- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.381
derincim liste yapsakmı yapmasakmı, ilk sayfada mı takip etsek bilmiyorum valla...ayy gamzecimm öncelikle tebrik ediyorum seni.
çok şükür ikiside iyiymiş.
doğum listesimiz diye bir topic açsak bizde doğum yapanları yazıp resimleri oraya eklesekte arada kaynamasa olmazmı??
afiyet olsun canım, inşallah herşey yolunda gider.. görüş saatleri dışında doktorlar Berra ile ilgili bilgi veriyorlar mı?? şuan nasılmış mesela2 saatte bir içiyorum...
birde bişey daha paylaşmak istiyorum sizinle daha önce paylaşmıştım ama doğruluğunu bir doktordan da onay aldığım için hatırlatmak istedim..
eğer inşallah normal doğum yapabilirsek doğumdan sonra 6-7 saat hiç sıvı birşey ( su,süt,meyve suyu vs) içmezsek ve herkesin bildiği gibi korse de giyersek
hamilelik karnımız hiç kalmazmış. bana bunu bir tanıdığım söyledi bir ebeden duymuş kendi doğumunda işe yaramış.bnde bir doktora sordum evet dedi o da.
eğer su falan içmek istersen dudaklarını pamukla vs ıslatsınlar yada çalkalayaıp tükür dedi.biz belki o halde hatırlamayız ama yanımızda olanlara sıkı sıkı tembihleyelim belki işe yarar,en azından denemekten birşey kaybetmeyiz..
birde bişey daha paylaşmak istiyorum sizinle daha önce paylaşmıştım ama doğruluğunu bir doktordan da onay aldığım için hatırlatmak istedim..
eğer inşallah normal doğum yapabilirsek doğumdan sonra 6-7 saat hiç sıvı birşey ( su,süt,meyve suyu vs) içmezsek ve herkesin bildiği gibi korse de giyersek
hamilelik karnımız hiç kalmazmış. bana bunu bir tanıdığım söyledi bir ebeden duymuş kendi doğumunda işe yaramış.bnde bir doktora sordum evet dedi o da.
eğer su falan içmek istersen dudaklarını pamukla vs ıslatsınlar yada çalkalayaıp tükür dedi.biz belki o halde hatırlamayız ama yanımızda olanlara sıkı sıkı tembihleyelim belki işe yarar,en azından denemekten birşey kaybetmeyiz..
Karnımız kalmayacak diye bebiş sütsüz mü kalacak :44:Biliyorsunuz süt yapan tek şey sıvı alımı biz sıvı alalım ki sütümüz olsun,kat kat göbüşüm olsun kuzum için sütüm gelsin yeter ki
Karnımız kalmayacak diye bebiş sütsüz mü kalacak :44:Biliyorsunuz süt yapan tek şey sıvı alımı biz sıvı alalım ki sütümüz olsun,kat kat göbüşüm olsun kuzum için sütüm gelsin yeter ki
derincim liste yapsakmı yapmasakmı, ilk sayfada mı takip etsek bilmiyorum valla...
dün Gamzeyi kaydettim ilk sayfadaki listemize.. ama bilmiyorum :26::26::26:
hergün aktif olan bi arkadaşımız açsa iyi olur aslında
afiyet olsun canım, inşallah herşey yolunda gider.. görüş saatleri dışında doktorlar Berra ile ilgili bilgi veriyorlar mı?? şuan nasılmış mesela
sezeryandan sonra en az 3-4 saat zaten su dahi verilmiyo ama normal doğumdan sonra zor değilmi 6-7 saat susuz kalmak..
mesela benim yengem normal doğum yaptı, kansız kalmış ve doğumdan sonra tekerlekli sandalyede bayılmış.. hemen yiyecek içecek bişeyler vermişler.. ama göbek sıfır:)
keşke sezerayndan sonra da yapılabilecek bişeyler olsa :26::26:
2 saatte bir içiyorum...
canım birkaç sayfa önce çok uzun bir yazı yazdım orada yazıyor, baş ağrısından ve süt sağmamdan dolayı şuanda yazamıcam tekrar kusura bakma lütfen
Yok Özge'cim ya insan o kadar zorlanıyormuş ki doğum sırasında bile su veriyorlarmış normal doğumda annem hep anlatır.Bırak sonrasını yani.Canım ben de pek bilmiyorum ama ilk saatler zaten süt az geliyodur bebiş emdikçe gelicek.O yüzden sıvı almayın demiş olabilirler...
bukadar süre sıvı almamaktan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.. zaten öyle olsa doktor yada ebe tavsiye etmezdi sanırım
başladım cnm salıdan beri günde 4 posta yine bile yüksek ,ne dayanıklı şekermiş ,zaten o yüzden izne ayrılıyorum yoksa ay sonuna kadar çalışıcaktım ,sağlıkla doğsunda inşallah kızıma anlatırım ben neler çektim diye:)
Yok Özge'cim ya insan o kadar zorlanıyormuş ki doğum sırasında bile su veriyorlarmış normal doğumda annem hep anlatır.Bırak sonrasını yani.
7 saat sıvı almamak az mı?Ala ala ben de mi gariplik var ama doktoruna da sormuşsun vallahi ben haftaya gidicem ilk soracağım da bu olacak.
Yok Özge'cim ya insan o kadar zorlanıyormuş ki doğum sırasında bile su veriyorlarmış normal doğumda annem hep anlatır.Bırak sonrasını yani.
7 saat sıvı almamak az mı?Ala ala ben de mi gariplik var ama doktoruna da sormuşsun vallahi ben haftaya gidicem ilk soracağım da bu olacak.
ben bir faydası olur yada uygulamak isteyen olur diye paylaştım tabiiki herkes nasıl isterse öyle yapacak.. herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler...
Onlarda ne demek oluo arkadslar normal dogumdn sonra 7 saat susuzluk olrmu hıc ne anldm norml dogm yapmaktan kı sezryanda bıle 2 3 saat bısey:)) Kiiiiiii benm gorumcem 3 tane dogm yaptı gayette guzel yedı ıctı hıc oyle saatlrce beklemedı vallaa ılkkez duyuorum 7 saat susuz kalmayı okdr dırenıcm cocugu cıkarıcm agzım dılım kuruck bıde 7 saat su ıcmıcem olck ıs degıl:)))))
canım çok güzel olmuş bir de pek anlamıyorum bu işlerden diyordun :) dolapta boya da süper güle güle kullanın.iclal_18;
PrensesinUykusu;
çok teşekkür ederim arkadaşlar.. boyadık bitti çok şükür.. ama eksikleri çok daha.. onlarıda tamamladım mı hemen ekliycem fotoları
Eki Görüntüle 329957
şimdilik bunu ekleyim odanın rengini görmeniz açısından.. hava güneşliyken çektim renkler hafif açık çıkmış ama böyle yani..2 duvar karşılıklı yeşil, 2 duvar karşılıklı pembe..
günaydın kızlar,
bugün taburcu oluyorum ve dün akşam 9 dan beri gerçekler ile yüz yüze gelmeye başlaldım...((
dün akşam 9 da kızımı gördüm tekrar ve hala ve hala yüzünü göremedim dünde yüz üstü yatırmışlardı yüzüde diğer tarafa dönük ve hortumlar bağlı olduğundan kafasını çeviremiyor, o kadar savunmasız geldiki dün akşam onu izlerken ağla ağla öldüm...
bu sabahta rüyamda benden alıp götürüyorlardı aynı ağlayarak uyandım yine, galiba o pozitifliğimi kaybetmeye başlıyorum...
az önce bebeğimin doktoru bilgi vermeye geldi, solunum cihazından ayırmayı deneyeceklermiş ve üstü kapalı olan küvöze koymayı deneyeceklermiş, açık olması üstü durumunun iyi olması anlamına gelmiyorumuş ani durumlarda hemen müdehale edebilmek içinmiş. Ayrıca hortum ile benden gelen ağız sütünü vermeyi deneyecekler bağırsak ve midede ilk kontrollerde iyi bulgular almışlar inşallah beslenebilir.
bebekten haberler bu kadar ve en çok ne zoruma gidiyor biliyormusunuz, yan odalarımdan ağlayan bebek sesleri geliyor ve haksızlıkmış gibi geliyor, sabır gamze sabır diyorum ama zor çok zor kızlar...
duygusal bilgilerden yararlı bilgilere geçeyim, en gücelleri şunlar,
1- spinal ve epidural anestezi yan etkisi deli bir baş ağrısı ve panzehiri kafein almakmış, dünden beri nöbetler halinde gelmeye başladı şuandada var ve zor bir ağrı kahve içmeyi atlamayın sakın.
2-sütü sağıyorum gerçi henüz süt gelmiyor sarı bir sıvı geliyor ve sütten daha önemliymiş o ağız sütü deniyormuş minnacık damlası ziyan edilmemeliymiş.
meme ucu cidden acıyor üstelikte benimkilerde çatlama patlama kuruma yok ama sızlıyor, lansinosh u ebeler önerdi kişisel tecrüblerini aktardılar,eşim aldı deneyimlerimi paylaşırım ve unutmayalım ki herkesin cildi kendine özel, ben tabi doğal yağlarımı kullanmayada devam ederim.
3-göğüs pedi kullanmamı hiç önermediler, göğüs kafesi denilen birşey varmış , akan sütün ziyan olmaması için önerilen birşeymiş kafes sayesinde akan sütte kullanılıyormuş araştırıcam henüz tam bilgim yok , ikna olursam alıcam ve anlatıcam.
4-süt sağma için hastane tipi makine kiralıyoruz, hastanede kullandığımızın aynısı, eve çıkınca fotosunu çekip koyarım belki internettede vardır onu hiç araştırmadım, dilediğin sürede kiralıyorsun biz 30 günlük kiralıcaz şimdilik fiyatıda 90 lira, 15 günlük 65 lira , eğer 15 günlük kiralanırsa 65 ödeniyor ve 1 aya çıkarmak istenirse 65 daha veriliyormuş o yüzden direkt 30 gün kiralamak en mantıklısı.
5-hastaneden,ebelerden ve hemşirelerden çok memnun kaldım. Doktorum Başak hanım süperdi, şikayetsiz ayrılıyoruz ve kızımı içim rahat burada bırakabiliyorum.
6-lohusa geceliğiniz pijamanız dışında kalın birşeyleirniz mutlaka olsun, terleyeceksiniz hatta yatak ıslanacak o kadar yani, ve şık durucam diye kendinizi hasta etmeyin ben onun acısını çekmeye başladım burun akıyor, ses değişti , ayrıca amelihyathaneden gelir gelmez birileri sizleri ısıtsın çoraplar vs vs , galiba ameliyathane ve sonrasında kaptım şifayı.
kanamam çok çok azaldı adet olduğumuzda 4.-5. gün kanaması gibi diyebilirim, ameliyat yerim bazen çok ağrıyor bazen hiç hissetmiyorum ve kimse yatıramıyor beni öyle bir durumda ayakta dolanıp duruyorum...
yine çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın oku oku bitmiyor, amacım sıcağı sıcağına faydalı birşeyler aktarabilmek size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?