2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kııızz o kaa yemek tarifi yazdım sana özelden msj attım görmedin miiiii :):)

kuzum benim msjını alamadan kociş gelince elim ayağıma dolaştı daha yeni gördüm coook sağol bitanem ordan da yazdım ama tekrar teşekkür ediim bugün yetişemedim ama yarınki dertten kurtuldum sayende :))

Sağol canım önceki doktoruma söylemiştim sırt ağrısına yapacak bişey yok demişti bana salı günü doktora tekrar sorayım belki dediğin gibi kalsiyum fln yazar azıttı iyice çünkü

kızlar sırt ağrısı için ısrarla muzu tavsiye ediyorum valla cok ii geliyo ama yerli muz olsun o daha doğal katkısız magnezyum deposu valla normal yiyemiyosanız ballı muzlu süt yapın ben blendırda çırpıveriyorum süper oluyo valla aksatırsam ağrı geri geliyo ilaç milaç kar etmemişti bana tabii yine alyorum ilaçları ama onlarla birlikte muz takviyesi ayağa dikti beni aklınzda olsun cok gecmiş olsun geçsin gitsin bi daha da gelmesin inşallahhh

dayanamadım yeni foto koyuyorum, kendimi zapt etmeye çalışıyordum dediğim gibi nazardan dolayı...

işte buyrun .... :)))))

Eki Görüntüle 333039

ay maşallah yaa aşkım benim ne kadarda tatlı kırkbinkere maşallah.o tombik yanakları yerim ben kırmızı kırmızı.dünde eşime söyledim bebek baya toparlanmış diye nasılda sevindi.hep duacınınız gamzecim iyi cici bak kendine

Son düzenleme:
ay canım banada afakanlar basıyo 15 gündür 1 çocuğun katilini arıyolar fena bişey ben seyretmiyorum ama dediğin gibi bazen ilginç konular oluyo
bende sana yemeği naptın dicektim ama bişey yapmamışsın ben daha yeni pişiriyorum kocam geç gelicekmiş bugün evde bişey kalmadı pazara gidemedim marketten sebze almıyorum kaç gündür dondurucudan yiyoruz neyseki yarınki yemekte hazır
canım hayırlısı olsun . bebekleri yan yatırın diyolar devamlı mı sırt üstü yatcakmış.

işte öyle kayıp cocukları yada cocuk katillerini izleyemiyorum tatlım ya ama bile kocası kacmış kadınlar falan cıkıyo onları izliyorum:)) ayy sorma valla yalan oldu bugün yemek kocişim gedi de o yaptı bişeyler sağolsun yazık bi de diyoki " çalışan kadın almak hakkaten zormuş yaa kadın çalışmayınca feleği şaşıyo" diyo :))) ben de arsız arsız gülüom napiim :)) bugünlük doyduk yani cok şükür yarına Allah kerim...

ama bi gerçek ya bütün gün evde durmak garip ablam bugün bana sen iyi alıştın uyumaya diyo sabah geç kalkıyoruz akşam üstü uyukluyoruz bende kocam bişeyler söyleyince üzülüyodum ilk aylarda ama artık bende senin gibi arsızlaşıyorum :)

iyi akşamlar kızlar,bugün hastanenin gebe eğitim programına katıldım çokta faydalı geçti psikolog girdi eğitime aklımda kalan faydalı bilgileri paylaşmak istedim sizlerle
doktor, bebeğin max. 6 aya kadar sizinle aynı odada kalması gerekiyor ondan sonra kendi odasına geçirmeniz daha faydalı olur bağımsız olmayıda öğrenmesi açısından dedi
aynı yatakta yatırılmasını kesinlikle önermiyor böyle bir hataya düşmeyin bazı anneler bebeklerinden ayrılmak istemedikleri için bebekleriyle uyuyor ama ilerde sorunlara yol açıyor dedi
bebeğinizle aranınzda güven bağı oluşturun dedi
3-4 aylık olduktan sonra eğer tüm ihtiyaçları karşılanmışsa ve ağlıyorsa yatağından alıp kucağınızda pışpışlamayın daha sonra size sorun lur dedi başında durup başını okşayın göbeğini sırtını sıvazlayyıp onunla konuşun dedi.
çalışan anneler için bebeğe bakan kişi değişmemsi onun insanlara güveni açısından önemli sık bakıcı değiştirmeyin dedi
ilk 6 aY bebeğin neredeyse tüm hayatı boyunca oluşacak karakteri belirliyormuş bu yüzden bebeğinizden ilgi şefkat sevgiyi eksik etmeyin dedi
anne ne kadar huzursuz olursa bebekte anneye bağımlı olarak o kadar huzursuz olurmuş
depresyona girmeyin her bebeğin öncelikle sağlıklı bir anneye ihtiyacı var dedi
emzikk mümkünse evinize hiç sokmayın dedi bebeği tembelliğe alıştırıyor ve anne sütü almayı reddedebiliyormuş ilk zaman meme almazsa biberon yerine sütünüzü sağıp eczanelerde satılan kaşık biberon veyA bebek kaşığıyla sütünüzü verinki biberona alışıp memenizden uzaklaşmasın dedi
aklıma gelenler bunlar kızlar faydalı bulduğum için paylaşayım dedim

mrb bugün dr gittim 29 haftalık hamileyim dr bebegin suyu biraz az bu konuda bilgisi olan varmı akadaşlar?

canım 4cm açılma olmadan epidurali vurmuyolar..aynen tamamen hissizlik diye bişe yok hissediyosun yaptıklarını ama acın olmuyo..yakın zamanda 2 arkadaşım epidural normal yaptı detaylı olarak konuştum herşeyi gayet memnunlar..

Kızlar merhaba, ben de epidural normal düşünüyorum ama doktor bebek gece gelirse epidural yaptırma, gece çalışan anestesi doktorları genelde asistan oluyorlar ve uykudan kalkıp epidural yapmaya çalışıyorlar o yüzden çok riskli dedi. Bir de epidural de çok az hissedeceğinden doğum uzar bebek tehlikeye girer dedi. Yani anlayacağınız baya korkuttu beni. İnternette de hep güzel yorumlar var, ama doktorum yanlısı olmayınca ben de uzaklaştım bu fikirden haliyle, doktora da güvenim azaldı beni sezaryene mi yönlendiriyor acaba diye. Gerçi sorunca sürekli normal yap falan diyor ama bilmiyorum kafam çok karıştı.

37.nci haftaya kadar çalışabilir raporu için de 32 artı 0 da alman lazım dedi. Ben de ona göre cuma sabahına izin ve randevu aldım. Şimdi de cuma kar fırtınası olcakmış, istanbulun bir ucundan diğerine gidicem, inşallah bir sorun olmaz, korkuyorum. Hastalıktan da yeni kalktım.

Bir de sanırım bu 2 hafta 2 kilo aldım, fırçayı yiycem cuma günü yine

Hayırlı geceler arkadaşlar, geçmişi okuduk geldik

Bu gün alışvrerişimizi yaptık çok şükür, eksiklerimiz sadece bebek arabası ve ev tipi ana kucağı kaldı... Birde emzirme atleti kaldı.....

Bebek şekerlerimizide bu gün aldık, çok hoş oldu....

Melike canım sende izine ayrılmışsın, hayırlı olsun, bol bol dinlenirsin Bu arada bebek şekerlerin çok şirin

bende çok istiyordum, ama bir yandan da vicdanım çok sızlıyordu, insanlar bebeklerine ekmek parası bulamazken ben bir albüme 500 tl mi verecem diyordum ve vazgeçtim,albüme vereceğim 500 tl'yi Rabbimin bana verdiği emanetin, evladımın şükürü olarak eşi öldüğü için iki çocuğu ile ortada kalmış bir anneye vermeyi tercih ettim ki, dün annemin bana süpriz yaparak doğum fotoğrafçısı ayarladığını öğrendim, nasıl duygulandım bunu duyunca, canım annem yaaaa

Son düzenleme:
iyi geceler kızlar.nasılsınız siz ve bebişleriniz umarım hepiniz iyisinizdir.ben kötü bir gece geçirdim.dün sabah kontrolüm vardı.karnımdaki toplanma ve sertleşmelerden bahsettim doktoruma.o da hemen nst çekelim dedi.toplanmaları ben bebeğim sanıyordum ama değilmiş meğerse,yaşadığım erken doğum kasılmalarıymış.nst'de de sancı ve ağrılar çıktı.doktorum hastaneye yatırdı beni 1 gün 1 gece kaldım bu sabah çıktım.3 serum,antibiyotik iğne ve her ihtimale karşı tek doz bebeğin akciğer gelişimi için iğne vurdular.bu arada ilaçla da takviye verdiler nidilat içtim.şimdi de evde devam ediyorum.37.haftaya kadar doğumu engellememiz lazımmış bebeğin gelişimi için.akşam ki nst de yine sancılarım vardı sabahki normal çıktı çok şükür.uykusuzum biraz dan yatıcam.yatmadan sizlerle paylaşmak istedim.benzer durumu olan varsa mutlaka doktorunuza danışın nst çektirin kızlar.hepinize iyi geceler

geçmiş olsun canım,doktorunun dediklerinden dışarı çıkma,inşallah gelişimini tamamlayıp vaktinde gelirf tüm bebişler.bende de kasılmalar oluyo ara ara,doktor danıştım,günde 10kereden fazla oluyosa problem var demektir dedi,bu hft gitmiştim kontrole,10gün sonra geldiğinde nst olcaksın dedi.senin çok sık mı oluyodu kasılmaların?

her gece sizler nöbetçiydiniz,ertesi gün yazılanları okuyordum,fakat bu gece benim uykum gelmedi,bu sefer de siz yoksunuz
sertaap_73 selaaaaaam :) kimseler kalmamış burda.

geçmiş olsun cnm bu kasılma denen şey eğer senin dediğin gibiyse yani bebeğin sert birşekilde bir bölgeye toplanması sonra lop diiye geri açılması gibi bir hisse bendede cok oluyo bu gidişimde söylüyelimde bende gireyim nts ye ben normal diye düşünüyodum ama demenkki kasılmada olabiliyormuş ....sanada cok geçmiş olsun cnm....bol bol dinlen

her gece sizler nöbetçiydiniz,ertesi gün yazılanları okuyordum,fakat bu gece benim uykum gelmedi,bu sefer de siz yoksunuz
sertaap_73 selaaaaaam :) kimseler kalmamış burda.

selam yasemince erkenden yatmış arkadaşlar...kala kala 3 kişi kalmışız.Ben sabahlamaya alıştıgım için..Günlerdir gece uyuyamıyorum

Geçmiş olsun cnm.Valla sayende bu toplanma demekki bu manaya geliyormuş sanırım bir çok kişide oluyordur.Bende bu hafta sonu gittigimde dr.bilgi veriyim.Sen bol bol dinlen gerekmedikce kalkma...Sıfır stres ve kendi kendine vereceğin telkinlerle 37 .haftayı hedefle kendine iyi bak iyi geceler

Geçmiş olsun canım.
Biz bugün daha yeni konuştuk Işıl ve Ayşen'le ben de sorayım bari cuma günü korktum şimdi.Bugün akşam eve geldiğimden beri bi kaç ke oldu bende de:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…