- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #26.801
Canım benim her kontrolümde kanın yanında idrarda yapılıyor, oradan idrar enfeksiyonuyla birlikte, şekerde bakılıyor... benim hep normal çıkıyordu... bende sanıyordum ki bu tahliller rutin tahliller ve herkese yapılıyor:44:arkadaşlar tünaydın hafta sonu dr kontrolümğz vardı yazmıştım zaten herşey güzel Allaha şükür....bugünde sağlık ocağında kontrol vardı sabah gittim tasiyon kg vs ve son olarakta idrar tahlili yapıldı oda öylesine bir bakalım diye idrarda şeker çıktı bu nedir şimdi anlamadım kan alınıcak sabah aç karına birde tok karnına 3 hafta önce yüklemde bişey cıkmadı nasıl oluyo bu :44: :44:
Canım senin ve ailenin başı sağolsun, Rabbim mekanını cennet eylesin...kızlar dedemi kaybettim..annem ağlayarak arayınca bnde ne olduğunu bile duymadan ağlamaya başladım babama bişi oldu sandım birden heycan ve üzüntüyü biarada yaşadım ve ilk defa kasılma gibi bişi oldu..bn herşeye çok fazla heycanlanıyorum ve ani tepkiler veriyorum bu bnm içn hiç iyi değil ..ani üzüntü ve heycanda kasılmaları tetikliyo sanırım..
Canım yanlış anlamanı istemem ama annenin yaptığı çok yanlış, tamam eşinin seni hamile olarak bırakmaması gerekir, ama annende yani yangına resmen körükle gidiyo.... yazını okuyunca nişanlandığımda annemin bana dedikleri aklıma geldi.... Annem eğer evlendikten sonra eşin haftada bir kere maça gitmek isterse sakın karşı gelme, onu anlayışla karşıla, çünkü düşünsene akşama kadar işte,dört duvar arasında elin kahrını çekecek, hiç değilse haftada bir defa maçla enerjisni boşaltsın, sonuçta buna ihtiyacı var demişti... ve şimdi benim eşimde haftada bir kere maça gidiyor.... belki annem beni bu şekilde uyarıp bana empati yaptırmasaydı bende eşimi bunaltabilirdim, şimdi annemin bana yaptığı nasihatleri hatırlıyorumda hep benim karşılasabileceğim şeyleri hesaba katarak beni yetiştirip, olgunlaştırıp, eşimle yaşanacak olumsuzlukları daha nişanlıyken engellemeye çalışmış, canım annem....ayyy canım benim demek sende bendensinn hehe
az evvel anneme dedim yeter artık sürekli bir şeylerden şikayet etme bunalattın beni
eşim haftada bir gün maça gidiyor diye sürekli konuşuyor bu nasıl koca karısını bırakıyor falan filan
tabi bu şikayetlenmeler beni geriyor
neyse bebişler umarm etkilenmiyordur vicdan azabı çekiyorum onuda üzüyorum diye :26:
inşallah artmaz çatlaklarım yahiçbirinizde yok çok moralim bozuldu
inşallah artmaz çatlaklarım yahiçbirinizde yok çok moralim bozuldu
canım benim ya senin bu olumlu bakış açına bayılıyorumNasıl hiç birimizde yok :)) bende var şahsen ve çok seviyorum onlarııı.. bana meleğimin hatırası olcak onlarr
Nasıl hiç birimizde yok :)) bende var şahsen ve çok seviyorum onlarııı.. bana meleğimin hatırası olcak onlarr
canım benim ya senin bu olumlu bakış açına bayılıyorum
ahanda bu açıdan bakmak değerlendirmek gerekk sağol kıss bak şimdi hoşuma gitti :93:
KesinlikleHerşeye olumlu bakın nolur.. Dünyaya bi can daha getiriyoruz bundan önemli hiç bişey olamaz
Kesinlikle, hayırlısıyla bir doğsalardı, valla bu nasıl birşey anlamıyorum ama hergeçen gün görmediğim bebeğimi çok özlediğimi hissediyorum, bir an önce olsun onu kollarıma sarayım istiyorum
Çatlak kremlerinden bahsedilmiş, ben banyodan çıkarken (nerdeyse her sabah kalktığımda duş alıyorum) bebe yağı, akşamlarıda bepanten-zeytinyağı karışımı sürüyorum.... kremlerden mi, genetik mi, çok su içtiğim için mi bilmiyorum, çok şükür şimdilik bir şey yok, inşaAllahta olmaz
Canım benim her kontrolümde kanın yanında idrarda yapılıyor, oradan idrar enfeksiyonuyla birlikte, şekerde bakılıyor... benim hep normal çıkıyordu... bende sanıyordum ki bu tahliller rutin tahliller ve herkese yapılıyor:44:
Canım senin ve ailenin başı sağolsun, Rabbim mekanını cennet eylesin...
Canım yanlış anlamanı istemem ama annenin yaptığı çok yanlış, tamam eşinin seni hamile olarak bırakmaması gerekir, ama annende yani yangına resmen körükle gidiyo.... yazını okuyunca nişanlandığımda annemin bana dedikleri aklıma geldi.... Annem eğer evlendikten sonra eşin haftada bir kere maça gitmek isterse sakın karşı gelme, onu anlayışla karşıla, çünkü düşünsene akşama kadar işte,dört duvar arasında elin kahrını çekecek, hiç değilse haftada bir defa maçla enerjisni boşaltsın, sonuçta buna ihtiyacı var demişti... ve şimdi benim eşimde haftada bir kere maça gidiyor.... belki annem beni bu şekilde uyarıp bana empati yaptırmasaydı bende eşimi bunaltabilirdim, şimdi annemin bana yaptığı nasihatleri hatırlıyorumda hep benim karşılasabileceğim şeyleri hesaba katarak beni yetiştirip, olgunlaştırıp, eşimle yaşanacak olumsuzlukları daha nişanlıyken engellemeye çalışmış, canım annem....bu arada ben adalet mezunuyum, ve iki yıl Ankara Adliyesinde boşanma dairesinde staj yaptım, boşanmaların %80i tarafların ailelerin çok karışmalarıydı...ne olursa olsun, ailelerinizi eşinizle yaşadıklarınıza karıştırtmayın
kızlarrr, az önce lavoboya gittim ve bir miktar kanama oldu.10 damla kadar.açık renkteydi. korktum. doktoru aradım hemen. 2 gün içerisinde ilişkiye girdiniz mi dedi yok dedim. kasık ağrısı karın ağrısı varmı dedi. yok dedim. şimdilik telaşlanmayın, devam ederse gelin dedihiç başıma gelmemişti. oyy.
Herşeye olumlu bakın nolur.. Dünyaya bi can daha getiriyoruz bundan önemli hiç bişey olamaz
kızlarrr, az önce lavoboya gittim ve bir miktar kanama oldu.10 damla kadar.açık renkteydi. korktum. doktoru aradım hemen. 2 gün içerisinde ilişkiye girdiniz mi dedi yok dedim. kasık ağrısı karın ağrısı varmı dedi. yok dedim. şimdilik telaşlanmayın, devam ederse gelin dedihiç başıma gelmemişti. oyy.
bende kakao-badem-kayısı-susam jojoba yağını karıştırıp rolana koydum onu sürüyodum ama havalar soğuyalı üşeniyorum bide ilk zamanlar göbeğim çok acıyodu büyüdüğü için o zamanlarda çok faydasını gördüm şimdi acımıyo nasılsa diye bıraktım yeniden başlamam lazım göğsümede e vitamini alıcam sadecekızlar şu çatlak kremlerine ne kadar çok para ödüyorsunuz, ben 2. ayımdan beri kendi hazırladığım krem karışımını kullanıyorum, geçen sene hamile olan bir arkadaşım bunu kullanmış ve sıfır çatlak bendede henüz hiç çatlak yok, ayrıca kaşıntım veya göğüslerimde acıma vs vs de yok.
ben neler kullanıyorum yazayımda bizden sonraki gebeşlere faydam olsun gerçi burada aylar önce birkaç kez yazmıştım bunu.
ayrıca ben kremi öyle deliler gibi sürmüyorum aklıma geldikçe haftada 1-2 en fazla 3 kere sürüyorum galiba...
krem şeklinde(losyon değil) yoğun kıvamlı herhangi bir kremi alıyorum, son 2 seferdir yuvarlak mavi kutulu nivealar var ya onu aldım.
eczaneden kremin kutusundan daha büyük bir kap aldım, eczanelerde krem karışımı yapılan kaplardan
1 kutu kreme 5 adet E VİTAMİNİ AMPÜLÜ
1 küçük şişe saf zeytinyağı (aktarlarda satılıyor)
yarım şişe kakao yağı
yarım şişe badem yağı
yarım şişe ceviz yağı
bunları karıştırıyorum çok güzel kokulu vıcık vıcık olmayan bir krem ortaya çıkıyor, yüzüme bile kullanıyorum, sivilce vs bile çıkmadı ( daha önce sivilce tedavisi görmüş biriyim)
göğüs,karın bel,üst bacaklara çatlak olmasın diye kullanıyorum, elime ayağıma bakım amaçlı kullanıyorum....
bu arada bu krem yaklaşık 3-4 ay yetiyor, aslında ben sürünce çok bol sürüyorum arkadaşım 1 kutu ile hamileliği bitirmiş :)
bunu dr.a söylemek lazım işe yararsa ne güzel olurbu arada emzirirken göğüs uçlarımda minimum defermasyon olması için anneanne usulü bir iş yapıcam ben, teyzemler kuzenlerim yaklaşık 35-40 arası doğumdan bahsediyorum 1 tanesi hariç hepsi bebeğin göbek kordonu kesilince açığa çıkan kanı meme uçlarına sürdürmüş 6 sene önce doğum yapan kuzenim doktoruna söylemeyi unuttuğundan sürdürememişti, ailede bir tek onda göğüs uçları çok fena olmuştu ne kullandıysada fayda etmedi bebeği 7 dk dan fazla emziremiyordu,diğer hiçbir kimsede bu tarz sorunlar olmamış ve hiçbiri birşey kullanmamış, bende doktoruma söylicem göğsüme sürsünler o kanı inanılmaz hücre yenileme özelliği varmış o kanın, boşuna kordon kanı bankaları yok herşeye iyi gelen bir kan o...
evt anneler öyle yapar ya kendi sütünle memeyi temizliyosun hatta bebeğin yüzüne bile sürüyolar çapaklarına falan :) ablam fışkırtırdı kızın suratınKızlar çatlak için bebe yağından daha matah bişey yok su içmezseniz çatlıyo yada cilt tipi müsaitse çatlıyo yapcak bişi yok.. o kadar para bayılmaya da gerek yok diye düşünüyorumm..
göğüs ucu kremi içinde hepsi iyi ama en iyisi kendi sütünüzle temizlemek.. yara olmaması içinde kremler var bi sürü.. yıkanmaya gerek olmayan krem bile olsa zaten vicdanen bebeğe o kremli meme ucunuz vermezsiniz :) o yüzden detaya bakmayın derimm
ben düşündüm ama çok pahalı bi işlem diyolar yahu
evettt öyle yapmak lazımm
zaten benim hamileliğim çok mutlu geçti yedicücelerin neşelisi gibi oldum rahat huzurlu
çocuk olumlu etkiledi hormonlarımı sanırım
gerçi alınganlık var ama öyle durduk yere üzülüp sıkılmıyorumm
neşeli hamileyimm
Canım bazen olabilir diye okumuştum ben de ama başıma gelse şimdi çoktan acildeydim çünkü insanın içi rahat etmiyo... doktoruna gitmen zor mu? ya da yakınında bi hastane filan yok mu? Bence gidip görünmende fayda var.. Tabiki önemli değildir doktorun öle olsa çağırırdı ama evde oturup tekrar olcak mı diye beklemek de hoş değil...
evet canım benm kanamam olmadı ama riskli oldugum için doktorum kasıklarında adet agrısından siddetli agrı oluırsa telaslan bir kaç damla kan korkutmasın seni demişti. ama için rahat etmiyorsa bi git doktoruna görün yda bu saatte acile git ultrasona gir gör melegini.
Nasıl hiç birimizde yok :)) bende var şahsen ve çok seviyorum onlarııı.. bana meleğimin hatırası olcak onlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?