2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bende hu saate uyku bekleyenlardenimn uykum hem var hem yok gibi ya.

Gayem CANIM gecmis olsun kendini uzme bak dayanamadı seninkide erken geliyor annesine demek hayirlisiyla gelsin dualarımız seninle

Gamzecim malesef karışan çok olur sindi takma sen bosver bebeğinle ilgilen

yaşasınnn ozaman doğumdan sonra birazcık toparlanınca anneciğimin yanına baba ocağıma yolculuk yapabilir vee istediğim kadar kalabilirim cok mutlu oldum yaa yoksa gidemeseydik babam bebeği göremicekti cok üzülüyodum sağol canım bilgi verdiğin için bi de okadar uğraşmışsın teşekkür ederimmmm:))

canımmm hiç üzülme bebişinin artık doğma vakti gelmiş demekki öle düşün hem bak 36nın içindesin senin minik birazcık acele etmek istiyo belliki sıkılmış annesi büyümüş zaten sen bunları düşünme onu hemen kucagına alacağına emzirip koklayacagın ana odaklan dualarımız seninle sağ salim kavuş yavruna inşallahhh

günaydın kızlaaaarrr pazar pazar kimsecikler yok tabii burda bi tek benim gibi kocasının deriiiiiin uykudan uyanmasını bekleyen garibanlar olur işte:)) neyse beklerim ben topiğin başını kimse bi yere götürmesin diye siz uyuyun annemmmm:))

Dün sabahtan beri çok keyfsizim, bulantılar, iştahsızlık ve halsizlik geri döndü ... hamileliğimin ilk beşbuçuk ayına geri döndüm resmen... 25. haftadan sonra bulantım geçti,iştahım düzeldi diye sevinirken tekrar başladı..inşaAllah uzun sürmez

LACHESİS canım çoook geçmiş olsun, artık yormamalıyız kendimizi..

HATIC22 canım sanada çok geçmiş olsun, sende bol bol dinlen canım, mart bebişleri erkenci davranıcak anlaşılan..

MELİKE maşallah Miray kıza kocaman olmuş annesi ..

BERNYSİTA torbalar süper olmuş, kocanın ellerine sağlık..

RONYA bende öyleyim yaa aklıma bişey yemek geldikçe, bari diyorum son haftalar kilo almayım diye su içiyorum.. ama tabi dün eşimin doğum günü diye hamur işlerini cumcurlop indirdim mideye, kalanını da az önce yedim:)) şükür bitti:))) bende zaten daha yapmam hamur işi filan

GAMZE canım en iyisini yapıyosun.. kulak tıka konuşanlara, hee hıı de geç. yoksa bu halinde sinirini alt üst edebilirler. yeri geldiğinde de yeter demelisin:)) böylesine muhteşem duyguları yaşarken kimsenin seni üzmeye hakkı yok..

CEYLİNMELEK bende de var öyle bi üst komşu rica etmekten anlamayan yontulmamış odunlar. Hamile halinle sana açtıkları işe bak yaaa.. ben burdan sinirlendim bak şimdi.

GAYEMM canım Rabbim hakınızda hayırlı olanı nasip etsin. İnşallah sağ salim kavuşursun sende yavruna. Güzel haberlerini bekliyoruz, dualrım seninle canım. Allah yar ve yardımcın olsun

canım sana kolay gelsin, inşaAllah hayırlısıyla taşınırsınız, valla bana nedense taşınmak iyiymiş gibi geliyor, yeni ev-mekan, birde bebiş... tam ferahlık olur inşaAllah sizin için

canım sağlıklı olsunda kilosu inan önemli değil, Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

canım benim yaaa çok geçmiş olsun... İnşaAllah sorunsuz bu süreci atlatırsın

Amiiiin amiiiin, inşaAllah hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına alır... Duamız onun

canım yaa çok geçmiş olsun, Rabbim korumuş, Rabbim bebeğini sana bağılasın...

Melikecim kızına maşaallah inşaAllah hayırlısıyla kucağına alırsın

canım hoşgeldin

Canım Rabbim yar ve yardımcın olsun, duamız seninle

canım Rabbim yardımcınız olsun
bebişin maşallah kocaman olmuş belki hiç kuveze bile girmez
skıma canını bol bl dua et
bizimde dualarımız seninle ve bebişinle

kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
kayınnvalidemlerdeydik dün gece,daha öncede sölemiştim oğluma hiç bişi almadılar, ihtiyaç war mı diye de sormadılar diye.. ki biz bu aralar gerçekten çok sıkışık durumdyz, sürekli para düşünür oldum..tam onlardan çıkıyorduk kapıda yarın sehpa bakıcağımı söledim, mevlütte falan çok lazım olacak kalabalıklarda,bendeki çok eskidi, zaten pek iyi bişi değildi,ozamanlar bu kadarını alabilmiştik.. kayınvalidem de demesin mi gülerek tamam eskisini bana getirin, dedim ben ikisini de kullanıcam, doğru gerçekten çok kalabalık olunca ikisini de kullanmak zornda kalıcam.. diyoki ''oğlum doğsunda siz getirirsiniz bana,benim de ihtiyacım war'' çok üzgünüm çok içerledim.. benim neye ihtiyacım war hiç soran yok.. sonra ewe geldik, eşim diyoki yarın babasının doğumgünüymüş, ona hediye alaymışızzzz( off kızlar ben miyim milletin enayisi.. dedim ki ne hediyesi yaa, çok mu paran war senin.. ben çocuğuma alacağım şeyleri bile kısıyorum, sonra alırız diye erteliyorum artık çünkü yetmiyoo.. sonra surat yapyı bana, bende gittim yattım 11 de.. güya film izlicektik.. ağladım ağladım sinirlerim çok bozuldu( gelmedi yanıma.. sabah da uyanmış kalkmış tv izliyo, 9 dan beri uyanığım yataktan yenii çıktım.. gelip bakmadı bile bana... az önce de benim laptopumu almış bişilere bakıyodu, kapattım kapağını aldım elinden, ''sn rahatsız mısın'' dedi bana... sizce rahatsız olan kim, ben yan gelip yatmayı bilmiyo muyum da bu halde işe gidip gelliyorum ,kim için ne için?? bize bi çöp bile almayanlara d.günü hediyesi alayım,onun kçük yeğenine sürekli hediyeler bişeyler alayım diye mi.?? (ki sehpa almaktan da wazgeçtim mecburen,yerin dibine girsin)offf çok uzattım ama çok dolmuşum meğer..daa neler war da daha fazla sıkmayayım sizi...
ltfen objektif bi şekilde söleyin ben napayım nasıl dawranayım,,, beynim durdu sanki..

canım çok geçmiş olsun neyse ki 36. haftana girmişsin kuvöze girmesine gerek kalmaz büyük ihtimalle. sen şimdi bol bol dinlen ve kavuşma anına odaklan... çok az kaldı yarın kuzunu kokluoyr olacaksın. şimdiden allah kurtasın arkadaşım kolay doğumlar diliyorum sana...

bernysita eşine de sana da bravo kirli torbası çok güzel olmuş,fikir de süper. ne dicem bu işi ticerete dökseniz iyi para kazanırsınız var mı böyle hazır satılan bilmiyorum

gamzecim gözün aydın canım sonunda berra bebek evinde... ne kadar güzel kavuştun yavruna artık istediğin zaman sevip koklayabileceksin yavrunu. diğerlerini boşver tıka kulaklarını. senin şu an huzurlu olman lazım. huzurlu ol ki bol bol sütün gelsin hemencik büyüsün minik berra. takma hiçbir şeyi. ama zor biliyorum kolay gelsin sana.

kızlar valla gamzenin dediği gibi olmasından ben de çok korkuyorum.doğuma yakın annem gelicek sağolsun. doğumdan 1 hafta önce geliriz diyo ama ben istemiyorum açıkcası hele bi de geç doğarsa sürekli sancın var mı suyun geldi mi sıkılırım ben dayanamam. son günler huzurlu olmak istiyorm. ben doğurayım öle gelsin ne güzel olur di mi? ama o da olmaz gerçi... annemin geç gelmesi de çözüm değil kayınvaldem gelmek için can atıyo. martın ilk haftası gezmeye gelmeyi düşünüyolar benim doğumum 14-15 mart. durdu durdu son 1 haft kala gelcekmiş. çok özlemişlermiş. çok düşüncesizlerdir sağolsunlar ilk 3 ay düşük tehlikem varken yatmam gerekirken biz gitmiyoruz diye bütün aile kanım görümcem çoluk çocuk bize gelmeye kalkmışlardı bayramda. kayınpederim ameliyatlı dizlerinden kayınvaldem omzundan... düşünün yani... o halde gelceklerdi. zor durdurduk eşim de hiç gelmeyin diyemez... artık annemler geleceklerdi onu söyledik de gelmekten vazgeçtiler. yoksa yanmıştım yani... şimdi de gelirse sıkıntıdan doğururum o varken diye korkuyorum. çok konusur sağolsun insanı esir alır. bi de kızına bile doğumunda doğru dürüst bakmadı. ben mi onlara bakarım yemek falan yaparım o halde o mu bana bakar belli olmaz. yemek yapmayı falan hiç sevmez. görümcem sezeyanlı haliyle hastaneden cıktıktan sonra çamaşır asarken o yanında balkonda sigarasını yakmış sigara içiyordu öyle bir anne düşünün yani... bi yandan mart gelsin oğlumu kucağıma alayım diyorum bi yandan da hiç gelmese mi çok tedirginim valla:18:

Son düzenleme:
ah canım yaaa, bizde de var aynısından..

gerçi sağolsun eşim öyle vurdumduymaz davranmaz çoğu zaman, ama senin eşin sen bu haldeyken nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamış değilim. sen ne kadar kısarsan kıs, eşin ve kayınvaliden bildiğini okuyo sanırım. o yüzden bırak herşey oluruna varsın. bişeylerden kıstıkça onlar daha çok üstüne geliyolar madem, sal gitsin.. şunu alıcam filan deme, söyle eşine şu lazım bu lazım al diye alsın. Alıcam edicem dersen yapamazsın.. alabiliyosan git al gel ALDIM de.(kesin çözüm) bi tek senin değil ya o bebiş!! sevmeye gelince oooh OĞLUM oluyo, ama bakmaya, bi ihtiyacı varmı diye sormaya gelince Tınnnn..

Şurda epi topu en fazla 25 günüm kaldı doğuma, benim kaynana da henüz sormadı, bi eksiğiniz varmı diye!!! aman sormasın lazım değil. bende ona göre davranırım. eğer sorarlarsa bişey lazım mı diye, şimdiden düşünüyorum ne istesem acaba diye.. İlk kızımda huylarını çözememiştim, heralde alır gelirler bişeyler diye.. ama nerdeeee.. bu kez kesin istiycem yani.. tabi sorarlarsa
ben çalışırken çok farklıydılar, ben işten ayrılıp eşimin eline bakmaya başlayınca daha farklı oldular!! bana gelip aman az harca suyu aman az kullan elektriği gibisinden laflar söylemeye başlamıştı. bende cevabını verdim uslupluca.

Yani demem o ki, ezdirme kendini canım, Yakında Allahın izniyle bebeğini kucağına aldığında da karışan eden çok olur, dinlersin işine geleni yapar gelmeyeni yapmazsın.. hee hıı deyip geçersin. Lohusa halinle sakın kimsenin seni sinirlendirmesine izin verme.

canım fazla takma kaynananı nasıl geldiyse öle gider değişmesini bekleme bende sıkışık durumdayım kızıma alış veriş yaptım ama senin gibi kısıtlamalı oldu hep eksikler çıkıyo tek eşim çalıştığı için yetiştiremiyoruz tek maaşla çok zor oluyo kızım sağlıklı olsunda herşey olur yavaş yavaş

hayatımm hiç üzme kendini
belliki umursamaz bir aileymiş üzülsen nolcak kendine zararın
hiç umursama yok say elbette insan bu günlerde bekliyor ufacık bir şey bile mutlu ediyor insanı
ama boşver sen kendi hayatına bak
benimkinin ailesini bir anlatsam şok olursun
en basiti ben devlet memuru oldum diye eşime aldıkları evi satıp
parasını bankaya attılar şimdide her görüşmede şunu aldık bunu aldık
şurda lüks daire bakıyoruz diye artistlik yapılyorlar bana
bizde kirada oturuoruz ama halimize bin şükür
yani insan ne yaparsa kendine yapar gün gelir utanırlar diye düşünüyorum

Son düzenleme:

anaaaaammm senin halinde pek içaçıcı değilmiş be güzelim..

o nasıl bi anneymiş ki balkonda sigara içiyo diycem ama olur bacım olur...

aaahhh ilk doğumumu hatırlattınız banaaaaa (

o zaman daha bu eve taşınmamıştık ve ben doğum için hastaneye yattığımda (ilk 3 gün doğurmadan yattım) salonun korneji düşmüş.. annem gelmiş, eşim gidip matkap bulmuş filan.. onu yerine takıp etrafı temizlemekle uğraşırlarken, Kaynanam ve eşimin halası mutfakta Çekirdek çitlemişler!!!! Yazık annem hala hatırladıkça üzülür..

ya bide seninki GEZMEYE geliyomuş ya gerçekten PESS!!! bayağı rahatına düşkün demekki.

canım yaaa allah kolaylık versin,şu halimizle nelerle uğraşıyoruz bi de.hormonlar tavan yapmış,etraftakiler de anlayışsız olunca sinir-stres kaçınılmaz oluyor.nolur moralini bozmamaya,sakin kalmaya çalış.biliyorum çooook zor ama içindeki miniğin için canım.yoksa karşımızdakilerin hakettikleri gibi davranacak olsak evde huzur kalır mı bilmem:)))valla yazdıklarını okuyunca ben burdan sinir oldum ama böyle insanlara nasıl davranılır hala çözemediğimden,kelin ilacı olsa başına sürerdi diyebilirim sadece:)))sana moral olacaksa eğer şunu diyebilirim ki,inan ki çoğu kişi buna benzer şeyler yaşıyor maalesef.
mesela benim sevgili kayınvalidem 70 küsür yaşında,tuvalete bile yürüteçle gidiyor,ama eşiyle beraber doğuma gelmek istiyormuş!!!!ben lohusa,evde yeni doğmuş bir bebek,kendisi eşi bakıma muhtaç...eee kim ilgilenecek bizimle:)))bakıcı tutsam kaçar.bu arada bir iğnelerini bilmem bunca yıldır.düğünümüzde bile bana takmaları için bilezikleri eşim verdi onlara:))hani ben bu kadarını diyim,gerisini siz anlayın:)))üf şu smileları da daha ayarlamadım,şurda bir iki şeytan ne güzel dururdu:))))
üzme tatlı canını güzelim vallahi değmez.böyle insanlar için gözünün yaşını akıtma.

En sinir olduğum şeylerden birisi de sağdan soldan insanların karışması.... ya bu insanlar belli bir olgunluğa ulaşmışlar ki evlenmişler, bırakın kendi sorumluluklarını kendileri üstlensinler, destek olunması gerek yerde olmuyorlar, olmayacak yerde de karışıp karı-kocanın arasını bozuyorlar... eğer ailelere birşey verilecekse zaten eşler anlaşarak verirler, birşey yapılacaksa zaten yapılır,.... ama yok illa karışıp karı-kocanın arasnı bozacaklar... illa bilmişlik taslayıp akıl verecekler .... hani bazen uzaktayım diye üzülüyorum ama bazende en iyisi bu galiba diyorum... gerçi eşimin tarafından karışan yok...(düğünümüzde bile kimse hiçbirşeye karışmadı) çünkü abilerle zaten görüşmüyouz, kayınvalide-kayınpeder çok yaşlı... bizimkilerde bekarken bile bana öyle çok müdahele etmezlerdi, ki şimdide hiç karışmıyorlar, hep dedikleri siz neye karar verirseniz biz o kararda sizin yanınızdayız... hayırlısı, rabbim bu süreçte ve sonrasında hepimizin yar ve yardımcısı olsun:44::44:

ay kızlar ben cevap yazana kadar,sizler de yazmışsınız,maşallah herkesin şeytanı bol
allah sabır versin herbirimize.skr canım sen beni anlarsın o zaman:))işte benim kayınvalidemlerde seninkilerin bir model değişiği,üretim hatası diyordum ama ne çok var böyle insanlardan ya hu:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…