- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #33.661
hoşgeldin canım.özlettin kendini.bebişinin iyi olmasına çok sevindim.2haftadır fahri bey e gidiyorum.aklıma sen geliyorsun hep.tekrar seni burada görmek çok güzel.bundan sonra da burada olmaya devam et canım.
cnm ya bildiğim kadarıyla epidural sezoda lahman yada o bahsettiğiniz şey takılmıyormuş ..benim arkadaş oldu 5 ay önce hiç bişey takmadılar cok rahattı dedi...ilk bebeği genel aneztesi olmuş onda takmışlar.....
:))) zaten sakınılan göze çöp batar derler ya sen aman gürültülü gelmesin dersin geleceği tutar ben biliyorum benimki kesin öle olur 9 aydır cıkaramadıklarımın milletin yanında cıkası gelir:)) evet canım gelen de şöle bi baksın hayırlı olsun geçmiş olsun aman ne tatlıymış desin uzaktan gitsin o halde misafircilik olmazki bi de evet mümkünse almasınlar kucaklarına daha minnacık bişi olur onlar ya yazık hamur olmasınlar
sen istesende istemesende yapıyolar lavman..kaçış yok yani...sezaryende bağırsakları dışarı aldıkları için boş olması lazımmış..bide sonra bol bol pırtlamak lazım..yoksa hastaneden çıkarmıyolar..kuzenimi tuttular öyle pırtlayana kadar..
bana lavman yapılmadı, en son saat 9.30 da birşeyler yemiştim ve saat 2 de doğuma aldılar, hata spinal istediğimi söyleyince anestezi uzmanı bu kadar beklememize gerek yokmuş demişti, her doktorun yoğurt yiyişi başka demek ki :)
canım ben normal doğum olarak gidip sezerynala çıktığım için sancı odasına alınmadan evvel lavmanımı verdiler, gidip yaptım:) sonra sezeryana geçişte sadece iğneden sonra sonda taktılar.. ve takılması da gerekli bence. çünkü, en az bi 3 saat uyuşukluğun geçmiyor ve seruma bağlı oluyorsun. o sıra çiş geldiğini hissetmiyosun salıyosun gidiyo sonda poşetine :)) hatta hemşireler sonda poşetindeki çişi bile bakıp not alıyorlar dosyaya.yani bende öyle olmuştu.
birde MAGın da dediği gibi gaz çıkarmadan taburcu etmiyorlar. ben taburcu olacağım gün hemşireden lavman isteyipte öyle boşaltmıştım bağırsakları da çıkışım yapılmıştı.
bu kez tedbirli gidicem Allah izin verirse. kuru incir, kuru kayısı vs komposto yapıcaz gitmeden önceki gece içip yatıcam ve hastaneye de götürücem :) yoksa hazır kayısı suları filan hiç bi işe yaramıyo
eee gelmedi mi tuvaletin..gerçi o heyecandan benimde gelmez ama belki bayıltınca yaparım:))))))))) bugün doktora diyorum beni evde bayıltıp götürseniz olur mu..gülüyo doktor..bide şimdi hiç ağlama ben sana ağlaman gereken zamanı söylicem dedi..biriktir yaşlarını dedi..dedim ne zaman..ameliyattan kısa süre sonra seni kaldırıcaz ayağa kan dolaşımı için dedi..ozaman ağlayabilirsin dedi:)))))
hımm tamam ozaman bende yapayım ondan hatta yarın çıkabilirsek alışveriş yapıcaz ona ekledim kuru incir kayısı ....sağol cnm sen bizden tecrubelsin nede olsa herşeye hazırlıklı olmak lazım....
inşallah sezeryan olan arkadaşların hepsi kolayca gazı mazı çıkarır yaa.. içlerinde bende inşallah.hımm tamam ozaman bende yapayım ondan hatta yarın çıkabilirsek alışveriş yapıcaz ona ekledim kuru incir kayısı ....sağol cnm sen bizden tecrubelsin nede olsa herşeye hazırlıklı olmak lazım....
canım benim doktorum pırt yaptınmı diye sormuştu
ve o şekilde taburcu olabilmiştim ancak
sezeryandan sonra gaz çıkarmak ve büyük tuvalate çıkmak çok önemli
doğum esnasında bağırsaklarlada oynanıyor
ben eşime diyorum..gidelim ben doğuriim kendime geliim sonra söyleyelim geldi bebek diye..ama benim annem tutamaz çenesini..şimdi günü belli olsun kocamdan önce sülale öğrenir hangi gün doğum yapacağımı..uyuz oluyorum annemin bu huyuna..ağzında hiç bişey tutamıyo..
inşallah sezeryan olan arkadaşların hepsi kolayca gazı mazı çıkarır yaa.. içlerinde bende inşallah.
ilk sezeryan olacaklardan biride sensin canım.. inşallah kolay çıkarır ve tecrübelerini bize de aktarırsın.
,Evet Ronyacım çok çok önemli gerçekten.. İnsan rahatlayamıyor yoksa.
bide kum torbası filan koyuyorlarmış önceden, hala varmı acaba?? bana hi. öyle bişey konmadı.
inşallah sezeryan olan arkadaşların hepsi kolayca gazı mazı çıkarır yaa.. içlerinde bende inşallah.
ilk sezeryan olacaklardan biride sensin canım.. inşallah kolay çıkarır ve tecrübelerini bize de aktarırsın.
bide kum torbası filan koyuyorlarmış önceden, hala varmı acaba?? bana hi. öyle bişey konmadı.
kum torbası nereye konuyomuş pollycim gaz için mi konuyomuş çıkıyomuymuş?
canım bana konmuştu kum torbası
bayada ağır bir şeydi yoğun bakımdan çıkınca en çok rahatlatan şey
o kum torbasından kurtulmak olmuştu
bende bu sefer senin dediğin gibi kayısı hoşafı falan alayım yanıma
canım bana konmuştu kum torbası
bayada ağır bir şeydi yoğun bakımdan çıkınca en çok rahatlatan şey
o kum torbasından kurtulmak olmuştu
bende bu sefer senin dediğin gibi kayısı hoşafı falan alayım yanıma
kızlar ablamada kum torbası koymuşlar ...demekki pırt yaptıkmı olay bitti umarım sesli çıkmaz ya rezil oluruz heeesessiz olsunda yanımızda kimsede olmasın mümkünse bide elimize kolanya felen almak lazım anammmmmmmmmm pöfffffffffffffffffffff
şekerler çok güzelmiş :)) ben de bir ara kemeraltına gideceğim. önerebileceğin bir yer var mı?
benim doktorum da Gökalp Bey. sağlıkla Allah kurtarır inşallah hepimizi
ayyy tam siz bunu konuşurken bende bu işle meşuldum, çok zor oluyır yaacanım bu durumda ağda falan feci zor oluyor
ben dayandım jilete vurup vurup duruyorum
doğumdan sonra epilasyona gidicem nasıl olsa diye
çok güzeller yaa, Rabbim hayırlısıyla kullanmayı nasip etsincicilerimiz topiğine ekledim buraya da ekleyeyim bari:)
sepetimizEki Görüntüle 338677
bunlar da şekerlerimiz. 3 farklı çeşit aldım doğumda ve mevlütte dağıtıcam kısmetse
Eki Görüntüle 338678
Eki Görüntüle 338679
Eki Görüntüle 338680
Eki Görüntüle 338681
sadece mevlütte dağıtacağımız havlular kaldı almamız gereken. onları da aldıktan sonra tüllerle bağlayıp sepetlere yerleştiricem bakalım ne zaman yapıcam vaktim de azaldı elimi çabuk tutmalıyım
İzmir de kar geyikleri :
SON DAKIKA!! İzmirliler; kar nedeniyle yollara tuzlama yapan belediye görevlilerine saldırdı. :)
Kar'ın 1 gün daha yağmasını isteyen İzmirliler, Meteorolojiyi bastı :)
izmirde kar var hizlandirilmis kartopu ve kardanadam yapma kurslari basladi :)
izmirde kar var diye bize görgüsüz diyenler sizler Çeşme'ye gelip biribirinize su atınca bizde size öyle diyoruz :)
İzmirli öğrenciler pskiolojik olarak kar tatili istediler. :)
Erzurum'da kar olağandır.. İstanbul'da kar felakettir.. Ankara'da kar rezalettir..İzmir'de ise kar romantiktir.
İzmirlilerin "İzmir'de kar :))" albümlerine ekledikleri fotoğraflar yüzünden facebook çöktü :)
SON DAKİKA : Ak partiden izmirde kar yagisiyla ilgili FLAŞ açıklama.. "izmire kar, bizim dönemimizde yağdı,hayali gerçek oldu'' :)
benim oğluşumda çok hareket ediyor, ben kendimde evde sessiz ortamda duramıyorum, çünkü evde yalnız olunca dışarıdan gelen her sese kulak kesiliyorum, bu yüzdende hem oğluşuma faydası olsun diye, bir saat Kuran, bir saat klasik müzik, bir saat ney sesi, bir saatte sevdiğim şarkıları dinletiyorum, bu gidişle benim oğlum müzisyen olur, anası olamadı o bari olsunaynen psikolojik olarak olumlu etkilenmek çok önemli.her şey beyinde bitiyor ...şey bu arada ben kızıma internetten kuran dinletiyorum.inannılmaz tepkiler veriyor.acayip hareketli oluyo dinlerken. çok hoşuma gidiyo:))bi de şöyle bir şey buldum internetten.doğumu kolaylaştırsın diiye İNşikak suresinin ilk 3 ayeti okunur yazıyor.
Merhaba kızlar,
uzun bi aradan sonra tekrar merhaba..bugün mutlu olduğum için ve burada da sevdiğim arkadaşlarım olduğu için girmeye karar verdim..tabi girmeye karar verirken kendimede bazı yasaklar koydum(onlar bende kalsın)...neyse mutluluğumu paylaşayım..
bugün artık kesin olarak hastanemize ve doktorumuza karar verdik..başından beri saydım 12 tane doktora gitmişim..ve bu doktorlar içinde beni anlayan sadece 3 tane doktor oldu... artık son doktorumuzla devam ediyoruz..
oğlum çok iyi durumda..3100 gr.olmuş ve gayet sağlıklı gidiyo..ölçüleri 38 haftalık gözüküyo ama 35.haftada olduğumuz için doğuma 3 hafta gibi bir süre var..benim gibi sapıkça şeker ölçen,tansiyon ölçen arkadaşlar varsa..artık doktor şeker ve tansiyon ölçmemi yasakladı..şekerin ve tansiyonun yok artık psikolojini düzelt dedi..bu psikolojiyle normal doğuramazsın dedi,onun için sezaryen son karar..nst ye de girdik..30dk.kadar sürdü..kasılma var ama sancı yok..ama oğlum artık pozisyonunu aldı..poposunu yaya yaya yatmıyo yani artık.. kesinlikle vitamin ve kan haplarını bırakmicaksın hatta doğurduktan sonrada devam edeceksin dedi..ve ilginçtir,interneti yasakladı..ordan okuyup okuyup gelme bana dedi..
bugün moralimi çok yükseltti..hiç olmazsa ölmiyeceğimi biliyorum..
bunları paylaşmak istedim sadece...
hoşgeldin....canım inançla ilgili olsa bile olması gereken bu, ki bak sen yaptığın doğru davranışın ödülünü almışsın,TRabbim tüm sıkıntılarını gidermişbenim o günkü tartışmam dini inançla ilgili değildi..benim demek istediğim sen eşeğini sağlam kazığa bağla yine tevekkül et..ama öyle çarpıtıldıki dayanamadım..
benide dürtünay yarın hem cuma ,hem kandil.beni de dürtün emi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?