2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yok yok bol su ıcınce dengelenıyo herhalde bende suan bı etkısını gormedım allahtan.
benım gecen ay bebiş çok zayıf gıdıodu hatta hep arastırdım kılo aldırıcı seyler.
kesınlıkle meyve tavsıye edıotrum herkese baska hıc bıseye gerek yok ınanılmaz derecede gelıstı bebeısım 2 hafta gerıden gıderken sımdı 1 hafta onden bıle gıdıo kılosuda cok guzel. bol bol mevsım meyvelerınden yeyın kızlar.

aklıma gelen sadece ıkınmaktan kaynaklanıyor olabileceği canım.
bide ince çatlaklar pek belli olmazsa doğumdan sonra deri düzeldiğinde ortaya çıkıyordur.
önceki gün 3 cm kadar olan çatlağım, dün akşam baktım 7-8 cm olmuş.. amaaannnn napıyım geri dönüşü yok artık.

Raporun hayırlı olsun canım, Bu arada verdiğin link içinde tşk ederim... Dün iki tane emzirme atleti şiparişi verdim... Birisi 85 diğeri 90... onları şimdi kullanmak için aldım, doğuma yakında bedenime bakarak tekrar şipariş vereceğim

bazen bende kızıyorum ama geçmişle kıyaslayınca sağlık sektöründe çok iyileşmeler var... mesela çocukken ben hasta olduğum zaman babamın önce bağlı olduğu kuruma gidip sevk kağıdı alıp sonra hastaneye götürmesi gerekiyordu... o zamanda arabamız yoktu, iki saati buluyordu gidip sevki alması, ve bizim hastaneye gitmemiz ertesi güne kalıyordu, acile gitsek bunun için mi getirdin diye azarlıyorlardı, o zaman babamın yüzündeki ifadeyi unutamam, halbuki bir anne-baba için evladının sadece dizinin kanaması bile dünyanın en büyük acısıdır.... yine o zamamanlarda bulunduğun şehir dışında hastaneye gidemiyorduk.... hala bu sistem hala devam etseydi benim kontrollere Ankaraya gelmem ve doğumu ankarada yapmam mümkün değildi... hatta babamın arkadaşı o döenm ankara dışında oturuyordu, hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişlerdi ve trafik kazası geçirmişlerdi... Ankaradaki hastaneye kaldırılmışlardı.... adam canıyla, ailesiyle uğrşaırken polis ve çalıştığı kurum senin hafta sonu çalıştığın kuruma haber vermeden Ankarada ne işin vardı diye adam hakkında soruşturma açtılar... güya hafta sonu tatildi ama onda bile çalıştığın kuruma haber vermen gerekyordu... ama şimdi öyle mi, nerede olursan ol haftasonumuz bize ait, kimseden izin almamıza gerek yok ve istediğim şehirde istediğim hastanede kontrol olabiliyorum.... hele birde tosyanın hastanesini görünce iyiki eski sistem devam etmiyor dedim, çünkü Allah korusun buradaki hastanede doğum yapmak istemem... hatta burada eşimin iş arkadaşının kaynanası bu nasıl bir hastane, bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlanmaz demiş, hayvanın bile bağlanmaz dediği yerde insanlar doğum yapıp, tedavi görüyorlar...

ay Rabbim korumuş valla yaa

Günaydınnn... Bugün biz 35 olduk
Kızlar sabır az kaldı en zor ayımız bu olcak sanırım herkes de şikayetler arttı ama biraz daha dişimizi sıkıp sağlıkla kavuşalım meleklerimize inşallah
35 gün mü ayy hakkaten ne kadar az kalmış yaaa

daha dün bir yüzlerin altına düşsek diyorduk Rabbim hepimize tamamına erdirsin

canım inşaAllah hayırlı-güzel haberlerle gelirsin.... ya ne güzel herkesn sıklaştı...ben 32. haftamda gitmeme rağmen bana 36. haftada gel dedi benim kontrolüm 20 ocakta:44:

ay yazık adamcağız gece gece nolduğunu anlayamamıştır e bide araya ayıcık girince yorgan nasıl yetsin ki

:) hoşgeldin canım, bence tatilin tadını çıkar, çünkü doğumdan sonra nasılsa tekrar çalışacaksın, bende Ankaradan sonra tosyaya gelince çok zorlandım... birbuçuk senedir evdeyim ve insan hakikaten tembelleşiyor, o çalıştığım yoğun zamanlarda bile haftada iki kitap bitirirken şimdi ayda bir kitap okuyamaz oldum... çünkü ilk aylar evde boşluktan o kadar çok kitap okudum ki, şimdi artık içimden gelmez oldu:26: ne kadar kötüyüm yaaa

benimde hiç birşeyim hazır değil, eksiğimiz kalmadı çok şükür, ama hepsi ankarada annemlerde... annemde evde hem kendi annesi-babası, hem babamın annesi-babası olduğu için fırsta bulamaz... 36. haftamda artık ankaraya tamamen gideceğim... o zaman gittiğmde hem yıkar-ütüleriz hemde çantalarımızı hazırlarız dedim...inşaAllah herşey tam zamanında, yolunda giderde yetişir:26:

alemsin canım yaaa valla çok güldüm, Rabbimde seni güldürsün

inşaAllah dolar canım.... benimde büyümedi... zaten 75ti, şimdide bir tane 80 vardı evde, onu takıyorum, inşaAllah doğumda dolar, oğluşumu iki yaşına kadar emzirmek istiyorum çünkü:26:

bencede kesınlıkle al bende aldım bugun baslıcam hatta.
dogumdan sonra ılk 3 ay cok onemlıymıs ozamanda kremlenırsen yenı olusum oldugu ıcın cogu catlak yok oluyo benım etrafımda aynısı olan cok arkadasım var. ama dogum yaptım kaldı dıye bırakmamak gerekıyomus. yenı catlkaları yok etmek mumkunmus ama zaman gecınce ıstedıgını yap bıdaha gecmıyo

canım valla ne diyeceğimi bilemedim. neyse geçmiş olsun...

benimde 30. haftadan sonra aniden çıktı... gittikçe ilerlemekte.
mustela çatlak kremi kullandım 80 tl ye almıştım. hiç boşuna yani... doktora dedim çok fena çatladım okadar kremde sürdüm dedim. olsun sen sürmeye devam et faydası yinede oluyordur dedi. birdahaki doğumum kısmet olursa saf zeytin yağından başka birşey sürmiyeceğim... aman tanrım ilk defa 2. doğum dedim...
uzun bir süre 2. çocuk düşünmüyorumda...

şimdillik yeter...
Allah olmayanlara versin...

kızlarrr 4 senedir kronik kabızlık çeken biri olarak söylüyorummm muzu aç karnına yerseniz kabızlık yapmıyor test edip onayladım bizzat :)) su olayına da tamamen katılıyorum su tüketimide önemli. lifli besinler posalı meyveler tükettigimiz sürece günde 1 adet muzun zararı olmaz. ama fazlası kabızlıktan ziyade fenaa kilo aldırıyor .

canım ben bir ay öncesine kadar sadece bepanten ile zeytinyağı karışımı kullanıyordum, Gamze içine kakao yağı, badem yağı, ceviz yağı, e vitaminide katın diye tavsiye edince, bir ay önce ona başladım... ama on gün Ankarada kaldığım sürece hiç birşey kullanmadım, yanımda götürmyi unutmuşum çünkü... dün tekrar başladım, kullanmaya...şimdilik birşey yok, ama zaten olup olmadığıda asıl doğumdan sonra belli oluyormuş... hayırlısı bakalım

Ben de şimdiye kadar hiç bişey olmadı Allah'tanAma sabah akşam da krem sürüyorum.Kakao yağı çok iyi gerçekten tavsiye ederim.Vasalinin kokaolu vücut losyonuda çok güzel sabahları onu sürüyorum akşamlarıda doğal yağlardan hazırladığım karışımı sürüyorumGünde 4 lt de su içiyorum tabiiAma kremlerden mi yoksa karnım küçük ondan mı bilmiyorum çatlamadım henüz,inş. da böyle gider....

Napıyım kuzum ağlanacak halimize gülüyoruz artık :)) bakma sen şu melekler bi sağlıkla gelsin de hemen rejime giriyoruz tamam mı angelina jolie gibi olana kadar durmak yok
eveettt canımm acayip azimliyim o konuda bu gaz o zamana kaçmazsa ben eskisinden daha fit olurum ya hadi bakalım o zaman ne göstercek:)

canım hızlı kilo almak ya da şişmek kadar birden bire zayıflamak da çatlaklara neden oluyo ben kendimden biliyorum üniversitedeyken son sınıfta cok stresliydim 4 ay içinde a6 kilo verdim ve nasıl tarif etsem hani iki elini beline koy tam o tuttuğun yerler çatladı görünürde diil tam iç camasırının kapattığı yerler çatladı ama o kadar şişmanken hiç bişiyim yoktu zayıfladıktan sonra oldu yani doğumdan sonra da catlamaya hazır olmaamız lazım sanırım

inşallah cnm ya bazen sankı dogum hala cok uzakmıs gıbı gelıo bana alıstım galıba ben bole hamıle olmaya hep boyle kalcakmısım gıbı gelıo bazen :)

Ben de aynı karışımı yaptım çok güzel akşamları sürüyorum.İnş.çatlamaz bakalım şimdilik iyi gidiyor....

ben hamileliğimin başından beri kakao yağı kullanıyorum canım.ama şu sabun gibi katı yağ olanından.şuana kadar çatlağım olmadı çok şükür.biraz göğsümde var.bundan sonrada olmaz inş.daha düzenli kullanmaya başlıcam artık.

ben eczaneden sıvısından aldım oda olur herhalde krem gıbı olanlar guneslenmek ıcın dıye almadım

üzerimde sürekli bi tembellik var. hiçbişey yapmak istemiyorum.yarın doktora gitcek bakalım ne diyecek.35 hafta bitti...hayırlısı bakalım..

üzerimde sürekli bi tembellik var. hiçbişey yapmak istemiyorum.yarın doktora gitcek bakalım ne diyecek.35 hafta bitti...hayırlısı bakalım..

insanoğlu işte nekadar rahatlıga alısırsa oylede devam edıo işte.
haftan cok ılerlemıs ama bence bıraz hareket moralınede ıyı gelır senı dınc tutar.

Teşekkürler kızlar o zaman kremlenmeye devam yani

canım zaten kremlensende çatlıcaksan yine çatlıyosun benim mustelayı tavsiye etmemin nedeni biraz maddi 70 tl verdim ama 4 ay her yerimi kremledim geçen ay lierac aldım 50 miydi neydi 1 ay tesarruflu kullanımlarım sonucu idare etti,, yoksa ben bu işin yapı ve masaj meselesi olduğuna inanıyorum

Peki bu kronik sorunu gebelikte napıyosun şeker?? :)) şahsen ben artık doktora danışmayı düşünüyorum yoksa bebeyi wc de doorcam

insanoğlu işte nekadar rahatlıga alısırsa oylede devam edıo işte.
haftan cok ılerlemıs ama bence bıraz hareket moralınede ıyı gelır senı dınc tutar.

Rahatlıktan değil canım yaa.canımı sıkan çok olaylar oldu.hiçbişey yolunda gitmiyomuş gibi.artık bişey yapmak gelmek içimden.
şimdi bi de sürekli doğumu düşünüyorum..

Peki bu kronik sorunu gebelikte napıyosun şeker?? :)) şahsen ben artık doktora danışmayı düşünüyorum yoksa bebeyi wc de doorcam

bebegim benim nasıl bir acayip bünyem var ise normalde kabızlık yapması gereken demir ilaçları benim gebelik süresince sindirim sistemimi az biraz düzeltti :) doktorum hayret ediyor
ama işte doktoruna mutlaka sor eger normal dogum düşünüyorsan bazı yerler bagırsakların bos olmasını istiyorlar çünkü,hiç olmadı lavman yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…