- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #23.701
polyanna geçmiş olsun canım...bende dediğine katılıyorum yemek konusunda annenin beslenme alışkanlığı direk bebeğe geçiyormuş anne hamileliği boyunca ne yerse bebekte onu yermiş severmiş biyerde okumuştum bende
Günaydın kızlarrr...
Sakin bi pazar günü, tekmeleri saymazsak :))
Dün kontrolümüz vardı, kızımızı gördük çok şükür herşey yolunda.. 1170 gr olmuşuz ve kilo boy ve su yolundaymış :)) Şeker için tekrar açlık tokluk alcaktı ama herşey yolunda olduğu için gerek görmedi doktor amcası.. bundan sonra iki haftada bir görüşelim dedi biraz panik olduk tabii :)) galiba doğum yaklaşıyooo
Arkadaşlar sodadan bahsetmişsiniz, bu soda illa sade mi olmalı, yoksa meyvalı sodada olabilir mi:44: Çünkü ben sade soda içemiyorum, iki üç günde bir meyvalı soda içerim:44:
Sodayı benim doktorum hep söyler günde birtane tüketmeye çalış diye ben de elimden geldiğince içmeye çalışıyorum.Benimki de sola dönsem tekme atıo sağa dönsem tekme atıyo sırtüstü yatınca çok rahat ama ben de sırt üstü yatamıyorum:2:Tuvalete kalktığım gibi uyku uçup gidiyor ben de.Du bakalım bizim kuzucuk nasıl olacak umarım düzenli uyur gaz problemi çok kötüymüş onlar acı çekerken insan bi garip olur hiç kıyamayız
bu ay dediklerinin hepsini abartarak tükettim canım hatta:) ama ekmeğe dikkat etmeliyim sanırımcnm sakın üzme kendini bu kilo değişiyor sürekli buarada yumurtanı sütünü cevizini filan eksik etme bebeğinin gelişimini artıracak gıdalar tüket sakın kafana takma
arada başka doktoramı muayne olmalıki bilemedim...hep aynı tartıyla tartılmalıymışız canım bende hep doktorda tartılıyorum... canım kilo almıyor ama göbüş büyüyorsa bebiş kilo alıyor demekkiGözun aydın canım sonclrın ıyı cıkmıs.. Hıc uzulme bıraz gerı dedılr dıye olabılıo oyle seylr ben ılk ayrıntılı ultrsna gttgmde 4 gn gerı cıkmstı ozamn cok uzulmstum dr demstı 1 hafta 10 gune kdr gerı cıkabılr bunlr cok onemsız seyler demıstı ozamn ıcım rht ettmstı kı bıdahakı kontrolmdede onde cıkmstı ozamanda cok sevnmstım:)) yanı ben sana 700 gr dıorum dıye 700 grm olmadıgı gıbı daha kılolu veya daha dusuk kıloluda olabılr elmzdekı verılerle ortalama cıkan rakamlr bunlr demstı o yuzden hıc oyle takma kafana:) Kılo konusna gelnce ben artık kılo konusunu hıc anlamıorum her sabah kalktgmda karnm bıraz daha sısıo kıyfetlrım bıraz daha dar gelıo sabh tartldım ac karna deıdm artık kesın 1 2 kılo almsımdır 300 gr eksık cıktım evdekı tartıma ınanmıorum sımdı kı basndn berı onunla tartılıodum:)) yanı gobegm sısıo ben almıorumda 300 eksılıorum mantksız geldı:))) o yuzden bıdaha drda tartılana kdr kac kılo aldıgıma tam kanaat getıremıcm bende:)))
bende aynen öyle diyorum canım...kynvldm hamileliğimin başlarında bir ortamda sen bir pırtık çocuk doğurursun demişti çok bozulmuştum ve kırılmıştım sanırım hala o sözün etkisindeyimseninde gözün aydın canım şekerin iyi çıkmış, bebeğin içinde üzülme sakın.. sağlıklı olsun o yeter. hatta tablolara bakarsan 550-1330 gr arası görünüyor 26.haftada. sen kendi kilona dikkat et doktorun dediği gibi, bebeğin gıdasını alır merak etme.
yeme alışkanlığını senden de duymak iyi geldi. kuruntu değilmiş demekki:)
benimki tehlikeli olduğu için bütün gün yatıyorum sol tarafıma ama geceleri uyurken nede olsa kalp atışları yavaşlıyo bende dedin gibi sabah akşam dua ediyorum ALLAHa şükrediyorum bebişim karnımda duruyo diye çokkkk şükürrrrrrrr
Benm ısım yok daaaaaaa gezesım cok napcm bılmıorum hayatımn hıcbı evresınde boyle gezmeye merkım olmadı gezmek dedıysem yurumk olsn olsn yanı dıorum acaba bılıncaltı kılo alma fobısındenmı hep harktlı olmk ıstıorum:)))) Kı ben yurumeyı hıc sevmemm ama delı gıbı carsı pazar dolasasım var:))) Gecn persmbe kocmla havuzlu hana gıttık ben bısey bulamadm orda yaa yanı nasıl desm benm ılgımı ckn bebek sekerlemelrı oldu:))) hastane cıkısı vs baktk fıkr edndk ıyı fıytlr uygundu bebekıme bıtne oyun halısı begndım oyuncklrın ıcınde kayboldum:)))
uyumayı pek sevmem dedinde aklıma geldi..
bu son zamanlar uyumanın tadını çıkar bence.
öncelikle bunlar benim kuruntum olabilir.. Uyarayım:
ben zon zamanlar hiç uyuyamazdım, önceleri de çalıştığım için uyuyamazdım, buna mı bağlı bilmiyorum ama kızım uykuyu sevmiyor
hamileliğimin son ayı yoğurt yediğimde midem ekşir çıkarırdım, şimdi kızıma yoğurt veremiyorum çünkü midesini ekşitiyor
yengem doğurana kadar horul horul uyudu ve yeğenim acayip seviyor uykuyu. benim kızım sabah 8 de kalkınca 2 de zor yatırıyorum, yeğenim 10 da kalksa 1-2 gibi uyuyor!! yengem hamileliği boyunca kustu, yeğenimde 10 aylık olana kadar filan çok fena kustu
(( kızım gaz sancısı çekip ağlarken bende onla beraber ağladığımı bilirim (( 43:
hele ki bi defasında hiç unutmuyorum 2 saat boyunca ağlamıştı, neler yapmıştım ama bi türlü çıkaramamıştı gazınısonrasında ne yaptım hatırlamıyorum bırt diye çıkarınca uyuyuvermişti yavrum:)
günaydın kızlar şeker yüklememiz güzel çıktı moralim bozuldu bebişim haftasına göre biraz küçük çıktı 713gr 26.haftada doktor gayet normal dedi ama moralim bozulmasın diye dediğini biliyorum ben hastalarıma olumsuz şeyler söylemem bebğiyle ilgili diyor çünkü...ve ben bu ay tam 4 kilo almışım bebekse 200 gr almış o kadarda yediklerime dikkat ediyorum niye böyle oldu anlamadım yaa ben almışım bebiş almamış...birde kalan 3 ayda, ayda 2 kilo almaya bak dedi doktorum fazlası zararlı dedi
Tşk ederim canımMASİVAcım canım ankaradan dönmüşsün sağ salim sevindim.. keşke imkan olsaydı da görüşebilseydik
anneannen miydi ameliyat olan, ona da şifalar diliyorum.
Hareket etmek her zaman iyidir canım sen rahat ettiğin sürece dolaşmaya devam et:)))Havuzlu han için herkes çok güzel şeyler var diyo ama ben gitmedim bilmiyorum.Gidebilecek gibi de değilim bana uzak...Sen en çok oyncak alıcaksın galiba bebişe:)))
Sen içini ferah tut. İnşallah hepimiz sağsalim alıcaz bebişlerimizi kucagımıza:)
Onu dıyorum bende okdr yoruma gore cekıstırerk gotrdugum kocam noldu tatmın etmedımı senı demesı zoruma gıttı:)))) Aman gıdlm gıdlm dıye basının etını yedım al geldık gıbı ımalı bakısı benı dumur ettı:)))) benm ılgımı dedgm gıbı sekerleme bolumyle oyunckcılr cektı:)))) yanı onları ordn temın edebılrm sekerrleme bakıck arkadslr bakabılrler:))
SELAM KIZLAR cts günü ŞARKHAN a gittik eşim ve annemle. bebişime bebek şekeri malzemeleri aldık çoook sevimli biblocuklar :) tüllerini kurdalesini mıknatısını lavantasını nazar boncuğunu falan aldık hatta 15 tane de yaptık şimdiden,çok güzel oldular içim kıpır kıpırdı walla yaparken :) waktiniz warsa sizde böle yapın kızlar çünkü hem maliyet açısından hem de el emeği olması açısından çok tatmin edici..resimlerini paylaşıcam ama resim boyutu büyük dedi, bu akşam tekrar denicem.. bunlar çok küçük ama aslında çoook büyük mutluluklar,hevesler:) rabbim herkese nasip eder inşallah..
bu arada kızlar biberon ve emzik alanınız war mı? hangi markayı almalıyım ve kaç ml almalıyım? cam olsun diyorum avent nasıl kullanan war mı???
Beklenti yüstek olunca bazen şaşırıyo insan beklediği gibi olmayınca.Fikir edinmiş oldun sende olsun.Sen bişey almadım diyodun galiba,başladın mı artık alışverişe?
Yok yaaa halaa bakım aşamasındyım:))) oyle babası gorunce bı ıkı parca bıseyler alıo ogluna ama anası sırf bakıo daha alamadı:)))) Artk ocagn basında kesınlkle cok fena bı dalıs yapıcm alısverıse:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?