- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.261
657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı mülga ek 20 inci maddesinde " Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.
Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir.
Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebilirler."ifadesi yer almakta idi.
657 sayılı Devlet memurları Kanunun "İkamet mecburiyeti" başlıklı ek 20 maddesi, 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 117 inci maddesinin (g ) bendi ile yürürlükten kaldırılmıştır.
Anılan düzenleme ile birlikte;
1-657 sayılı Devlet memurları Kanununda, memurların görev yaptıkları mahalde ikamet etmelerine ilişkin olarak başkaca bir hüküm bulunmamaktadır.
2-Devlet memurlarının, 657 sayılı Kanunda çalışma saatlerine ilişkin olan hükümleri riayet etmek suretiyle, istedikleri yerde ikamet etmeleri mümkündür.
3-Çalıştıkları yer dışına ikamet etmek için izin almalarına da gerek bulunmamaktadır.
Sizdemı ayrılık yasadınızÇok yorucu ve cok uzucu bır durum gercekten yasayan bılır. Bende cok zorlandım bide hiç bilmiyordum Tekirdağı falan çok zor gunler geçirdim. Hamilelğimin yarısıda orda geçti eşimden ayrı Allah tan bıtıyor az kaldı inş .
Canım oda değişti en cok ben sevındım bu duruma çünkü herhafta sonu ist geliyordum. pazartesi sabahı geri dönüyordum devamlı mudurümuze cuma günleri ist gidiyorum haberiniz olsun demek zorunda kalıyordum bu yasa cıkınca cok rahatladım ve bazı haftalar dönmek istmeıyordum boylece ist dan rapor alıyordum:)
Günaydın kızlar,butungece hiç uyumadım .cepten yazıyorum biraz zor oluyo kusura bakmayın. Nigoli nin dediği gibi su an hastaneyim.suyum 3cm çıktı ve Pazartesi öğlen 1-2 gibi bebeğimi alacKlar.dun sabahtan beri aldığım serilse hiç fayda etmedi.tekrAr ciğer için iğne oluyorum.benim için dualarınızı eksik etmeyin.zaman yaklaştıkça Cook korkuyorum
canım sana kolay gelsin, inşaAllah hayırlısıyla taşınırsınız, valla bana nedense taşınmak iyiymiş gibi geliyor, yeni ev-mekan, birde bebiş... tam ferahlık olur inşaAllah sizin içinKızlar nasılsınız çok giremiyorum herkesler iyidir inş.Gamzenin kızına kavuşmasına çoook sevindim darısı başımıza inş.kızımın son cicileri mak.de onları da kurutup ütüledikten sonra hastane çantamızı da hazırlarsak birtek beşiğimiz kalıyor onu da seçtik taşındıktan sonra getirip kuracaklar inş.ayy çoook özledim kızımı ya geçsin zaman kucağıma almak istiyorum minşimi
canım sağlıklı olsunda kilosu inan önemli değil, Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinSelam..
Dün kontrolümüz vardı. oğlum hareket etmediğinden 3 kez nst ye girmek zorunda kaldık. Tabi buda bizi çok yordu. Nst de düzensiz ağrılar çıktı doktor istirahat dedi. Oğlum 34 hafta 5 günlük 2600 gr. sanırım baba tarafı gibi ufak tefek olacak...
Gamzecim sizin adınıza çok sevindim. Rabbim bir daha ayırmasın. Yüzünüz resimdeki gibi hep gülümser inş.
canım benim yaaa çok geçmiş olsun... İnşaAllah sorunsuz bu süreci atlatırsınKızlar bugün korku atlattım, gerçi hala korkuyorum. dün akşam eşim aradı, annemi alıp gelcem dedi, normalde şehir dışındaydı, gelmişti kızındaydı, bize de haftaya gelcek diye ben rahattım, eşime de topla kaldır dediğim şeyleri kaldırmamıştı, her neyse ben işten eve gelir gelmez işe başladım, biraz ağır kaldırmak zorunda kaldım, bir de temizlik yaparken çamaşır suyu falan soludum, eğil kalk temizlik derken, karnıma sancılar girdi, işim bitince uzandım geçti. Neyse sabah kahvaltı sofrasını topladıktan sonra yine karnımda ağrılar oldu uzanıyım dedim sonra doğruldum biran, aşağıdan bişeyler fışkırdı, hemen banyoya koştum heryerım ıslanmıştı, idrar kaçırma sanmıştım ama öyle de değildi akıntı gibiydi, tabi çok korktum, kendime de kızdım kendimi yorduğum için, sorna streetip(nickini yanlış yazmış olabilirimarkadaşımızın da başına böyle birşey gelmişti o geldi aklıma, biraz sakinleştim, doktoru aradım, normal dedi, bu aylarda içeride birikme oluyormuş akıntıda falan birden geliyormuş sonra. Su gelmeye başlarsa durmaz bacaklarından aşağı sürekli akar, korkma dinlen dedi, ben de şimdi yatıyorum. Sizi de uyarıyım dedim, aman kızlar kendinizi yormayın, son aylara geldik, ben çalışıyorum falan ya hala jeton düşmedi herhalde, normalde yaptığım herşeyi yapmaya çalışıyorum ama daha dikkatli olmak lazım. Yorgun hissetmesek de yatabildiğimiz kadar yatalım.
Amiiiin amiiiin, inşaAllah hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına alır... Duamız onunKızlar, yanlış hatırlamıyorsan nicki gayemm olan arkadaş vardı ya, işte onun da suyu Gamze gibi azalmış, 3 cm olmuş, büyük ihtimalle pazartesi alacaklarmış heralde bebeği, aklımıza geldikçe ona da dua edelim bence, Face de gördüm de yazısını, inşallah Gamze gibi güzel sonuçlanır.
canım yaa çok geçmiş olsun, Rabbim korumuş, Rabbim bebeğini sana bağılasın...merhaba kızlar bende bel ağrılarından pek yazamıyordum ne zamandır 10 gündür felan da hastaneyle uğraşıyorum
2 defa yatıp çıktımm
32 hftadayken kontrolüm vardı.doktora gittm gitmeden öncede genel sağlık sigortası için kaymakamlığa gitmem gerekiyordu
önce oraya gittim 3 kat merdiven inip çıktım kalabalıkda olunca teaşlı inip çıktım sanırım
sonra ordan hastaneye gittim sıra alırken kendinde bi akıntı hissettim sanki çişimi tutamadım zannettim eşim sırayı alırken bende tuvalete gittim heryerim kan içindeydi
çok korktumm panikledim sonra doktoru bırakıp hastanenin aciline koştum doktor muayene etti açıkma olmuş 1 cm
hastaneye yatırdı 2 gün kaldım kendi isteğimle çıktım iyiyim diye yatıp istirahat edeceksin dedi doktor birde hastanede kalmak stemedimdoğumları gördükçe korktum çünküü
2 gün sonra kontrole gittim bu sefer de kalp atışlarında sorun var dediler ve nst de ağrı çıktıı 4 günde öyle kaldım hastanede
hergün 3 defa nst ye girip çıktımm eşide biraz ayrıymış bebekten oda kanama yapmış
şimdi evdeyim yine istirahat ediyorum yatıyorum genelde
dr 35 36 haftaya kadar çok iyi dinlen dediii
o haftalarda doğsa da sorun olmuyormuşş
inşallah bi aksilik olmadan tamamlarım 3 haftayıı
bu arada hastanede yatınca net karar verdim ben sezeryan istiyorum
normalden çok korktum hastanedee
aman dikkat edin kızlar bırakın işler kalsınn kendinizi yormayınn
bende çok hareketliydim her işe koşardımm şimdi yatmak zorundayım
Melikecim kızına maşaallah inşaAllah hayırlısıyla kucağına alırsınÇoooooook sağolun kızlar...
Kızımızın maşallahı var2750 kg olmuş boyu da 49 cm.. suyu falan gayet iyi dedi doktor.. nst ye de girdik onun da sonuçları güzel.. artık haftada bir muayeneye gidip her gidişte de nst ye gircez...
Hava da Ankarada çok güzel bugün güneşlii, biraz dolaştık güneşlendik yarasın kızıma :)
canım hoşgeldinMerhaba arkadaslar bende mart annesiyim. Mart 18 doğumum inş. Ben burayı cok geç oğrendım yanı 2 aydır falan bılıyorum. Bı sıkıntım olmuştu araştırıyım derken mart 2011 anneleri karsıma cıktı. Acaba mart 2012 annelerıdemı var dedım, bı baktım varmış:) Ama siz cok gzüel sohbet edıyorsunuz ve başından beri berabersınız dıye katılmaya cekındım. gerçi 1-2 paylaşımım oldu. Belki hatırlarsınız Tekırdağ da devlette muhendıs olarak calışıyorum ama evim istanbuldabende 32 haftada çalışır raporu aldım ama bu rapor sırasında hastanede yatarsan rapor gecersız oluyor pekı yıllık ızın alırsan herhangi bişey olurmu bılenınız varmı?
Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun, duamız seninleGünaydın kızlar,butungece hiç uyumadım .cepten yazıyorum biraz zor oluyo kusura bakmayın. Nigoli nin dediği gibi su an hastaneyim.suyum 3cm çıktı ve Pazartesi öğlen 1-2 gibi bebeğimi alacKlar.dun sabahtan beri aldığım serilse hiç fayda etmedi.tekrAr ciğer için iğne oluyorum.benim için dualarınızı eksik etmeyin.zaman yaklaştıkça Cook korkuyorum
Günaydın kızlar,butungece hiç uyumadım .cepten yazıyorum biraz zor oluyo kusura bakmayın. Nigoli nin dediği gibi su an hastaneyim.suyum 3cm çıktı ve Pazartesi öğlen 1-2 gibi bebeğimi alacKlar.dun sabahtan beri aldığım serilse hiç fayda etmedi.tekrAr ciğer için iğne oluyorum.benim için dualarınızı eksik etmeyin.zaman yaklaştıkça Cook korkuyorum
kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
kayınnvalidemlerdeydik dün gece,daha öncede sölemiştim oğluma hiç bişi almadılar, ihtiyaç war mı diye de sormadılar diye.. ki biz bu aralar gerçekten çok sıkışık durumdyz, sürekli para düşünür oldum..tam onlardan çıkıyorduk kapıda yarın sehpa bakıcağımı söledim, mevlütte falan çok lazım olacak kalabalıklarda,bendeki çok eskidi, zaten pek iyi bişi değildi,ozamanlar bu kadarını alabilmiştik.. kayınvalidem de demesin mi gülerek tamam eskisini bana getirin, dedim ben ikisini de kullanıcam, doğru gerçekten çok kalabalık olunca ikisini de kullanmak zornda kalıcam.. diyoki ''oğlum doğsunda siz getirirsiniz bana,benim de ihtiyacım war'' çok üzgünüm çok içerledim.. benim neye ihtiyacım war hiç soran yok.. sonra ewe geldik, eşim diyoki yarın babasının doğumgünüymüş, ona hediye alaymışızzzz( off kızlar ben miyim milletin enayisi.. dedim ki ne hediyesi yaa, çok mu paran war senin.. ben çocuğuma alacağım şeyleri bile kısıyorum, sonra alırız diye erteliyorum artık çünkü yetmiyoo.. sonra surat yapyı bana, bende gittim yattım 11 de.. güya film izlicektik.. ağladım ağladım sinirlerim çok bozuldu ( gelmedi yanıma.. sabah da uyanmış kalkmış tv izliyo, 9 dan beri uyanığım yataktan yenii çıktım.. gelip bakmadı bile bana... az önce de benim laptopumu almış bişilere bakıyodu, kapattım kapağını aldım elinden, ''sn rahatsız mısın'' dedi bana... sizce rahatsız olan kim, ben yan gelip yatmayı bilmiyo muyum da bu halde işe gidip gelliyorum ,kim için ne için?? bize bi çöp bile almayanlara d.günü hediyesi alayım,onun kçük yeğenine sürekli hediyeler bişeyler alayım diye mi.?? (ki sehpa almaktan da wazgeçtim mecburen,yerin dibine girsin)offf çok uzattım ama çok dolmuşum meğer..daa neler war da daha fazla sıkmayayım sizi...
ltfen objektif bi şekilde söleyin ben napayım nasıl dawranayım,,, beynim durdu sanki..
kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
kayınnvalidemlerdeydik dün gece,daha öncede sölemiştim oğluma hiç bişi almadılar, ihtiyaç war mı diye de sormadılar diye.. ki biz bu aralar gerçekten çok sıkışık durumdyz, sürekli para düşünür oldum..tam onlardan çıkıyorduk kapıda yarın sehpa bakıcağımı söledim, mevlütte falan çok lazım olacak kalabalıklarda,bendeki çok eskidi, zaten pek iyi bişi değildi,ozamanlar bu kadarını alabilmiştik.. kayınvalidem de demesin mi gülerek tamam eskisini bana getirin, dedim ben ikisini de kullanıcam, doğru gerçekten çok kalabalık olunca ikisini de kullanmak zornda kalıcam.. diyoki ''oğlum doğsunda siz getirirsiniz bana,benim de ihtiyacım war'' çok üzgünüm çok içerledim.. benim neye ihtiyacım war hiç soran yok.. sonra ewe geldik, eşim diyoki yarın babasının doğumgünüymüş, ona hediye alaymışızzzz( off kızlar ben miyim milletin enayisi.. dedim ki ne hediyesi yaa, çok mu paran war senin.. ben çocuğuma alacağım şeyleri bile kısıyorum, sonra alırız diye erteliyorum artık çünkü yetmiyoo.. sonra surat yapyı bana, bende gittim yattım 11 de.. güya film izlicektik.. ağladım ağladım sinirlerim çok bozuldu ( gelmedi yanıma.. sabah da uyanmış kalkmış tv izliyo, 9 dan beri uyanığım yataktan yenii çıktım.. gelip bakmadı bile bana... az önce de benim laptopumu almış bişilere bakıyodu, kapattım kapağını aldım elinden, ''sn rahatsız mısın'' dedi bana... sizce rahatsız olan kim, ben yan gelip yatmayı bilmiyo muyum da bu halde işe gidip gelliyorum ,kim için ne için?? bize bi çöp bile almayanlara d.günü hediyesi alayım,onun kçük yeğenine sürekli hediyeler bişeyler alayım diye mi.?? (ki sehpa almaktan da wazgeçtim mecburen,yerin dibine girsin)offf çok uzattım ama çok dolmuşum meğer..daa neler war da daha fazla sıkmayayım sizi...
ltfen objektif bi şekilde söleyin ben napayım nasıl dawranayım,,, beynim durdu sanki..
kızlar valla gamzenin dediği gibi olmasından ben de çok korkuyorum.doğuma yakın annem gelicek sağolsun. doğumdan 1 hafta önce geliriz diyo ama ben istemiyorum açıkcası hele bi de geç doğarsa sürekli sancın var mı suyun geldi mi sıkılırım ben dayanamam. son günler huzurlu olmak istiyorm. ben doğurayım öle gelsin ne güzel olur di mi? ama o da olmaz gerçi... annemin geç gelmesi de çözüm değil kayınvaldem gelmek için can atıyo. martın ilk haftası gezmeye gelmeyi düşünüyolar benim doğumum 14-15 mart. durdu durdu son 1 haft kala gelcekmiş. çok özlemişlermiş. çok düşüncesizlerdir sağolsunlar ilk 3 ay düşük tehlikem varken yatmam gerekirken biz gitmiyoruz diye bütün aile kanım görümcem çoluk çocuk bize gelmeye kalkmışlardı bayramda. kayınpederim ameliyatlı dizlerinden kayınvaldem omzundan... düşünün yani... o halde gelceklerdi. zor durdurduk eşim de hiç gelmeyin diyemez... artık annemler geleceklerdi onu söyledik de gelmekten vazgeçtiler. yoksa yanmıştım yani... şimdi de gelirse sıkıntıdan doğururum o varken diye korkuyorum. çok konusur sağolsun insanı esir alır. bi de kızına bile doğumunda doğru dürüst bakmadı. ben mi onlara bakarım yemek falan yaparım o halde o mu bana bakar belli olmaz. yemek yapmayı falan hiç sevmez. görümcem sezeyanlı haliyle hastaneden cıktıktan sonra çamaşır asarken o yanında balkonda sigarasını yakmış sigara içiyordu öyle bir anne düşünün yani... bi yandan mart gelsin oğlumu kucağıma alayım diyorum bi yandan da hiç gelmese miçok tedirginim valla:18:
canım yaaa allah kolaylık versin,şu halimizle nelerle uğraşıyoruz bi de.hormonlar tavan yapmış,etraftakiler de anlayışsız olunca sinir-stres kaçınılmaz oluyor.nolur moralini bozmamaya,sakin kalmaya çalış.biliyorum çooook zor ama içindeki miniğin için canım.yoksa karşımızdakilerin hakettikleri gibi davranacak olsak evde huzur kalır mı bilmem:)))valla yazdıklarını okuyunca ben burdan sinir oldum ama böyle insanlara nasıl davranılır hala çözemediğimden,kelin ilacı olsa başına sürerdi diyebilirim sadece:)))sana moral olacaksa eğer şunu diyebilirim ki,inan ki çoğu kişi buna benzer şeyler yaşıyor maalesef.kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
pusulacım 2 nokta üstüste 47 2 nokta üstüste yap.. al sana şeytan :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?