- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #32.921
benimde muza bağladığım bikaç kabızlığım olmuştu ama onu da çözdüm şimdi sabahları kan ilacımdan sonra aç karnına bi muz yiyorum üstüne kahvaltı yapıyorum hiç bi sıkıntı çıkarmıyo hatta bi saat oyalanayım sonra kahvaltı yapayım dersem tam tersi işimi kolaylaştırıyo,, o gün unutursam akşam yemeğinden yarım saat önce yarım muz yiyorum onunda ziyanını görmedim tavsiye ederim
benim doktorum bu işin aslı kakao yağı pahalı kremlere para vermene gerek yok demişti ama dinlemedim tabi mustela almıştım lieraktan iyi alacak olan varsaa tavsiye ederim.
Şimdi kremim bitti 1 ay içinde para vermek istemiyorum açıkçası gidip aktarda bi kakao yağı alıcam
Bide kızlar kiminin çatlakları doğumdan sonra çıkıyormuş o ne alaka ya anlamadım ben onu sebebini bileniniz var mı
Raporun hayırlı olsun canım, Bu arada verdiğin link içinde tşk ederim... Dün iki tane emzirme atleti şiparişi verdim... Birisi 85 diğeri 90... onları şimdi kullanmak için aldım, doğuma yakında bedenime bakarak tekrar şipariş vereceğimherkese iyi akşamlar
bende bugün bıdık kızımı gördüm
çalışabilir raporumuzu aldık
kendime limit koydum 36. haftaya kadar çalışmaya çalışıcam
tabi dayanabilirisem şimdiden yamuldum :97:
bazen bende kızıyorum ama geçmişle kıyaslayınca sağlık sektöründe çok iyileşmeler var... mesela çocukken ben hasta olduğum zaman babamın önce bağlı olduğu kuruma gidip sevk kağıdı alıp sonra hastaneye götürmesi gerekiyordu... o zamanda arabamız yoktu, iki saati buluyordu gidip sevki alması, ve bizim hastaneye gitmemiz ertesi güne kalıyordu, acile gitsek bunun için mi getirdin diye azarlıyorlardı, o zaman babamın yüzündeki ifadeyi unutamam, halbuki bir anne-baba için evladının sadece dizinin kanaması bile dünyanın en büyük acısıdır.... yine o zamamanlarda bulunduğun şehir dışında hastaneye gidemiyorduk.... hala bu sistem hala devam etseydi benim kontrollere Ankaraya gelmem ve doğumu ankarada yapmam mümkün değildi... hatta babamın arkadaşı o döenm ankara dışında oturuyordu, hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişlerdi ve trafik kazası geçirmişlerdi... Ankaradaki hastaneye kaldırılmışlardı.... adam canıyla, ailesiyle uğrşaırken polis ve çalıştığı kurum senin hafta sonu çalıştığın kuruma haber vermeden Ankarada ne işin vardı diye adam hakkında soruşturma açtılar... güya hafta sonu tatildi ama onda bile çalıştığın kuruma haber vermen gerekyordu... ama şimdi öyle mi, nerede olursan ol haftasonumuz bize ait, kimseden izin almamıza gerek yok ve istediğim şehirde istediğim hastanede kontrol olabiliyorum.... hele birde tosyanın hastanesini görünce iyiki eski sistem devam etmiyor dedim, çünkü Allah korusun buradaki hastanede doğum yapmak istemem... hatta burada eşimin iş arkadaşının kaynanası bu nasıl bir hastane, bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlanmaz demiş, hayvanın bile bağlanmaz dediği yerde insanlar doğum yapıp, tedavi görüyorlar...ayy evet canım ya bir arkadaşın daha hastanede bir gece yattı diye iptal olmuş
umarım bende iyi olurumda çalışabilirim
doğumdan sonra verilen 8 haftalık rapor malesef büyük bir ayıp
bir annenin bebeğine bakabilmesi için nasıl bu kadar kısa bir süreyi layık görüyorlar
birde üç çocuk diye bas bas bağırıyorlar
ayyy kızdımm yine
bn ne yaptım ? bişiler yiyip uzaniim dedim..pilavın altını söndrmeyi unutmuşum yedikten sonra yattm uyudm tabi..tam 1,5 saat pilavın altı yanık vaziyette durdu..ve gördüğümde şok oldum resmen Allah korudu o kdr saat yanmasına rağmen sadece dibi tutmuştu..
35 gün müGünaydınnn... Bugün biz 35 olduk
Kızlar sabır az kaldıen zor ayımız bu olcak sanırım herkes de şikayetler arttı ama biraz daha dişimizi sıkıp sağlıkla kavuşalım meleklerimize inşallah
canım inşaAllah hayırlı-güzel haberlerle gelirsin.... ya ne güzel herkesn sıklaştı...ben 32. haftamda gitmeme rağmen bana 36. haftada gel dediGünaydııııınnnn güzel annışler ve bıcırlarıııı
Herkesler iyidir inş. 2 saat sonra kızımı göremeye gidecem veee bu gün rapor yazdıracam yaşasııınnnşimdi biraz geçmişe bakalımm
ay yazık adamcağız gece gece nolduğunu anlayamamıştırHerkese günaydın...
canlarım umarım herkes ve bebişler iyidir.
herkes uykusuzluktan şikayet ediyor ama ben maşallah öyle bir uykucuyumki gözümü açamıyorum...
eşim gece bütün yorganı kendi üstüne çekmiş ben kalktım buz gibi olmuşum donmuşum. gece gce bir bağırıyorum ona. utanmıyormusun bütün yorganı çekiyorsun üstüne biraz kendine hakim ol saçma sapan yatma...korkudan bütün yorganı bana vermiş. biz birde aramıza ayıcık koyuyoruz. eşim çok deli uyur korkuyorum karnıma vurur diye ayıcık çok iyi oldu 1 aydır fln aramızda... bazen o sarılıyo ayıcığa bazen ben...
neyse neşemiz bol olsun... sabah sabah aklıma geldi yine güldüm...
:) hoşgeldin canım, bence tatilin tadını çıkar, çünkü doğumdan sonra nasılsa tekrar çalışacaksın, bende Ankaradan sonra tosyaya gelince çok zorlandım... birbuçuk senedir evdeyim ve insan hakikaten tembelleşiyor, o çalıştığım yoğun zamanlarda bile haftada iki kitap bitirirken şimdi ayda bir kitap okuyamaz oldum... çünkü ilk aylar evde boşluktan o kadar çok kitap okudum ki, şimdi artık içimden gelmez oldu:26: ne kadar kötüyüm yaaaherkese merhabaaaa,,,,
uzun bı aradan sonra artık bızde burdayız oglumla beraber malum dogum ıznıne cıktık artık.
okadar cok okunacak gecmıs varkı ama hepsını okumaya kalksam doguma kadar anca yetıstırırım sanırım :) o yuzden ben burdan devam edeyım okumaya yazmaya :)
1 haftadır evdeyım kızlar ama hala alısamadım evde oturmaya her gun kendıme ıs ıcat etmeye calısıorum evde yada dısarda oturmaya alısmak ıstemıyorum cunku ıyıce tembellesıcem sonra bılıyorumgecen hafta esım yurtdısındaydı butun hafta annemlerde kaldım sımdıde evde 1 haftalık tadılat var kayınvalıdemlerdeyım göcebe gibi oldum hıc bı hazırlıgımı yapamıyorum o yuzdende bıraz gergınım sankı yetıstıremıcekmısım gıbı gelıo . 49:
benimde hiç birşeyim hazır değil, eksiğimiz kalmadı çok şükür, ama hepsi ankarada annemlerde... annemde evde hem kendi annesi-babası, hem babamın annesi-babası olduğu için fırsta bulamaz... 36. haftamda artık ankaraya tamamen gideceğim... o zaman gittiğmde hem yıkar-ütüleriz hemde çantalarımızı hazırlarız dedim...inşaAllah herşey tam zamanında, yolunda giderde yetişir:26:benden bı tane daha olmasına sevındım :):) cunku artık gına geldı herkesın aaaa daha cantan bıle hazır deılmı demelerınden. ben hıssedıom benım bebısım acele etmıcek o yuzden bende acele etmıyorum cok fazla. agırlasınca yapamazsın dıolar ama ben yeterınce suandada agarım ama yapabılıyorum :):) su 1 hafta cabucak gecsın tadılat bıtsın ıstıyorum sadece yaaa..
alemsin canım yaaa valla çok güldüm, Rabbimde seni güldürsünöle valla.. evde olmak gibisi var mı.. iş yerinde wc buz gibiydi gitmeye üşeniyodum.. şimdi oo wc ye kitaplarımı koydummm oyunlarımı koydummm :))) keyif yapıyorumiki çiş arası 10-15 dk olunca bazen arayı orda geçirmek daha iyi oluyo :)))))))
inşaAllah dolar canım.... benimde büyümedi... zaten 75ti, şimdide bir tane 80 vardı evde, onu takıyorum, inşaAllah doğumda dolar, oğluşumu iki yaşına kadar emzirmek istiyorum çünkü:26:dün akşamda eşim koca göbeğime rağmen minicik duran memişlere bakıp " hala süt dolmadılar mı" diyo :)))))
benim ilk kızımda da dolmamıştı doğurana kadar. hatta kaynanam bunlarla mı emzircen sen demişti!!! kii doğumdan 3 gün sonra maşallah bi doldu pir doldu..memelerim bomba gibiydi:)) İnşallah yine öyle olur.
benim doktorum bu işin aslı kakao yağı pahalı kremlere para vermene gerek yok demişti ama dinlemedim tabi mustela almıştım lieraktan iyi alacak olan varsaa tavsiye ederim.
Şimdi kremim bitti 1 ay içinde para vermek istemiyorum açıkçası gidip aktarda bi kakao yağı alıcam
Bide kızlar kiminin çatlakları doğumdan sonra çıkıyormuş o ne alaka ya anlamadım ben onu sebebini bileniniz var mı
Herkese selam;
Şu an kzıgınlık, sevinç, şaşkınlığı bir arada yaşıyorum.... Dün sabah çok sevdiğim bir arkadaşımın trafik kazasında öldüğü haberini almıştım ve telefonlarına ulaşamaıyordum... ama evin içinde şarhoş gibiydim... bugünde kaza yaptığını ama ölmediğini, hastanede yattığını öğrendim, sabahtan beri mesajlaşıyoruz... yaraları, kırıkları varmış ama iyiymş, nasıl sevindim bunu duyunca... ama aslını astarını bilmeden ölmü diye haberi yaynlarada çok sinirlendimbu ne dengesizliktir yaa
neyse arkadaşım yaşıyor ya, önemli olan bu...Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin
Ben şimdi bu keyifle şöyle bir geçmişi okuyayım
kızlar catlaklarınız ne durumda ??
30uncu haftalardan sonra hızlanıyomus benımde basladı en son muayenede doktor bebeyagı falan yetersız badem yagı yada kakao yagı kullanmalısın dedı. sız napıosunuz ? bol su içmeyı solemeyın hıc su kurbagası oldum artık bol su ıcmekten :)
yok yok bol su ıcınce dengelenıyo herhalde bende suan bı etkısını gormedım allahtan.
benım gecen ay bebiş çok zayıf gıdıodu hatta hep arastırdım kılo aldırıcı seyler.
kesınlıkle meyve tavsıye edıotrum herkese baska hıc bıseye gerek yok ınanılmaz derecede gelıstı bebeısım 2 hafta gerıden gıderken sımdı 1 hafta onden bıle gıdıo kılosuda cok guzel. bol bol mevsım meyvelerınden yeyın kızlar.
canım ben bir ay öncesine kadar sadece bepanten ile zeytinyağı karışımı kullanıyordum, Gamze içine kakao yağı, badem yağı, ceviz yağı, e vitaminide katın diye tavsiye edince, bir ay önce ona başladım... ama on gün Ankarada kaldığım sürece hiç birşey kullanmadım, yanımda götürmyi unutmuşum çünkü... dün tekrar başladım, kullanmaya...şimdilik birşey yok, ama zaten olup olmadığıda asıl doğumdan sonra belli oluyormuş... hayırlısı bakalımkızlar catlaklarınız ne durumda ??
30uncu haftalardan sonra hızlanıyomus benımde basladı en son muayenede doktor bebeyagı falan yetersız badem yagı yada kakao yagı kullanmalısın dedı. sız napıosunuz ? bol su içmeyı solemeyın hıc su kurbagası oldum artık bol su ıcmekten :)
eveettt canımm acayip azimliyim o konuda bu gaz o zamana kaçmazsa ben eskisinden daha fit olurum ya hadi bakalım o zaman ne göstercek:)Napıyım kuzum ağlanacak halimize gülüyoruz artık :)) bakma sen şu melekler bi sağlıkla gelsin de hemen rejime giriyoruz tamam mıangelina jolie gibi olana kadar durmak yok
canım hızlı kilo almak ya da şişmek kadar birden bire zayıflamak da çatlaklara neden oluyo ben kendimden biliyorum üniversitedeyken son sınıfta cok stresliydim 4 ay içinde a6 kilo verdim ve nasıl tarif etsem hani iki elini beline koy tam o tuttuğun yerler çatladı görünürde diil tam iç camasırının kapattığı yerler çatladı ama o kadar şişmanken hiç bişiyim yoktu zayıfladıktan sonra oldu yani doğumdan sonra da catlamaya hazır olmaamız lazım sanırımbenim doktorum bu işin aslı kakao yağı pahalı kremlere para vermene gerek yok demişti ama dinlemedim tabi mustela almıştım lieraktan iyi alacak olan varsaa tavsiye ederim.
Raporun hayırlı olsun canım, Bu arada verdiğin link içinde tşk ederim... Dün iki tane emzirme atleti şiparişi verdim... Birisi 85 diğeri 90... onları şimdi kullanmak için aldım, doğuma yakında bedenime bakarak tekrar şipariş vereceğim
bazen bende kızıyorum ama geçmişle kıyaslayınca sağlık sektöründe çok iyileşmeler var... mesela çocukken ben hasta olduğum zaman babamın önce bağlı olduğu kuruma gidip sevk kağıdı alıp sonra hastaneye götürmesi gerekiyordu... o zamanda arabamız yoktu, iki saati buluyordu gidip sevki alması, ve bizim hastaneye gitmemiz ertesi güne kalıyordu, acile gitsek bunun için mi getirdin diye azarlıyorlardı, o zaman babamın yüzündeki ifadeyi unutamam, halbuki bir anne-baba için evladının sadece dizinin kanaması bile dünyanın en büyük acısıdır.... yine o zamamanlarda bulunduğun şehir dışında hastaneye gidemiyorduk.... hala bu sistem hala devam etseydi benim kontrollere Ankaraya gelmem ve doğumu ankarada yapmam mümkün değildi... hatta babamın arkadaşı o döenm ankara dışında oturuyordu, hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişlerdi ve trafik kazası geçirmişlerdi... Ankaradaki hastaneye kaldırılmışlardı.... adam canıyla, ailesiyle uğrşaırken polis ve çalıştığı kurum senin hafta sonu çalıştığın kuruma haber vermeden Ankarada ne işin vardı diye adam hakkında soruşturma açtılar... güya hafta sonu tatildi ama onda bile çalıştığın kuruma haber vermen gerekyordu... ama şimdi öyle mi, nerede olursan ol haftasonumuz bize ait, kimseden izin almamıza gerek yok ve istediğim şehirde istediğim hastanede kontrol olabiliyorum.... hele birde tosyanın hastanesini görünce iyiki eski sistem devam etmiyor dedim, çünkü Allah korusun buradaki hastanede doğum yapmak istemem... hatta burada eşimin iş arkadaşının kaynanası bu nasıl bir hastane, bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlanmaz demiş, hayvanın bile bağlanmaz dediği yerde insanlar doğum yapıp, tedavi görüyorlar...
ay Rabbim korumuş valla yaa
35 gün müayy hakkaten ne kadar az kalmış yaaa
daha dün bir yüzlerin altına düşsek diyordukRabbim hepimize tamamına erdirsin
canım inşaAllah hayırlı-güzel haberlerle gelirsin.... ya ne güzel herkesn sıklaştı...ben 32. haftamda gitmeme rağmen bana 36. haftada gel dedibenim kontrolüm 20 ocakta:44:
ay yazık adamcağız gece gece nolduğunu anlayamamıştıre bide araya ayıcık girince yorgan nasıl yetsin ki
:) hoşgeldin canım, bence tatilin tadını çıkar, çünkü doğumdan sonra nasılsa tekrar çalışacaksın, bende Ankaradan sonra tosyaya gelince çok zorlandım... birbuçuk senedir evdeyim ve insan hakikaten tembelleşiyor, o çalıştığım yoğun zamanlarda bile haftada iki kitap bitirirken şimdi ayda bir kitap okuyamaz oldum... çünkü ilk aylar evde boşluktan o kadar çok kitap okudum ki, şimdi artık içimden gelmez oldu:26: ne kadar kötüyüm yaaa
benimde hiç birşeyim hazır değil, eksiğimiz kalmadı çok şükür, ama hepsi ankarada annemlerde... annemde evde hem kendi annesi-babası, hem babamın annesi-babası olduğu için fırsta bulamaz... 36. haftamda artık ankaraya tamamen gideceğim... o zaman gittiğmde hem yıkar-ütüleriz hemde çantalarımızı hazırlarız dedim...inşaAllah herşey tam zamanında, yolunda giderde yetişir:26:
canım ben bir ay öncesine kadar sadece bepanten ile zeytinyağı karışımı kullanıyordum, Gamze içine kakao yağı, badem yağı, ceviz yağı, e vitaminide katın diye tavsiye edince, bir ay önce ona başladım... ama on gün Ankarada kaldığım sürece hiç birşey kullanmadım, yanımda götürmyi unutmuşum çünkü... dün tekrar başladım, kullanmaya...şimdilik birşey yok, ama zaten olup olmadığıda asıl doğumdan sonra belli oluyormuş... hayırlısı bakalım
ben hamileliğimin başından beri kakao yağı kullanıyorum canım.ama şu sabun gibi katı yağ olanından.şuana kadar çatlağım olmadı çok şükür.biraz göğsümde var.bundan sonrada olmaz inş.daha düzenli kullanmaya başlıcam artık.
üzerimde sürekli bi tembellik var. hiçbişey yapmak istemiyorum.yarın doktora gitcek bakalım ne diyecek.35 hafta bitti...hayırlısı bakalım..
aklıma gelen sadece ıkınmaktan kaynaklanıyor olabileceği canım.
bide ince çatlaklar pek belli olmazsa doğumdan sonra deri düzeldiğinde ortaya çıkıyordur.
önceki gün 3 cm kadar olan çatlağım, dün akşam baktım 7-8 cm olmuş.. amaaannnn napıyım geri dönüşü yok artık.
bencede kesınlıkle al bende aldım bugun baslıcam hatta.
dogumdan sonra ılk 3 ay cok onemlıymıs ozamanda kremlenırsen yenı olusum oldugu ıcın cogu catlak yok oluyo benım etrafımda aynısı olan cok arkadasım var. ama dogum yaptım kaldı dıye bırakmamak gerekıyomus. yenı catlkaları yok etmek mumkunmus ama zaman gecınce ıstedıgını yap bıdaha gecmıyo
eveettt canımm acayip azimliyim o konuda bu gaz o zamana kaçmazsa ben eskisinden daha fit olurum ya hadi bakalım o zaman ne göstercek:)
canım hızlı kilo almak ya da şişmek kadar birden bire zayıflamak da çatlaklara neden oluyo ben kendimden biliyorum üniversitedeyken son sınıfta cok stresliydim 4 ay içinde a6 kilo verdim ve nasıl tarif etsem hani iki elini beline koy tam o tuttuğun yerler çatladı görünürde diil tam iç camasırının kapattığı yerler çatladı ama o kadar şişmanken hiç bişiyim yoktu zayıfladıktan sonra oldu yani doğumdan sonra da catlamaya hazır olmaamız lazım sanırım
canım valla ne diyeceğimi bilemedim. neyse geçmiş olsun...
benimde 30. haftadan sonra aniden çıktı... gittikçe ilerlemekte.
mustela çatlak kremi kullandım 80 tl ye almıştım. hiç boşuna yani... doktora dedim çok fena çatladım okadar kremde sürdüm dedim. olsun sen sürmeye devam et faydası yinede oluyordur dedi. birdahaki doğumum kısmet olursasaf zeytin yağından başka birşey sürmiyeceğim... aman tanrım ilk defa 2. doğum dedim...
uzun bir süre 2. çocuk düşünmüyorumda...
şimdillik yeter...
Allah olmayanlara versin...
kızlarrr 4 senedir kronik kabızlık çeken biri olarak söylüyorummm muzu aç karnına yerseniz kabızlık yapmıyor test edip onayladım bizzat :)) su olayına da tamamen katılıyorum su tüketimide önemli. lifli besinler posalı meyveler tükettigimiz sürece günde 1 adet muzun zararı olmaz. ama fazlası kabızlıktan ziyade fenaa kilo aldırıyor .
insanoğlu işte nekadar rahatlıga alısırsa oylede devam edıo işte.
haftan cok ılerlemıs ama bence bıraz hareket moralınede ıyı gelır senı dınc tutar.
ben eczaneden sıvısından aldım oda olur herhalde krem gıbı olanlar guneslenmek ıcın dıye almadım
Peki bu kronik sorunu gebelikte napıyosun şeker?? :)) şahsen ben artık doktora danışmayı düşünüyorum yoksa bebeyi wc de doorcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?