- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.301
İnşallah yarın güzel haberlerini alırız, korkma inşallah sağlıkla gelecek bebeğin. Dualarımız seninle.
ayşencim sen doğumu nerde yapcaktın bahardamı????
Evet canım Bahar'da
ücret ne kadarmış merak ettim bende şevket yılmazda yapıcam buarada normal doğummu olcak senin ben korkuyorum ama normal olsun istiyorum kızımda başaşağı dönmüş zaten
kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
kayınnvalidemlerdeydik dün gece,daha öncede sölemiştim oğluma hiç bişi almadılar, ihtiyaç war mı diye de sormadılar diye.. ki biz bu aralar gerçekten çok sıkışık durumdyz, sürekli para düşünür oldum..tam onlardan çıkıyorduk kapıda yarın sehpa bakıcağımı söledim, mevlütte falan çok lazım olacak kalabalıklarda,bendeki çok eskidi, zaten pek iyi bişi değildi,ozamanlar bu kadarını alabilmiştik.. kayınvalidem de demesin mi gülerek tamam eskisini bana getirin, dedim ben ikisini de kullanıcam, doğru gerçekten çok kalabalık olunca ikisini de kullanmak zornda kalıcam.. diyoki ''oğlum doğsunda siz getirirsiniz bana,benim de ihtiyacım war'' çok üzgünüm çok içerledim.. benim neye ihtiyacım war hiç soran yok.. sonra ewe geldik, eşim diyoki yarın babasının doğumgünüymüş, ona hediye alaymışızzzz( off kızlar ben miyim milletin enayisi.. dedim ki ne hediyesi yaa, çok mu paran war senin.. ben çocuğuma alacağım şeyleri bile kısıyorum, sonra alırız diye erteliyorum artık çünkü yetmiyoo.. sonra surat yapyı bana, bende gittim yattım 11 de.. güya film izlicektik.. ağladım ağladım sinirlerim çok bozuldu ( gelmedi yanıma.. sabah da uyanmış kalkmış tv izliyo, 9 dan beri uyanığım yataktan yenii çıktım.. gelip bakmadı bile bana... az önce de benim laptopumu almış bişilere bakıyodu, kapattım kapağını aldım elinden, ''sn rahatsız mısın'' dedi bana... sizce rahatsız olan kim, ben yan gelip yatmayı bilmiyo muyum da bu halde işe gidip gelliyorum ,kim için ne için?? bize bi çöp bile almayanlara d.günü hediyesi alayım,onun kçük yeğenine sürekli hediyeler bişeyler alayım diye mi.?? (ki sehpa almaktan da wazgeçtim mecburen,yerin dibine girsin)offf çok uzattım ama çok dolmuşum meğer..daa neler war da daha fazla sıkmayayım sizi...
ltfen objektif bi şekilde söleyin ben napayım nasıl dawranayım,,, beynim durdu sanki..
canım Allah yardımcın olsun sağ salim al bebişini kucağına inş.Günaydın kızlar,butungece hiç uyumadım .cepten yazıyorum biraz zor oluyo kusura bakmayın. Nigoli nin dediği gibi su an hastaneyim.suyum 3cm çıktı ve Pazartesi öğlen 1-2 gibi bebeğimi alacKlar.dun sabahtan beri aldığım serilse hiç fayda etmedi.tekrAr ciğer için iğne oluyorum.benim için dualarınızı eksik etmeyin.zaman yaklaştıkça Cook korkuyorum
canım ya üzme kendini inan hiçbir şey değişmez benim de k.validemlerle aram çok kötü birbirimizi sevemedik. yaptıklarını hazmedemedim hiç ama kafaya takınca hiçbir şey düzelmiyor sadece sen üzülüyorsun öyle olduklarını kabul et bilerek düzenle davranışlarını ve sıkma canını.kızlar dün geceden beri çok moralsizim bana moral verin lütfen(
kayınnvalidemlerdeydik dün gece,daha öncede sölemiştim oğluma hiç bişi almadılar, ihtiyaç war mı diye de sormadılar diye.. ki biz bu aralar gerçekten çok sıkışık durumdyz, sürekli para düşünür oldum..tam onlardan çıkıyorduk kapıda yarın sehpa bakıcağımı söledim, mevlütte falan çok lazım olacak kalabalıklarda,bendeki çok eskidi, zaten pek iyi bişi değildi,ozamanlar bu kadarını alabilmiştik.. kayınvalidem de demesin mi gülerek tamam eskisini bana getirin, dedim ben ikisini de kullanıcam, doğru gerçekten çok kalabalık olunca ikisini de kullanmak zornda kalıcam.. diyoki ''oğlum doğsunda siz getirirsiniz bana,benim de ihtiyacım war'' çok üzgünüm çok içerledim.. benim neye ihtiyacım war hiç soran yok.. sonra ewe geldik, eşim diyoki yarın babasının doğumgünüymüş, ona hediye alaymışızzzz( off kızlar ben miyim milletin enayisi.. dedim ki ne hediyesi yaa, çok mu paran war senin.. ben çocuğuma alacağım şeyleri bile kısıyorum, sonra alırız diye erteliyorum artık çünkü yetmiyoo.. sonra surat yapyı bana, bende gittim yattım 11 de.. güya film izlicektik.. ağladım ağladım sinirlerim çok bozuldu ( gelmedi yanıma.. sabah da uyanmış kalkmış tv izliyo, 9 dan beri uyanığım yataktan yenii çıktım.. gelip bakmadı bile bana... az önce de benim laptopumu almış bişilere bakıyodu, kapattım kapağını aldım elinden, ''sn rahatsız mısın'' dedi bana... sizce rahatsız olan kim, ben yan gelip yatmayı bilmiyo muyum da bu halde işe gidip gelliyorum ,kim için ne için?? bize bi çöp bile almayanlara d.günü hediyesi alayım,onun kçük yeğenine sürekli hediyeler bişeyler alayım diye mi.?? (ki sehpa almaktan da wazgeçtim mecburen,yerin dibine girsin)offf çok uzattım ama çok dolmuşum meğer..daa neler war da daha fazla sıkmayayım sizi...
ltfen objektif bi şekilde söleyin ben napayım nasıl dawranayım,,, beynim durdu sanki..
valla k.valideler hep duyarsız heralde ne diyim...kızlar valla gamzenin dediği gibi olmasından ben de çok korkuyorum.doğuma yakın annem gelicek sağolsun. doğumdan 1 hafta önce geliriz diyo ama ben istemiyorum açıkcası hele bi de geç doğarsa sürekli sancın var mı suyun geldi mi sıkılırım ben dayanamam. son günler huzurlu olmak istiyorm. ben doğurayım öle gelsin ne güzel olur di mi? ama o da olmaz gerçi... annemin geç gelmesi de çözüm değil kayınvaldem gelmek için can atıyo. martın ilk haftası gezmeye gelmeyi düşünüyolar benim doğumum 14-15 mart. durdu durdu son 1 haft kala gelcekmiş. çok özlemişlermiş. çok düşüncesizlerdir sağolsunlar ilk 3 ay düşük tehlikem varken yatmam gerekirken biz gitmiyoruz diye bütün aile kanım görümcem çoluk çocuk bize gelmeye kalkmışlardı bayramda. kayınpederim ameliyatlı dizlerinden kayınvaldem omzundan... düşünün yani... o halde gelceklerdi. zor durdurduk eşim de hiç gelmeyin diyemez... artık annemler geleceklerdi onu söyledik de gelmekten vazgeçtiler. yoksa yanmıştım yani... şimdi de gelirse sıkıntıdan doğururum o varken diye korkuyorum. çok konusur sağolsun insanı esir alır. bi de kızına bile doğumunda doğru dürüst bakmadı. ben mi onlara bakarım yemek falan yaparım o halde o mu bana bakar belli olmaz. yemek yapmayı falan hiç sevmez. görümcem sezeyanlı haliyle hastaneden cıktıktan sonra çamaşır asarken o yanında balkonda sigarasını yakmış sigara içiyordu öyle bir anne düşünün yani... bi yandan mart gelsin oğlumu kucağıma alayım diyorum bi yandan da hiç gelmese miçok tedirginim valla:18:
ah canım yaaa, bizde de var aynısından..
gerçi sağolsun eşim öyle vurdumduymaz davranmaz çoğu zaman, ama senin eşin sen bu haldeyken nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamış değilim. sen ne kadar kısarsan kıs, eşin ve kayınvaliden bildiğini okuyo sanırım. o yüzden bırak herşey oluruna varsın. bişeylerden kıstıkça onlar daha çok üstüne geliyolar madem, sal gitsin.. şunu alıcam filan deme, söyle eşine şu lazım bu lazım al diye alsın. Alıcam edicem dersen yapamazsın.. alabiliyosan git al gel ALDIM de.(kesin çözüm) bi tek senin değil ya o bebiş!! sevmeye gelince oooh OĞLUM oluyo, ama bakmaya, bi ihtiyacı varmı diye sormaya gelince Tınnnn..
Şurda epi topu en fazla 25 günüm kaldı doğuma, benim kaynana da henüz sormadı, bi eksiğiniz varmı diye!!! aman sormasın lazım değil. bende ona göre davranırım. eğer sorarlarsa bişey lazım mı diye, şimdiden düşünüyorum ne istesem acaba diye.. İlk kızımda huylarını çözememiştim, heralde alır gelirler bişeyler diye.. ama nerdeeee.. bu kez kesin istiycem yani.. tabi sorarlarsa
ben çalışırken çok farklıydılar, ben işten ayrılıp eşimin eline bakmaya başlayınca daha farklı oldular!! bana gelip aman az harca suyu aman az kullan elektriği gibisinden laflar söylemeye başlamıştı. bende cevabını verdim uslupluca.
Yani demem o ki, ezdirme kendini canım, Yakında Allahın izniyle bebeğini kucağına aldığında da karışan eden çok olur, dinlersin işine geleni yapar gelmeyeni yapmazsın.. hee hıı deyip geçersin. Lohusa halinle sakın kimsenin seni sinirlendirmesine izin verme.
canım benimde 30. haftam dolduğunda dönmemişti 33 te gittim dönmüştü döner inş.mrb kızlar ben allah nesip ederse nisanın başında dogum görünüyor ama benim hep mart sonu olacak gibi bir his var şuan 30+4 haftalık hamileyim benim bebegim şuan ters pozisyonda dr döner dedi ama yinede korkuyorum allah nasip ederse ben normal dogum istiyorum sizce bebek daha sonraki zamanlarda dönermi hiç çevrenizde falan böyle olan varmı ?
Normal doğum ve zorunlu sezaryan 750 isteğe bağlı sezaryan 1500. Şimdilik bir terslik yok sezaryanı gerektirecek 37. haftada çatı durumuna ve bebeğin kilosuna göre karar verilecek. Bizimki 20. haftanın başından beri doğum pozisyonunda. Bebeklerin en rahat ettiği pozisyon buymuş keyfine düşkün bizimki.
Ben korkmuyorum çünkü korkmanın hiç bir şeye faydası yok bir şekilde gelecek bebeklerimiz korkunun ecele faydası yok o yüzden oluruna bırakmak lazım o gün gelince yaşayıp göreceğiz nasıl bir doğum olacağını şimdiden düşünerek hiçbir şey yapamayız ben sadece onu kucağıma aldığım anı hayal ediyorum ve çok heyecanlanıyorum sabırsızlıkla bekliyorum kuzumu. Olumlu düşünürsek güzel şeyler yaşarız ağrı sızı gelip geçicci sonundaki ödül çok güzel
fiyatı uygunmuş canım oğluşun sağlıkla gelsin inşallah ben daha önce doğum yaptığım için başıma ne gelceğini az çok tahmin ediyorum sancısın alasını çektim ama bebişi ilk görmek sesini duymak dünyalara bedel çektiğim sancıları hemen unutum ama elim boş dönmüştüm inşallah bu sefer kucağıma alırım
fiyatı uygunmuş canım oğluşun sağlıkla gelsin inşallah ben daha önce doğum yaptığım için başıma ne gelceğini az çok tahmin ediyorum sancısın alasını çektim ama bebişi ilk görmek sesini duymak dünyalara bedel çektiğim sancıları hemen unutum ama elim boş dönmüştüm inşallah bu sefer kucağıma alırım
Günaydın kızlar,butungece hiç uyumadım .cepten yazıyorum biraz zor oluyo kusura bakmayın. Nigoli nin dediği gibi su an hastaneyim.suyum 3cm çıktı ve Pazartesi öğlen 1-2 gibi bebeğimi alacKlar.dun sabahtan beri aldığım serilse hiç fayda etmedi.tekrAr ciğer için iğne oluyorum.benim için dualarınızı eksik etmeyin.zaman yaklaştıkça Cook korkuyorum
kızlar bişey sorucam çantamı hazırlıyorum bebek bezini paketmi koyuyosunuz adet olarakmı doğumu sezeryan düşünüyorum 2 gün hastandeyiz hayırlısıyla.
ben 10 tane falan tekli olarak bi poşete ayırdım onun dışında bi tanede hemen doğunca hemşireye versinler diye ilk kıyafetleriyle bir ayırdım kocaman pakete gerek varmı içinde 70 tane var zaten valizi o kaplar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?