- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.441
Hayırlı olsun canımmm yeni haftan. Sakın sıkma sen kendini,kafana takma. biliyorsun hepimizde benzer sorunlar var. İlgilenmiyorlar çünkü empati yapamıyorlar. bir de biz öyle mıy mıy değiliz,kendimizi acındırmıyoruz,hala dimdik ayaktayız.herşeyimizi tek basımıza planlayıp yapıyoruz. eşimin daha minik bir jestini görmedim 34. haftama girdim de. kızıma ne gerekirse ben aldım,aldıgı tek şey bu zamana kadar 1 paket bez. bende cok üzüldüm cok agladım ama sonra baktım adam odunun teki,ee olanda bana ve bebegime oluyor. artık umursamamaya calısıyorum. dogumdan sonra degişir erkekler diyorlar bakalım o anı bekliyorum:2: benim doktorum sennkinden beter. nst ye asırı agrın olmazsa girmeyeceksin diyor.bebegin dogum tarihini soruyorum,sezeryan olcak malum 38. haftan dolsun 39 a gir bakarız diyor. sezeryanda kasık fıtıgı ameliyatı yapcaktı vazgeçmiş olmazmıs dogumdan 45 gün sonra bir de kasık fıtıgı ameliyatı olcakmısım. hafta sonum resmen işkence gbi geçti düşün kuzum
canım geçmiş olsun sanada... fıtık zor ya doğumdan öncede varmıydı doğumdan sonramı oluştu?
ne zor işimiz ya... gerçekten haklısın sabah aklıma geldide düşünüyorum eşimin Allah korusun ameliyatlık bir durumu olsa nasıl psikolojisi bozulur grip olsa bile ben hastalandım tüh vah vah diye evham yapan adam ameliyatta nasıl olurdu bütün ilgiyi alakayı kendine isterdi. ama o öylemi, şurda doğuma 1-2 hafta kaldı ama umrunda değil... neyse ya ben kendime yeterim... Aslan gibide doğururum... erkeklerin hepsi odun...
saol canım. önceden yoktu bebişten sonra cıktı fıtık yda biz ozaman farkettik:2: ahh ahhh erkekler erkekler onları anlamak mümkün degil,bosver. ben bıraktım artık. hele bi dogsun yavrularımız hayırlısı ile sonra kocalarımızı bile görmez gözlerimiz.
günaydın canım..çok geçmiş olsun..dr.un neden karar değiştirdi.genel cerrah bu duruma ne diyor peki?sezeryan olduğunda onu da alsalardı.tekrar tekrar anestezi almasaydın keşke.senin dr banka nın dr u mu?
canım cok mutlu oldum yazını okuyunca ne güzel kafan rahatlamış sağolsun halacığın iyi ki varmış bebişin de senin de huzurunuza kocaman maşallahhhhgünaydınlar herkese,
Günaydın herkese... yeni bir hafta daha...
37. haftamıza girdik... canım çok sıkkın...
eşim cumartesi ve pazar benimle hiç ilgilenmedi...
çok zoruma gitti. haftada 1 gün izin günü var onuda benim yanımda geçirmiyor üstelik hamileyim daha fazla düşünmesi lazım ya aniden sancım tutsa bişey olsa çok zoruma gitti çok... beni ve oğlumuzu hiç düşünmüyor... bu arada kontrolüm cuma günüydü ben yarın gideceğim doktora bebeğin hareketleri eskisi kadar çok değil. ne olur ne olmaz ihmal etmemek lazım. doktorum o kadar rahatki 37. haftamdayım halen nst ye bile girmedim. ya bütün insanlar neden bu kadar rahat... ben hayatımı okadar planlı yaşarımki saat kaçta ne yapmam lazım hepsi bellidir...
Geldiiiiiiik :)
canım büyük geçmiş olsun, iyiki üzerine filan gelmemiş cam kırıkları.. ama o anın şokunu anlayabiliyorumkızlar çok yorgunuuum!bütün gün eşimle evi temizledik.aslında çok erken biterdi ama ben kocaman tv yi paramparça yaptım!oturma odamızda biraz değişiklik yapalım demiştik.eşim çekti eşyaları istediğim gibi,tam odadan çıktı ki ben tv sehpasını biraz daha oynatırım diye el atıyım dedim ve koskoca televizyon yere düşüp tuz buz oldu resmen ama şoka girdim sanki..eşim yazık bağırarak yanıma koştu ama her yanım zangır zangır titriyodu..balkona çıkarıp su falan verdi,zor sakinleştim..her yer mahvoldu zaten...büyük bi kaza atlattım yani..
sonuç;artık salonda oturmak zorundayız:)koltukların üzerine çarşaf falan yaydım nnapıyim bi de onları temizlemekle uğraşamam..çıkabilirsem güzel örtü falan alırım artık..
ölüyorum yani yorgunluktan(
benim henüz belli değil tarih. doktor 39.haftada alıyoruz demişti. 38+5 te alırsa benimde 1 martpolly benim de sat 3 haziran senin ne zaman alıcaklar bebişi bana 1 martta alırız dedi
Senin adına çok sevindim canım.. Al valla helal olsun.gece kuşları iyi gecelerr:)
gülüyorum çünkü Allah şükür eşimle aramız iyi, sabah kötüydü malum anlatmıştımm... bana yemek hazırlamış, çağırmak için geldi koynuma yattı sarıldı, ben de önce kızdım söylendim bağırdım çağırdım sonra da kalktım yedim çünkü çok acıkmıştım :)) ben yatak odasında uzanıyodum sonra odaya geldim, uzman tv den hamilelik psikolojisini dinliyo, son zamanlar neden böle olurmuş falan, kendinde hiç kusur yok sanıyo ya..neyse akşam kuzenlere söz vermiştik maç izlemeye gidicez diye, oraya gittik sonra baktık barışmışız..içimdekileri tam olamasa da söledim.. zaten tamamını söleyemzdim,.. Sonuç olarak şimdi herşeyy yolunda.. ^^not: o sehpayı da alıcam, eskisini de kimseye vermicem:)
yeni haftan hayırlı olsun canım..herkese günaydın..... kızlar hayırlı haftalar ... bende 35 hafta oldum.... ama korkuyorum yaklaştıkçaaaaa(((((((
DMF canım seninde yeni haftan hayırlı olsun, eşler böyle işte be güzelim. Erkekler çocuk doğmadan çoğu şeyin farkına varamıyorlar.. ama doğduktan sonra geceleri gündüzleri bebek oluyor. :))Günaydın herkese... yeni bir hafta daha...
çok zoruma gitti. haftada 1 gün izin günü var onuda benim yanımda geçirmiyor üstelik hamileyim daha fazla düşünmesi lazım ya aniden sancım tutsa bişey olsa çok zoruma gitti çok... beni ve oğlumuzu hiç düşünmüyor... bu arada kontrolüm cuma günüydü ben yarın gideceğim doktora bebeğin hareketleri eskisi kadar çok değil. ne olur ne olmaz ihmal etmemek lazım. doktorum o kadar rahatki 37. haftamdayım halen nst ye bile girmedim. ya bütün insanlar neden bu kadar rahat... ben hayatımı okadar planlı yaşarımki saat kaçta ne yapmam lazım hepsi bellidir...
show tv ye bakıyorum da Çağla Şikelin de 1.5 ayı kalmış 40 hafta olmasına... 8.5 kilo almış şimdiye kadar zaten göbeğinden belli :)) kız yoksa bizim topiktemi mart annesi o da :))) aranızda çağla şikel varsa hemen açıklasın
show tv ye bakıyorum da Çağla Şikelin de 1.5 ayı kalmış 40 hafta olmasına... 8.5 kilo almış şimdiye kadar zaten göbeğinden belli :)) kız yoksa bizim topiktemi mart annesi o da :))) aranızda çağla şikel varsa hemen açıklasın
günaydın günaydın günaydın güzel anneler
evde internetim olmadığı için haftasonları sizi okuyamıyorum, yazamıyorum. özlüyorum topiğimizi ya. bakıyım, bakalım neler yaptınız?
saol canım. önceden yoktu bebişten sonra cıktı fıtık yda biz ozaman farkettik:2: ahh ahhh erkekler erkekler onları anlamak mümkün degil,bosver. ben bıraktım artık. hele bi dogsun yavrularımız hayırlısı ile sonra kocalarımızı bile görmez gözlerimiz.
günaydın hayatımmm. doktorum mal çünkü o yüzden fikir degiştirdi. ben sana kesin demedim,bakarız dedim smdide olmaz diyorum diyo,böyle sacını basını yolasım geldi hafta sonu. sabır sabır çektim içimden. malesef bankanın doktoru,mecbur olmasam hiç gidilcek kadın degilde işte,bir de yılların doktoru sözde. daha yeni apandisit ameliyatı olmasam neyse 15 haziran 2011 apandisit oldum orda anestezi yedim,bebegin kordon var boynunda mecbur sezeryan orda bidaha yicem,e bide 45 gün sonra fıtık ameliyatı olursamm 1 senede 3 anestezi :2: birde anestezi aldıgımda bebişi emziremicem,süt veremicem,vücudumdan atılması lazım narkozun çünkü. bir de hep aynı yerden kesik,paramparça olcam resmen yaa
aha bu da benden doğumdan sonra sallamıcak kocayı:)) kız öle diyoruz da nasıl dayanılır bee odun modun ama cok seviyorum ben kocamı aldık bi kere adamı şimdi sokaklara terketmek de olmaz Allah korusun kötü yola falan düşerler neme lazım :)) bacım senin doktorla benim doktor kırıştırıyo kesin cünkü benimki bişi diyo aradan 3 gün geciyo aynı seyi seninki söylüyo:)) skandalı ortaya cıkarmanın zamanı geldi bence:))
günaydın hayatımmm. doktorum mal çünkü o yüzden fikir degiştirdi. ben sana kesin demedim,bakarız dedim smdide olmaz diyorum diyo,böyle sacını basını yolasım geldi hafta sonu. sabır sabır çektim içimden. malesef bankanın doktoru,mecbur olmasam hiç gidilcek kadın degilde işte,bir de yılların doktoru sözde. daha yeni apandisit ameliyatı olmasam neyse 15 haziran 2011 apandisit oldum orda anestezi yedim,bebegin kordon var boynunda mecbur sezeryan orda bidaha yicem,e bide 45 gün sonra fıtık ameliyatı olursamm 1 senede 3 anestezi :2: birde anestezi aldıgımda bebişi emziremicem,süt veremicem,vücudumdan atılması lazım narkozun çünkü. bir de hep aynı yerden kesik,paramparça olcam resmen yaa
peki genel cerrah ile konuşacak msın bu durumu?
günaydınlar herkese,
kızım şuanda babasının kucağında uyuyorken bende sizlere neler olup bittiğini anlatayım dedim :)))
evimizde artık bir oyuncak var :) eskiden sanal bebekler vardı hani küçük bir alet, yemek yedirip altını değiştirip severdik oda büyürdü aynen öyleymiş buda :)
2. geceyi bitirdik ve en büyük problemimiz sürekli uyuduğu için beslemek zor oluyor, uyandırmak için çeşitli şeyler geliştiryoruz, genel olarak işler yolunda ama, gazımız oluyor tabiki ve çok fazla bez harcıyor :) her beslemeden önce altını değiştiriyorum hastaneden öyle söylemişlerdi, gerçi hiç temiz bez değiştirdiğim olmadı hep kuş boku gibi kızımda pırtlıyor :)))
sütümü sağıp biberonda vermeye devam ediyor , memeden emmede sorun yaşıyor yeterli ememiyor henüz benim içinde önemli olan midesine süt gitmesi, nasıl gittiği önemli değil :)))
kafamda rahatladı, halam geldi dün, eşimin ablasıda bu sebepten gitti, ve gece 4 nöbetini halama verdik bende bu gece 1 den 7 ye kadar uyuyabildim...
kızlar yanınızda size gerçekten yardımcı olacak birisinin olması çok önemli, sen söylemeden gelecek misafirler için hazırlık yapacak, bebek ile ilgilenebilecek, evi kendi evi gibi benimseyip toprlamasından temizliğine içindne gelerek yapacak birisine ihtiyacınız var, en ihtiyacımız olmayan şey yardım etmek altında sadece kuru kalabalık yapıp birde onu şöyle yapsan daha iyi olmaz mı ile başlayan cümleler...
annenizle şimdiden konuşun, kayınvalide görümce vs vs eğer şimdiden yanınızda olmasını istemiyorsanız bunu eşinizle açık açık konuşun yoksa bebekle eve gelince çok gerilirsiniz, birde içinizde yaşarsanız bunu sürekli kafanızda dolanıp durursa çok fena , ben birkaç gündür öyleydim işte ve şimdi halam ile beraber kafamm o kadar rahat ki anlatamam...
Günaydın herkese... yeni bir hafta daha...
iyi geceler kızlar isim konusunda birilerinin yorum yapmasına uyuz oluyorum yaa soruyolar ne düşünüyosunuz isim diye ondan sonra yok kuranda geçmiyo yok anlamı güzel değil falan diyolar delirtiyolar beni.. Şimdi ben kızımın adını Azra koymak istiyorum hatta aylardır öyle sesleniyoruz üstelik kuranda geçiyo diyede eşim istemişti Azra olmasını birsürü siteye baktım her yerde azra kuranda geçiyo diye okumuştum ama şimdi yok geçmiyo falan diyolar, bilen var mı kesin geçip geçmediğini yada nerde geçtiğini delirttiler resmen bugün beni yaaa
gece kuşları iyi gecelerr:)
gülüyorum çünkü Allah şükür eşimle aramız iyi, sabah kötüydü malum anlatmıştımm... bana yemek hazırlamış, çağırmak için geldi koynuma yattı sarıldı, ben de önce kızdım söylendim bağırdım çağırdım sonra da kalktım yedim çünkü çok acıkmıştım :)) ben yatak odasında uzanıyodum sonra odaya geldim, uzman tv den hamilelik psikolojisini dinliyo, son zamanlar neden böle olurmuş falan, kendinde hiç kusur yok sanıyo ya..neyse akşam kuzenlere söz vermiştik maç izlemeye gidicez diye, oraya gittik sonra baktık barışmışız..içimdekileri tam olamasa da söledim.. zaten tamamını söleyemzdim,.. Sonuç olarak şimdi herşeyy yolunda.. ^^not: o sehpayı da alıcam, eskisini de kimseye vermicem:)
evet yaa 36da doğmuş.. yani benim için yarınbu karı benden önce doğurursa hiç şaşmam
oğlunu 36-37.haftalarda doğurmuştu galiba.
İnanıyorum bencede sensin resimlerden anlamıştım da eşin emre altuğdan uzun duruyo boy olarak o yüzden konduramamıştım :)))amaaann açıklıyorum bendim aslında tamam öğrenin yaa :)) nasıl inandırıcıyıııımm:))
Anammmmmmmm valla yaklaştı doğummmbi kaç gündür kasıklarıma sancı giriyor yatarken, kıpırdayamıyorum(
karnımın alt tarafları ağrıyor(
dünden beri anlam veremediğim bi şekilde kolumun üst kısmı kırılmış gibi ağrıyor, kolumu kaldıramıyorum(
soluma yatamıyorum( bu gece kendimi sırt üstü yatarken buldum (
anaaammm noluyo banaaaa
Ayy valla çağla bi anlatıyo zaten yediklerini.. narını yardımcısı ayıklıyomuş falan... benim narımı da yardımcım ayıklasa bende 5 kiloyla doğuma girerimitiraf etme vakti geldi Melikecim Çağla benim tamam daha fazla saklayamayacağım1.60 boyum 71 kilom ile aranızdayım ahh ahh o 20 kilo alsa ne yazar anam zayıflar gider.
Ivana Sert bile 20 küsür kilo almıs ve şuan şok şok şok, kocaman oğlu var ve zapzayıf,darısı başımızaaaaa
önce geçmişi okudum ve baktım ki sabırsızlık var uzun yazmıcam kızlar :)))
yarın eve getiriyoruz kızımııııııııı :))))))
Canım güzün aydın çok sevindim,maşallah çok güzel görünüyosunuz.allah ayırmasın
Maşallah canım minik kızınaÇoooooook sağolun kızlar...
Kızımızın maşallahı var2750 kg olmuş boyu da 49 cm.. suyu falan gayet iyi dedi doktor.. nst ye de girdik onun da sonuçları güzel.. artık haftada bir muayeneye gidip her gidişte de nst ye gircez...
Hava da Ankarada çok güzel bugün güneşlii, biraz dolaştık güneşlendik yarasın kızıma :)
Canım gözün aydın maşallah oğluşunaselam kızlar bizde bugün dr kontrolüne gittik şükür herşey yolunda suyumuz vs iyi yalnız eğer artık usg ölçümleri anormalse bebeğim kg almamış 30 gr vermiş durumda ama dr bunun hiç sorun olmadığını bazı bebeklerin başlarda hızlı ilerleyip sonlarda durduğunu söyledi bazılarının başlarda yavaş sonlarda hızlı kg aldığını bildirdi...şu anda 50 cm.2.950 gr umarım doğuma kadar gerilemezde biraz daha toparlar....erken doğum için içtiğim ilacıda bu hafta da devam edip bırakıcam bundan sonraki sancıların önemi olmaz artık dedi dr doğsada sorun yok dedi..
sonra kayınvalidemi ziyarete gittik ordanada bu güzel vitaminli havanın tatını çıkarmaya gittik ulu caminin oralarda çay içtik güneşlendik...yemek yedik gezdik eve geldik.....bizden haberler böyle
Ben de kompedan diye bi yer var ordan 10tl ye aldım çok güzel toparladı.S beden olmasına rağmen çok güzel oldu.Bi tane de m beden mi alsam.Ama emzirme sütyenleri çok kötü yaa nasıl alıcam bilmiyorumdün doreminin emzirme atletini aldım... tanesi 20 tl. ama kumaşı çok güzel ve esnek... yani daha önce baktıklarım gibi dar kalıplı değil. normal atlet gibi çok rahat... bu yüzden 90 ve 95 beden iki tane aldım...
Ayyy çok bile almış o daha önce 5 kilo mu ne almıştı:)))Ben de taoplam da 5 kilo almışım:)1,5 ayda 4 kilo falan daha alırım heralde 9 kilo almış olurum:)show tv ye bakıyorum da Çağla Şikelin de 1.5 ayı kalmış 40 hafta olmasına... 8.5 kilo almış şimdiye kadar zaten göbeğinden belli :)) kız yoksa bizim topiktemi mart annesi o da :))) aranızda çağla şikel varsa hemen açıklasın
bi kaç gündür kasıklarıma sancı giriyor yatarken, kıpırdayamıyorum(
dünden beri anlam veremediğim bi şekilde kolumun üst kısmı kırılmış gibi ağrıyor, kolumu kaldıramıyorum(
anaaammm noluyo banaaaa
Bir de kızlar herkes hazırlıklarını tamamladı muhtemelen ama ben daha birşey almadım:) arabası, park yatağı, 0-13 oto koltuğu( ana kucağı), tavsiyelerinizi bekliyorum, çünkü hepsini bir çırpıda alıvercem oğluşuma. tabi bir de kıyafetler? nerelerden aldınız? ankaradayım bu arada. internette olur
bir de bebek şekeri mi çikolatası mı aldınız? aldıysanız nerden? yaptıysanız nerden alıp yaptınız ? ne çok soru sordum yaageçen bir pastaneye girdim tanesi 2-3 liradan başlıyor çikolataların. pahalı geldi bana. yardım edinnn:18:
düşünüyorum ama nasıl,konusturmuyo aslında o. ne zaman cerrahla konuscam diye sordum sonra söyledi vazgeçtigini. ne kendi kendine plan yapıyorsun diyo,sanki biz aylardır bunu ona sormuyormusuz gbi. bizim Garanti bankasının saglık merkezi var Kadıköy de ben oraya gidiyorum,doktorun ultrasonu falan yok,onlar için Sonomed e gidiyorum dopplere ,dogum Kadıköy şifa da olcak. bizim saglık merkezindede cerrah yok,sezeryanıda benim bu salak doktorum yapcagı için sevk vermeden de gidip Şifa da cerrah ayarlayamıyorum. Şuan kalakaldım anlycagın :2:
Çare arıyorum boş boş :18:
Ayyy çok bile almış o daha önce 5 kilo mu ne almıştı:)))Ben de taoplam da 5 kilo almışım:)1,5 ayda 4 kilo falan daha alırım heralde 9 kilo almış olurum:)
bi kaç gündür kasıklarıma sancı giriyor yatarken, kıpırdayamıyorum(
anaaammm noluyo banaaaa
evet yaa 36da doğmuş.. yani benim için yarın
İnanıyorum bencede sensin resimlerden anlamıştım da eşin emre altuğdan uzun duruyo boy olarak o yüzden konduramamıştım :)))
Anammmmmmmm valla yaklaştı doğummmbenden önce doğurma yaa lütfen bana doğumdan sonra destek olcan sen sonra doğur (
Ayy valla çağla bi anlatıyo zaten yediklerini.. narını yardımcısı ayıklıyomuş falan... benim narımı da yardımcım ayıklasa bende 5 kiloyla doğuma girerim
evet yaa 36da doğmuş.. yani benim için yarın
İnanıyorum bencede sensin resimlerden anlamıştım da eşin emre altuğdan uzun duruyo boy olarak o yüzden konduramamıştım :)))
Anammmmmmmm valla yaklaştı doğummmbenden önce doğurma yaa lütfen bana doğumdan sonra destek olcan sen sonra doğur (
Ayy valla çağla bi anlatıyo zaten yediklerini.. narını yardımcısı ayıklıyomuş falan... benim narımı da yardımcım ayıklasa bende 5 kiloyla doğuma girerim
Ben de kompedan diye bi yer var ordan 10tl ye aldım çok güzel toparladı.S beden olmasına rağmen çok güzel oldu.Bi tane de m beden mi alsam.Ama emzirme sütyenleri çok kötü yaa nasıl alıcam bilmiyorum((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?