- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #29.361
hey maşallah Allah nazardan saklasın..
kızlar kan uyuşmazlığında bu indireckt coomb testi yapılıyo ya pozitif olunca mı negatif olunca mı iğne yapılıyodu 28. haftada?? lütfen bilenler söylesiiinn
Yeni doğmuş bir bebeğin mide kapasitesi 4 çaykaşığı sıvı kadarmış, bu yüzden de ilk emzirme de ancak bu kadar sür gelirmiş :))
Bebek anne memesini ağzına aldığında annenin meme başındaki mikropları da ağzına alırmış, ama anne sütü içinde o mikroplara karşı özel olarak ürettiği antikorları yani koruyucu maddeleri taşıdığı için bebek için bir sorun yaratmazmış. Ama biberon ile mama verildiğinde hem biberondaki mikropları alır hem de mama içinde sadece ineğin yavrusu için ürettiği sütü alırmış yani korumasız kalırmış :))
Her annenin sütü kendi bebeğine özel üretilirmiş... Vay be
Allah'ın mucizelerinden sadece biri...kimbilir daha neler öğrenicez....
Canım kk başka bi topikte şunu buldum "kan uyuşmazlığım benimde var. benim doktorum 9. haftamda indirect coombs testini yaptırdı ve sonuç negatif çıktı. yani şuan bebek için riskli bir durum yok.. benim doktorum bu testi hamileliğin boyunca tekrar ediceğimizi söyledi. " işine yarar mı?
cnm ben gecen hafta yaptrdm kan uyuşmazlıgı ihnemi, o test yapldı ama onun neticesiyle yaplmadı iğne, her halükarda yaplacakdı zaten, o test kan uyuşmazlıgından kaynaklanan sorunların vücuda bi zararı olup olmadıgını araştran bi test yane anti d gebelikde gerekli olmasada bazı doktorlarca 28. haftada yaptırılıyor ki benmki yaptrdı.
ayy bitanem yaa saol bide uğraştın bnm için..bnmki negatif çıkmış..yani bi sorun gözükmüyo..Allaha şükür ama dr. yinede iğne yaptrmakistermi bilmem tabi..bi ulaşabilseydm dr.a :)))
Kızlar bi yandan da kitap okuyorum ilginç gelen yerleri size de yazayım :)
"Doğumdan hemen sonra annenin karnının üzerine bırakılan bir bebek, 30 dakika sonra sürünerek annenin memesine ilerliyor ve memeyi kavrayıp emmeye başlıyor. Burada bebeğe yol gösteren meme ucundan salgılanan bir madde olduğu düşünülüyor. Araştırmada bir memeyi yıkayıp, diğerini yıkamıyolar. Yeni doğan bebek yıkanmamış olan memeyi tutuyor."
Demek ki memeleri yıkamadan vercez :))
cnm bende 28. haftamda yaptırdım o iğneyi, negatif çıktığı zaman yapılıyor..
hadi ya her halükarda olcam desene :44:
evet bende biliyodum bunu bi videoda izlemiştim doktor anlatıyodu..bide kızlar göğsünüzden süt gelenler var mı??
Kızlar bi yandan da kitap okuyorum ilginç gelen yerleri size de yazayım :)
"Doğumdan hemen sonra annenin karnının üzerine bırakılan bir bebek, 30 dakika sonra sürünerek annenin memesine ilerliyor ve memeyi kavrayıp emmeye başlıyor. Burada bebeğe yol gösteren meme ucundan salgılanan bir madde olduğu düşünülüyor. Araştırmada bir memeyi yıkayıp, diğerini yıkamıyolar. Yeni doğan bebek yıkanmamış olan memeyi tutuyor."
Demek ki memeleri yıkamadan vercez :))
Son aldıgn kıtaptanmı bu bılgıler??:))) yavrucum ındım asaaa nt vardı en yakın kıtapcıı bulamadm bu dedgn kıtabı hüüZaten cocuklar ıcın ayrdıgı bolum cok mınıktı.. Ama kendıme 6 tane cocuk gelısımı pskoljısı bebekkn oln sorunlr vs omur boyu cocuk bakck kadr kıtap aldım:))))) Hemen geldım okumaya basladım bıtanede sey kıtabı dıkktımı cektı cocugunla oynayabılcegın 360 egıtıcı oyunmu sayısı yanls olabılr ama egıtıcı oyun olduguna emınm dedım ohooooooo oynıck yasa gelsın bı helee az kalsın alıodum amaa :))))
benim doktorum 28. haftamda benden indirect coombs testi istedi ve negtif çıkarsa iğne olacağımı söyledi ve negatif çıktı, pozitif olsa olmayacaktım yani her harükarda olman gerekmiyo, doktoruna iyice bi sor istersen çünkü ona göre sipariş veriyosun, her eczanede kolayca bulunmuyo anti d iğnesi..
kızlar Face de Hürriyet Aile bir video paylaşmıs yeni dogmus bebek nasıl yıkanır dye güzel video ama öldüm resmen izlerken minnacık bebiş yaa bide güzelki içim gitti. bence izleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?