- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #25.081
çok güzel yazmışsın cnm aynen katılıyorummbencede başka doktora gitt
ama bak banada doktorr sende şeker çıkmışmıydı dedi yok dedimm
sonra dedii normal doğum olmaz zor dedii
kaldıki bebeğinin kilosu normal senin
zaten illa bişey derlerr az olurr az der sorun ederler çok olurr şekerinmi varr yok zor doğum olurr derlerr
banada çok geliştirme bebeğini yavaşş git dedi şaşırdım nasıl yani dedimm o zaman bebeğe faydası olmayan bana kilo yapacak hamurişi tatlımı yiyeyim dedimm yok dedii o zaman dedim sustu kaldıı
hepsi bi garip bunlarınn
sanki eskiden böyle şeylerr vardıı bence türkiyede bebek mevzuları çok abartılıyo
dakikalarca ultrasonda bakılıyo tek tek herşeyi inceleniyoo sorunlarr söyleniyoo
sorunsuz insanmı varr herkeeste her insanda muhakkak bi zayıf yer vardırr hiç hasta olmayan sorun yaşamayan varmıkii
bize söylüyorlarr böylee stres yapıyoruzz asıl bebeğe zararlı olan bu
yurtdışındaa aylarca ultrasona koymuyorlarrr basitce takip ediliyoo
bizdede böyle kılı kırk yarıp anneleri üzüyorlarr
şimdi sen bebeğinin kilosunu düşünüp sıkılıyosunn istesende doktorun dediklerini takıyosunn stres yapıyosunn
eltime demişlerr bebeğini 1 ayy önce alıcazz demişlerrr artıık nedensee gerçi o gelişimi doldu ondan aldılar diyorda sigara kullanıyodu onlada bağlantısı olabilirr öyleyse saklarr demezz
neyse almışlarr ciğerleri gelişmemiş tam 1 ayy küvezde kaldı çocukk nefes alamadı destek yapıldı
geçende hamileliğinin 6. haftasında kadınn kalp atışını dinleyeceklerr duymamış doktor hemen o gün kürtaj yapmışş
benimkide duyulmamıştıı 8. haftada ve alttan bakıldı hareket ettiğini gördükk ama kalbini duyamadıkk
kalbi atmayan çocukk yaşarmı hareket edermi hiçç
belki ultrason cihazında bişey oldu o ann nerden bilinebilirr
sonuçta kul yapısı bir cihaz yani ne kadar doğru gelişmiş olursa olsunn doğruluk payı yüzde 45 miş doktor dedii
yüzdeyüz değill dedii
geçmiş olsun cnm ya allah korumuşşıyı aksamlar kızlar nasılsınız bız ıyıyız sukur gecen gun evımıze hırsız gırmeye calıstı cok korktum benım cıktıgımı gorunce kacmıs asansorun sesıne gorseydım kesın dogururdum orda heralde sımdı kıs kıyamet ev arıyorum evden cıkıcam oturamam artıkk orda
canım bebgının kılosu gayet ıyı uzulmene hıc gerek yok bosuna stres yapma yuce rabbım saglıcakla gelmesını nasıp etsınn
ya evet kızlar kiloya fazla takılmayın aşırı fark olmadıkçakızlarr bebeğin kilosuna bence çok takmayınn
arkadaşım 2 kilo 200 gram doğurduu kilolu değildii 1 ayda ane sütüyle 4 kilo olduu şimdi çok datluu
iri kilolu bebekte normal doğum çok zorr olurr
benim muhtemel sezeryan olacak mesela
oysaki ben normal doğum istiyordum çok
kızlar selam haberlerim pek ii değil bbebeğim 1350 grçıktı birhafta küçük buna rağmen ben yine kilo almışım 32,hafta olur olmaz işi bıakıcam ve başka bi dr a gidicem geçen sefer 40cm bebeğimin boyu dedi bu sefer 38cm dedi bebeğim suda çektimi dedim yanlış ölçmüşüm dedi sinir oldum herkse nasıl 1500 gr yapıyo bebeğinianlamıyorum kızıma zararlı bi lokma yemiyorum işin içinden çıkamıyorum
günaydııınn, darısı hayırlısıyla bizlerin başına.:127: biz oğlumla kalktık babamız yatıyo veeeeee çayımızı koyduk kahvaltımızı hazırlıyıcaz sonrada biraz gezmeye gidicez....
arkadaşlar ocak anneleri doğurmaya başladııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı........................................
şubata az kaldı....:119::119:
günaydın, oğluşuna çok geçmiş olsun canım, soğuk algınlığımıydı? benim kızda gece üstünü çok açıyor, yavaştan öksürüğü başladı.günaydın herkeseee.oğluşum hastaydı bir haftadır mahvolduk.şükür düzeldi.bugün çok alışveriş yapasım var.kocişe sölim bi bakalım :)))
günaydııınn, darısı hayırlısıyla bizlerin başına.
günaydın, oğluşuna çok geçmiş olsun canım, soğuk algınlığımıydı? benim kızda gece üstünü çok açıyor, yavaştan öksürüğü başladı.
günaydın canım defneyde geçmiş olsun....defneye 1 tane uyku tulumu al annesi üşümesin....
HUGOCUKa katılıyorum valla. bu usg cihazlarında %35 anomali saptanamaması gibi oran var!!! artı %20 kilo hesaplamasında hata payı var!
o yüzden sütlüçörekcim sen hiiiiçççç kafana takma.. bal ye, pekmez ye, gece yatarken süt iç, yumurtanı eksik etme.. bebeğin sağlıklı olsunda. hem 1350 gr da çok normal. doktor boş yere kafanı bulandırmış senin. ben nerdeyse 50 gündür bebeğimi görmedim.. kilosu boyu nasıl hiç bilmiyorum. ama içimde o kıpır kıpır hareket ettikçe içim rahat günlerimi geçiriyorum. normalde gebelik süresinde 3-4 kez usgye girmeyi uygun görüyorlarmış, ama biz hiçde öyle yapmıyoruz. dediğim gibi 50 güne yakın oldu görmeyeli ve daha da ne zaman göreceğim belli değil, randevu almadım henüz. en son gittiğimde 500 gr kadardı :)
kızlar cevaplarınıza çoook teşekkür ederim tavsiyelerinize uyucamdemek isterdim ama malesef ben zaten bunları düzenli yapıyorum
dr moralimi çok bozdu solunumu yetersiz olur kilo almalı falan benim gözlerim doluncaüzülme kilo alır falan demeye başladı
ama ben yinedeiçim rahat etsin başka dra da gidicem[/QUOTE
sütlüçörek kilosunu hiç kafana takma. bize söylenen değerler ortalama bi değer. benim önceki kontrolümde drum 850 gr gibi bi değer söyledi aynı gün radyologda tarama yapıldı ordaki değer daha düşük bi değerdi.yani 700 lü bişeydi. üstelik arada sadece saat farkı vardı. yani ölçümler çok net değerler değil. ayrıca drların her söylediğine inanmıyorum artık. her ne kadar ben druma güveniyo olsamda.. bi arkadaşımın bebeği için testisleri küçük demiş dr.kız geldi ağlamaktan bitap olmuş. dr şimdilik sorun olmaz ama ilerde mecburen ameliyat gerekir 1 ay sonra bi daha gelin felan demiş. baktımki olmuyo başka dra daha gitmesini istedim. ve giittiği hastanede dr hiç böyle bi sıkıntıdan bahsetmemiş. kızda varmı diye sormuş. hayır böyle bişe mümkün değil neye göre ölçmüş hadi ölçtü neye göre değerlendirmişki demiş. başka bi dr arakadaşını daha çağırmış o da aynuşeyleri söylemiş. hatta içi rahat etsin di,ye bide radyolog baksın demiş. alanında uzman 3 kişi ayrı ayrı değerlendirmiş ve böyle bi sorun yok demişler. şimdi kız ağladığına yanıp duruyo sadece.üstelik senin bebişinin kilosu normal değerlerde.. hiiç sıkma canını bi sonrakinde sana öne bile geçmiş diyebilir dr. sen arkadaşaların yemen içmen için verdiği tavsiyelere uy gerisi Allaha kalmış. stres yapıpta yeğenimizi üzme
CANDYGIRL seni burda bulmuşken sorayım, ankara buluşmasını tekrarlamak istiyoruz doğumdan önce.. face varsa ekleyelim senide.
:127: biz oğlumla kalktık babamız yatıyo veeeeee çayımızı koyduk kahvaltımızı hazırlıyıcaz sonrada biraz gezmeye gidicez....
arkadaşlar ocak anneleri doğurmaya başladııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı........................................
şubata az kaldı....:119::119:
günaydın herkeseee.oğluşum hastaydı bir haftadır mahvolduk.şükür düzeldi.bugün çok alışveriş yapasım var.kocişe sölim bi bakalım :)))
günaydın güzel annelerrr bizde kalktıkk bebişlerimle babamızda kalktı kahvaltımızı yaptık hava çok kötü yağışlı bir yere çıkamayız zaten babamız yeniden uykuya daldıı dün kontrolümüz vardıı dr. gitti herşey çok güzel dedi dr. amcamız çok şükür bizde mutlu olduk ciğer geliştirici iğne verdi 4 doz sabah aşkam ilkini yaptırdık hayırlısıyla akşamıda hallettikmi tamamdırrrr artık şubata az kaldı bebişleri kucagımıza alma vaktimiz yaklaştı kızlarrr
günaydınnnnn, iyi pazarlar herkese
ankaralı annişler ne güzel buluşuyorsunuz yaaa, ben de ankarada doğup büyüdüm evlenip izmire geldm 1 buçuk yıl önce. keşke orda olsam da ben de gelsem buluşmaya, özledm ankaramı:) bebişimin kırkı çıkınca hemen gelicez ailemi ziyarete. ama o zamana kadar gidemiyorum maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?