2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

birde bişey daha paylaşmak istiyorum sizinle daha önce paylaşmıştım ama doğruluğunu bir doktordan da onay aldığım için hatırlatmak istedim..
eğer inşallah normal doğum yapabilirsek doğumdan sonra 6-7 saat hiç sıvı birşey ( su,süt,meyve suyu vs) içmezsek ve herkesin bildiği gibi korse de giyersek
hamilelik karnımız hiç kalmazmış. bana bunu bir tanıdığım söyledi bir ebeden duymuş kendi doğumunda işe yaramış.bnde bir doktora sordum evet dedi o da.
eğer su falan içmek istersen dudaklarını pamukla vs ıslatsınlar yada çalkalayaıp tükür dedi.biz belki o halde hatırlamayız ama yanımızda olanlara sıkı sıkı tembihleyelim belki işe yarar,en azından denemekten birşey kaybetmeyiz..

ayy gamzecimm öncelikle tebrik ediyorum seni.
çok şükür ikiside iyiymiş.
doğum listesimiz diye bir topic açsak bizde doğum yapanları yazıp resimleri oraya eklesekte arada kaynamasa olmazmı??
derincim liste yapsakmı yapmasakmı, ilk sayfada mı takip etsek bilmiyorum valla...
dün Gamzeyi kaydettim ilk sayfadaki listemize.. ama bilmiyorum :26::26::26:
hergün aktif olan bi arkadaşımız açsa iyi olur aslında
2 saatte bir içiyorum...
afiyet olsun canım, inşallah herşey yolunda gider.. görüş saatleri dışında doktorlar Berra ile ilgili bilgi veriyorlar mı?? şuan nasılmış mesela

Karnımız kalmayacak diye bebiş sütsüz mü kalacak :44:Biliyorsunuz süt yapan tek şey sıvı alımı biz sıvı alalım ki sütümüz olsun,kat kat göbüşüm olsun kuzum için sütüm gelsin yeter ki

sezeryandan sonra en az 3-4 saat zaten su dahi verilmiyo ama normal doğumdan sonra zor değilmi 6-7 saat susuz kalmak..
mesela benim yengem normal doğum yaptı, kansız kalmış ve doğumdan sonra tekerlekli sandalyede bayılmış.. hemen yiyecek içecek bişeyler vermişler.. ama göbek sıfır:)

keşke sezerayndan sonra da yapılabilecek bişeyler olsa :26::26:

Canım ben de pek bilmiyorum ama ilk saatler zaten süt az geliyodur bebiş emdikçe gelicek.O yüzden sıvı almayın demiş olabilirler...

bukadar süre sıvı almamaktan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.. zaten öyle olsa doktor yada ebe tavsiye etmezdi sanırım

canım birkaç sayfa önce çok uzun bir yazı yazdım orada yazıyor, baş ağrısından ve süt sağmamdan dolayı şuanda yazamıcam tekrar kusura bakma lütfen

Bi de doğumdan hemen sonra korse nasıl giyilirki,olur mu?Amannn sporla gider canım o da...

2 saatte bir içiyorum...

Gamzecim süpersin valla
Çok ii bakacak doktor teyzesi Berra'ya en kısa zamanda kucağına alacaksın canım dualarımız seninle.Bol bol sütün gelsin yarasın kuzuya bir an önce sağlıkla gelsin annesinin kucağına
Deneyimlerini paylatığın için de ayrıca teşekkür ederiz öpüyoruz seni kocaman

az önce hero babyden gelen mesajı aktarıyorum:

buyuk gune çok az kaldı, karnınız yavaş yavaş aşağı iniyor, mide yanmalarınızın olması çok doğal, yemek yedikten sonra hemen uzanmayın.

yarın ki Ankara buluşması için gelmesi kesinleşen arkadaşlar;

Melyche, pollyanna, masiva, yelden ve bi aksilik olmazsa candygirl.Zezunda aramıza katılabilir işlerini ayarlayabilirse.. Nigoli arkadaşımıza cumartesi uymadı ama bi süpriz olursa oda gelicek

Son düzenleme:
Canım ben de pek bilmiyorum ama ilk saatler zaten süt az geliyodur bebiş emdikçe gelicek.O yüzden sıvı almayın demiş olabilirler...
Yok Özge'cim ya insan o kadar zorlanıyormuş ki doğum sırasında bile su veriyorlarmış normal doğumda annem hep anlatır.Bırak sonrasını yani.
bukadar süre sıvı almamaktan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.. zaten öyle olsa doktor yada ebe tavsiye etmezdi sanırım

7 saat sıvı almamak az mı?Ala ala ben de mi gariplik var ama doktoruna da sormuşsun vallahi ben haftaya gidicem ilk soracağım da bu olacak.

hormaonlarla ilgili b-hcg neden oluyormuş.plasenta hormonu dedi dr.um.ben de şöyle bir etkisi oldu suyumu arttırdı.bebekte kilo almadı anlamadım gitti.sende işte olduğun için streslisindir o da etkiliyordur.eve geçince inşallah düzelir canım.az kaldı 1,5 ay sonra hepsi geçeek.ne kullanıyorsun insülin olarak?

ben bir faydası olur yada uygulamak isteyen olur diye paylaştım tabiiki herkes nasıl isterse öyle yapacak.. herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler...

Onlarda ne demek oluo arkadslar normal dogumdn sonra 7 saat susuzluk olrmu hıc ne anldm norml dogm yapmaktan kı sezryanda bıle 2 3 saat bısey:)) Kiiiiiii benm gorumcem 3 tane dogm yaptı gayette guzel yedı ıctı hıc oyle saatlrce beklemedı vallaa ılkkez duyuorum 7 saat susuz kalmayı okdr dırenıcm cocugu cıkarıcm agzım dılım kuruck bıde 7 saat su ıcmıcem olck ıs degıl:)))))

ben bir faydası olur yada uygulamak isteyen olur diye paylaştım tabiiki herkes nasıl isterse öyle yapacak.. herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler...

Çok teşekkür ederiz paylaşımın için sonuçta kulaktan dolma bilgi de değil doktorundan ve hemşirenden almışsın bilgiyi.Hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza

Bana da garip geldi canım,gidince mutlaka sorucam doktoruma.Bu arada bizim bebişlerin doğum tarihi aynıymışşş yeni farkettim

Doğrudur canım,benim hiç bi bilgim yok ama işe yarıyo olması güzelmiş.Denemek istiyen olur.Benim de su içmek değilde hemen korse nasıl giyilir o biraz kafama takıldı:))

canım çok güzel olmuş bir de pek anlamıyorum bu işlerden diyordun :) dolapta boya da süper güle güle kullanın.

canım sakın bırakma kendini biz sana dua ediyoruz hep sen de et şuanda cuma saati çok kıymetli bir an inş. berra bebişimiz de en kısa sürede toparlayıp taburcu olacak. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…