2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım, bol su içmek amnios sıvısının miktarı için de önemli, o nedenle bol bol içmek lazım... ben de az su içenlerdenim malesef, zorluyorum kendimi...

:)) hayırlısı olsun ya prenses gelcek ya aslan parçası gelcek :)) bana da tuzla yapılan bişi var onu yapmışlardı kız çıkmıştı hemde ilk aydan :))

hehehe o tuz olayını bana da yapmışlardı, bende de tutmuştu :)) çok garip ama her zaman tutuyo mu ne :)) bana yapan kadın, hiç şaşmadı falan diodu :))

kızlar selam haberlerim pek ii değil bbebeğim 1350 grçıktı birhafta küçük buna rağmen ben yine kilo almışım 32,hafta olur olmaz işi bıakıcam ve başka bi dr a gidicem geçen sefer 40cm bebeğimin boyu dedi bu sefer 38cm dedi bebeğim suda çektimi dedim yanlış ölçmüşüm dedi sinir oldum herkse nasıl 1500 gr yapıyo bebeğinianlamıyorum kızıma zararlı bi lokma yemiyorum işin içinden çıkamıyorum

Canım bunlar hassas ölçümler benim doktorum yaklaşık değerler, önrmli olan sağlıklı olması her şeyin yolunda olması diyor. İçinin rahat etmesini istiyorsan başka bir doktora git kafanı meşgul edip kendini üzme canım yanlış ölçümler yapıyor olması mümkün doktorun.

skıma canını boyu zaten kesin değil diyorlar.k,losuna dr ne dedi peki

canım 1350 gr haftana göre uygun çıkmış. netten baktım da 30.cu haftaya...niye üzüldün tam anlamadım canım..her bebek aynı olmayabiliyor hem de.. boy ölçümü de artık tahmini rakamlar olaacakmış sonuçta bebeklerimiz dümdüz durmuyolar. cenin poziyonunda kafa eller ayaklar büyük sonuçta.. canını sıkma oldu mu beslenmene dikkat et.. maşAllah bebeişine..

sütlü çörek canım sen neden kilosuna çok takıyorsun bebişin. aramızda az bi fark var benimkide 2 gün önce 1200 çıktı ve ben hiççç problem etmiyorum .çok normal dedi kilosuna doktor.boyunu sordum burdan tam ölçülemez sadece bacak boyunu ölçebiliriz dedi dktr.yani tam tutmuyor hepsi.içini ferah tut sağlıklı olsunlarda çiçeklerimiz gerisi boş.

canım bende lohusa shoptan sabahlık ve aynı pijama takımını aldım
ancak bugün gittiğim iç çamaşırında aynı ürünleri 45 tl ye görünce biraz üzüldüm
sende izmirde oturuyorsun diye hatırlıyorum eğer hala almayı düşünüyorsan gecelik pijama vs.
bornovada ataköy içgiyimde çok güzel indirim var hepside çok kaliteli markalı ürünler
ben bugün bir takım pijama ve gecelik aldım 90 tl verdim

Sütlüçörek baktımda Kağan Kocatepe'nin sitesinde 30. hafta için şöyle diyor:
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram!

Hafta hafta gebelik bölümünde sitede her hafta verilen bebek ağırlıkları yanlızca ortalama ağırlıklardır. Gelişim döneminde olan normal fetusların en az ve en fazla olması gereken ağırlıkları oldukça geniş bir yelpaze içinde yeralırlar. Bu nedenle gebeliğinizi takip eden doktorun ultrasonda yaptığı "kilo tahmini" bu haftalarda belirtilenlerden oldukça farklı olabilir.

canm sıkma canını önemli olan sağlıklı olması
ayrıca bence kilosuda hiçde fena değil
bol bol proteinli yiyeceklerle beslenmeni öneririm
et süt yumurta özellikle haşlama et yap ye
tavuk suyu çorba iç ve sol tarafına yat eminim kilo alacaktır
ve sana bir tüyo her gece yatmadan bir kase pirinç unu muhallebi ye
dr.oetkerinki çok lezzetli
(muhallebiyi ikiz bebek bekleyen bir arkadaşım yemişti bebekler erken doğmasına rağmen kiloları iyiydi )

Ben de 28.haftadayım, kızımız 1041gr çıktı...Ben diyet yapıyorum bir haftadır,aslında hep yararlı şeyler yiyorum, eşim de ben de uzun boyluyuz ama bebecik biraz küçük sanki.Doktorum da takip edelim, diyete devam et, haftaya da gel takip edelim dedi. Netten baktım haftasına göre normalmiş, aslında normal doğum için daha iyi çok büyük olmaması bebeğin ama yine de üzüldüm 1500 gr olan arkadaşlar kaç haftalık? Ben gündüz yoğun çalışıyorum, aksam da dinlenemedim,ondan mıdır?Ben tanışmıyorum sizlerle ama aynı yoldayız hepimiz... Yorum yaparsanız çok sevinirim.

Canım kilosu çok normal, niye üzülüyorsun ki, doktorun mu doğru düzgün açıklama yapmıyor, bazı doktorlar insana hep negatif enerji veriyor, seninki de öyle mi yoksa?

bende 28.haftada gittiğimde 1050 çıkmıştı canım aynı sayılır son aylarda daha da kilo alıyo bebişler.bizde eşimle uzun boyluyuz normal diyosa doktr bi problem yok demektir doktoruna güven ben çok güveniyorum

Çok sağol Çitlembik cevabın için! Doktor normal ama sizden daha büyük bir bebek bekliyorum dedi, onun için canım sıkıldı azcık... Ama önemli olan bundan sonra gelişimi ve sağlıklı olması bebeklerimizin.Herkese sağlıklı hamilelikler dilerim :)

canım biz henüz sizden küçüğüz ama 26 +1 iken kilomız 928 çıkmışltı.. eşin de sen de uzunmussununz muhakkak bebeişiniz de uzun boylu olacaktır.. ama nasıl ki insanların ergenliğe girme yaşları farklı ise bebeklerinde bir anda kilo alıp boylarının uzamaları da faklı olabiliyor.. son aylarda kilo alacağına eminim zaten boy da kilo da tahmini değerler çünkü basküle koyup tartmıyıorlar bebeişimiz.bir kaç uzunluk ölçümü yaptıktan sonra kilosu otomatikmen çıkıyor.. kafa el kol uyluk vs ölçümleri yanii...hem canım erkek çocukları ile kız çocukları farklı oluyormuş. erklekler daha çabuk gelişip kilo alıyormuş
sıkma canını sen de oldu mu..

kızlarr bebeğin kilosuna bence çok takmayınn
arkadaşım 2 kilo 200 gram doğurduu kilolu değildii 1 ayda ane sütüyle 4 kilo olduu şimdi çok datluu
iri kilolu bebekte normal doğum çok zorr olurr
benim muhtemel sezeryan olacak mesela
oysaki ben normal doğum istiyordum çok

cnm kg gayet normal nie takıldınki bukadar benim bir arkadaşımında hep 1 hafta küçük çıkıyodu senin haftanda neyse daha sıkı yemeğe başladı özellikle ayran iç bol bol yoğurt et bal kaymak sabahları 2 yumurta vede yemeklerden sonra sola yat hop sonra ba bebiş kaç kg çıkıcak unutma önemli olan sağlığı kg değil şüküret sağlığı yerinde....
umutluyumm canım sen fotomu koydun hangi topicte göremedim burda

roni ne resmi acaba bir ara kapı süsünü taktım onumu diyosun

canım pardon yaa kızlarla siz faceden bakmışsınız fotolara
bende senin fotonmu var dedim
yani yarım yapalak okumuşum yazılanları

sütlüçörekcim bebişin gayet güzel üzülüpte onuda sıkmaa ama anlaşılan senn tombik bebek olsun istiyosunn
ben hep sol yanıma yatarımm çünkü bebeğim çok dönüyo meesela yine dönmüş ters olmuş doktorum sola yat dedii
bende sürekli soluma yatarımm bazen sırtüstü yatarım iki pozisyonda yatarım sadece
hergün kocaman 1 bardak tuzsuz ayran iççç veya yoğyrt ye sütte içç
haftada 2 gün bıldırcın yumurtası ye diğer günlerde muhakkak tavuk yumurtası yeee
zaten sebze çorbalarınada başladınn
kefir iç gün aşırı ve bozada iç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…