- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.221
Haklısın cnm diyetisyende bana yemekten 2 saat sonraya verdi ben en fazla 1 saat dayanabiliyorum çünkü hemen acıkıyorum ama biraz daha uzatırım araları inşallahcnm hiçbişeye dikkat etmesen bile direk yemekten sonra kesinlikle meyve yeme..karaciğerin en büyük düşmanıymış..en az 2 saat sonra yenmeliymiş..direk yenince midede mayalanıp alkole mi dönüşüyomuş neymiş bi yerde okumuştum sonra töbe billa o kdr umursamaz bi insan olmama rağmen buna çok dikkat ediyorum..sanki ymktn hemen sonra yersem bebeğime çok büyük zarar vercekmiş gbi hissediyorum..yinede snde google da arat oku valla tam htrlamıyorum..
Sağol canım darısı başına inşallah.. Güzel haberlerini bekliyoruz..maşallah kuzucuğa pazarteside bizim randevumuz var darısı başımızaaaaaaaaaa
Öslemcan bende enfeksiyon çıkınca doktor izne ayrıl dedi ya, bende önce rapor almayı düşündüm ama izni yarıda kestiği için doktor şöle dedi sen normal iznini başlat, doğumdan sonra iznin bitince rapor yazarım dedi.. yani şimdi kullanacağım raporu doğumdan sonra vercek... işine yararsa diye yazıyım dedim devlette nasıl işliyo bilmiyorum
yoruldummmmm :))))
beyin olarak yoruldum....
kızımı uyandırmaya çalışmaktan yoruldummm :)))
ama şikayetçimiyim asla...
evet kızım 12 den beri evimizde ve etrafımdaki kişilerin karışmalarından çok sıkıldım şimdiden, off herkes herşeyi çok iyi biliyor ama asıl yapılması gereken şeyleri kimse yapmıyorrrr...
kendimi uzak tutup kızıma ve kocama konsantre olmaya çalışıyorum ama bazen yeter diyesim geliyor...
ama ne yapıyoruz, bunlara takılmayıp en değerli hediyemiz ile ilgileniyoruzzzz :))))
Ay öylemıymış canım cok sevındım ya ohh ozman yıllk ızınde bozmaz herhalde.Memurlarnette 2008 de yayınlamış bır sey buldum biraz canım sıkıldı yok rapor yok yıllık izin süreleri sayılıyor ve bozuyor dıye cok üzüldüm. Allah razı olsun valla. Bide ben kullandım 5 günlük yıllık izin.Karadenizli olduğum için aklıma geç geldi bu soru tabi:))))) Neyse iş işten geçmemiş en azından:) Bizim kampüsün şenlikleri çok güzeldi gercekten özellıkle son yıllar daha da güzeldi ama her güzel sey gibi çabuk bitti
yoruldummmmm :))))
evet kızım 12 den beri evimizde ve etrafımdaki kişilerin karışmalarından çok sıkıldım şimdiden, off herkes herşeyi çok iyi biliyor ama asıl yapılması gereken şeyleri kimse yapmıyorrrr...
kendimi uzak tutup kızıma ve kocama konsantre olmaya çalışıyorum ama bazen yeter diyesim geliyor...
ama ne yapıyoruz, bunlara takılmayıp en değerli hediyemiz ile ilgileniyoruzzzz :))))
yaa biz aslında çok sinirliyiz sevgili üst kat komsumuzun tesisatı bozuk 6 aydır rica ediyoruz yaptırmıyo bu gün tesisatı patladı benim yatak odam ve banyom mahfoldu yatak odasını topladım banyonun suyunu çeksin diye bekliyorum ama herhalde yarına kadar bitmez ne sinir insanlar var yabide kocişte çok sinirlendi kavga çıkıcak diyede korkuyorum
bu torba yasayı cok sevdim kız ben her bişeyi pek işime yaradı bu hamilelikte:)) sen de gec kalmış diilsinki kuzum yıllık iznini rahat rahat alıp kullanırsın:) sen kaç mezunusun tatlım ben 2008 de koparıldım ankaradan:))
kuzuum beniiim ben de öyle yapayım dedim ama şimdi ayrılırsam mayısın son haftası dolmuş oluyo iznim ben de o zaman corum da olucam annemlerin yanında izin bitince ya gelip işe başlıcam ya da gelip yine ikamtimin oldugu yerden rapor alıcam milli eğitim kabul etmiyo başka ilden alınan raporu ha belki gitmem burda olurum rahat rahat alırım ama gitmiş olursa diye de riske atmak istemedim bitanem bu bürokrasi işlemlerini hiç sevmiyorum noolur yani o raporu corumdan alsam da ses cıkarmasanız dimi ama:))
Ben 2006 mezunuyum. Benim ailemde Ankaradaydı hemen kopmadım ben . 3 yıl sözleşmeli müh olarak çalıştım bayındırlık bakanlığında. Evlendim ist gelın geldim ama eşimle arama Tekirdağ girdi malesef:) Orayı kadrolu kazandım işte 1 yılımın dolmasını bekledım cok şukur doldu. şimdide yıllık izin kullandım geçen hafta 5 gun sonradan aklıma geldı bozarmı ıznmı dıye ben sgk numarasını bılmıyordum cok ii oldu sağol. valla bu torba yasa super olmuş hepımıze iyi ki bize rastladı çok şanslıyız:) ondan once bozuyormuş işte butun raporlar, izinler mecbur calışmak zorunda oluyormuşsun37 ye kadar
Torba yasa ile ikamet zorunluluğu kalktı. O yuzden memur istediği zaman sehir dışına cıkıyor ve istediği yerden rapor alabılır dıye bılıyorum. Milli eğitimin bu konuda yönetmeliğimi farklı?
aaa o da kı değişti bilmiyodum ki kuzum ay bu torba yasanın bilmediğimiz ne kadar cok faydası varmıış:))milli eğitimde de aynıdır herhalde ben ilk 2008 de almak istemiştim memleketten rapor ama okulum kabul etmemişti demekki şimdiye kadar değişmiş ay pek sevindim havada karada izinliyim o zaman ben bu hafta cok şükür yaa :) cok sağol canım sevindirdin beni
canım benim yaa çok sevindim, ne güzel... eviniz şenlenmiş, karışanlarıda duymazlıktan gel... he he de geç... sonuçta sen annesin ve senden başka kimse yavrunu daha iyi koruyup, gözetemezyoruldummmmm :))))
bu yasa benide çok sevindirmişti, çünkü bu yasa olmasaydı ben mümkün değil Ankarada kontrollerimi olamazdım ve doğumumu Ankarada yapamazdım....tosyada yapmak zorundaydım ki, tosyanın hastanesi berbattı... buradaki arkadaşlardan birisinin annesi bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlamazlar demişti de, çok zoruma gitmişti, hayvanın bile bağlanmayacağı yerde insanlar muayene olup, doğum yapıyorlardı... neyse ki bir hafta önce hastane yıkıldı, yeniden yapılıyor, ama bu seferde hastane diye prefabrik yapılan yer kullanılıyor, buz gibi... birde babamın arkadaşı ankara dışında oturuyordu ve hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişti, adam ankarada kaza yaptı, ailecek hastaneye kaldırıldılar... adam canıyla ailesiyle uğraşırken sen nasıl haftasonu ankarada olursun diye hem adama soruşturma açtılar hemde masraflarını kendi karşılamak zorunda kaldı....Sizdemı ayrılık yasadınızÇok yorucu ve cok uzucu bır durum gercekten yasayan bılır. Bende cok zorlandım bide hiç bilmiyordum Tekirdağı falan çok zor gunler geçirdim. Hamilelğimin yarısıda orda geçti eşimden ayrı Allah tan bıtıyor az kaldı inş .
Canım oda değişti en cok ben sevındım bu duruma çünkü herhafta sonu ist geliyordum. pazartesi sabahı geri dönüyordum devamlı mudurümuze cuma günleri ist gidiyorum haberiniz olsun demek zorunda kalıyordum bu yasa cıkınca cok rahatladım ve bazı haftalar dönmek istmeıyordum boylece ist dan rapor alıyordum:)
canım melikenin kızı da kilolu çıkıyordu ve doktoru bebeğin kilo almaması için başka bir bölüme göndermişti, ama ne yaptı bilmiyorum, bu konuda sana en iyi o yardım edecektirkızlar ya kafama çok takıldı.oğluşumu normal doğum yaptım 3350 gr doğdu.şimdi ikinciyide normal istiyorum ama bebek şimdiden 2900gr olmuş.ne yapsam daha az kilo alırkiçok kilolu olmasıda iyi bişi değilmiş diye okudum hep.açlık tokluk şekerimide ölçtüler herşey normal çıkıyor.benmi kuruntu yapıyorumki yaaaa bu ara psikolojimde iyice bozuldu zaten yaşadığım olaylardan dolayı.
canım melikenin kızı da kilolu çıkıyordu ve doktoru bebeğin kilo almaması için başka bir bölüme göndermişti, ama ne yaptı bilmiyorum, bu konuda sana en iyi o yardım edecektir
canım benim yaa çok sevindim, ne güzel... eviniz şenlenmiş, karışanlarıda duymazlıktan gel... he he de geç... sonuçta sen annesin ve senden başka kimse yavrunu daha iyi koruyup, gözetemez
bu yasa benide çok sevindirmişti, çünkü bu yasa olmasaydı ben mümkün değil Ankarada kontrollerimi olamazdım ve doğumumu Ankarada yapamazdım....tosyada yapmak zorundaydım ki, tosyanın hastanesi berbattı... buradaki arkadaşlardan birisinin annesi bizim köyde buraya ahır diye hayvan bile bağlamazlar demişti de, çok zoruma gitmişti, hayvanın bile bağlanmayacağı yerde insanlar muayene olup, doğum yapıyorlardı... neyse ki bir hafta önce hastane yıkıldı, yeniden yapılıyor, ama bu seferde hastane diye prefabrik yapılan yer kullanılıyor, buz gibi... birde babamın arkadaşı ankara dışında oturuyordu ve hafta sonu ailesiyle ankaraya gelmişti, adam ankarada kaza yaptı, ailecek hastaneye kaldırıldılar... adam canıyla ailesiyle uğraşırken sen nasıl haftasonu ankarada olursun diye hem adama soruşturma açtılar hemde masraflarını kendi karşılamak zorunda kaldı....
Aman kuzum geçmiş olsun ya, ne bu kaynana telaşı anlamadım ki, senden ve canından önemli mi, yanan yandığı yerde kalsın, gider külünü toplarız der annem, bak o bebiş ve tabiki de senin canın kıymetli, geçmiş gitmiş olsun.
geçmiş olsun cnm bende ayakta fazla durunca ve yürüyünce o ıslaklığı hissediyorm dr sormuştum banada idarar yada akıntıdır demişti bebeğin suyunada bakmıştı sorun yoktu normal heralde artık bebek aşşağılara baskı yapıyo ve bizi uyarıyo dinlenin diye....
.
Kızlar, yanlış hatırlamıyorsan nicki gayemm olan arkadaş vardı ya, işte onun da suyu Gamze gibi azalmış, 3 cm olmuş, büyük ihtimalle pazartesi alacaklarmış heralde bebeği, aklımıza geldikçe ona da dua edelim bence, Face de gördüm de yazısını, inşallah Gamze gibi güzel sonuçlanır.
merhaba kızlar bende bel ağrılarından pek yazamıyordum ne zamandır 10 gündür felan da hastaneyle uğraşıyorum
2 defa yatıp çıktımm
32 hftadayken kontrolüm vardı.doktora gittm gitmeden öncede genel sağlık sigortası için kaymakamlığa gitmem gerekiyordu
önce oraya gittim 3 kat merdiven inip çıktım kalabalıkda olunca teaşlı inip çıktım sanırım
sonra ordan hastaneye gittim sıra alırken kendinde bi akıntı hissettim sanki çişimi tutamadım zannettim eşim sırayı alırken bende tuvalete gittim heryerim kan içindeydi
çok korktumm panikledim sonra doktoru bırakıp hastanenin aciline koştum doktor muayene etti açıkma olmuş 1 cm
hastaneye yatırdı 2 gün kaldım kendi isteğimle çıktım iyiyim diye yatıp istirahat edeceksin dedi doktor birde hastanede kalmak stemedimdoğumları gördükçe korktum çünküü
2 gün sonra kontrole gittim bu sefer de kalp atışlarında sorun var dediler ve nst de ağrı çıktıı 4 günde öyle kaldım hastanede
hergün 3 defa nst ye girip çıktımm eşide biraz ayrıymış bebekten oda kanama yapmış
şimdi evdeyim yine istirahat ediyorum yatıyorum genelde
dr 35 36 haftaya kadar çok iyi dinlen dediii
o haftalarda doğsa da sorun olmuyormuşş
inşallah bi aksilik olmadan tamamlarım 3 haftayıı
bu arada hastanede yatınca net karar verdim ben sezeryan istiyorum
normalden çok korktum hastanedee
aman dikkat edin kızlar bırakın işler kalsınn kendinizi yormayınn
bende çok hareketliydim her işe koşardımm şimdi yatmak zorundayım
ben de senin gibi hiç durmuyorum ki cnm insanın içi de rahat etmiyor bizim evde de eşimin taşıması ve yapması gereken şeyler var ama hep erteliyor en sonunda alıp ben yapıyorum hatta geçen gün boya işine bilem giriştim ama artık saldım banyoları odaları toz götürüyor bana ne ya dedim zaten 3 haftacığım kalmış 10 gün daha iyice dağıtıcam sonrada yardımcı çağırıp temizleticem...bundan sonra sen de takmaaa aynı bana dediklerini demiş senin doktorda bebişinin hareketleri iyi ise endişelenme zaten tekrar geçmiş olsunn
çok geçmiş olsun artık bize bütün ağır işler yasak çok dikkat et kendine yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ihaynş. ırlısıyla alalım bebişleri kucağımıza
kızlar yaa sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama
sanki benim midemde delik var hiç doymak bilmiyorum
nerde lüzumsuz şey var canım onu çekiyor
özellikle hamur işi kek börek çörek falan :26:
kızlar ya kafama çok takıldı.oğluşumu normal doğum yaptım 3350 gr doğdu.şimdi ikinciyide normal istiyorum ama bebek şimdiden 2900gr olmuş.ne yapsam daha az kilo alırkiçok kilolu olmasıda iyi bişi değilmiş diye okudum hep.açlık tokluk şekerimide ölçtüler herşey normal çıkıyor.benmi kuruntu yapıyorumki yaaaa bu ara psikolojimde iyice bozuldu zaten yaşadığım olaylardan dolayı.
yaa biz aslında çok sinirliyiz sevgili üst kat komsumuzun tesisatı bozuk 6 aydır rica ediyoruz yaptırmıyo bu gün tesisatı patladı benim yatak odam ve banyom mahfoldu yatak odasını topladım banyonun suyunu çeksin diye bekliyorum ama herhalde yarına kadar bitmez ne sinir insanlar var yabide kocişte çok sinirlendi kavga çıkıcak diyede korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?