- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #32.441
canım az önceki mesajında bir gün hastanede yattım demişsin, ya ben Ankarada tam takip edemediğimden gözümden kaçmış, inşaAllah ciddi bir durum yoktur:26:
Bu arada dediğin gibi, ankaradan sonra tosya beni çok bunalttı ama tosyadan sonra bir şehire yerleşmek daha da iyi gelecek gibiBirde Bursayı çok övüyorlar, güzel, yaşanılabilir bir şehir diye, Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin
var cnm koydum diş macunu ve fırça...ya geçen gün ayşen bahar hastanesine sormuş onlar biz zıbın istemiyoruz badi giydiyoruz demiş...geçen günde biliyosun necla zıbın takımı sityolar mutlaka dedi annemlerde ilk başta zıbın takımı dyo bende garanti olsun ikisinide koydum cnm...
ooo senin telaşın şimdiden başlamış, Rabbim yardımcın olsun,kolaylık versin.... inşaAllah sizin içinde hayırlı olurhoşgeldin canım...eşin için hayırlı olsun inşallah ankara yada bursa olur gönlünlünüzce olur büyükşehirde yaşamaya alışmış biri küçük şehirlerde yapamıyor bizde 3 yıldır doğudaydık artık çok bunalmıştımki çok şükür tayinimiz çıktı bende evi toparlıyorum allahtan hiç kutu falan atmamışım toplaması kolay oluyor...
merhabalar güzel anneciklersürekli yazamıyorum ama takip etmeyi de ihmal etmiyorum. size bir sorum olacak şimdi doğumdan sonra yanımızda anneler veya kayınvalideler kalacak, doğum sonrası küçük hediyeler vermek gerekir mi:44: ya da ne hediye almak gerek akıl verin annişlerrr
Bende figen hanıma gitmeyi istiyordum.Ama dediğin gibi cok uzak ozalıkle bana daha da uzak kartaldayım eşimin işi dolayısıyla. Ben daha once dediğim gibi kozyatağı acıbademe gittim Elif Meşeciye ama hiç memnun değildim ilk fırsatta değiştirdim. Ataşehir memorial de Evin Nil Uğurluya başladım. Cok memnun kaldım umarım devam eder.Hastanenın doğum odası doğum için yaspılan guzellıkler de cabası:)Habıbe Hanımıda duydum oda baya iimiş ama bana yıne uzak.Bızım sokagın adı mıhrıban sok canım ben daha gecn salı pazarındydım yesıllık aldım oglumaa:)) Aynen dedıgn gıbı dr ıyıydı ama tahlılı ben ıstıodum tshmı hıc umursamıyoduu ben dıodum bakalm dıyee:)) ben ılk memorıal olsn ıstedım orda fıgen hanm var gorumcemn dr kendısı cok memnundu ondn 3 taneyıde orda dogrdu bende orası olsn ıstedm amaa sonra dedım nasıl gıdıp gelcm acıl bısey olrsa fln burdakı memorıal baktm atasehıree oda cok ıcıme sınmedı drlrınıda goremedım bende acıbademe karar verdım doktrumlada tanstm cok tatlı bı bayan ztn cok hastası var kadındn herkes memnun banada annem gıbı davrandı ıcım ısındı o kadın admı canım cıcım oldu bıttı dıye dogurtr gıbı gelıo:))) Bakalım nasıl olcak ınsallah hayalımdekı gıbı olr hersey
canım listen eksiksiz gibi duruyo ben acaba zıbın 3 takımmı koysam diyorum çıtçıtlı badiye gerek olurmuki yeni doğdu zaman giydirilmesi zor oluyomuş göbek bağı olduğu için bide bebek emmezse sağıp içirmek için kaşık koycam biberondan verince memeden kaçarsa diye bide sen kendin için diş fırçası diş macunu koydun mu listede göremedimde kirli poşetide koymak lazım
canım ben hediye verildiğini hiç duymadım ama içinden geldiyse verebilirsin anneler sonuçta
Çantalarda hazırlanmaya başlanmış, bizim hiç birşeyimiz hazır değil ama çok şükür en azından alındı, eksiğimiz yok, Artık ankaraya gidişimde hazırlayacağım, tek eksiiğim emzirme atleti... Ronya hepsi buradadan aldığını söylemişti, hangi markadan aldı acaba... fiyatı uygun çünkü, ben ankarada mağazalara sordum 24 tl diyorlar o kadar pahalı birşey almak istemiyorum, emzirme sütyeni almayacağım ve atletide 4-5 tane alayım diyorum:44:
aslında her ihtimale karşı biberon ve bi tane emzik koysak mı kii... çok ağlarsa hastanede emzik istiyorlarmış.... süt gelmeyincede biberon mama için.... bide şimdiki biberon ve emzikler çok iii anne göğsüyle birebir uyumlu diyolar diş damak bozukluğu yapmıyormuşşşş.. ama tabi ilk bebek benim çok bilmiyorum ama almayı düşünüyorum yanıma ne olur ne olmaz bide süt sağma makinesi , bide göğüs pedi koydum...
Kızlar selam nasılsınız
semracım bende yasin okudum 1 tane allah kabul etsin inş.
Dün anneme sordum yasini 1 defa mı okunması gerekir diye annem farketmez dedi tek kişi bile okuyabilirmiş hepsini
CANIM GEÇMİŞ OLSUN ÜZME KENDİNİ EŞİN YANINDA ÇOK ŞÜKÜR DAHA NE OLSUN :)iyi geceler anneler...
Bu sabah eşim nöbetten geldi...şu top gib kasılma 28 ci haftadan beri bende de vardı son günlerde sancı da eklenmişti.. Artık sayıyırdum sanki peryodikleşmişti... Ki iyiki gitmişim anlatayım hemen.. Arabistanda cuma günleri tatil, o yüzden kendi dr um hastanede değil..acil dr u çok ilgili bir bayandı hemen idrar ve nts istedi biz hemen idrarı verdik nts ye girdikç tam bir buçuk saat kaldık ve önceki nts de çıkan kasılmalrdan daha fazla kasılma çıktı... Dediğim gibi artık peryodikleşmiş nerdeyse..tabi kasılma sırasında nefesim de darılyordu... Oksijen maskesi taktılar artı serum verdiler kolum dondu resmen serumdan.açılmam da çok şükür yokmuş...28 ci haftamda dr um fitil vermişti bu kasılmalarım için ve bol bol dinlen demişti ama ben dinler miyim fıldır fıldır gezdim evle mutfakla uğraştım fitili de kullnamadım en başından beri nefret etmişimdir...zaten ciğeer geliştirici iğnem 28 ci haftamda yapılmıştı..
Kızlar diyeceğim şu ki henüz ben son adetime göre 31 yeni oldum..usg de en son 10 gün büyüktü... Ama sanırm kasılmalarım bu şekilde peryodiklerşirse erken doğum riskim var.. Tek yapabileceğim şey ise bu saatten sonra bol bol dinlenmek ayakta durmamak ve bol su içmek...dr un dedklerinden sadece bol bol su içmeyi yapmıştım ben..siz benim gibi yapmayın sakın...
şimdilik evimizdeyiz ama hastanemiz 5 dk mesafede inş bir terslik olmaz bebeğim en az 6 hafta sabredebilr...henüz çantamız falan da yok kıyafetlerini de yıkamış değilim...
Içimde garip bir tedirginlik var korku değil ama belki gurbette olduğum içindir ve kimsemin yanımda olmammasındandır...
Benden şimdilik bu kadar
iyi geceler...
allah kabul etsin canım ve bilgi içinde çok teşekkür ederim. çok iyi oldu öğrendiğimiz.
Canım bu 2.oldu dimi.
Kayıtlı 1 yasinin varmış.
arkadaşlar merhaba biliyorum ben bu kısma yazabilecek bi konumda değilim ama başka çarem kalmadı bir seneden fazla süredir bebek sahibi olmak istiyorum bunun için her yolu denedim ama olmadı şimdi 41 hamileden ayetel kürsi toplanırsa Allahın izni ile hamile kalınabileceğini duydum ama çevremde bu kadar çok hamile yok o yüzden de sizden yardım istiyorum Allah rızası için hergün bir kişi okuyacak sadece bir tane bana yardım eder misiniz adım emine bu arada
Kızlar o kadar moralim bozuk ki kafayı yemek üzereyim. Eşimle inanılmaz kötü bişi yaşadım. 2 gündür ağlamaktan helak oldum, kendimi durduramıyorum Meğer ne problemli bir evliliğim varmış.O da çok utandı üzüldü ama affedilcek bişi de diil yaptığı evimizde huzur yok iki deli gibiyiz evin içinde şu an..Şimdi bebeğimi düşünüorum bişi olmasından korkuyorum direk bi ağrı saplanıyo ağlama krizlerimin arasında.
Evlilik terapistine gidicem, gidelim dio eşim düzelicem dio ama ben kendimde o gücü bulamıyorum. Zaten çok zor bir lohusalık dönemi bizi bekliyor. Kimseyle de paylaşamam. Sorunsuz her anımızın kıymetini bilelim eşiniz size karşı dürüstse hep kıymetini bilin tek başına kaldığını hissetmek gerçekten çok zor.
Bende figen hanıma gitmeyi istiyordum.Ama dediğin gibi cok uzak ozalıkle bana daha da uzak kartaldayım eşimin işi dolayısıyla. Ben daha once dediğim gibi kozyatağı acıbademe gittim Elif Meşeciye ama hiç memnun değildim ilk fırsatta değiştirdim. Ataşehir memorial de Evin Nil Uğurluya başladım. Cok memnun kaldım umarım devam eder.Hastanenın doğum odası doğum için yaspılan guzellıkler de cabası:)Habıbe Hanımıda duydum oda baya iimiş ama bana yıne uzak.
Habıbe hanım atasehırede gelıoo o yuzden burda olmuo hep sınr bozucu bı durum cunku randevu almk mumkunsuz oluo( Sımdı paztesı gtcm haftayaa yer varmı demeye korkuorum vallaaa.. Cok aktf bı bayan ben cok ısındımm bakalım zaman ne gostereck:) Ben o ateshrdekı memorıala bakmstm ılk ama drlrda tanısamadn cıkmstm fıyt almstm sadece oylede kaldı.
canım başınsağolsun Allah sabır versin çok iyi anlıyorum seni bende dedemi kaybettiğimde ben şimdi nasıl dayanıcam diye ağlardım herkesten gizli geceleri ama allah sabrını veriyo sende bebeğin için sabır dile dua et bebeğin için dayanman gerek.bu kadar güzel konunun içinde sizleride sıkmak istemezdim ama paylaşcak birilerini aradım.pazartesi anneannemi kaybettik.bugünde dedemi(babamın babası) o kadar kötüyümki sürekli dua ediyoum.allahım bebeğimi koru diye.yıkıldım resmen.Allahım daha beter bişi vermesin ama çok psikolojim bozuldu.hayatta hibirşeye hevesim kalmadı sanki.ne bilim işte.... neyse kusura bakmayın.sizinde canınızı sıktım.Allahım bizleri ve bebeklerimizi korusun kimseye genç acısı vermesin....
canım ben özelden yazmıştım ama bide burdan yazıyım cevap veremiyomuşsun bende okurum ama bu hafta biraz yoğun olurum şubatın 2. haftasında bir güne yazabilirsin beni. siz eşinle okumuşsunuz ama tekrar okumak istersen tefriciye de okuyabilirim sanırım 1 haftada falan okunması lazımmış 4444 tane .canım ben okurum Allahım kabul eder inşalah
CANIM allah razı olsun benim içi cumartesi günü bir tane okur musun unutmazsan eğer tabi özel msj atmıyorum da nasıl hatırlatıcam bilmiyorum
canım inşallah ALLAH gönlüne göre versin bende bursada oturuyorum doğma büyüme buralıyım tavsiye ederim tanışmış oluruz
masivacım bende 1 kez gittim bursaya çok güzel bi şehir gerçekten orda okuduğu için çok seviyo orayı ama yokuşları beni öldürdü eşim kardeşimin üniv. tercihlerinde ilk sırayı hep bursadan yana kullanmıştık bizde gider gezeriz diye :)
hatta bursalı hamişlere çok komik bi anımızı anlatayım tophaneye çıktık çay istedik adama büyük dedik biz fincan falan bekliyoruz çayı bide ne görelim koca viski bardağında çay getirmişöldüm gülmekten heralde fincanları yk derken karşı masaya fincanda nescafe geldi resmi vardı ama eşim haf.kartını kaybetti yoksa eklerdim.
Herkese iyi akşamlar, bugün saat birde tosyaya geldik, geldiğimiz gibi kendimi yatağa attım ve saat üçbuçukta uyandımbavulları yerleştırdım, çamaşırları makinaya attım, serdim derken bu vakit oldu, Şimdi eşimle çay keyfi yapıyoruz... O trt 1de avrupa avrupayı izliyor bende neti açtım
17 şubatta yine Ankaraya gidecem inşaAllah... 20 şubatta kontrolm var.... ve sonrasında artık tosyaya dönmeyeceğim.... çünkü 36. haftama girmiş olacağım....
Bu arada daha önce bahsetmiştim, eşim martta kastamonuda çalışmaya başlayacak, nisanda Ankara için tayin dilekçesi vereceğiz ve oda haziranda belli oluyor.... Eğer Ankara çıkmazsa haziranda kastamonuya taşınacağız... ama bizde Kastamonuyu istemiyoruz... madem her halükarda taşınacağız o zaman ankaradan sonra başka şehirler tercih edelim diyoruz... ve ikinci tercih bursa, üçüncü tercih bolu düşündük... ben aktivitenin, eğitim-seminerin, yabancı dil kursunun bol olduğu bir şehir istiyorum.... Tosyadaki gibi eve kapanmak istemiyorum :26:Bursalı ve bolulu arkadaşlar bu şehirler hakkında beni bilgilendirrlerse sevinirim....
selam arkadaşlar .....
evde dinlenmece devam ediyor ama yapılacak işler bitmiyo illaki bişeylr çıkıyo...ve nasıl akşam oluyo anlamıyorum....
bugün artık hastane çantamı hazırladım orta boy tekerlekli valiz aldım ve anca sığabildik....dilerseniz ben yanıma neler aldım paylaşayım sizede fikir olsun.....benim eksiğim varsa sizde bana fikir verin ....
BEBEK İÇİN
2 takım zıbın
2 adet uzun kol cıtcıtlı badi
2 penye 1 kadife tulum
2 adet alt üst takım...
1 yelek....4 kalın çorap ....1önlük....3 ağız mendili...3 adete şapka....3 adet eldiven....1 adet yüz örtüsü
1 paket yeni doğan bezi....1 paket yeidoğan slak mendil...1 adet pişik kremi.....1 adet emzik...1 adet biberon...
1 kadife battaniye 1 penye battaniye 1.....hastaneden çıkartırken giydirmek için kapşonlu kundak battaniye....ve ana kucağımız...
ANNE İÇİN..
2 adet pijama takımı...
3 adete iç çamaşırı....2 adet emzirme sütyeni.
3 adet pijamalara uygun çorap.....
2 adet pijamalara uygun terlik....3 adet pijamalara uygun taç yada toka...
1 paket ıslak mendil....1 adet rula havlu....1 adet göğüs ucu çıkaran pompa....1...paket göğüs pedi....1 paket göğüs silme mendili....1 adet sabun...1 adet koltuk altı roll...1 adet nıvea parfum.....makyaj malzemeleri....
fotograf makinesi.....
çantayı hazırlamakta epey zaman aldı arkadaşlar bebeğin cicilerini neyi neyle giyeceğine göre grup yaptım ve tulumu çorabı zıbın takımı bu şekilde şeffaf buzdalabı poşetlerine koydum ve cok düzenli oldular.....
Shipsbaby Emzirme Atleti - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
canım ben çok beğendim gönül rahatlığıyla alabilirsin eminim sende beğeneceksin
yalnız şuanki bedeninden 2 bedeb büyük al
umudumm listen şahane ama kendine gecelik almayı unutma
bende ilk doğumumu sezeryanla yaptım ama gecelik istediler bizden
hem pijamanın lastiği falan sıkabiliyor
canım bu arada ben yanıma süt sağma pompası alıcam
birde netten aventin 10 lu süt saklama kapları var onlardan alıcam
onlar steril edilebiliuor eğer bebek ilk başta emmezse sütümü kaşıkla vericem
tabi kaşıkta alıcam yanıma
birde süt getiren milkplus içeceklerden almayı düşünüyorum baya iyiymiş
selam güzel annişler nasılsınız bakıyorum doğum konuşulmaya başlanmış okurken çok duygulandım ilk bebişim benimle kalsaydı ben de sizinle aynı telaşı yaşıyor olacaktım ama nasip işte.. beni hatırlayanlar vardır mutlaka kızlar ikinci hamileliğimin müjdesini vermiştim sonrada yazamadım çünkü onu da düşük yaptım duygusal olarak ağır bir dönem geçirdim şuan da testlerimiz yapıldı ters giden bişey yok dr. um yumurta tembelliği gibi bişeyden bahsetti vücut geliştirmiyor dedi bir de kistim oluşmuş şuan ilaç tedavisine başladım sonrada yine bebek arayışımız başlayacak.. sizden ricam bana da dualarınız da yer verin lütfen.. uğrayamıyorum okuyamıyorum yazamıyorum ama duygusal anlamda toparlanabilmek içindi dün streetpit mesaj atmış öyle mutlu oldumki siz ne güzel insanlarsınız bebeğime kavuşamadım ama sizi tanıdığım için çok mutlu oldum allah bebişlerinizi sağlık sıhatlice kucağınıza almayı ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin hepinizi öpüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?