- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.441
canım ya boşver uğraşıp kendini üzme. en iyisini yapıyorsun Allaha havale et... ruh hastası evladınada yazık...
bu arada dolabınız çok güzel olmuş. renkler tam istediğin gibi olmuş... güle güle kullansın prenseslerin...
canım bende mantar ve enfeksiyon olduğu için sürekli ıslak çamaşırım... ama hemen endişelenme... yani eğer bu doğum suyu olsa bile bir parça ıslaklık şeklinde olmaz bu su... sen doktoruna ulaşmaya çalış. sor bir bakalım belki normal bi akıntıdır. çünkü hamilelikte akıntı fazlalaşması nomal... sen doktoruna ulaşana kadar uzan dinlen ve su iç bol bol...
Ya kızlar nst ye giren varmı aranızda... ben 34. haftadayım doktor gerek görmedi. su iyi ve vajina girişi kapalı olunca gerek görmedi herhalde birdahaki randevumda yani 37. haftamda girecekmişim. halen randevularımı sıklaştırmadı... vala bişey anlamadım...sevinsemmi üzülsemmi... hastane muayene ücretinede zam gelmiş bu arada kesin doğumada zam gelmiştir...
Ya kızlar nst ye giren varmı aranızda... ben 34. haftadayım doktor gerek görmedi. su iyi ve vajina girişi kapalı olunca gerek görmedi herhalde birdahaki randevumda yani 37. haftamda girecekmişim. halen randevularımı sıklaştırmadı... vala bişey anlamadım...sevinsemmi üzülsemmi... hastane muayene ücretinede zam gelmiş bu arada kesin doğumada zam gelmiştir...
nasıl dayanıyor bu kadarına bilmiyorum, ben alt katta olmama rağmen, o çocuğun haykırırcasına ağlamasına katlanamıyorum..İdrar kaçırmış olabilirsin bebişler baskı yapıyor çünkü ama içinde şüphe varsa doktorun bakıversin bebişin suyuna.
Bizim yan taraftaki de aynı canım,çocuk ağlar eder duymaz o çocuğu büyüten zaten babasıydı.Annesinin umrunda değil.Kişilik işte herkes annelik duyguları taşıyamıyor sanırım.Nasıl dayanırlar ki ağlamasına?
Canım yaa ne anlayışsızmış,sinir olmakta haklısın ama umursamamaya çalış stres yapma kendine...Ben de çok sinir olurum öyle bi durumda ama Allah bildiği gibi yapsın o kadını....Sen de müzik aç sesini bastır o kadının..
ayyy izbandut gibi bişey, nasıl yolarım saçını başını:))))okadar haklısınki nefret etmekten bizimde bekarken bizim üst kattaki kadın manyağın tekiydi..insan çıkıp saçını başını yolası geliyo
Defnedeyken en erken 37.haftamda girmişim.. öncesinde bi sorun yoksa, doktorlar gerek görmüyorlar..
canım ya boşver uğraşıp kendini üzme. en iyisini yapıyorsun Allaha havale et... ruh hastası evladınada yazık...
bu arada dolabınız çok güzel olmuş. renkler tam istediğin gibi olmuş... güle güle kullansın prenseslerin...
canım bende mantar ve enfeksiyon olduğu için sürekli ıslak çamaşırım... ama hemen endişelenme... yani eğer bu doğum suyu olsa bile bir parça ıslaklık şeklinde olmaz bu su... sen doktoruna ulaşmaya çalış. sor bir bakalım belki normal bi akıntıdır. çünkü hamilelikte akıntı fazlalaşması nomal... sen doktoruna ulaşana kadar uzan dinlen ve su iç bol bol...
ilk doğumda bana günüm geçene kadar çatı muayenesi yapmamışlardı. galiba bebek kilosunu da dikkate alıyorlar, tam bilmiyorum. ama duyduğuma göre 36 dan sonra yapanlarda varmış.. sıklıkla 38.haftada.merhaba kızlar bızde şimdi kontrolden geldık herşey yolunda çok şükür.ya bu çatı muayenesı kacıncı haftada oluyoyaaaa en cok ondan tırsıyom:)normal dogum ıstıyorum bıde dogum kolay gıbı ama o muayene benı korkutuyo nedense:)
polly bir yasin de benden canım
kızlar tünaydın lütfen bana acil cvp verin, iç çamaşırımda dün gece de bu sabah da ıslaklık wardı, renksiz su gibi, çok korktum dr u aradım ama hastası warmış ulaşamadım kendisine, sizde de böyle olan warmı ???
beeeennnnn....
yaklaşık 1 haftadır filan azıcık azıcık oluyor.. bu sabah daha fazlaydı.. ama paniğe gerek yok bence. az önce bişey paylaştım, bebekler artık yavaş yavaş aşağı inmeye başlıyor, buda mesaneye baskıyı artırıyor haliyle.. yine de için rahat edecekse git doktora ama bişey çıkacağını sanmam.. ki ilerleyen haftalarda afedersin çişimizi bile tutmamız zorlaşacak.
Ay masallah annemm sende 12 yasındasın ozamn:)))) Bende bızımkını kucuk goruodummm vallaa annemle hep dalga gecıorum 40 tan sonra dogurusn boyle olur dıye:)) Bızım kız cok fenaaa cok zor yetısıoruz ALLAH kolaylık versın valla:)))
kızlar normal doğum düşünenler epidural normal mi yoksa tamamen normal mi düşünüyosunuz??
günaydın kızlar,
bugün taburcu oluyorum ve dün akşam 9 dan beri gerçekler ile yüz yüze gelmeye başlaldım...((
dün akşam 9 da kızımı gördüm tekrar ve hala ve hala yüzünü göremedim dünde yüz üstü yatırmışlardı yüzüde diğer tarafa dönük ve hortumlar bağlı olduğundan kafasını çeviremiyor, o kadar savunmasız geldiki dün akşam onu izlerken ağla ağla öldüm...
yine çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın oku oku bitmiyor, amacım sıcağı sıcağına faydalı birşeyler aktarabilmek size...
annene maşallah 21 aylık dayıdan haberim yoktu ne tatlıdır o şimdi sanada iyi gelir bende bugün gidiyorum ablama 3 gün yeğenimle oynıcam
cnm korse giymek belki zor olur ama bel kuşağı alabilirsiniz yada evdeki bişeylerden yapabilirsiniz benim görümcem normal doğum sonrası kuşak kullandı hemen bende öyle yapıcam bunu deneyebilirsiniz en azından
kızlar normal doğum düşünenler epidural normal mi yoksa tamamen normal mi düşünüyosunuz??
günaydın kızlar,
bugün taburcu oluyorum ve dün akşam 9 dan beri gerçekler ile yüz yüze gelmeye başlaldım...((
merhaba kızlarr nasılsınızzzz ???? ben çok ağırlaştım aartık ağrılar başlaı kasılmalar cabası zaten c.tesi kontrol varr heyecanlıyım dualarınızı eksik etmeyin heran herşey olabilir hakkımızda hayırlısı olsun inş...
Günaydın güzel, tombik anneler...hayırlı cumalar..bende çalışıyorum.haftaya çarşamba çalışabilir raporu alıcam.son dört haftaya kadar çalışmayı planlıyorum.oğluşumlaasağlıklı olursak tabi ki =)) herkes odasını tamamlamış sanırım.ben en çok beşiğin sallanır olup olması konusunda takıldım.avrupada yasaklanmış ve dikkat edin ithal beşiklerde sallama fonksiyonu yok.beyin gelişimini çok etkiliyomuş.sallanan beşikler daha ucuz.(eski ninelerimizin ki zararlı değil bu arada) faydalı olsa büyük firmalarda öyle yapardı dimi. siz nasıl beşikler aldınız.??:
merhaba, ben bişey soracağım benim neredeyse sürekli vajinamın tam üstündeki kemik ağrıyor. hele biraz ayakta kalsam kopup yere düşücek sanıyorumacaba herkesde böyle mi?
kalça kemiklerim de yatsam bile acayip ağrıyor genişliyo ondan mı acaba? eğer genişliyosa yandım zaten kalçamın maşallahı vardı doğumdan sonra saltanat kayığı gibi dolaşmasam bari :18::18: genişliyosa acaba en azından eski haline dönermi?
kızlar tünaydın lütfen bana acil cvp verin, iç çamaşırımda dün gece de bu sabah da ıslaklık wardı, renksiz su gibi, çok korktum dr u aradım ama hastası warmış ulaşamadım kendisine, sizde de böyle olan warmı ???
iclal_18;
PrensesinUykusu;
çok teşekkür ederim arkadaşlar.. boyadık bitti çok şükür.. ama eksikleri çok daha.. onlarıda tamamladım mı hemen ekliycem fotoları
Eki Görüntüle 329957
şimdilik bunu ekleyim odanın rengini görmeniz açısından.. hava güneşliyken çektim renkler hafif açık çıkmış ama böyle yani..2 duvar karşılıklı yeşil, 2 duvar karşılıklı pembe..
cnm korse giymek belki zor olur ama bel kuşağı alabilirsiniz yada evdeki bişeylerden yapabilirsiniz benim görümcem normal doğum sonrası kuşak kullandı hemen bende öyle yapıcam bunu deneyebilirsiniz en azından
Ayy yok canım nerdeee:))Benim annem babam ayrı ikisi de 2.evliliklerini yaptı o yüzden öyle küçükler
bnde farkettm artık uzun süre oturamıyorum sırtım ağrıyo..hiç bi yönden rahat değilim yani ne uyuyabiliyorum ne oturabiliyorum..yatarken bacaklarım ağrıyo bi tarafa sürekli yatamıyorum otururken sırtım ağrıyo fln..sanki yıllardır hamileymişim gbi geliyo bide..hamile olmadan önce nasıldı hatırlayamıyorum
BEBEK ÇAYI
1 adet ayva
1 çorba kaşığı ıhlamur
1 adet karanfil
2 su bardağı su
ayvanın çekirdek yuvasını çıkartıp, yıkadığınız ıhlamur ve karanfille beraber suya ekleyip bir taşım kaynatın.
ılıtıp bebeğinize içirin.
bebeklerde gaz gidermede oldukça etkili bir çay...
kaydetmekte fayda var.. ilerde bizi nelerin beklediği şimdilik meçhul..
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bebeğine sağlıkla kavuşursun.Ben avent in göğüs kalkanını aldım . Yeni doğum yapan bir arkadasım var onada demişler göğüs pedi alma diye çünkü süt boşuna akıyormuş . Bu kalkanlar emzırdıkten sonra sütüde biriktiriyor. Hem gögüste yarada yapmıyor. Hemde akan sütle göğüs etrafını temızlıyormuş arkadasım çatlaklarada cok ii geiyormuş
Eki Görüntüle 330436 Eki Görüntüle 330436
birde bişey daha paylaşmak istiyorum sizinle daha önce paylaşmıştım ama doğruluğunu bir doktordan da onay aldığım için hatırlatmak istedim..
eğer inşallah normal doğum yapabilirsek doğumdan sonra 6-7 saat hiç sıvı birşey ( su,süt,meyve suyu vs) içmezsek ve herkesin bildiği gibi korse de giyersek
hamilelik karnımız hiç kalmazmış. bana bunu bir tanıdığım söyledi bir ebeden duymuş kendi doğumunda işe yaramış.bnde bir doktora sordum evet dedi o da.
eğer su falan içmek istersen dudaklarını pamukla vs ıslatsınlar yada çalkalayaıp tükür dedi.biz belki o halde hatırlamayız ama yanımızda olanlara sıkı sıkı tembihleyelim belki işe yarar,en azından denemekten birşey kaybetmeyiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?