2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

üzme canım kendini hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. bizimkiker de aynısı... bu kaynanaların al birini vur ötekine. düğün dahil bi iğnelerini görmedim ben de. biz ikimiz de çalışıyoruz diye hiçççç oralı olmadılar ama hala daha hep biz onlara sıvıyoruz. en son babası laptopunu çaldırmış diye laptop almıştı eşim. lafa gelince para yok. ama hem kendine hem kayınvaldeme dokunmatik telefon akmış kayınpederim eltimden duydum. (düşün ki kendi 80 k.valdem 60 yaşına.) bu yaşta ne ihtiyaçları vardıysa... benim annemler bi iğne istemezler tek babamın maaşıla geçindikleri halde. sıkıntıda olsalar lafını bile açmazlar. tok gözlüler. ama bunlara dünyaları alsan hayır demezler. her geldiğinde ya ayakkabı ya başjka bişey beğenir kayınvaldem oğlunun alacağından emin ya.. en son 150 tl ye ayakkabı aldırmiştı. ben kendim çalıştığım hlade o fiyata bi ayakkabı beğensem bile 40 kere düşünürken o düşünmedi bile... daha neler neler var da... boşver. çok kızdım çok sinirlendim ama artık takmamaya çalışıyorum. çünkü ben üzülüyorum eşimle aram bozuluyo ne eşimin ne onların anladığı yok. salla gitsin diyorum ama yine de üzüldüğümü uygun yumusak bi dille mutlaka söylüyorum eşime bilsin en azından diye. yoksa içime attıkça sonra daha kötü patlıyorum. sen de öyle yap şu doğumdan önceki son zamanlarımızı huzurla geçirelim kimsenin seni üzmesine izin verme. sen kötü olursan kimsenin umursadığı yok çünkü...

heee bi de annem sürekli bi şeyler alıyoyelekler örüyo.. daha bi çöp almadılar kayınvaldemler bakalım doğumda çeyrek falan takcaklar mı? evlendikten sonra ev görmeye (ki 1,5 yıl sonra gelmişlerdi konyadayız diye.sanki dünyanın öbür ucukendileri istanbulda yaşıyolar.) elinde şu şekilli mumlar var ya çiçek falan şeklinde onunla gelmişti. o yüzden hiiiiççç umudum yok... ihtiyacım var mı ? yok. ama sinir bozucular işte...

kızlar sağolun moral verdiniz , yalnız olmadığımı biliyorum.. keşke hiçbirimiz yaşamasak ama maalesef yaşıyoruz..doğumda zaten bişi almıcaklarını biliyorum, eşime diyorum eli boş gelirler kesin, ewet diyo... diğer 4 eltime de hiçbişi yapmamışlar çnkü...

haklısın canım, tek maaşa olunca zor, birde kira ve benim her ay Ankaraya kontrole gidişim girince araya bizde zorlanıyoruz..... valla annem bebeğe alışveriş yapacam deyince resmen yüzsüzlük yaptım, anne bensiz yapma alışverişi,çünkü belki aynı şeylerden sende bende alırsak ikişer tane olmuş olur, bu yüzden sen ne almayı düşünüyorsan, biz onlardan almayalım dedim, ve ona ihtiyaç listemi gösterdim, oda ihtiyaç listemden seçti alacaklarını ve alınacaklar yarı yarıya bölünmüş oldu, böylece hem herşeyden ikişer tane olup israf olmadı hemde alınacakları paylaştığımız için bizimde masrafımız azalmış oldu... Rabbim annemlerden razı olsun...

ne yüzsüzlüğü canım bence en doğru olanı yapmışsın. annen de sana iyiylik yapmaya çalışıyo sonuçta. ihtiyacın olan bi şey alıp senin onu kullandığını görürse o da mutlu olur. aksi halde aynı şeyleri alırsan belki bebeğin giyemeyecek, kullanamayacaktın. çok çabuk büyüyolar sonuçta. her seyden iki tane olacağına böylesi daha iyi olmuş.

canım yaa sizinkiler de fenaymış... eksik olsun takacakları çeyrek altınları,, ayıp yaa..benim kayınvalidem düğünde bana bi bilezik taktı, 10 kere de söledi... oysa ki bizim düğünlerde en az 3 tane takar damat tarafı, 1 tane takana heralde durumu yok ki takamadı derler. bunların durumu da war yani, 2 tane kaynım aynı sokakta oturuyo k.waldemle... ceplerine harçlığına kadar k.peder verir, sigaraları bitince gelir baba para ver derler çoluk çocuk sahibi insan olacklar bi de, utanmıyolar da.. ama bizim durumumuzu artık ne sanıyolarsa, vermek şu yana dursun, bişiyim eskisin de onlara vereyim die gözüme bakıyolar,tşk bile etmezler sanki ben bedavaya aldım.. eşim de bişi ewde fazlaysa hemen bagaja atar, neymiş annesine gdince verirmişiz...
en son ütü aldığımda eskisini anneme verdim köyde ew aldılar, o eve lazım olur diye. şimdi hep anneme veriyorum.. yeter artık.. benim annem bebeğim için benden çok paraladı kendini, neler aldı neler yaptı, hiç paranın muhabbetini bile yapmaz. üstelik işten çıkıp bebeğime bakacak. bunun için işten ayrılacak.. artık herkese hakettiği değeri vericem, çok geç oldu ama öğrendim... sıkıldm walla artık..

sağol canım yaa....evet çok çabuk büyüyorlar, ben mesela 10lu hastane çıkışı ve alt açma seti alacaktım, meğer annemde almayı düşünüyormuş, iki tane olmuş olacaktı... annem sen alma ben almak istiyorum deyince bıraktım....

aynen canım benimde annem ablam bişeyler aldılar başka kimseden bişey görmedin kaynanam yok ama sağ olsaydı eminim alırdı kaynatamdanda fayda yok görümcem alt katımda ama aldıklarımıza bakmaya geldi sadece eksik varmı diye sormadı bile babasına bakmıyo benimi düşünecek banane bişeyini istemem eşim başımda olsun başka kimseyi istemem annemlerden başka bide kızım sağlıklı olsun

bence de bebeişlerimiz sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil... vız gelir tırıs gider. kim ne yaparsa yapsın ( ya da yapmasın ) kimsenin beni üzmesine izin vermicem.

Son düzenleme:
amiiin canım amiiin...

canımbenim kayınvalidem ve kayınpederimden yana şikayetim yok, hem çok yaşlılar hemde anca kendilerini geçindirebiliyorlar... zamanında diğer eltilerime yaptıklarını biliyorum, ki şu an imkanları olsaydı fazlasıyla bizede yaparlardı... ama gariplerim geçen yanlarına gittiğimizde(haber vermeden gidiyoruz, çünkü haber verince ne yapacaklarını şaşırıyorlar, zaten yaşlılar) doğalgazları bitmiş, battaniyeye sarılmışlar öyle oturuyorlardı, onların o hallerine öyle üzüldüm ki , ve o sıkışık hallerinde bile eşim birşey almak istediğinde eşime kızıyorlar, bizee birşey alma oğlum, sen evini geçindir, eşinle mutlu ol, bize bu yeter diyorlar... zaten kayınpederim 81 yaşında ve yürüyemiyor, kayınvalidem 75 yaşında anca kendine ve kocasına bakabiliyor... bizim için dualarını eksik etmesinler, Allah razı olsun desinler yeter...

aman kızlar yaaa boşverin gitsin kimse bişi almasın dicem ama insan ister istemez kafaya takıyor yani ama RABBİM bizlere sağlıklı bebekler nasip etsinde rızkınıda verir inşallah.

bence de bebeişlerimiz sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil... vız gelir tırıs gider. kim ne yaparsa yapsın ( ya da yapmasın ) kimsenin beni üzmesine izin vermicem.

ben sadece kızımın sağlıklı olmasını istiyorum bide eşimin sağlığını onlar olduktan sonra herşey olur bide zenginliğe rağbet diye atasözü vardır senin durumun iyise etrafında iyiler çok olur ama önemli olan kötü günlerde belli oluyo insanlar

bak ne güzel size onu demeleri bile yeter..

aman kızlar yaaa boşverin gitsin kimse bişi almasın dicem ama insan ister istemez kafaya takıyor yani ama RABBİM bizlere sağlıklı bebekler nasip etsinde rızkınıda verir inşallah.

aman bana bi şey almasınlar zaten istemiyorum. bi şey alıp lafını edecklerine hiç almasınlar. benimkiler çok düşüncesiz ben ona çok sinir oluyorum. hasta mı yatıyo mu rahatsız eder miyiz demiyolar. haber bile vermeden cıkıp gelme huyları var. bı kız çalışıyo evi mi pistir, belki yatılı misafiri vardır başka planı vardır dedikleri yok. neyse ki aynı şehirde değiliz diyorum geçiştiriyorum ama yaza istanbula tayin olma ihtimalimiz var gelecek yıl adına çoook endişeliyim. ayrı illlerdeyken 1 saat kala yolda haber verenler kapıda ararlarsa hiç şaşırmam

Son düzenleme:
mrb kızlar ben allah nesip ederse nisanın başında dogum görünüyor ama benim hep mart sonu olacak gibi bir his var şuan 30+4 haftalık hamileyim benim bebegim şuan ters pozisyonda dr döner dedi ama yinede korkuyorum allah nasip ederse ben normal dogum istiyorum sizce bebek daha sonraki zamanlarda dönermi hiç çevrenizde falan böyle olan varmı ?

evet canım ananın babanın duasını alamak herşeyden değerli vede çok sevap onlar belliki kendilerini suçlu hissediyolar ama zamanında olan olmuş yarın birgün bişey olsa çocukları bakmazlar ne ekersen onu biçersin ben evimde ne pişirsem kaymatama veriyorum ama görümcem ayda yılda 1bir belki verir aynı binada otururuz ama babasına uğrayıp napıyon demez eşimde tam tersi kaynatamın evişni temizler hep

canım benimki 1 ay önce dönmüştü bence daha vakit var seninkide döner doğuma daha çok var bazı bebekler geç döndüğünü duymuştumm hayırlısı

Herkese iyi pazarlar kızlarrr..

Canım takma kafana zaten ölçüler 300 gr yanılma payı olarak çıkıyo... ben yazmıştım sabah 2400 akşam 2200 çıktı, önemli olan sağlıklı olması.. beni doktor 4250ye kadar normal doğumla alırım diyoo.. 4 kiloyu bulması da çok zor..
Maşallah kızına Melike
Sağol canımmm
MELİKE maşallah Miray kıza kocaman olmuş annesi
Evet teyzesi çok büyüdü o artıkkkk
Melikecim kızına maşaallah inşaAllah hayırlısıyla kucağına alırsın
Amin teyzesi inşallah

İnşallah yarın güzel haberlerini alırız, korkma inşallah sağlıkla gelecek bebeğin. Dualarımız seninle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…