2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yaa biz aslında çok sinirliyiz sevgili üst kat komsumuzun tesisatı bozuk 6 aydır rica ediyoruz yaptırmıyo bu gün tesisatı patladı benim yatak odam ve banyom mahfoldu yatak odasını topladım banyonun suyunu çeksin diye bekliyorum ama herhalde yarına kadar bitmez ne sinir insanlar var ya bide kocişte çok sinirlendi kavga çıkıcak diyede korkuyorum

Haklısın cnm diyetisyende bana yemekten 2 saat sonraya verdi ben en fazla 1 saat dayanabiliyorum çünkü hemen acıkıyorum ama biraz daha uzatırım araları inşallah
maşallah kuzucuğa pazarteside bizim randevumuz var darısı başımızaaaaaaaaaa
Sağol canım darısı başına inşallah.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

kuzuum beniiim ben de öyle yapayım dedim ama şimdi ayrılırsam mayısın son haftası dolmuş oluyo iznim ben de o zaman corum da olucam annemlerin yanında izin bitince ya gelip işe başlıcam ya da gelip yine ikamtimin oldugu yerden rapor alıcam milli eğitim kabul etmiyo başka ilden alınan raporu ha belki gitmem burda olurum rahat rahat alırım ama gitmiş olursa diye de riske atmak istemedim bitanem bu bürokrasi işlemlerini hiç sevmiyorum noolur yani o raporu corumdan alsam da ses cıkarmasanız dimi ama:))

Öncelikle bebeğini evinize getirmene çok sevındım. Allah uzun ömürler versin bebeğinize.
Hangi doğum yapmış arkadasımla kkonuşsam ilk haftalar insanlardan cok bunalmışlardı. Yanı hepimizi ilk haftalar zor bır donem beklıyor. Evimizin halını düşünemıyorum herkes evde kalabalık zaten bızde sudan cıkmış balık gibi olucağız. Bide dediğin gibi herkes cok bilmiş herseye bı kulp takıcaklar amannn düşünmek ıstemıyorum:)))

bu torba yasayı cok sevdim kız ben her bişeyi pek işime yaradı bu hamilelikte:)) sen de gec kalmış diilsinki kuzum yıllık iznini rahat rahat alıp kullanırsın:) sen kaç mezunusun tatlım ben 2008 de koparıldım ankaradan:))

canım öncelikle gözün aydın olsunn
inşalllah berra bebek bir an önce toparlar
etrafta malesef karışan insanlar bitmiyor
bebeği bu dönemde insanlardan biraz uzak tut istersen
prematüre bebeklerin bağışıklı sistemi zayıf oluyor

ay ne gıcık bi durum yaaa işin zor valla uğraş dur şimdiiiiiiii

biz geldiikk..bu güzel havayı değerlendirip biraz gezdik,biraz da alışveriş yaptık..hastane çantamızın bi kaç eksiği vardı.hasta bezi(can bebe aldım),bebek bezi(prima yeni bebek 2 numara aldım),can bebenin kullan at olan alt değiştirme örtüsünden aldım.kullanışlı olduğunu duymuştum çevremden.malum normal alt değiştirmeler her an taşınamaz diye denemek için aldım

Ben 2006 mezunuyum. Benim ailemde Ankaradaydı hemen kopmadım ben . 3 yıl sözleşmeli müh olarak çalıştım bayındırlık bakanlığında. Evlendim ist gelın geldim ama eşimle arama Tekirdağ girdi malesef:) Orayı kadrolu kazandım işte 1 yılımın dolmasını bekledım cok şukur doldu. şimdide yıllık izin kullandım geçen hafta 5 gun sonradan aklıma geldı bozarmı ıznmı dıye ben sgk numarasını bılmıyordum cok ii oldu sağol. valla bu torba yasa super olmuş hepımıze iyi ki bize rastladı çok şanslıyız:) ondan once bozuyormuş işte butun raporlar, izinler mecbur calışmak zorunda oluyormuşsun37 ye kadar

Torba yasa ile ikamet zorunluluğu kalktı. O yuzden memur istediği zaman sehir dışına cıkıyor ve istediği yerden rapor alabılır dıye bılıyorum. Milli eğitimin bu konuda yönetmeliğimi farklı?

yok kuzum bozsaydı bozardı zaten haberin olurdu yani...eşine kavuşmana az kaldı yani desene ay cok sevindim ben de 1 sene eşimden ayrı kalmak zorunda kalmıştım ilk evlendiğimiz yıl ama eşimin işi yüzündendi cok zor günlerdi Allah kimseyi sevdiğinden ayrı koymasın yaa pek zor peeek Allah sizi de en yakın zamanda kavuştursun da bi daha da ayırmasın inşallah...

Torba yasa ile ikamet zorunluluğu kalktı. O yuzden memur istediği zaman sehir dışına cıkıyor ve istediği yerden rapor alabılır dıye bılıyorum. Milli eğitimin bu konuda yönetmeliğimi farklı?

aaa o da kı değişti bilmiyodum ki kuzum ay bu torba yasanın bilmediğimiz ne kadar cok faydası varmıış:))milli eğitimde de aynıdır herhalde ben ilk 2008 de almak istemiştim memleketten rapor ama okulum kabul etmemişti demekki şimdiye kadar değişmiş ay pek sevindim havada karada izinliyim o zaman ben bu hafta cok şükür yaa :) cok sağol canım sevindirdin beni

657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı mülga ek 20 inci maddesinde " Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.
Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir.
Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebilirler."ifadesi yer almakta idi.

657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı ek 20 maddesi, 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 117 inci maddesinin (g ) bendi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

Anılan düzenleme ile birlikte;

1-657 sayılı Devlet memurları Kanununda, memurların görev yaptıkları mahalde ikamet etmelerine ilişkin olarak başkaca bir hüküm bulunmamaktadır.
2-Devlet memurlarının, 657 sayılı Kanunda çalışma saatlerine ilişkin olan hükümleri riayet etmek suretiyle, istedikleri yerde ikamet etmeleri mümkündür.
3-Çalıştıkları yer dışına ikamet etmek için izin almalarına da gerek bulunmamaktadır.

Sizdemı ayrılık yasadınız Çok yorucu ve cok uzucu bır durum gercekten yasayan bılır. Bende cok zorlandım bide hiç bilmiyordum Tekirdağı falan çok zor gunler geçirdim. Hamilelğimin yarısıda orda geçti eşimden ayrı Allah tan bıtıyor az kaldı inş .
Canım oda değişti en cok ben sevındım bu duruma çünkü herhafta sonu ist geliyordum. pazartesi sabahı geri dönüyordum devamlı mudurümuze cuma günleri ist gidiyorum haberiniz olsun demek zorunda kalıyordum bu yasa cıkınca cok rahatladım ve bazı haftalar dönmek istmeıyordum boylece ist dan rapor alıyordum:)

kızlar ya kafama çok takıldı.oğluşumu normal doğum yaptım 3350 gr doğdu.şimdi ikinciyide normal istiyorum ama bebek şimdiden 2900gr olmuş.ne yapsam daha az kilo alırki çok kilolu olmasıda iyi bişi değilmiş diye okudum hep.açlık tokluk şekerimide ölçtüler herşey normal çıkıyor.benmi kuruntu yapıyorumki yaaaa bu ara psikolojimde iyice bozuldu zaten yaşadığım olaylardan dolayı.

canım benim yaa çok sevindim, ne güzel... eviniz şenlenmiş, karışanlarıda duymazlıktan gel... he he de geç... sonuçta sen annesin ve senden başka kimse yavrunu daha iyi koruyup, gözetemez

bu yasa benide çok sevindirmişti, çünkü bu yasa olmasaydı ben mümkün değil Ankarada kontrollerimi olamazdım ve doğumumu Ankarada yapamazdım....tosyada yapmak zorundaydım ki, tosyanın hastanesi berbattı... buradaki arkadaşlardan birisinin annesi bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlamazlar demişti de, çok zoruma gitmişti, hayvanın bile bağlanmayacağı yerde insanlar muayene olup, doğum yapıyorlardı... neyse ki bir hafta önce hastane yıkıldı, yeniden yapılıyor, ama bu seferde hastane diye prefabrik yapılan yer kullanılıyor, buz gibi... birde babamın arkadaşı ankara dışında oturuyordu ve hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişti, adam ankarada kaza yaptı, ailecek hastaneye kaldırıldılar... adam canıyla ailesiyle uğraşırken sen nasıl haftasonu ankarada olursun diye hem adama soruşturma açtılar hemde masraflarını kendi karşılamak zorunda kaldı....

canım melikenin kızı da kilolu çıkıyordu ve doktoru bebeğin kilo almaması için başka bir bölüme göndermişti, ama ne yaptı bilmiyorum, bu konuda sana en iyi o yardım edecektir

İyi olmuş canım ozman haklısın bizler sanslıyız şükretmek gerek gercekten. İnsanlar ne zor koşullarda doğum yapıyor. Bu yasa gercekten hepımıze çok yaradı:) Ne saçmalık gercekten ya insanları bir ile bağlamak Allah korusun benım ailmede bişe olsa ani gitsem haftasonu haber vermeden sonra kalk bı suru ıvır zıvırla uğras. Gercekten iyi ki değişmiş bu yasa ve bizim zamanımıza rastlamasıda büyük şans:))

Çok sağolun kızlar.

Ayy inşallah iyi olur herşey, sağlıkla sorunsuz doğar bebişi, ne kadar geç o kadar iyi tabi.

Ayy seninkisi de benimkine benzemiş canım, aman dikkat et kendine, artık hep oturuyoruz yatıyoruz, yürüyünce bile yoruyoruz bünyeyi.

aynen benim eşim de kaç gün söyledim yok daha var kaldırırız yaparız ederiz dedi sonra bana kaldı. Şimdide bana kızdı niye kendini yordun kendine. O yapmıycak ben yapmıycam kim yapcak ama saldım şimdi, yayılıyorum paso:)

çok geçmiş olsun artık bize bütün ağır işler yasak çok dikkat et kendine yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ihaynş. ırlısıyla alalım bebişleri kucağımıza

Çok sağol canım.
kızlar yaa sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama
sanki benim midemde delik var hiç doymak bilmiyorum
nerde lüzumsuz şey var canım onu çekiyor
özellikle hamur işi kek börek çörek falan :26:

Aynen benim canım da onlardan istiyor ama daha çok tatlı, tatlı içecek, meyve, bal kaşıklıyorum bişey bulamazsam ya, normalde hiç yiyemem:S

Maşşallah canım bebişine, bebişin çok iri değil ki normal, haftasına göre ideal. Sevinmen gerekirken niye üzülüyorsun ki, normal doğar yine de merak etme, şeker varsa kilolu olması iyi değil, şekerden dolayı şişmesi yani. az kilo almasını istiyorsan bebişini sağlıksızlaktırmış olursun, her bebişin kendi düzeni oluyor, benim bebiş de seninkiyle hemen hemen aynı ve doktorum 40. haftada 3.400 gibi olur dedi.

sorma cnm öyle odun insanlar varki..bayramda üst katlardan biri klozete çocuk bezi atmış (mantığını hala anlayamadığım bi olay çöp kutusu duruyoken) evde yoktuk bi geldikki tuvalet kanalizasyon gbi olmuş..bütün banyo ve küçük tuvalet taşmış..sonra tabi işi halletmek için bizim banyodan girdiler giriş katta olduğumuzdan açmak için bide öyle duvarlara kdr pislik sıçradı ve bn hamile halimle ağlaya ağlaya temizledim banyoyu çıkış kapısına kdr batmıştı ev..çok fenaydı..böyle insanlar var işte alttaki naparsa yapsın zihniyetinde..çok beddua ettim ama o kdr kötü oldumki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…