- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #32.121
Cahilliğimi mazur görün ama bu nst nedir?
Ne zaman çekiliyor
Çekilmesi zorunlu birşey mi?
YAVRUM BENDE BİLMİYORUM Kİ KASILMA NASI BİŞİ:)))
bugün ilk kez bende de oldu. bööle ortaya toplandı, karnım semsert oldu. ama normaldir heralde diyorum çünkü ağrım sızım yok çok şükür. dışarısı felaketeşim işten nasıl gelecek diye derdine düştüm taaaaa Dikmen İlkerden bide sancı mancı olmasın yani bunlar:))
bizim küçük hanımın boyuda uzunmuş ya ben birazda ona bağlıyorum. 35-36 hafta ölçüsünde maşallah bacak boyu. oda beni gerim gerim geriyo sağolsun:)))
Ya bu bebek bi tarafa yaslanıyo, karnımız taş gibi oluyo ya o kasılmaysa eğer bende günde 5-6 kere oluyo ama 10 saniye falan sürüyo.. bebeğin hareket alanı dar kımıldadıkça mı oluyo yoksa kasılma mı ne bunnar yaa ben doğurana kadar öğrenemicem kasılmayı herhalde :S
benimde yapıkredi sigorta.epidural neden o kadar pahalı.şifada normal doğum ile arasında 500tl fark vardı.memorial de de o kadardı.memorial de normal doğum 4900tl.dediğin gibi şifa nın yeri biraz cins bir yerde.arada bir yerdeibrahim tatlıses mi yükseltti fiyatları o kadar uçuk fark olması ilginç.anadoluyakasındaki birçok hastane ile konuştum hiçbirininde epidural farkı bu kadar deildi.
canım bende karnımın sağ ve sol tarafı yukarı doğru çıkıyor.bazen 1dk oluyor bazen daha kısa.bu saate kadar 6 kez kasılmam oldu.rahim kendini doğuma hazırlıyor ama bu çok sık oluyor ve uzun sürüyorsa mutlaka nst ile baktır.benim son nst de sancı çıkmıştı.20 dk da 3 4 kez.dikkatli olun.eğer benimde daha fazla olursa hastaneye gidip nst ile baktırmayı düşünüyorum.
ya bende bi de çok oluyo ama mesela ortada olmuyo diyelim popoyu sağa dayıyo bi anda taş gibi oluyo karnım diğer tarafa bakıorum orada taş ama sonra elimde ovunca filan biraz geçiyo yada kendi kendine düzeliyo.. Bencede Ankarada şu an doğumun hiç sırası değil yollar kapalı valla beklesinler hava düzelince biz haber veririz
Kızlar rüzgar kar fena tarfik de felç olmuş durumda yerlerde buz ben eve nasıl gidecemmm eşim de geç çıkacak bu gün onu iştennn ben o yokuşu nasıl inecem :18::18::18:
Biz geldik teyzelerii oturmaktan sıkıldım mağazaya gittim bunları görünce dayanamayıp aldımmm nasılllll
Eki Görüntüle 334686
mr veya röntgen çekilmek gibi bişey değil öncelikle onu söyleyim..
yatağa uzanıyosun karnına iki tane lob bağlıyorlar ve sen rahatına bakıyosun. yanında da bi makine oluyor ve bebeğin hareketleri ve senin sancın grafik olarak kağıda işleniyor. hepsi bu canım.
Selam kızlar bugün 32. haftamız doldu, çalışabilir raporu almak için önce kendi doktorumuza gidip muayene olduk. Sabahın köründe karda kaymamamk için yüreğim ağzımda yürüyerek doktora gittik, arabayla çıkamadık yollar kapalıydı tüm arabalar kayıyordu.
Doktor gelişimi normal, çok iri olmaz normal doğabilir dedi, ama sonra ultrasonda bir baktı ki, bizim bebiş kordonunu iki kere boynuna dolamışBöyle kalırsa sezaryen olur ve sık takip etmek gerekir dedi. Bebişe zararı olmaz sadece normal doğumu etkiler dedi. Tek sıra olsaymış normal doğarmış da iki de biraz zormuş, ona biraz moralim bozuldu tabi. İnşallah kordonunu kendi kendine açar bebişim.
Sonra acıbademin sgk ile anlaşması olmadığı için devlet hastanaesine gittik rapor almaya, gitmez olaydı. O kadar yol ve tehlike tlatıp gittiğimiz hastanedeki, doktor demeye dilim varmayan cahil maganda kılıklı sözde doktor, bana rapor vermedi, kendi hastanenden al falan dedi, elimizde ultrason resmi falan var, nstye girmeden vermem dedi, ben nerden bilecem imza atamam dedi, muayene et o zaman dedik muayene edemem dedi. Ne işe yaradığını bilmediğim adam beni resmen kovdu, bilmediğim bir başka devlet hastanesine nstye gönderdi, ki oraya gitmem imkansız. Bir rapor almaya gelene böyle davranan doktor, hastalarına nasıl davranıyor merak ediyorum, Allah hastalarına yardımcı olsun, adam ayağa kalkıp muayene bile etmiyor, hamile insanın oturabileceği bir koltuk var sadece ona da eşyalarını koymuş paşam öyle ayakta dikti beni. Neyse bana sıradan bir not kağıdına nst yazıp alın bunu yaptırın dedi, ben de biliyoruz ne olduğunu kağıdın sen de kalsın diyip adama sinirlenip çıktım dışarı. Sonra kendi doktorumu aradım onun bir doktor arkadaşı, sgk anlaşmalı başka bir özel hastanede çalışıyormuş oraya gidin o halleder dedi, oraya gidip ordan rapor alabildik çok şükür. Tabi işe falan gidemedim, iş yerine laf anlattım o da ayrı dert
Bu arada doktora nstye beni sokmadı diye kızmıştım ama siz şimdi konuşunca aklıma geldi de, benim doktorun muayene ücreti 170 mi ne, nstde 200 falandır herhalde, batırcak bizi resmen, şuan sigorta var para ödemiyoruz ama doğum limitinden düşüyor bunlar, nstye az girmeyi tercih ettim şimdi.
Mide yanmaları için renni şurup verdi, gece kan hapı içmemek, meyve yememek, çok su içmemek, bir de 2 yastıkla yatmak lazımmış.
Çok teşekkür ederim.
Benim daha var demekki:)
Kocam hava düzelene kadar sakın doğurma dedi:)
Ödü patlıyor erken doğururum diye.
Bugün oğlumun kıyafetlerini yıkadım.Kendi çantamı hazırladım ne olur ne olmaz diye.
Kızlar ben erken kaçıyorum bugün sofrayı hazırlayım.. hava biraz düzelirse dışarı çıkcaz hazırlanıyımm.. yarın görüşürüz öptümmm hepiniziii
Bİrazdan arıyacam kuzum o yada annem birisi gelsin minibüse binsemde yürüme mesafesi de var iyi ki yakın oturuyoruz hem birbirimize hem de iş yerim yakın tek gitmeyi gözüm yemiyor valladikkatli ol canım.geçen kardeşin gelmişti galiba yine gelemez mi?
Anam anam ne kadan tatlı bunlar nerden aldın bizde baksak ya canımızçekti :)))
Kızlar ben erken kaçıyorum bugün sofrayı hazırlayım.. hava biraz düzelirse dışarı çıkcaz hazırlanıyımm.. yarın görüşürüz öptümmm hepiniziii
Biz geldik teyzelerii oturmaktan sıkıldım mağazaya gittim bunları görünce dayanamayıp aldımmm nasılllll
Eki Görüntüle 334686
çokk güzelmiş. elbisesiylede hakikat çok güzel bi takım olucak. iyi günlerinde giysin inşallah.
QUOTE=NiceGrL;22864560]Yerım onun fıyongunu ben yaaaaaa bayılıorum kız kıyafetlerıneee :))))
Ya bu bebek bi tarafa yaslanıyo, karnımız taş gibi oluyo ya o kasılmaysa eğer bende günde 5-6 kere oluyo ama 10 saniye falan sürüyo.. bebeğin hareket alanı dar kımıldadıkça mı oluyo yoksa kasılma mı ne bunnar yaa ben doğurana kadar öğrenemicem kasılmayı herhalde :S
ayy o bende de oluyo ya kasılmamıymış o şimdi hatta bugün 6-7 den fazla oldu sağ tarafımda semsert bişi olşuyo öle olunca nefesim de daralıyo sanki böle bebek ağzımdan cıkcakmış gibi hissediyorum töbe ya Rabbim ne biçim tarif ettim ama hissettiklerimi en ii anlatan şey bu :)) şu bebebkler zamanında sağ salim bi doğsaydı...hadi ii akşamlar tatlım ii bak kendine ve miraya...hadi kocana da bak bari arada:)Kızlar ben erken kaçıyorum bugün sofrayı hazırlayım.. hava biraz düzelirse dışarı çıkcaz hazırlanıyımm.. yarın görüşürüz öptümmm hepiniziii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?