2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cnm bebişin nefes alıp verebilmesine çok sevindimmmm az daha sabır inşallah kucağına alıp koklayıp sarılacağın günler çok yakın...

merhaba canim seni cok iyi anliyorum benim kuzumda kg olarak boy olarak geriden geliyor. herzaman gittigim dr um 1400gr olcmusken ve boyu 38cm, 3gun sonra baska bi dr 2100gr olctu, kime neye inanicagimi sasirdim %50 fark demek bu... bu durumda demekki bu olcumler cok saglikli degil. o yuzden hic uzme kendini

GÜNAYDINNNNNN
Herkese iyi hafta sonları diliyorum. bugün annem ve kızkardeşim geliyor ankaradan. çok mutluyummmm.. kızımın odasını ve hazırlıklarını görücekler, onlar da hediyeler almışlar bize, eksiklerimizi söylemiştik bakalım nasıllar. hamileliğimde annemin değerini anladım gerçekten
hepinizi kocaman öpüyorumm

güzel haftasonları kızlarrr..Ben bugün 30 oldummmmmm bi ben mi kalmıştım ne ? bu sbh oğluşumu bi hıçkırık tuttu teyzeleri 15 dk geçmedi yavrucak içerde zıplayıp durdu..bu arada sanırım hasta oluyorum burnum tıkalı ve boazlarım acıyo..çok şükür vukuatsız geçirdim diye seviniyodum..:2:

çok ayakta durunca ve çok yürüyünce bndede oluyo cnm akıntı normal bişi..hamile olmadan öncede öyleydi..

evt bnce hiç sağlıklı değil..bnde 25 haftalıkken gittim 927 gr dedi aynı gün detaylıya girdim radyoloji uzmanı 610 gr yazmış raporda..gelde inan..amaaan sağlık sağlık Allah onlara sağlık versinde gerisi boş..tabi bizede kolay doğum nasip etsin..

bu arada bugün anne bebek fuarına gitces bakalm nasıl çok mrk ediyorum..neyse gidim brz yatiim anca bu kdr dayanabiliyom bu saate..bu gece hiç uyuyamadm ztn

cnm umarım daha iyi olursun biraz daha dayanır bebişin inşallah

cnm sana örnek vereyim bu kilo olayına gamzenin doğum yaptığı gün bir arkadaşım daha doğum yaptı doğumdan önce söylenen kilosu 3.750 56 cm bebek doğduğun 3.100 gr ve 49 cm boy yani sakın doktorun söylediği kilolara takılma en güzel şekilde günü tamamlamaya bak senden aldığı sütle çok hızlı büyüyor zaten

cnm gözün aydın ne güzel bi gelişme bence kızının orda fazla kalmaz biraz daha toparlasın çıkarırlar güçlü kızımız biran önce annesine kavuşur inşallah

evet kızlar kiloa meselesi çok farkedebiliyor. bu hafta arkadaşım doğum yaptı, bebiş için 3500küsür bişey demişlerdi 3100gr doğdu. bana da drum bebek iri ve koca kafalı:) dedi. sezeryana doğru bi gidişat var ama belki aslında koca kafa deildir ve daha hafiftir minik kuşum. arkadaşmn doğumndan sonra benmde aklıma takıldı bu. acaba normal doğumda ısrarcı mı olsam diyorum

günaydın arkadaşlar hepinize güzel mutlu sağlıklı bir hafta sonu diliyorum bugün bursada hava güneşli ama ben yine evdeyim ütü yapıcam böle bugün iş güçle uğraşayım....

günaydın kızlar,

şimdiden söyleyeyim 2 saatte bir uyanma emzirme sürecine kendinizi psikolojik olarak hazırlayın şimdiden :) zor oluyormuş 2 saatte bir süt sağıyorum 1 sağımda başlangıç ile bitiş 1 saat sürüyor tekrar uyu falan yani genel olarak uykusuz günler :) gece 1kere kalkıyorum en son gece 1 de sağım işi bitiyor ve uyuyorum 3 te kalkıp 4 e kadar devam sonra 6 da kalk falan filan :)

bu arada göğüs kalkanı denilen zımpırtı güzel birşeymiş süt biriktirme vs işi bir kenara meme ucu sütyene atlete yani herhangi bir kumaşa sürtünmediğinden rahat ediyorsunuz ve her daim kullanılacak birşey internette kocaman birşey gibi duruyor ama 2 parça ve ayrı ayrı fotoğrafladıklarında uzaylı gibi birşey geliyor bende ilk anlamlandıramamıştım :)

sütyenin içine koyuyorum meme başınıda içine sokuyorum oh mis, benimki Medela Meme Ucu Kalb,,Taffy Baby - Online bebek rnleri marketiniz bu tavsiye edeceğim ürünlerden biri oldu şuan için. Göğüs pedi kullanmayın derim günlük ped mantığı sürekli nemli kalacağından olumsuzluk yaşabilirsiniz, krem olarakta dünden beri lansinoh kullanıyorum ondanda şuan için memnunum sakinleştiriyor acısını...

tekrar tekrar söylüyorumşık olucam diye ince geceliklerle durmayın bacaklarınız kapalı dursun özellikle sezaryancılar, ne kadar sıcak olursanız gazı o kadar çabuk atarsınız, ve ilk fırsatta duş alın süt geliyor peşinden hemen, yoksa bebişler cidden aç kalırmış ve emzirirken görmeyeceksinizde ne geldiğini ben sağdığım için ne miktar ne geliyor anlıyorum ve dün akşam 9 a kadar çok fenaydı , düşünsenize çarşamba doğdu herşey yolunda olup emzirseydim çocuk dün akşama kadar aç olacaktı sonrada bu çocuk niye ağlıyor diyecektik :)

aklıma gelenler bunlar, her türlü soruyu cevaplandırabilirm kızlar, kendimide topladım merak etmeyin dünkü depresif halim şuan için yok , ben iyi olucam ki bebişime süt göndereyim :)))

birşey daha, yoğunbakımda bebekleri olan diğer anneler ile konuşuyordumda hastanedeyken, diğerleri hep genel anestezi almışlar ve benim kadar yıpranmamışlar özellikle baş ağrısı konusunda, dün yataktan kalkarken beynim ile belim arasında birşeyleirn yer değiştirdiğini hissediyordum anlatılmaz bir his, ameliyat yeri olayı her ikisindede aynı ve baş ağrısı ameliyat yerini 3'e 5'e katlıyor.
spinal epidurel fark etmiyormuş etkileri aynıymış, yapılış şekli farklı ve spinal daha rahat yapılış olarak, vücuda birşey takılmıyor en azından anestezi enjekte ediliyor ve iş bitiyor.

canım ben pazartesi itibariyle hastanede yatıyordum zaten su seviyesi ultrasonda 2,5 çıkmıştı, pazartesi öğleden sonra 7 oldu, salı 8 oldu ve çarşamba sabahı 1,5 ölçüldü yani benim anlayacağım birşey olmadı , benim anladığım ama şu oldu o 2 gün boyunca hareketler azaldı diyordum çünkü ben bebeğimin huyunu suyunu biliyorum nasıl hareket ettiğini
neye tepki verdiğini ama ölçümlerde nst vs doktorların veri incelemelerine göre normal çıkıyor çünkü onların ortalama verileri var referans aldıkları benim kız referans aralığında ama benim subjektif incelememe göre normalin altında, sonuç çarşamba günü sabah 6 daki nst de kordonun sıkıştığı ortaya çıktı o yüzden açlık saatini ayarlarak en erken saat olan 2 de doğuma aldılar beni.

size anormal gelen şey doktora normal gelebilri onlarda dediğim gibi haklılar çünkü belli referans değerleri var, siz ısrarcı olun siz 24 saat gözlemliyorsunuz onlar nst de 20 dk kadaki gözleme göre bir sonuç çıkarıyorlar. Ben çoğu zaman 20 dk lık nst bittikten sonra peş peşe 2-3 çekim daha yaptırıyordum daha uzun sonuç incelensin diye, hatta makinenin nasıl çalıştırıldığını hemşireler ayarlarken iyicene incelemiştim kendim çalıştırıyordum, tabi bunlar hastanede yatmamın avantajları...

alevcim bebiş iyiymiş şimdi haber geldi, doktor daha çok süt istemiş bol bol getirinki bol bol verelim demiş bende yatakta sağıp duruyorum 2 saatte bir 15 dk demişlerdi her bir göğüs için ama ben 30 dk dan aşağı bırakmıyorum maşallah diyeli :) solunum kendi kontrolündeymiş fena değil yani son durum doktor yolunda demiş herşey için :)))

mesajlarımdaki güülücüklerdende halimi tahmin edebiliyorsundur herhalde :)

bu arada bana acil kadın lazım temizlik için kaç kişiyi aradıysak hasta gelemiyor anadolu yakasında semt fark etmez e-5 üzerinden kozyatağı-göztepe arasındaki bir noktadan alıp tekrar oraya bırakabilir eşim , hatta evine kadar bırakır aklınızda bulunsun...

gamze siteye ve nete nerdeyse sadece senden güzel haberler var mı diye bakar duruma geldim desem yalan olmaz çok çok sevindim güzel haberlere dualarım ep seninle ve hepimizle

Gamze ohhh her geçen gün daha da güzel haberlerle geliyorsun canım hayırlı olsun ya bebişimiz artık kendi basına bir birey oldu artık için rahat olsun :)) yavrum benm ,allah saglık sıhhat versin iice minigimize. seninde ii olmana sevindim . sütün de gelmeye basladı bin şükürrr. Allah bize de nasip etsin bebişlerimize kavusmayı hayırlısı ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…