- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.641
selam güzel annelerim;
dün kontrolüm vardı ve ben buraya kontrolden geldim diye yazamadım.çünkü dktr moralimi çok bozdu.hatırlarsanız 10 gün önce yüksek tansiyondan bahsetmiştim.15 e 8 çıktığı için dktrun verdiği hap ile düşürdüm
dktr da randevu vermişti 10 gün sonra için gel diye dün gittim 12 ye 8 çıktı bence normal ama doktor bi türlü beğenmiyor ben normal değilmi bu diyorum gebe bi bayan için fazla diyor.anlamadım valla bu saatten sonrada dktr değiştiremem 8 ylık olduk.sizden ricam sizinkiler kaç çıkıyor ölçümlerde, yazarmısınız?
oyyy canımsın yaa üzme kendini bebeğin sağlıklıysa gerisi boş, kilosunu çok dert etme, sağlık sorunu olmasında son haftalarında toparlar, doğduğunda da tospiş olur inşallah:)
ay kıyamam çöreğime, tamam tamam söz, zaten benim oğlan da zayıf işime gelir öğrenmemek.
canımm sütlüçöreğimm kıyamam ben sana
boşver sen kiloyu önemli olanı sağlıklı olması
unutmaki her çocuğun gelişimi farklıdır
bende bir ara arkadaşlar bebeğin tekmesiyle uykudan uyandım falan yazınca
benimki niye öyle değil diyordum
hatta ben ilk gebeliğimdede öyle uykulardan tekmeyle uyanmadım
demekki her bebek ayrı ayrı yeterki canı içinde sağlıklı olsun
sen onu tombiş tombiş yaparsın
ay bnde millet yazıyo şu hafta şu kdr kilo hatta nettende bakıyorum bnmki tombiş çıkıyo niye o kdr kiloluki diye korkuyorum ya kilolu olurda normal doğuramassam şu hafta şu kdrsa inş bidahaki aya şu kiloyu geçmez diye kafama takıyorum..bnde aksine zayıflık hastasıyım belki kendm çok kilo aldığım için zayıf olan her şeye özeniyorum...takma cnm valla ne güzel minnak bi bebeğin var yaa doğumuda kolay olur ama hiç mrk etme doğduktan sonra zayıf bebekler çok kilo alıyo kilolular zayıflıyo neden bilmiyorum şu ana kdr gördüklerim hep öyle..
Sen neyı takıosun arkadasım?? Kılosuz olması saglıksız oldugu anlamına gelmezkı saglıgı gelısımı yerındeyse ıstıosa 2 bucuk dogsun bende korkuorum kılo alck rahat cıkaramıcm dıye:))) Normal sınırda olsn bana yeter 28 haftalkken bana 1165 dedı mısal ben sımdı korkuorum cıkana kadr cokmu buyucek dıye bana 3 kılo yeter dıorum hıc kafana takma dr saglklı norml sınırlar ıcınde dıosaaa daha ne olsn:))
canımm hiç düşünme öyle şeler benim bebişte öyle 33. haftada 1610 gr çıktı..allaha şükür sağlığıyla ilgili hiçbişeyi yok organlarıda sağlıklı..ama kilo olarak geriden geliyo..artık seviniyom bile normal istiyorum doğumda kolay olur..bende nie benimki zayıf diyodum hep..herkesin boyu kilosu hamile kalmadan önceki kilosu farklı olduğu için bu fark..doktor korkma 2500gr olur dedi doğuma kadar düşün yani
üzülme canım bebişin kilosu bence çok düşük değil sağlıklı olduktan sonra bak ben bebişimin kilosunu bilmiyorum devlet hastanesine gidiyorum orda boy kilo sölemiyolar hadi onu geçtim bebişide göstermiyolar dr un herşey güzel bebişte iyi demesi yetiyooo
Benimkide seninle aynı bence kafana takma senın 35 e göre değil annenin söylediği doğru. Benimde geç döllenme o yuzden o haftaya göre değerlendir. Bence doktorunuda değiş doktor çok önemli, ben şimdi değiştirdim doktorumu bana ilgili davranmıyordu bazı sorularıma ters cvp veriyordu. Bide benım bebeğimin cinsiyetini bana kız olarak soyledı 5.5 aya kadar kız olarak bılıyorduk sonra erkek olduğunu öğrendik
merhaba canim seni cok iyi anliyorum benim kuzumda kg olarak boy olarak geriden geliyor. herzaman gittigim dr um 1400gr olcmusken ve boyu 38cm, 3gun sonra baska bi dr 2100gr olctu, kime neye inanicagimi sasirdim %50 fark demek bu... bu durumda demekki bu olcumler cok saglikli degil. o yuzden hic uzme kendini
cnm sana örnek vereyim bu kilo olayına gamzenin doğum yaptığı gün bir arkadaşım daha doğum yaptı doğumdan önce söylenen kilosu 3.750 56 cm bebek doğduğun 3.100 gr ve 49 cm boy yani sakın doktorun söylediği kilolara takılma en güzel şekilde günü tamamlamaya bak senden aldığı sütle çok hızlı büyüyor zaten
güzel annecikler merabalar, dün işyerinde fenalaşdım sancım tuttu hastanede çalışdıgım için ilk müdahale orda yapldı ardndan hastane aracıyla beni gittigim hastaneye götürdüler, idrar yolları enfeksiyonu yüzünden fenalaşmışım sancılarım ondanmış, bebek cok iyiydi cok şükür kalbini gördük dinledik, antibiyotik yazdı doktor enfeksiyon için ama acaba içmesemde bolbol su içerek enfeksiyonu doğal yöntemlemi halletsem kızlarhap kesinlikle içemiorum zaten ( napmalıyım sizce (
selam güzel annelerim;
dün kontrolüm vardı ve ben buraya kontrolden geldim diye yazamadım.çünkü dktr moralimi çok bozdu.hatırlarsanız 10 gün önce yüksek tansiyondan bahsetmiştim.15 e 8 çıktığı için dktrun verdiği hap ile düşürdüm
dktr da randevu vermişti 10 gün sonra için gel diye dün gittim 12 ye 8 çıktı bence normal ama doktor bi türlü beğenmiyor ben normal değilmi bu diyorum gebe bi bayan için fazla diyor.anlamadım valla bu saatten sonrada dktr değiştiremem 8 ylık olduk.sizden ricam sizinkiler kaç çıkıyor ölçümlerde, yazarmısınız?
güzel annecikler merabalar, dün işyerinde fenalaşdım sancım tuttu hastanede çalışdıgım için ilk müdahale orda yapldı ardndan hastane aracıyla beni gittigim hastaneye götürdüler, idrar yolları enfeksiyonu yüzünden fenalaşmışım sancılarım ondanmış, bebek cok iyiydi cok şükür kalbini gördük dinledik, antibiyotik yazdı doktor enfeksiyon için ama acaba içmesemde bolbol su içerek enfeksiyonu doğal yöntemlemi halletsem kızlarhap kesinlikle içemiorum zaten ( napmalıyım sizce (
Bence çok değil canım, benim genel itbariyle 12/8 tansiyonum doktorum hiç de fazla demedi.selam güzel annelerim;
Eki Görüntüle 331163
Eki Görüntüle 331164
Arkadaşlar sizlerin fikirlerinizide almak isterim.Bebek çantası konusunda ikisi arasında kararsız kaldım.İkiside çok şık sizce hangisini alayım üsttekin mi alttakini mi acaba fikirlerinizi bekliyorum lütfen.
kızlarrr selammm :)
bugun kızımı gördüm ohhh kendime geldim yemin ederim keyfim yerime geldi artık hastalık falan tırıssss yanii :) enfeksiyon ve düşük kan dewam ama olsun bebiş ii olsun yeter :)))
benim minik kızım 1 hafta önden gidiyo 32 haftalıkmışız :) 41 cm olmusuz veee 1800 gr mısız doktor ii dedi bakalım zilli yaaa ilgiye bayılıyo sabahtan beri zıp zıp zıp içimde hiç durmadı.
kordonunu yine boynuna dolamıs 1 sıracıkardı dye sevinirken yne rahat durmamıs ama sezeryan olcagı için korkma dedi doktor müdahale sansımız var dedi. bakalım.
ben ise hala 70 im 1 kilo almısım toplamda hala moralimi düzelten diger olay da bu :))
kızlar cümleten iyi akşamlar... zaman yaklaştıkça düşünmemiz gereken şeyler artıyor, şimdi de sıra yenidoğan sünnetine geldi:44: üroloğa sormuş babam, tawsiye etmiyorum yenidoğanlar için demiş,zorunluluk yoksa yaptırmayın demş.. ama internette yaptıran annelerin yorumlarını okudum, sorun yaşayan kimse yok, herkes memnun..siz ne düşünüyosunuz annecikler??
canım benim oğlum doğduğunda götürdüm doktora eğer zorunluluk yoksa 5 yaşından sonra yaptırın dedi.yinede tercih meselesi tabi
ohh ohhh maşşallah kızına canım Allah sağlık sıhhat versin.. kordon olayını da takma nasıl olsa normal olmayacaksın problem değil yani, gerçi artık normal doğumda bile çoğu dr. kordon dolanmasını dert etmiyo..kaç kilo aldın toplam?
Eki Görüntüle 331163
Eki Görüntüle 331164
Arkadaşlar sizlerin fikirlerinizide almak isterim.Bebek çantası konusunda ikisi arasında kararsız kaldım.İkiside çok şık sizce hangisini alayım üsttekin mi alttakini mi acaba fikirlerinizi bekliyorum lütfen.
kızlar cümleten iyi akşamlar... zaman yaklaştıkça düşünmemiz gereken şeyler artıyor, şimdi de sıra yenidoğan sünnetine geldi:44: üroloğa sormuş babam, tawsiye etmiyorum yenidoğanlar için demiş,zorunluluk yoksa yaptırmayın demş.. ama internette yaptıran annelerin yorumlarını okudum, sorun yaşayan kimse yok, herkes memnun..siz ne düşünüyosunuz annecikler??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?