- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.981
kızlar hastaneye 1 küçük 1 büyük valiz götürdük biz, bornozdan saç kurutma makinesine kadar birçok şey vardı ve hepside lazım oldu, küçük valizde benim geceliklerim ve kızımın kullanamadığımız kıyafetleri vardı, büyüktede ihtiyacım olan herşey , şöyle düşünün saçınızdan ayağınıza kadar ne tarz şeylere ihtiyaç duyorsunuz tokadan taraktan başlayın, tüm ihtiyaçlarınzı belirleyin, ayrıca bebeğin nüfüs cüzdanı için anne baba nüfus cüzdanına ihtiyaç oluyor,tek yeterli değil yani ve evlilik cüzdanınızıda koyun çantaya.
cnm şark handada havuzludaki gbi bebek eşyaları varmı? bide havuzlu hana yakınmı? ilk defa duydumda şark hanı..
kızlar ben doğum çantasını çok önceden hazırladım,aklıma geldikçe bişeyler ekliyorum şuan,fakat abartmadığım halde koca bi çanta oldu,bebekle benimkini tek çantaya koyayım dedim,tıkıştı bu seferde.siz nasıl yaptınız 2 küçük çantamı yoksa tek valiz tipi bişeyemi koydunuz.benimki dikdörtgen torba tipi çantalardan.umarım anlatabilmişimdir
İşte analık başladııvalla melikem aynısını ben de dedim az önce iyiki benim toto böle ağırmış biraz daha ağır kalsın dedim yapmayalım ay tabii bi doğsunlar bizim kızlara yaptırırız yaptıgı bizeyse öğrendiği kendine dimi ama:))
Bende öle yaacanım çok geçmiş olsun,, sen bol bol dinlen artık olumlu düşün iğne de yapmışlar zaten içini ferah tut bekler bir iki hafta daha
kızlar biz de uyanık olalım bari ne olu ne olmaz ben biraz çekingenimdir arayamam valla doktoru rahatsız etmeyim diye
Canım bende 2 ayrı çanta hazırlıycam.. bebişin eşyalarıyla karışmasın bi de içindekiler kendimiz vercek durumda olmazsak diye refakatcimiz en azından bebeğin ihtiyaçlarını kendi çantasından verir, bebek bezi yerine kadın bezi çıkmamış olur çantadan :))başta ben de öyle yapmıştım,sonra otele gider gibi geldi 2 valiz,yani gözümde büyüdü :) 2 olunca aradığını bulmak da kolay olur tabi
Gamzem aventin göğüs kalkanı geldi az önce kargoyla.. bayaa büyükmüş aslında bi de tam oturmuyo gibi göğse yani sütyen tutuyo mu bilmem ama emzirme atleti ehh işte tutuyo.. yani süt aksa sızar gibi duruyo bi de nası dezenfekte olcak bu? silikon kaynar suya dayanır mı ki?geçmiş olsun canım, 1 gün 1 gündür bebek için, anne karnındaki 1 gün küvözdeki 2-3 güne bedel, yattığın sürecede bebek durmaya devam eder zaten, yeterki dinlen dinlen dinlen...
slm kızlar dışarda lapa lapa kar yağıyo sağlık ocağına gitçem iğne vuruncam hiç dışarı çıkasım yok ama mecbur
Canımm hoş geldinn sana da hayırlı cumalarhayırlı cumalar güzel anneler
umarım güzel bir gün geçiririz hepimiz
merhaba arkadaşlar geçmişi okumadım ama hemen yazmak istedim dualarınızın benimle olduğunu biliyorum.....uzun süren bir hastane gecesinden sonra tekrar oğlum göbüşümde eveimize döndük lakin artık hep dinlenicez.........
kısaca başımdan geçenleri anlatayım arkadaşlar en azından size fikir olur diye paylaşmak istiyorum ...biliyosunuz hastaneye gittiğim gün yemek yapıyordum misafirler geliçecekti ama mümkün olduğunca dinlenerek yaptım ve bişey farkettm oğlum karnımda orta kısımda hep kaskatı duruyodu ben yorgunluğuma veriyodum işlerim bitti salata yapıcaktım baktım tel yanımda dr bir arayım ne olucak dedim zaten son haftara yaklaştık aradım dr hemen açtı teli kendisine durumu geyet normalmiş gibi anlattım bebeğim top gibi oluyo sonra blof diye açılıyo dedim hiç bekleme derhal buraya geliysun dedi ve seni hastaneye yatırabilirim dedi cok şaşırdım çünkü dr normalde cok sakin biridir hiç bukadar öenmlibişey yaşadğımı düşünmemiştim çünkü hiç ağrım yoktu ...neyse ben o şaşkınlıkl yerimden kalktım banyo yaptım kişisel teizlik ve elime bir çanta aldım elime ne geçtiyse kendimle ilgili içine koydum ama bebekle ilgili hiç bişey almadım sonra eşim geldi ben doğum katına çıktım ve nst ye bağlandım ve sonuç 10 dk arayla 1 sancı çıktı yaklaşık 20 kadar kaldım dr geldi derhal yatış veriyoruz dedi koluma bir serum ve arka arkaya nidilat diye ilacı 5 kez verdiler tekrar nst ve sonuç aynı sancılar devam ediyo dr ilk defa böyle şaşkın gördüm bebeğin kg ve haftasını sordu hemen ciğer geliştiri iğnem yapıldı ve tüm gece boyunca 2 saatte bir nst ve 4 saatte bir nidilat 2 şişe serumla sancıları durdurdular...şükürki durdu ve ben bunu farketmişim acı eşiğim yüksek oldnuğu için yaşadığım sancıları anlamamışım ve biraz daha bekleseydim daha şiddetli ağrılarla gitmiş olucakmışım ve doğum başlayabilirmiş...şükürkü şuanda cok hafif ama yine devam eden sancılarım varmış dr bebek durabildiği kadar durur inşallah dedi ama anladığım kadarıyla dr 2 haftayı bile çıkarabileceğimizde şüpheli dilerim 36 haftaya kadar durur dedi çünkü.........
bugün annem geliyo bende hep yatıcam azcık keyif yapalım dimi....ssz
kızlar hastaneye 1 küçük 1 büyük valiz götürdük biz, bornozdan saç kurutma makinesine kadar birçok şey vardı ve hepside lazım oldu, küçük valizde benim geceliklerim ve kızımın kullanamadığımız kıyafetleri vardı, büyüktede ihtiyacım olan herşey , şöyle düşünün saçınızdan ayağınıza kadar ne tarz şeylere ihtiyaç duyorsunuz tokadan taraktan başlayın, tüm ihtiyaçlarınzı belirleyin, ayrıca bebeğin nüfüs cüzdanı için anne baba nüfus cüzdanına ihtiyaç oluyor,tek yeterli değil yani ve evlilik cüzdanınızıda koyun çantaya.
merhaba arkadaşlar geçmişi okumadım ama hemen yazmak istedim dualarınızın benimle olduğunu biliyorum.....uzun süren bir hastane gecesinden sonra tekrar oğlum göbüşümde eveimize döndük lakin artık hep dinlenicez.........
kısaca başımdan geçenleri anlatayım arkadaşlar en azından size fikir olur diye paylaşmak istiyorum ...biliyosunuz hastaneye gittiğim gün yemek yapıyordum misafirler geliçecekti ama mümkün olduğunca dinlenerek yaptım ve bişey farkettm oğlum karnımda orta kısımda hep kaskatı duruyodu ben yorgunluğuma veriyodum işlerim bitti salata yapıcaktım baktım tel yanımda dr bir arayım ne olucak dedim zaten son haftara yaklaştık aradım dr hemen açtı teli kendisine durumu geyet normalmiş gibi anlattım bebeğim top gibi oluyo sonra blof diye açılıyo dedim hiç bekleme derhal buraya geliysun dedi ve seni hastaneye yatırabilirim dedi cok şaşırdım çünkü dr normalde cok sakin biridir hiç bukadar öenmlibişey yaşadğımı düşünmemiştim çünkü hiç ağrım yoktu ...neyse ben o şaşkınlıkl yerimden kalktım banyo yaptım kişisel teizlik ve elime bir çanta aldım elime ne geçtiyse kendimle ilgili içine koydum ama bebekle ilgili hiç bişey almadım sonra eşim geldi ben doğum katına çıktım ve nst ye bağlandım ve sonuç 10 dk arayla 1 sancı çıktı yaklaşık 20 kadar kaldım dr geldi derhal yatış veriyoruz dedi koluma bir serum ve arka arkaya nidilat diye ilacı 5 kez verdiler tekrar nst ve sonuç aynı sancılar devam ediyo dr ilk defa böyle şaşkın gördüm bebeğin kg ve haftasını sordu hemen ciğer geliştiri iğnem yapıldı ve tüm gece boyunca 2 saatte bir nst ve 4 saatte bir nidilat 2 şişe serumla sancıları durdurdular...şükürki durdu ve ben bunu farketmişim acı eşiğim yüksek oldnuğu için yaşadığım sancıları anlamamışım ve biraz daha bekleseydim daha şiddetli ağrılarla gitmiş olucakmışım ve doğum başlayabilirmiş...şükürkü şuanda cok hafif ama yine devam eden sancılarım varmış dr bebek durabildiği kadar durur inşallah dedi ama anladığım kadarıyla dr 2 haftayı bile çıkarabileceğimizde şüpheli dilerim 36 haftaya kadar durur dedi çünkü.........
bugün annem geliyo bende hep yatıcam azcık keyif yapalım dimi....ssz
canımm bende çarşamba eminönüden aldım şekerleri sepeti vs. fiyatlar bence süper. bizde kurukahveci mehmet efendinin yanındaki sokaktan aldık süs dünyası , can süs falan var bir sürü dükkan. pazarlık imkanın süper hele bide annem gbi pazarlıkcı biri olursa yanında. 3.5 tu 1.5 a aldık sekerlerin adetini ,bizim bibloları biraz büyük gerçi . annemdeler gidince ceker koyarım fotosunu. şeker sepetleri 15-20 tl ve sıradan diiller. kapı süsü 30 tl 50 tl civarı ama koskocamanlar. gidebilirsen git. şarkhan biraz daha tuzlu geldi bize baktıkta.
bebek çikolataları da uygun.
Yaaa ben hıc canta fln hazırlamadım yaa ben nıye hıcbısey yapamıorum ben ne bıcım anneyım:))))))) yanı tatıle gıder gıbı kısısel ne lazımsa alın dıosun kıbunada temız bı bavl lazım gelır:) Su gorumcen kullandıgı valızı bı sorım baya buyuktu onunkı ıkımzn esyasını alır:) en dıbıne evlılık cuzdanımı koyım yanı? nufusu hemen ogunmu cıkıokıı hastaneden sonra halletsk olmuomu kocam benı bırkıp gıtmesın bıyereee ıstemem:))
Yaaa ben hıc canta fln hazırlamadım yaa ben nıye hıcbısey yapamıorum ben ne bıcım anneyım:))))))) yanı tatıle gıder gıbı kısısel ne lazımsa alın dıosun kıbunada temız bı bavl lazım gelır:) Su gorumcen kullandıgı valızı bı sorım baya buyuktu onunkı ıkımzn esyasını alır:) en dıbıne evlılık cuzdanımı koyım yanı? nufusu hemen ogunmu cıkıokıı hastaneden sonra halletsk olmuomu kocam benı bırkıp gıtmesın bıyereee ıstemem:))
bizim evle hastane arasında arabayla 5-10 dklık mesafe var o yüzden bornoz saç kurutma makinası gibi ihtiyaçları çantaya koymasakda olur dimi cnm
zorlu çok ama hem kız annesi hemde erkek annesi olucaksın aynı anda ne güzel yaaaa çok şirin olmuşlar pembe mavi
2012 mart anneleri
yasin okuyan arkadaşlar
bernysita
alyaprenses
alvgkhn
yasemince34
bsdmd
masiva
slnaras
seve
life84
umutluyum
sguaw
holaa
Baby16
toplam okunan yasin 19 oldu.. kimin ne kadar okuduğu bende kayıtlı. okuyupta adı burda olmayan arkadaş varsa lütfen bildirsin.
aman dikkat et canım yavas yavas yürü ayakkabında kaydırmaz taban olsun hava cok fenaaa. ne ignesi vuruncaksın ki ???
Tek değilsin canım bende varımm daha çanta neyin hazırlamayan kızımın kıyafetlerini yıkamadımmm off offfizne çıkmayı bekliyorum şubatın ilk haftası inş. hazırlayacam artık
aynen tatile gider gibi bavulu hazırlamak lazım, gerçi benim tecrübem 5 gün hastanede kalmaya göre , evlilik cüzdanı lazım olabilir bazen isteniyormuş, nüfus cüzdanını biz ertesi gün çıkarttık çünkü sgk sını başlatmamız gerekiyordu bebiş yoğun bakıma alındı ya, hastaneden çıkıncada yaptırabilirsiniz tabiki canım..
duş alacaksan lazım olacak birşekilde hastaneye gelsinde onlar neyin içinde geldiği fark etmez :)
ayh şimdi geldim yerler ıslak ve karlı her ihtimale karşı botumun üstüne çorap geçirdim komik olduama napim düşmektense anca gelebildim penguen gibi elimde şemsiyee totom dondu iğnemi yedim geldim ebede topaç gibi olmuşun sedyeye yatamıyon kalkamıyon dedi borumu bu 23 kilo aldım 87 kiloyum heryerim balon gibi ellerimin uyuşukluğu hiç geçmiyo neyse canım benim başından beri erken doğum tehlikem olduğu için haftada 1 iğne yiyorum kuzum için
İşte analık başladııbu cümleyi kızlar ömürlerinin ilk 20 yılında hergün duycaklar bizden bencede zilliler yan gelip yatıyo bütün yük bizde yapmıyorum ben bişiy büyüsün kendi yıkayıp ütülesin çamaşırlarını hadi bakıyım :)))
IŞILcıııımmm çooook çok geçmiş olsun canım...
anlaşıldı bizim bu mart bebişleri sabırsız olacaklar..
sancılarının azalmasına çok sevindim. ciğer geliştirici iğnenizde yapılmış.. doktorun dediği gibi 2 hafta daha dursa kar kardır. hakkınızda hayırlısı olsun canım.
canımmm cok geçmiş olsun kalbin ne kadar temizmiş ki tam zamanında doktoru aramak gelmiş içinden bak sen yaramaza yaa annesi gibi tez canlı durduğu yerde duramıyo desene:)) azcık daha sabretsin cıkınca halleder işlerini acele etmesin sen de azcık dur artık tamammı bacım ev de mis gibi oldu zaten iş güç cıkarma artık kendine bak bana beni örnek al azcık melike gaza getirmedikçe bişey yapmıyorum:))
canım çok geçmiş olsun..zamanında araman,gitmen çok iyi olmuş..doktorun yerinde kararlar almış..haftan iyi ama durabildiği kadar dursun içinde yavruşun inşallah..kendine çok dikkat et
Canımm büyük geçmiş olsun.. Artık kendini yorma sürekli dinlen, annen de geliyomuş artık biraz keyif yap inşallah bebişinde 2-3 hatta 4 hafta daha durur annesi merak etme..Allah ikinizi de korusun.. Dualarımız seninle..
çok geçmiş olsun ışılcım..dediğin gibi bundan sonra yat artık yeter kendini yorduğun...yatarak keyfinin çıkar son haftalarının..
çok geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun da bebiş beklesin az daha. 2 - 3 hafta daha sabır .
cnm geçmiş olsun yaa bende bu tarif ettikleriniz oluyor ama hareket ediyor kemikleri güçlendiği için diye yoruyorum ama doktora sorsam mı acabaaa
Tatlım şekerler çok güzel olmuş ağız tadıyla dağıtmak nasip olsun uğur getirsin bebişlere
canım çok geçmiş olsun,, sen bol bol dinlen artık olumlu düşün iğne de yapmışlar zaten içini ferah tut bekler bir iki hafta daha
kızlar biz de uyanık olalım bari ne olu ne olmaz ben biraz çekingenimdir arayamam valla doktoru rahatsız etmeyim diye
cnm çok geçmiş olsun dinlenmene bak ama stres de olma Rabbim onun doğumgünün yazdı bi kere önemli olan sağlıcakla dünyaya gelmesi maşallah minik kuzuna
geçmiş olsun canım, 1 gün 1 gündür bebek için, anne karnındaki 1 gün küvözdeki 2-3 güne bedel, yattığın sürecede bebek durmaya devam eder zaten, yeterki dinlen dinlen dinlen...
geçmiş olsun cnm.. heycanlandım şimdi 2.bebek mi geliyo topie ne :)) inş..en azndan 2 hafta daha bekler..çok heycanlı
umutluyum78 çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine annecinde gelmiş inşallah 38 lere kadar bebeişin bekler...
eşimin tayini istanbula çıktı sevinsem üzülsemmi bilmiyorum nerden başlasam evi toparlamaya onuda bilemiyorum kaldım öylece hiç bir iş yapasım yok... kimsemizde yok burda yardım edecek napıcam bimiyomyarın doktor kontrolum var bakalım doktorum kaçıncı haftaya kadar seyhate izin verecek bu karmaşada bende erken doğurursam hiç şaşırmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?