok şükür kese bozulmamış ya bu da güzel.. İnşallah çarşambaya Allah'ın izniyle görürsün miniciğini.

çok çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz ve bu karmaşık duygularımı benimle paylaştığınız için.. bu nasıl bişey bilmiyorum kim olduğumuzu bilmeden birbirimizin duygularına cevap verebilmek ama harika bişey tüm samimiyetimle söylüyorum sizi çok sevdim iyiki varsınız belki sanal ortam ama yakınımdakilerden çok daha gerçekçi duyguları paylaştığımıza inanıyorum ve bunu bize sunan kadınlar kulübüne de çookk teşekkürler....

merhaba güzel mart anneleri bende allahın izniyle mart annesi olacaağım bugun ilk dr kontrolümüz vardı 6 hafta 1 günlük bir bebeğim var kalp atışlarınıda duyduk pıt pıt atıyordu. bizide listeniz ekler ve aranıza kabul ederseniz çok seviniriz

ayyy canımmmm seni çok iyi anlıyorum..çok çok geçmiş olsun..ben dün ölüyorum artık diye ayetel kürsi okumaya falan başladım, kendimden ümidi kesmiştim neyseki şuan çok az bi ağrım var, ilacı içmesem hayatta kendime gelemezdim, hamilelikte kullanılan ilaçları içmekte sakınca yokmuş, doktorum öyle söyledi, içtim ama yanlış içmişim ben ona moralim bozuldu, minoset iç demişti, minoset plus vardı onu içtim..meğer ayrıymış her ikisi de..umarım birşey olmaz..

geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorummm..Allah sağlık sıhhat versin sizlere..

kızlar benim kasıklarda hafif regl ağrısına benzer bi ağrı oluşuyo dünden bu yana :S normal mi sizce bu ?

iyi geceler kızlar

thebunchofdaisyy hoşgeldin aramıza seni tabi seve seve aramıza alırız

denizenderyacım ben testleri yaptırmak için gideceğim bir de gitmişken bebişimi göreceğim allahın izniyle..

kızlar merhaba bende evdeyim çok bulantım var. sizde durumlar nasıl?

bebişlerimize sağlıkla kavuşalım da bulantılara rağzıyım. Allahım sağlıkla kucağımıza nasip eder inşallah.

canım benım hosgeldın aramıza hayırlısıyla kucagınada alırsın ınsalalhh bak pıt pıtlar duyulmus bıle ınsan nasılda heyecanlanıyo :))

kızlar benim kasıklarda hafif regl ağrısına benzer bi ağrı oluşuyo dünden bu yana :S normal mi sizce bu ?

canım normal vucut bırden bıre adetını kestı arada o agrıların olması cok cok norml semranın dedıgı gıbı korkulacak bısy yoktur

kızlar 6 hafta 3 günlük hamileyim ama çok bulantılarım başladı halsizlik sizdede varmı

ah canımne bulantı ne bulantı malesef cogumuzda var hatta benımkı bayagı bı ılerıydı serum takılıyodum ama masallahım var 3 gundur serum takılmıyorum bulanıyo ama kusmuyorum

kızlar merhaba bende evdeyim çok bulantım var. sizde durumlar nasıl?

bebişlerimize sağlıkla kavuşalım da bulantılara rağzıyım. Allahım sağlıkla kucağımıza nasip eder inşallah.
canım durumlar coghumuzda aynı merak etmee :))

guzell hatunlar gunaydınnnnnlarr :)) nasılsınız ıunsallah az bulantılı bı gun gecer yada hıc bulantısız :))

sabah su ıcmaya kalktım yatak odasına tekrar gelırken basım bır dondu anlatamam hayatımda ılk defa yasadım boyle bır seyı kapıyla duvara tutunmaya calıstım ama gerı gerı gıttım esım hemen yataktan kalktı sese benı tuttu yatırdı sankı deprem oluyodu heryer yuce rabbım gostermesın yıkılıyodu gıbıme geldı cok korktuk anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…