2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günayyydın arkadaşlar...

Allah analı babalı büyütsün inşallah,detayları müsait olduğunda yazarsın.öpüyorum bebişi de

iyi bari tek değilmişimbende göbeğime örtü serip yiyorum artık,yere dökülenlere de ayrıca gıcık olmaya başladım...

ay Allah da sizi güldürsün emi,çok iyi bir tespit olmuş,çok güldüm yaaa

canım bilgim yok ama dr.lar hep olumsuz bir şeyler buluyorlar. o dr. da bence para almak için korkutmuş seni

canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün.

kızz bu saydılarını sen yapmıcan dimiiii aman mazallah sakın haa :) az buz iş değil, aynıları benim ewe de yapılacak ama benim totomu kaldırmaya halim yok annem bi yardımcı ile birlikte yapacak, hatta ben o gün ewdde durmayı bile düşünmüyorum çamaşır suyu kokacak bööö.. walla çok şey war kafalar dolu haliyle, hastane çantası, doğum izinleri,ennn önemlisi doğum şekli benim gibi belli olmayanlar doğum şeklini düşünüyo tabi...Allah yardımcımız olsun..

Öylemi ayy cok sevındım o zaman sanırım bizim İnsan Kaynakları bilmiyor durumu, yazarım dilekçe tabii yaa boşuna gitmesin bebeğimle birgün daha geçiriyim. Şimdi arıyım danışma hattını soruyum burayada yazarım cevabını. Çok teşekkürler canım bu arada...

kızlar doktorlarınıza güvenin ben burda kaç gündür diyorum ki benim doktorum ne rahat deli ediyor beni...
nst ye bile sokmadı... kadının bildiği varmış gerçekten bana dediki bak nst ye girmene gerek yok suyun iyi bebek yukarda... ben gıcık oluyorum o an tabi... ya dedim sancılarım çok oluyor gireyimmi... güldü iyi gir hadi için rahat etsin göreceksin sancı çıkmayacak dedi... neyse ben girdim 20 dk sürdü...

sancı fln çıkmadı 37. haftada girdim doktora kalsa haftaya girersin dedi... doktor gerek görmüyorsa bildiği vardır...

Son düzenleme:

Yok yok ben kendim yapmıcam :)) yoksa ölürüm yani bunalrı yapsam.ama bunların yapılma düşüncesi bile beni korkutuyor. Bide ben başka ilde çalıştığım için haftasonları geliyordum ya eşim evi oyle temiz kullanmış ki bi görseniz :))) hafta sonu geldiğimde magnum cubuklarını yatak odasında buluyordum düşünün gerisini:)))

kızlar şimdi şubat annelerinin doğum listesi topiğinde son iki doğum hikayesini okudum,Allah razı olsun tecrübelerini anlatan herkesten,burda doğum yapan gamze de çok yardımcı oluyor sağolsun,tabi diğer arkadaşlar henüz yeni olduğundan fırsatları olmadı yazmaya.inşallah sağ selamet doğurduğumda ben de ne yaşadıysam anlatcam.ben normal doğum istiyorum ama acil bişe olsa ne tür sez.olmaya karar veririm bilemiyorum hiç.gece rüyamda spinal sez.oluyordum,ondan önce de normal doğurmuştum Allah yardımcımız olsun.amiin

Bende bakıorum ara sıraa bence polıye soylıyelım bızede ayrı bı topık acsın sımdıden mart anacıklarının dogum hıkayelerı dıye:)) Nısan annelrıde gelıp bızı okusunlar

slm kızlar, bugün uyandım içime bi korku geldi eşimi aradım ben yapamıcam sanırım hadi gidelim doktora sezaryana gün alalım dedim:) kesinlikle istemiyo eşim herşey normalken böle bi delilik yapma diyo ama demesi kolay nası olsa o çıkarmıcak..benim doktor maşallah öyle rahatki 36 haftayı geçtim heran doğum olabilir 27 şubatta gel diyo delü adam:)) kendimi hiç güvende hissetmiyorum en kısa zamanda doktora koşup..doğumum haftasonu gece yarısı olursa kalkıp gelcekmi evinden..doğumhanede ebeden ve doktorumdan başkasının olmasını kesinlikle istemiyorum..epizyotomi yapmalarını istiyorum..ve ne yazıkki bir çok devlet ve özel dahil normal doğum çok uzadığı zaman fazla beklememk adına ebe ve doktorlar basıyolar suni sancıyı doğum hemen olsun diye..ve ben suni sancı istemiyorum berbat bişeymiş..beklesinler kardeşim açılmanın olmasını işleri ne..

kızlar eve kadın alcam camlar koltuklar silincek teras yıkancak..annem diyo ne zaman gelim 20 sinde gel diyom ama ozaman kadar doğurmam dimi heralde..temizlik için kadını ne zaman alsam ya kafam bulandı artık binlerce şey düşünmekten

Arkadaşlar bende şimdi ocakta doğum yapmış olan arkadasımla konuştum. Epidural normal yapmıştı 37 gün olmuş ve o bölgesi baya iyileşmiş dikiş ipleri kendi kendine döküldü dedi. Ayrıca bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyormuş. ve her iki gögüstende emzırmek gerek dedi çünkü bi tanesinden emzırırsek oburu şişermiş ve cok acırmış. onun yontemı bı gögüsten 30 dk emzırıyormuş sonra diğerinden 10 dk. toplamda 40 dk emzırıyorum dedi. 2 saat sonra 10 dk emzırdığım gögüsten başlıyorum. ve bir ara artık çok bunaldım 2 saatte bir emzırmedim dedi çocuk kılo vermiş çünkü biz gögüslerden şakır şakır süt gelıyor sanıyoruz ama ilk zmanlar gögüslerden damla damla geliyormuş süt o yuzden 2 saatte bir emzirmek çok onemlıymış

ne demek canım rica ederim hadi ara öğren de haber ver

Durumlarımız çok benziyoo bende kadını haftaya pazar almayı düşünüyorum.. 37+5 olcam o zaman... normal doğumlar genelde 38+ larda geliyo diye rahatım galiba biraz :44: bu cmtsi kuaföre gidip kişisel son hazırlıklarımı yapmak planım.. 14 şubat doktor ve çatı muayenesi.. kardeşimi de 14 şubatta çağırcam yanımda kalsın die.. evet karışık ve stresli günler Allah yardımcımız olsun...

Ben araştırmışken sizinle de paylaşıyım istedim, çalışan annelerin geçen sene torba yasayla değişen hakları aşağıdaki gibiymiş. Eşlerimize de 10 gün babalık izni çıkmış :)

2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;
• Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
• Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.
• Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
• Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
• Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
• Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
• Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
• Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
• İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
• Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
• Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.
Örnekler;
Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde,” ibaresi “sigortalı kadının, erken doğum yapması halinde doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılamayacak süreler ile isteği ve hekimin onayıyla doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde,” şeklinde değiştirilmiştir.
Buna göre, doğum öncesi 8 (7×8=56 gün) veya çoğul gebelik halinde 10 (7×10=70 gün) haftalık istirahata ayrılan veya 3 hafta kalıncaya kadar çalışabileceğine dair rapor alan ancak daha önce erken doğum yapan kadın sigortalıya doğum yapacağı tarihten önce (erken doğum nedeniyle) kullanamadığı günler doğum sonuna ilave edilerek geçici iş göremezlik ödeneği ödenecektir.
Örnek: Doğumuna 8 veya çoğul gebelikte 10 hafta kaldığı ya da 3 hafta kalıncaya kadar çalışabileceğine dair rapor alan kadın sigortalının erken doğum nedeniyle kullanamadığı doğum öncesine ait günleri doğum sonuna ilave edilerek geçici iş göremezlik ödeneği ödenecektir.

Hayır canım kamu falan ayrımı yok bence, artık ssk bağkur emekli sandığı ayrımı kalmadı ki, hepsi sgk değil mi, aç bi anternetten oku ve yasanın o bölümünün çıktısını işyerine ver, erken doğum yaptığın günden ititbaren kalan 1 gün iznin bile olsa doğumdan sonraya aktarılıyor.

Allah gönlüne göre versin, inşallah olur tayinin, benim de öyle bir tayin muhabbetim var ama ben istemiyorum, zorla göndereceklermiş, pek bir ağladım zırladım ama şimdi olayları akışına bıraktım, bebeğimi alayım da kucağıma hayırlısıyla, sonrasını sonra düşünecem.

cevap yeğenimim eşi mi :)

canım hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün bir yok oldun bebişle geri döndün detayları bekliyoruz.

canım kendi dr. güveniyosan başka dr.lara gidip kafanı karıştırma dicem ama için rahat etmesi için iyi araştırıp işinde uzman bi dr. görün bence

ooo o dediğin işler bendede var ama annem yapıcak kadın tutalım dedim istemedi yinede düşünmesi bile stres yapıyo

merhaba arkadaşlar, hastaneden geldik, nst ye girdim sancım çıkmadı şükür. doktor yine 2 hafta sonraya gün verdi. o gün gidip ekg, usg, nst ye girip kan ve idrar vericekmişim. ondan sonra da tarihimi vericek doğuma gidicem.
geçmişi yarın okurum artık.

inşallah sizlerde de herşey yolundadır.

şimdi çıkmamız lazım hepinizi öptüm.

iyisimi bende haftasonu gideyim kuaföre..20 sinde 38 haftaya girmiş oluyorum kadınıda ozamana alayım bari annemede ozaman gel derim..biz böle planlar yapıyoruz ama heran herşeyede hazırlıklı olmak lazım..onu düşünmek panik yaptırıyo beni hiçbişeyi tamamlayamıcam diye..bide senin çatı muayenesi var:)) bana doğum belirtileri geldiğinde yapcak doktor sancılar yavaş yavaş başladığında yani benim tahmimim yoksa bahsetmedi bile şu zaman gel bakalım die ne rahat adam yaw:) benimde işime gelmediği değil ama:)) aman rahat olcamız yerde şunu yapmamız gerek bu gerek diye strese sokuyoruz kendimizi ama yapılcaklarında yapılması gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…