2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin canım.özlettin kendini.bebişinin iyi olmasına çok sevindim.2haftadır fahri bey e gidiyorum.aklıma sen geliyorsun hep.tekrar seni burada görmek çok güzel.bundan sonra da burada olmaya devam et canım.

çok iyi bi doktordur fahri bey..ama ben orda doğurmicam hastane ile anlaşamadık..benim riskim yüksek olduğu için belki yoğunbakım olabilir ve şifa da sgk hiç geçmiyo..kırmızı papuçla çıkarız ordan biz..indirim falan da yapmadılar..medical parkta yapıcam doğumu..can bey var ordada..oda aynı fahri bey gibi..zaten 3 doktor tanırım...zeki bey fahri bey can bey..sende iyice konuş fiyatı falan..süpris çıkmasın sonra..

canım ben normal doğum olarak gidip sezerynala çıktığım için sancı odasına alınmadan evvel lavmanımı verdiler, gidip yaptım:) sonra sezeryana geçişte sadece iğneden sonra sonda taktılar.. ve takılması da gerekli bence. çünkü, en az bi 3 saat uyuşukluğun geçmiyor ve seruma bağlı oluyorsun. o sıra çiş geldiğini hissetmiyosun salıyosun gidiyo sonda poşetine :)) hatta hemşireler sonda poşetindeki çişi bile bakıp not alıyorlar dosyaya.yani bende öyle olmuştu.

birde MAGın da dediği gibi gaz çıkarmadan taburcu etmiyorlar. ben taburcu olacağım gün hemşireden lavman isteyipte öyle boşaltmıştım bağırsakları da çıkışım yapılmıştı.

bu kez tedbirli gidicem Allah izin verirse. kuru incir, kuru kayısı vs komposto yapıcaz gitmeden önceki gece içip yatıcam ve hastaneye de götürücem :) yoksa hazır kayısı suları filan hiç bi işe yaramıyo

ben eşime diyorum..gidelim ben doğuriim kendime geliim sonra söyleyelim geldi bebek diye..ama benim annem tutamaz çenesini..şimdi günü belli olsun kocamdan önce sülale öğrenir hangi gün doğum yapacağımı..uyuz oluyorum annemin bu huyuna..ağzında hiç bişey tutamıyo..

bana lavman yapılmadı, en son saat 9.30 da birşeyler yemiştim ve saat 2 de doğuma aldılar, hata spinal istediğimi söyleyince anestezi uzmanı bu kadar beklememize gerek yokmuş demişti, her doktorun yoğurt yiyişi başka demek ki :)

eee gelmedi mi tuvaletin..gerçi o heyecandan benimde gelmez ama belki bayıltınca yaparım:))))))))) bugün doktora diyorum beni evde bayıltıp götürseniz olur mu..gülüyo doktor..bide şimdi hiç ağlama ben sana ağlaman gereken zamanı söylicem dedi..biriktir yaşlarını dedi..dedim ne zaman..ameliyattan kısa süre sonra seni kaldırıcaz ayağa kan dolaşımı için dedi..ozaman ağlayabilirsin dedi:)))))

hımm tamam ozaman bende yapayım ondan hatta yarın çıkabilirsek alışveriş yapıcaz ona ekledim kuru incir kayısı ....sağol cnm sen bizden tecrubelsin nede olsa herşeye hazırlıklı olmak lazım....

:)))) senin doktorda iyiymiş:)
ilk ayağa kalkmak kötü.. hasta bakıcı gelip kaldırıcaz seni diyor, sen zannediyosun ki hemen kalkabileceksin:) amaa yere asla bakmıycaksın dediğinde anlıyosun:))) etrfa senle beraber dönüyor.. ama ağlamanı gerektirecek bi durum yok..

hımm tamam ozaman bende yapayım ondan hatta yarın çıkabilirsek alışveriş yapıcaz ona ekledim kuru incir kayısı ....sağol cnm sen bizden tecrubelsin nede olsa herşeye hazırlıklı olmak lazım....

canım benim doktorum pırt yaptınmı diye sormuştu
ve o şekilde taburcu olabilmiştim ancak
sezeryandan sonra gaz çıkarmak ve büyük tuvalate çıkmak çok önemli
doğum esnasında bağırsaklarlada oynanıyor

inşallah sezeryan olan arkadaşların hepsi kolayca gazı mazı çıkarır yaa.. içlerinde bende inşallah.
ilk sezeryan olacaklardan biride sensin canım.. inşallah kolay çıkarır ve tecrübelerini bize de aktarırsın.

,Evet Ronyacım çok çok önemli gerçekten.. İnsan rahatlayamıyor yoksa.
bide kum torbası filan koyuyorlarmış önceden, hala varmı acaba?? bana hi. öyle bişey konmadı.

ayy ondan b tane de bende var ama ilk torunu yazık heves yapıyo diye sesimi cıkaramıyorum bazen düşünüyorum da benim de kızım olcak ben de mi böle olurum ki diyorum nolursa olsun anacımm yaa bak yine ösledim(

kum torbası nereye konuyomuş pollycim gaz için mi konuyomuş çıkıyomuymuş?

canım bana konmuştu kum torbası
bayada ağır bir şeydi yoğun bakımdan çıkınca en çok rahatlatan şey
o kum torbasından kurtulmak olmuştu
bende bu sefer senin dediğin gibi kayısı hoşafı falan alayım yanıma

demekki hala uygulanıyor..

şimdi benim aklıma ev yapımı kayısı incir vs onlardan yapılan komposto geliyor..
ama yinede bir bilene danışmak lazım.. ocak annelerine bi sorsakmı ki

kızlar ablamada kum torbası koymuşlar ...demekki pırt yaptıkmı olay bitti umarım sesli çıkmaz ya rezil oluruz heee sessiz olsunda yanımızda kimsede olmasın mümkünse bide elimize kolanya felen almak lazım anammmmmmmmmm pöfffffffffffffffffffff

Sayın ELİF, özel mesaj atıcam ama 10 dk engelindeyim henüz..

burdan cevap yazayım inşallah okursunuz.

evet ilk sayfadaki listeye avatar kopyalamak istedim ama yazdığım o uyarı çıktı

canım korkma ses falan çıkmıyor yani bende ses çıkmamıştı
kolonyayada gerek olmaz zaten bağırsaklar bir gece önceden boş olmuş olacak
yani ameiyat öncesi gece 12 den sonra birşey yenmiyor ya bir problem olmaz
ama ben doğumdan sonra kayınvalimdem falan başımda kalsın istemem
kadın çatır çatır altı tane doğurmuş normal olarak
sezeryanda böyle bir ihtiyaç olabilceğini tahmin edemez

rezene çayını içmeye devam:)))
sezeryandan sonra rezene ve kimyon karıştırıp içmekte iyi geliyormuş.
Hemde kimyon süt yapıyor.. bunu nasıl unuttum ben

şekerler çok güzelmiş :)) ben de bir ara kemeraltına gideceğim. önerebileceğin bir yer var mı?
benim doktorum da Gökalp Bey. sağlıkla Allah kurtarır inşallah hepimizi

aa sende mi gökalp neyin hastasısın cnm doğum ne zaman?? kemeraştında petek şekerleme veya pera nikah şekerlerine bakabilirsin güzel çeşitler var özellikle petekte

canım bu durumda ağda falan feci zor oluyor
ben dayandım jilete vurup vurup duruyorum
doğumdan sonra epilasyona gidicem nasıl olsa diye
ayyy tam siz bunu konuşurken bende bu işle meşuldum, çok zor oluyır yaa

çok güzeller yaa, Rabbim hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin

benim oğluşumda çok hareket ediyor, ben kendimde evde sessiz ortamda duramıyorum, çünkü evde yalnız olunca dışarıdan gelen her sese kulak kesiliyorum, bu yüzdende hem oğluşuma faydası olsun diye, bir saat Kuran, bir saat klasik müzik, bir saat ney sesi, bir saatte sevdiğim şarkıları dinletiyorum, bu gidişle benim oğlum müzisyen olur, anası olamadı o bari olsun

benim o günkü tartışmam dini inançla ilgili değildi..benim demek istediğim sen eşeğini sağlam kazığa bağla yine tevekkül et..ama öyle çarpıtıldıki dayanamadım..
hoşgeldin....canım inançla ilgili olsa bile olması gereken bu, ki bak sen yaptığın doğru davranışın ödülünü almışsın,TRabbim tüm sıkıntılarını gidermiş cannım yaa bu arada Rabbim hepimizi evlatlarımıza bağışlasın....

ay yarın hem cuma ,hem kandil.beni de dürtün emi:))
benide dürtün

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…