- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.421
ayyyyyyyyy yazmassam çıldıracağım!!!!
üst katımda oturan kadından nefret ediyorum!!!!!!
3 yaşında kızı var çocuk ortalığı yıkacak derecede ağlıyor, kadın hiç tınlamıyor yaaaa...hasta ruhlu bi kadın!! bi ev günde 2-3 kez elektrikli süpürge ile süpürülürmü Allah aşkına!!!! ve bu hergün aynı hergün!!!
öyle de şirret bişey ki, konuşulmuyor bile.. kaç kez tartıştık, inadına daha çok yapıyor.. ahhh ev sahibi olmayacak ki, ben ona yapacağımı bilirdim...
Allah'ım biliyor, Allah'a havale ettim...
Oooo sızın dayı baya buyuk bızım resmen kıskanıoo:))) Teyze olck yasta degıl cocuk haklı 12 yasnda teyze olck:)) dogal olrk kıskanıo cekemıo aman amann hıc ıstemem dogumgununu ısgal etmek ama cocugm ogun gelrse ıcımde tutamam ya:)))) Hayırlısı olsnn bende normal ıstıorum engel yoksa oglanın keyfı nasıl ıstıosa o vakıt gelsın ınsallah:)
Ya kızlar nst ye giren varmı aranızda... ben 34. haftadayım doktor gerek görmedi. su iyi ve vajina girişi kapalı olunca gerek görmedi herhalde birdahaki randevumda yani 37. haftamda girecekmişim. halen randevularımı sıklaştırmadı... vala bişey anlamadım...sevinsemmi üzülsemmi... hastane muayene ücretinede zam gelmiş bu arada kesin doğumada zam gelmiştir...
Bizimki de 10 yaşında ama dayı olucam diye çok mutlu o yüzden hiç kıskanmıyo.Zaten hiç öyle bi huyu da yok...Hatta bizim diğer dayı daha da küçük 21 aylıkOnun da bişeyden haberi yok zaten.Yarın sabah geliyolar 10 gün bende kalıcaklar...
gözün aydın kızın hareket etmiş raporunu alıyomuşsun keşke bende evden çalışabilseydim ne güzel olurdu şimdilik eşimin işleriyle oyalanıyorum :)Günaydın güzel mart anneleri ve minik melekleri nasılsınız herkese hayırlı cumalar diliyoruz kızımla.
bi haftayı daha geride bırakıp 31 olduk bu günn31 ocakta randevumuz var zaman hemen geçsin kızımı göreyim akşam babası biraz sevince hemen tepki verdi bende rahatladım hareket ettiği için haftaya raporda yazıdracaz ama evde oturmak için değil çalışmak için iş yeri de kolaylık sağladı bizim program internet tabanlı olduğu için evden çalışmama imkan tanıdı zorlanırsam evden devam edicem bizden haberler bu kadarrr biraz geçmişe bakalım
ohhh valla evde tembel tembel yatmak bazen iyi oluyo ama bazende işler duruyo yapamıyosun sinir basıyo annecim çabucak iyileşsede gelse artıkherkese hayırlı cumalar bugün bizimde son iş günümüz raporumuzu alıp işyerine vercez sonraaaaa homini gırtlak pufidi kandil tumba yatakkkkkkk
aynen canım bütün gece uyanığız sabah 7 den sonra uyuyoruz biraz 10 dan önce kalkamıyorum malesef bide 2 saatte bir wcgünaydın kızlar...uykusuz bi gece geçirdim
yaa, çok tuhaf, daha 2 gün öncesine kadar hiç ağır değildim.gayet hızlı yürüyebiliyor, her işi yapabiliyodum.ağrı sızı da yoktu...ne olduysa aniden, küt diye bambaşka bişey oldum.dünden beri hareket edemiyorum, yürüyemiyoum.hatta yatakta dönemiyorum.kasıklarımda bi ağrı, karnımın altında bi acı, bi gerginlik.namazlarımı bile oturarak kılıyorum dünden beri....yaa böyle bi anda değişirmi insan,sizde de böyle mi oldu!!!!!!!!!!!!! evelki gün işte hep beraber yemek yerken muhabbeti olmuştu.herkes benim için 'hiç hamile gibi değil, bi duvara tırmanmadığı kalıyo, biz ondan yavaşız' filan dediler...nazar mı değdi ne!!!!!!!!!!!! ya da Allah korusun başka bişey habercisi mi acaba!gamzenin haberinden sonra korkar oldum...pazartesiye randevü aldım, bi görünücem doktora
amin canım artık normal bunlar ben hiç dr söylemiyorum nasılsın diyo iyi diyorum ağrılar çok normal katlanıcaz artıkhayırlı cumalar kızlar
ağrılardan bahsedilmş,benimde göğüs atımda çok fena baskı oluyor,uzanınca ancak geçiyor..salihacım ben de çok rahattım bu ay benim de sıkıntılı geçiyor,ilerledikçe normal gibi,üşütmemeye de çalış o da etkiler
Rabbim cuma hürmetine son haftalarımızı sağlıklı sıhhatli tamamlayıp, hayırlıca evlatlarımıza kavuşmayı hepimize nasip etsin
canım inş. berra da en kısa zamanda beşiğine kavuşur sen üzme kendini sütün bol bol gelir inş. ağlamak iyi değil derler hep . göğüs kalkanı bende gördüm faydalı bişeye benziyo dularımız sizinle biraz daha sabır inş. geçicek bunlar ...günaydın kızlar,
bugün taburcu oluyorum ve dün akşam 9 dan beri gerçekler ile yüz yüze gelmeye başlaldım...((
dün akşam 9 da kızımı gördüm tekrar ve hala ve hala yüzünü göremedim dünde yüz üstü yatırmışlardı yüzüde diğer tarafa dönük ve hortumlar bağlı olduğundan kafasını çeviremiyor, o kadar savunmasız geldiki dün akşam onu izlerken ağla ağla öldüm...
bu sabahta rüyamda benden alıp götürüyorlardı aynı ağlayarak uyandım yine, galiba o pozitifliğimi kaybetmeye başlıyorum...
az önce bebeğimin doktoru bilgi vermeye geldi, solunum cihazından ayırmayı deneyeceklermiş ve üstü kapalı olan küvöze koymayı deneyeceklermiş, açık olması üstü durumunun iyi olması anlamına gelmiyorumuş ani durumlarda hemen müdehale edebilmek içinmiş. Ayrıca hortum ile benden gelen ağız sütünü vermeyi deneyecekler bağırsak ve midede ilk kontrollerde iyi bulgular almışlar inşallah beslenebilir.
bebekten haberler bu kadar ve en çok ne zoruma gidiyor biliyormusunuz, yan odalarımdan ağlayan bebek sesleri geliyor ve haksızlıkmış gibi geliyor, sabır gamze sabır diyorum ama zor çok zor kızlar...
duygusal bilgilerden yararlı bilgilere geçeyim, en gücelleri şunlar,
1- spinal ve epidural anestezi yan etkisi deli bir baş ağrısı ve panzehiri kafein almakmış, dünden beri nöbetler halinde gelmeye başladı şuandada var ve zor bir ağrı kahve içmeyi atlamayın sakın.
2-sütü sağıyorum gerçi henüz süt gelmiyor sarı bir sıvı geliyor ve sütten daha önemliymiş o ağız sütü deniyormuş minnacık damlası ziyan edilmemeliymiş.
meme ucu cidden acıyor üstelikte benimkilerde çatlama patlama kuruma yok ama sızlıyor, lansinosh u ebeler önerdi kişisel tecrüblerini aktardılar,eşim aldı deneyimlerimi paylaşırım ve unutmayalım ki herkesin cildi kendine özel, ben tabi doğal yağlarımı kullanmayada devam ederim.
3-göğüs pedi kullanmamı hiç önermediler, göğüs kafesi denilen birşey varmış , akan sütün ziyan olmaması için önerilen birşeymiş kafes sayesinde akan sütte kullanılıyormuş araştırıcam henüz tam bilgim yok , ikna olursam alıcam ve anlatıcam.
4-süt sağma için hastane tipi makine kiralıyoruz, hastanede kullandığımızın aynısı, eve çıkınca fotosunu çekip koyarım belki internettede vardır onu hiç araştırmadım, dilediğin sürede kiralıyorsun biz 30 günlük kiralıcaz şimdilik fiyatıda 90 lira, 15 günlük 65 lira , eğer 15 günlük kiralanırsa 65 ödeniyor ve 1 aya çıkarmak istenirse 65 daha veriliyormuş o yüzden direkt 30 gün kiralamak en mantıklısı.
5-hastaneden,ebelerden ve hemşirelerden çok memnun kaldım. Doktorum Başak hanım süperdi, şikayetsiz ayrılıyoruz ve kızımı içim rahat burada bırakabiliyorum.
6-lohusa geceliğiniz pijamanız dışında kalın birşeyleirniz mutlaka olsun, terleyeceksiniz hatta yatak ıslanacak o kadar yani, ve şık durucam diye kendinizi hasta etmeyin ben onun acısını çekmeye başladım burun akıyor, ses değişti , ayrıca amelihyathaneden gelir gelmez birileri sizleri ısıtsın çoraplar vs vs , galiba ameliyathane ve sonrasında kaptım şifayı.
kanamam çok çok azaldı adet olduğumuzda 4.-5. gün kanaması gibi diyebilirim, ameliyat yerim bazen çok ağrıyor bazen hiç hissetmiyorum ve kimse yatıramıyor beni öyle bir durumda ayakta dolanıp duruyorum...
yine çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın oku oku bitmiyor, amacım sıcağı sıcağına faydalı birşeyler aktarabilmek size...
canım bende merak etmiştim hayırlı haberlerini bekliyoruz hakkınızda hayırlısı olsun artık biraz daha dursa bebişler iyi olur aslındamerhaba kızlarr nasılsınızzzz ???? ben çok ağırlaştım aartık ağrılar başlaı kasılmalar cabası zaten c.tesi kontrol varr heyecanlıyım dualarınızı eksik etmeyin heran herşey olabilir hakkımızda hayırlısı olsun inş...
canım gözün aydın bebişin sorunu geçmiş maşallah bebişe kocamn olmuş doğum için hayırlısı olur inş.Merhaba herkese...
kontrolden geldik. size onları yazayım sonra geçmişe bakalım... çünkü 2 gündür yoğunluktan giremedim...
oğlum 34 haftalık olmuş. 2280 kg. suyumda iyimiş. bebeğin böbreklerinde idrar birikmesi geçmiş. yani binlerce kez maşallah bebeğime herşey yolunda...
kaşıntı için farklı bir fitil verdi... brde bunu deneyeceğim... doğumuda konuştuk...
beklenen doğum tarihim 3 marttı. şeker olduğu için o tarihe kadar bekletmem dedi normal doğumu çünkü bebeğin kilosu fazla olacağı için omuz çıkması, kol çıkması gibi sorunlar olabilir dedi... bu yüzden 3 marttan önce suni sancı ile normal doğum olur dedi. bende dedimki ben sezeryan düşünüyorum... o da dediki normal doğum sezeryana göre daha zor bir işlem eğer anne buna istekli olmazsa ben seni şartlandıramam normale. annenin normal doğuma istekli ve kararlı olması lazım dedi. ozaman 39. hafta gibi alırız bebeği dedi. ama bence ozamanda kalmaz çünkü bebeğin kilosu ozamanda fazla olur gibi geliyor bana... nst ye girmedim. şimd gerek yok dedi birdahaki randevum 10 şubat ozaman girersin dedi... diğeri 20 şubat eğer nst de sancılarım çıkarsa 39. haftayıda beklemeyiz...
açlık şekerim 85 çıktı. yani iyi...
bizden haberler bu kadar. umarım herkes iyidir...
hayırlı yolculuklar ...Hayırlı cumalar arkadaşlar, bende hazırlıklarımı bitirdim, eşimi bekliyorum, saat bir buçukta otobüse binecez, son kez nete bakayım dedim ve son sayfada bu yazıyı okuyunca yazmadan edemedim, Tam tersi nette okuduğum bir yazıda en azından kırk gün birşey giyilmemesi gerektiği yazıyordu, rahimin kendini kendini toparlaması gerekiyormuş, korseler rahimi birden sıkıştırıyormuş, ve bu hiç iyi değilmş, ama belli bir süre sonra sporla, korseyle ve biraz diyetle istediğiniz forma ulaşabilirsiniz diyordu, vaktim olsa bu yazıyı arar burada paylaşırdım, ama şimdi eşim geldi, öptüm Hepinizi...
ayyyyyyyyy yazmassam çıldıracağım!!!!
üst katımda oturan kadından nefret ediyorum!!!!!!
3 yaşında kızı var çocuk ortalığı yıkacak derecede ağlıyor, kadın hiç tınlamıyor yaaaa...hasta ruhlu bi kadın!! bi ev günde 2-3 kez elektrikli süpürge ile süpürülürmü Allah aşkına!!!! ve bu hergün aynı hergün!!!
öyle de şirret bişey ki, konuşulmuyor bile.. kaç kez tartıştık, inadına daha çok yapıyor.. ahhh ev sahibi olmayacak ki, ben ona yapacağımı bilirdim...
Allah'ım biliyor, Allah'a havale ettim...
kızlar tünaydın lütfen bana acil cvp verin, iç çamaşırımda dün gece de bu sabah da ıslaklık wardı, renksiz su gibi, çok korktum dr u aradım ama hastası warmış ulaşamadım kendisine, sizde de böyle olan warmı ???
Bizimki de 10 yaşında ama dayı olucam diye çok mutlu o yüzden hiç kıskanmıyo.Zaten hiç öyle bi huyu da yok...Hatta bizim diğer dayı daha da küçük 21 aylıkOnun da bişeyden haberi yok zaten.Yarın sabah geliyolar 10 gün bende kalıcaklar...
Ya kızlar nst ye giren varmı aranızda... ben 34. haftadayım doktor gerek görmedi. su iyi ve vajina girişi kapalı olunca gerek görmedi herhalde birdahaki randevumda yani 37. haftamda girecekmişim. halen randevularımı sıklaştırmadı... vala bişey anlamadım...sevinsemmi üzülsemmi... hastane muayene ücretinede zam gelmiş bu arada kesin doğumada zam gelmiştir...
merhaba kızlar bızde şimdi kontrolden geldık herşey yolunda çok şükür.ya bu çatı muayenesı kacıncı haftada oluyoyaaaa en cok ondan tırsıyom:)normal dogum ıstıyorum bıde dogum kolay gıbı ama o muayene benı korkutuyo nedense:)
merhaba kızlar bızde şimdi kontrolden geldık herşey yolunda çok şükür.ya bu çatı muayenesı kacıncı haftada oluyoyaaaa en cok ondan tırsıyom:)normal dogum ıstıyorum bıde dogum kolay gıbı ama o muayene benı korkutuyo nedense:)
canım ben 32+3 te nst ye girmeye başladım.benim su fazlalığım ve şeker var ondan galiba.her hafta gireceğim.hatta dr um 2 haftalığına yurt dışında olacak ama bana kessinlikle her hafta gel fahri bey nst yi değerlendirsin,ne olur ne olmaz dedi.
Canım o sırt ağrıları bende vardı bir ara geçmişti şimdi geri geldi sırt minderi aldım onu koyarak oturuyorum koltukta biraz daha rahatladı sanki
Hemen korseyı nasıl gıycen yaa kanaman olck vs en azındn kanamanın azalması beklenmelıkı eskıler korse takın desede korse takmak ordakı yagları tembellestrdgı ıcın tavsıye edılmıoms bılemedm nasıl yaparım ama tabı bu dogumdn sonra kalan gobegıme baglı:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?