- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #38.201
kızlar doğumdan sonra 40 gün şu kırkı çıkma meselesi var ya yanınızda birileri kalacak mı? yok sa tek mi idare edeceksiniz... etraftan korkutup duruyorlar illa biri olsun yanında diye ama benim tek kalmam gerekecek bi kısmında lohusayken tek kalsam korkuturlar seni diyolar... üffff
ben mümkün degil yalnız kalamam,zaten smdiden basladılar korkutmaya,türbe gbi oldu üstüm,odam. cevşen muska dua hepsi tastamam. sen etraftakileri dinleyip kendine iice korku ortamı yaratma kuzum,herkese olcak dye birşey yok,zaten nekadar cok düşünüp kafana takarsan olur. yanında eşin olursa yatarken korkutmazlar da diyorlar. ben cok takarım böyle şeylere sonra boş yere korkuturum kendimi,sen yapma sakın gerek yok.
ee tabiikii canımm senin mavi olcaknasıl yanii acayip uygun biliyormusun fiyatlar. nede olsa anahtarlıkların var yanına da magnetler süper olur,hemde kullanıslılar.benm bile alasım geldi sekerleri yaptık ona ragmen gözüm doymuyorr yaa görmemişin bi kızı olmuşa döncem herhalde
eskilerin korkuturlar falan dedikleri şey, lohusalık depresyonu... başka bişi değil... daha çok bebek bakımının zorluğundan ve annenin bebek karşısında hissettiği çaresizlik duygusundan kaynaklanıyor... ben idare edebilirim diyosan ve melankolik biri değilsen, hiç sorun etme bence....
kızlar doğumdan sonra 40 gün şu kırkı çıkma meselesi var ya yanınızda birileri kalacak mı? yok sa tek mi idare edeceksiniz... etraftan korkutup duruyorlar illa biri olsun yanında diye ama benim tek kalmam gerekecek bi kısmında lohusayken tek kalsam korkuturlar seni diyolar... üffff
ben mümkün degil yalnız kalamam,zaten smdiden basladılar korkutmaya,türbe gbi oldu üstüm,odam. cevşen muska dua hepsi tastamam. sen etraftakileri dinleyip kendine iice korku ortamı yaratma kuzum,herkese olcak dye birşey yok,zaten nekadar cok düşünüp kafana takarsan olur. yanında eşin olursa yatarken korkutmazlar da diyorlar. ben cok takarım böyle şeylere sonra boş yere korkuturum kendimi,sen yapma sakın gerek yok.
Ben de nerdeyse beğenmediğim bebek şekerien bi dünya para vercektim.İyiki gördüm,çok uygun.50 tane bana yeter de artar bile çünkü çok yakınlarıma daha özel bişey hazırlanıyo.El havlusu,sabun(üzerinde isni yazıcak)bebek şekeri,çerçeve bi kaç bişey daha var hediye çantalar yapılıyo çantaların üstünde de oğlumun ismi yazıcak ama doğum tarihi belli olmadığı için bekliyoruz şimdilik...
Günaydın herkese...
umarım herkes iyidir... hiç okumadan sayfaları yazmak istedim size...
doktordan yeni geldik biz...
önce muayenimi oldum... oğlum 3200 gr olmuş... suyu iyiymiş... çatı muayenesi olmadı... ohh atlattım...
neyse doktır herşey yolunda dedi... ve ameliyathaneyi aradı 22.02.2012 için gün aldı... saat 8.30 da ameliyata alacak... öğlene kadar bekletmeyecek yani... sabah ameliyatı daha sakin oluyor dedi...
7.30 da hastanede olursun dedi. aç karnı olacam tabi...
sonra ameliyat için kan verdim... bu sefer melek gibi bir hemşire vardı hiç acıtmadı canımı...
sonucunu almadım doktor sonuçta bir sorun olursa ben sana ulaşırım dedi. inşallah sonuçlar iyi çıkar...
kandan sonra bişeyler yedim nst için tok olmam lazımdı...
nast de sancı çıkmadı şükür...
doktor çarşamba görüşürz dedi... suyun yada kan gelirse hemen hastaneye gel beni ararlar hemen gelirim dedi...
çok rahatlattı beni...
birde bugün acayip doğum için gelenler vardı...
bir tane kadın küçücük çanta getirmiş... annemle biz kadına bakıyoruz anne diyorum biz abarttıkmı valiz yaptık ya kadın küçücük valizle gelmiş...annemin tepkisi bi parça eşyayla çıkıp gelmiş olurmu hiç öyle diyor... hehe annemide alıştırdım kendim gibi yaptım...
neyse umarım herkes iyidir...
Ayçanın bugün doğumu vardı... Allah yardımcısı olsun...
ayça'nın eşi mesaj attı şimdi,
bebiş dünyaya açmış gözlerini allaah sağlık versin analı babalı büyütsün, ayyy çok duygulandımmmm....
Ayça henüz odaya gelmemiş bekliyorlarmış bir problem yok diye düşünüyorum , olumsuz bir bilgi yoktu mesajda...
sağol canım peş peşe doğumlar bizi iyice heyecanlandırdı...
topiğin adını şubat anneleri diye değiştirsekmi ne...
aman kalsın böle iyiyiz...
Çalışmalarımı beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...
Çatı muayenesini detaylı anlatabilir misiniz?
Kızlar ya birşey sorucam pazartesi günü doktora gittiğimde suyuma baktı 5cm suyun var iyi dedi, ama burda okuyorum 6,5 cm miş bi arkadaşın suyu doktor alalım artık falan demiş 5 cm az mı çok mu anlamadım şimdi benim doktor fazlamı rahat acaba
Eki Görüntüle 349075 Eki Görüntüle 349073 Eki Görüntüle 349074 birde şöyle uygun çikolata yda kurabiye bulabilsem kızıma ahh ahhh
merhaba ben az önce katıldım aranıza bende mart annesi olacağım.
Kızlar Ayça aradı kendine gelmiş tosununu emzirmeye bile başlamış ama tosunum çok uyuyomuş uyandırmak zor oluyo dediii :)) dualarımız tuttu sağlıkla kavuştular birbirlerine...2 gün sonra evinde olcak inşallah.. detayları yazar kendisi...
evet canım eminönü sagolsun ne varsa orda var uygun uygunama fikrin cidden güzel en azından degişik yanii sana özell, bende yapsam keskee bişeler,ismine karar versekte. Derin ismi cidden güzel hep Masal olsun isterdim ama annecigim vazgeçirdi,Derin de karar kılcaz herhalde.
fotoğrafları ekliyorum.. hatta gaza geldim bende bebek şekerlerimi ekledimmerak edenler olursa ankara suluhanda yaptırdım şekerlerimi ve sepetimizi
arkadaşım linki bu Baskl Sarmal ikolata | zel Gnler | ikolata Sepeti - cikolatasepeti.com - Trkiye'nin en iyi ikolatalarnn online sat maazas kutusunda hediye paketli olarak gönderiyorlar.. ben 3 farklı fotoğraf göndermiştim çok beğendim..
Eki Görüntüle 349145 Eki Görüntüle 349143 Eki Görüntüle 349144 Eki Görüntüle 349146 Eki Görüntüle 349147
Ayçadan haber varmı diye açtım forumu ve son sayfada özlemin melikeden alıntı yaptığı yazıyı gördüm, oğluşu olmuşta birde emzirmeye çalışıyormuş, maşaAllah, demek ki bebeişimizde, annemizde çok iyiler
arkadaşlar geçmişi okumayı çok istiyorum ama vaktim yok:26:
canım arkadaşlarım, bugünden itibaren nete çok girme imkanım olmayabilir, çünkü notebook eşime kalacak, ankarada da ancak kardeşimin yada babamın leptopundan girme imkanım var, onuda işe götürmedikleri zaman yada akşamları fırsat bulunca.... elimden geldiğince sizleri takip etmeye çalışacağım, çünkü sizleri merak ederim ben, ama hepinize ayrı ayrı cevap yazamazsam bana kırılmayın olur mu:26:
Hepinizide çoook seviyorum, Duamdasınız, Rabbime Emanetsiniz
peri_m
nasıl gidiyor sanırım senle bizim hafta aynıydı. 35.haftadayız kızımla şimdilik bi sıkıntımız yok çok şükür sırt ağrılarım dışında bide benim sol göğsümün hemen altında ( mide diolar ama tam midem deil sanki) bi ağrı oluo sanki fırça gibi sert bişi dokunduruomussun gibi :)) değişik bi ağrı yani sen de de oldu mu ve ya oluo mu? dr mide yanması dedi ama bu yanma değil çünkü mide yanmasın ı da yaşadım :)) Salı günü kontrole gidicez bakalım artık sabırsızlanıyoruz babasıyla. hazırlık yapmak heyecanlandırıo bizi. çok güzel bi duygu Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah.
Benim kardeşim geldi yanıma iyice yatalak oldumkızcaaz her işi yapıyo bende öle yattıkça yatıorum valla.. o deil çocuğu zor doğurcam hareketsizlikten.. yemeğimi bile yanıma getiriyo.. tuvalette olmasa yerimden kalkmcam
Ise gırıscemde yazdıklrınızı gorunce bılgılerımı aktarayım dedım:))) Oyle bısey varmıs lohusa kadını rahatsız ederlermıs bende cok duydum bunlrı kocan mutlaka yanında yatsın dedılr yada en azındn yalnz yatmaa neysee annemde soyle dmstıı basına kocanın gomlegınımı pantlonunumu oyle bısey bulndrckmssn:) Bıde tabı dua okuyup kotu seylerden ALLAH a sıgıncaz:)) buna ınanmıodum ama gorumcemınde basına geldı ben korkmıyım dıye bana anlatmıodu ama cokısrar edınce anlattı:)) Ben anlatmım sımdı bıldıklrım bukdr hepımızeee kolay 40lar dılerım ve ben gıder ev ısı yaparım
fotoğrafları ekliyorum.. hatta gaza geldim bende bebek şekerlerimi ekledimmerak edenler olursa ankara suluhanda yaptırdım şekerlerimi ve sepetimizi
arkadaşım linki bu Baskl Sarmal ikolata | zel Gnler | ikolata Sepeti - cikolatasepeti.com - Trkiye'nin en iyi ikolatalarnn online sat maazas kutusunda hediye paketli olarak gönderiyorlar.. ben 3 farklı fotoğraf göndermiştim çok beğendim..
Eki Görüntüle 349145 Eki Görüntüle 349143 Eki Görüntüle 349144 Eki Görüntüle 349146 Eki Görüntüle 349147
canım hayırlı olsun gününü almışsın .Günaydın herkese...
umarım herkes iyidir... hiç okumadan sayfaları yazmak istedim size...
doktordan yeni geldik biz...
önce muayenimi oldum... oğlum 3200 gr olmuş... suyu iyiymiş... çatı muayenesi olmadı... ohh atlattım...
neyse doktır herşey yolunda dedi... ve ameliyathaneyi aradı 22.02.2012 için gün aldı... saat 8.30 da ameliyata alacak... öğlene kadar bekletmeyecek yani... sabah ameliyatı daha sakin oluyor dedi...
canım çatala çıkıp kendini rahat bırak ne kadar rahat olursan o kadar iyi senin için canın vajinanın kuruluğundan dolayı biraz acıyabilir ama dayanılmıcak gibi değil sakın korkma çatalın mümkün olduğunca ucuna doğru git düşecekmiş gibi .Çalışmalarımı beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...
Çatı muayenesini detaylı anlatabilir misiniz?
Kızlar ya birşey sorucam pazartesi günü doktora gittiğimde suyuma baktı 5 cm suyun var iyi dedi, ama burda okuyorum 6,5 cm miş bi arkadaşın suyu doktor alalım artık falan demiş 5 cm az mı çok mu anlamadım şimdi benim doktor fazlamı rahat acaba
canım çok güzeller inş. istediğin gibi bi çikolata bulursun bende çikoline die bi siteye bakmıştım sende bak istersen.[ATTACt H=CONFIG]349075[/ATTACH]Eki Görüntüle 349073 Eki Görüntüle 349074 birde şöyle uygun çikolata yda kurabiye bulabilsem kızıma ahh ahhh
hoşgeldin hayırlısıyla kurtulursun inş.merhaba ben az önce katıldım aranıza bende mart annesi olacağım.
Allah analı babalı büyütsün inş. darısı bizim başımızaaKızlar Ayça aradı kendine gelmiş tosununu emzirmeye bile başlamış ama tosunum çok uyuyomuş uyandırmak zor oluyo dediii :)) dualarımız tuttu sağlıkla kavuştular birbirlerine...2 gün sonra evinde olcak inşallah.. detayları yazar kendisi...
iki isimde çok güzel inş. içine sineni seçersin.evet canım eminönü sagolsun ne varsa orda var uygun uygunama fikrin cidden güzel en azından degişik yanii sana özell, bende yapsam keskee bişeler,ismine karar versekte. Derin ismi cidden güzel hep Masal olsun isterdim ama annecigim vazgeçirdi,Derin de karar kılcaz herhalde.
çok güzeller özellikle çikolata kutusuna bayıldım.fotoğrafları ekliyorum.. hatta gaza geldim bende bebek şekerlerimi ekledimmerak edenler olursa ankara suluhanda yaptırdım şekerlerimi ve sepetimizi
canım iyi yolculuklar sanaAyçadan haber varmı diye açtım forumu ve son sayfada özlemin melikeden alıntı yaptığı yazıyı gördüm, oğluşu olmuşta birde emzirmeye çalışıyormuş, maşaAllah, demek ki bebeişimizde, annemizde çok iyiler
arkadaşlar geçmişi okumayı çok istiyorum ama vaktim yok:26:
canım arkadaşlarım, bugünden itibaren nete çok girme imkanım olmayabilir, çünkü notebook eşime kalacak, ankarada da ancak kardeşimin yada babamın leptopundan girme imkanım var, onuda işe götürmedikleri zaman yada akşamları fırsat bulunca.... elimden geldiğince sizleri takip etmeye çalışacağım, çünkü sizleri merak ederim ben, ama hepinize ayrı ayrı cevap yazamazsam bana kırılmayın olur mu:26:
Hepinizide çoook seviyorum, Duamdasınız, Rabbime Emanetsiniz
canım yaa valla en azından kim doğum yapmış onu yazarsan pek bi makbule geçercanım sana önemli haberleri faceden yazarım bölece geçmişi okumakla zaman kaybetmezsin
canım ara ara girip kendinden haber ver de merak etmeyelim yeter kimse sana kırılmaz öle düşünme hayırlısıyla git bebeğine de sağlıkla kavuş inşallah
Canım sana da iyi yolculuklar,kendine dikkat et.Sen kendinden haber ver bize yeter.Sayfalar çabuk ilerliyo bize cevap verememen normal öyle bi durumda.Sen de dualarımızdasın.
yok yok sen benden betermişsinhavlu sabun çerçeve çantaaa sana inanamıyorummm onlar sana bebek hediyesi getircek annemmm sen onlara degil ama sabun fikride pek hoşmuş böle renkli renkli kokuluuu hmmmm ama hevesleniyor insan dmi böyle herşey fazla fazla olsun istiyorsun hiçbir eksigi kalmasın istiyo insan.
Geçmişi okuyamamıştım ama selinin yaptığı alıntıdan ve verdiği cevaplardan hem D_M_F'nin hemde selininde doğum tarihlerinin belli olduğunu öğrenmiş oldum, Canlarım Rabbim yar ve yardımcınız olsun, hakikaten ya bu mart anneleri oldu şubat anneleri
Kızlar bebek şekeri yerine böyle bişey nasıl olur?Ben bide keçeden anahtarlık yaptım.Onları minik çantalara koyup üzerine de nazar boncuğu yapıştırmayı düşünüyorum.Eki Görüntüle 349226
Onları da bana hediye olarak yapıyolar zatenBursa da bi tanıdık var sağolsun o ilgileniyo bize yaptırıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?