- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #38.981
Kuzum önemli bişey olsa doktor sölerdi herhalde.. baksana açmısın falan dediğine göre etkileyen bi sürü faktör var demek ki.. bence de stresten oldu büyük ihtimalleo da üzülüyo annesiyle beraber ama annesi üzülmicek artık dimi??? yavrusunu düşüncek çarşamba da inşallah herşey düzelmiş olcak hiç merak etme..
yok tatlım sormadım, çarşamba unutmazsam sorayım..
bugün hiiiç yormadım kendimi, dışarı da çıkamayınca kızlarımla yattık uyuduk:))
şimdi geçti mesela, ama ağrı aniden giriyo ve kıpırdayamıyorum...geceleri olmasına alışmıştım da gün içinde olunca tuhaf oldum.. galiba biz yakında doğuracaz :)
Canim kac cikti ki? Bir de oynuyor muydu? Benimkisi de nst boyunca oynayinca yuksek cikti. Benim doktorum da istedi yeniden. Yuksek cikmasi kotu bisey degilmis ama dogru sonic alinamaz diye yeniden istiyorlarmis.
Bende de oluyor aynısı canım, çok kötü giriyor, bıçak saplanır gibi, doktora sordum kas ağrısı dedi, bacağımıza girdiği gibi oraya da kramp giriyormuş, bebişten dolayı kaslar zayıfladığından.
inşallah dediğin gibidir melikem ya üzülmemeye calışıyorum sabahtan beri 40 kere aradım babamın sesi nasıl geliyo bakiim daha mı ii yoksa daha mı cok acısı var diye adam da bana ii konusabilmek için iyice yıprattı kendini yazık cok şükür sesini duyuyorum cok şükür ki şimdiye kadar sabaha göre onun için üzmüyorum kendimi bide diyorum Allahtan gelen şeyler bunlar Rabbim beterinden saklasın dermansız dert vermesin cok cok üzülüp de isyan etmiş olmak istemiyorum haşa...Rabbim verdiyse vardır bi hayır demeye başladım ama bunu diyebilmemde sizlerin etkisi de cok cok büyük Allah senden de hepinizden de razı olsun kuzum
ya bak şimdi senin yazını okuyunca geldi aklıma..
sezeryan doğumlarda ameliyathanelerde müzik çalıyor.. ben doğum yaparken hangi şarkı çalıyordu hiç hatırlamıyorum ama :26: apar topar ameliyata alındığım için tek derdim bebişin kurtulmasıydı.. ama içerdeki ekip çok rahat ve senide rahatlatacak herşeyi yapıyorlar inan.
hadi bakalım Rabbim vaktini ne zaman ayarladıysa o zaman gelsin oğluşun.
insanların gebelik süresi 9 aydır denir ama kendimizi buna şartlamamak gerekiyor..
sende çantanı hazırlamışsın, temizliğe girişmişsiniz.. oohh ne güzel.. küçük şeyler de hallolduktan sonra istediği zaman gelsin paşa
Hepimizden razı olsun canımmm.. Ne güzel böle düşünmen.. Dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin bak ne güzel istediğinde konuşabiliyosun sesini duyabiliyosun o bile o kadar büyük nimet ki.. Hem kendini, hem bebeğini hem de dedesini üzme bak herşey yolunda çok şükür.. Ameliyata girmiş mi girecek mi acaba? Ne kadar kalacaklar hastanede?
yok güzelim bugün giremedi tomografi cekildi kolonoskopi yapıldı bi kitle bulmuşla onu patolojiye göndermişler o biraz canımı sıktı bişeyden mi şüphelendiler acaba diye ama inşallah tedbir amaclıdır inşallah bişey yoktur diye dua ediyorum yarın da yapılıcak bazı tetkikler varmış henüz belli diil ameliyat tarihi ama sapasağlam olmadan cıkarmam demiş doktor inşallah cok da sürmez hemen sapasağlam olur babacım...
Kuzum benim tedbir amaçlıdır hem de iyi olmuş göndermeleri nolur nolmaz en iyisi tüm tetkiklerin yapılması her zaman.. İnşallah da tertemiz çıkar sonuçları da hemen evine gider babacığın.. Eşimin dayısı 2 hafta önce ameliyat oldu onun patoloji sonucu iyi değildi ama ameliyatı da güzel geçti hemen de evine gitti.. benim annem de göğüsten ameliyat oldu çok kısa sürede atlattı çok şükür.. bunları niye yazıyosun dersen :)) artık o kötü hastalıklar insan adını anmak istemiyo ama.. eskisi kadar kötü olamıyolar.. doktorlarımız çok şükür icabına bakıyolar hemen sonrasında da insanlar sağlıkla yaşamaya devam ediyolar.. hiç korkma hep olumlu düşün.. Allah dermansız dert vermesin yeter ki.. Gerisinin hep çaresine bakılıyo sadece biz üzüldüğümüzle kalıyoruz işte.. bunlar hep bize sınav, herşey Allah'tan de dua et yeter.. Hem hamilelerin duası kabul oluyo bak kaç kişiyiz hepimiz bi dua ettik mi yer yerinden oynar :) ben duş aldım abdest aldım beyim gelene kadar bende bi okuyum babacığına da sağlıkla dönsün evine... Amaaaa sen de artık canını sıkmıcaksın damam mı?
Ya bencede başlat rahat edersin o kadar yorulma sonuçta onlar bebekse bizde anneyiz yazık bize :) o kadar dayandın artık bir hafta erken çıkmadan bişe olmaz
iyi akşamlar kızlar benim mide bulantılarım başladı gene ya son haftalarda normalmiş varmı bulantısı olan yaaaa buarada IŞILLL doğum günün kutlu olsunnn oğluşuınla aranızda 2 gün olacak ne güselll AYŞEN cim dr gitmişsin canım bebiş kanala mı girmiş anlamadım da dr ona bakarak mı tahmin ediyo doğum zamanını bende haftaya dr gitçem bakalım ne dicekk
Işıl aradım telefonun meşgul buradan kutlayayım önce doğum günün kutlu olsun canım ameliyat saati falan derken arada kaynamasın
Yeni yaşında her şey gönlünce olsun kuzum.:119::119::119:
İyi akşamlar canım benim de mide bulantılarım başladı tekrar ilk haftalardaki gibiyim yine.
Yüzünü arkaya dönmüş tamamen çenesini de göğsüne yaslamış (doğum pozisyonu oluyormuş bu doktor arkadaşla konuştum onayladı o da) biraz da aşağıya inmiş, kafasını kanal girişine dayamış zaten acımaya başladı oradaki kemiklerim. Sadece kırk haftayı beklemez dedi zaman vermedi hazırlıklı ol dedi.
sağol cnm arkadaşım konuştuk zaten ama bu yazıyıda boş geçmek istemedim...
canım gözün aydın oğluşuna kavuşacağın gün belli olmuş hayırlısıyla gelir inş.arkadşlar selammmm biz geldik dr size bomba etkisi yaratacak haberi veriyorum.....
22.2.2012 de çarşamba günü oğluşum bizle olucak inşallah....çünkü artık dr bu cok tosun olmuş senin yürüyo olabilmen bile mucize dedi...ben cok heycanlıyımmmm kızlarrrrr yarın tahliller için hastanede olucam....şimdi kociş bizi yemeğe götürüyo öpüyorum sizi...
valla benim annem gelicek kaynanamda gelir mutlaka annem olmazsa zaten eşim bişey bilemez tabi sen tecrübelisin sonuçta.arkadaşlar sizlere bir şey sorucam
doğuma eşinizin dışında aile bireylerinide götürecekmsiniz
ben eşim ve annemle gitmeyi planlıyorum ama eşim ben tek geleyim diyor
annemde olmaz bırakmam seni diyor
annem sağolsun azcık stresdir ve malesef birazda çok konuşur
eşimde tam tersi sakin ve çok çok az konuşan bir ve pek anlaşamıyuorlar
bende onların stresiyle gerilmek istemiyorum açıkcası
canım gözün aydım allah analı babalı büyütsün inş.selam kızlar...evimizdeyiz çok şükür...çok ayrıntılı yazacak kadar kalamicam ama özetle şöyle...seçtiğiniz hastane çok önemli..onu mutlaka iyi değerlendirin...ben çok memnun kaldım...ameliyathaneye girene kadar noolduğunu zaten anlamıyosunuz..ordada hemen bayıltıyolar zaten...ilk çıktığınızda acı çok oluyo yalan söyleyemem:) ama hemen iğne yapıyolar ve bi alet var ondan takıyolar..sancınız oldukça tuşuna basıyosunuz hemen ağrı kesici yolluyo damardan...ilk kalkış biraz zor..beni 3 saat olmamıştı kaldırdılar hemen...bide eskiden pırtlamak yeterliydi..şimdi önce çiş sonra pırt sonrada mıutlaka kaka bekliyolar...gelip 10 kere soruyolar yaptın mı diye...ben şükür zorlanmadım...sıkmayın kendinizi geliyo zaten..
gene girer ayrıntıları aklıma geldikçe paylaşırım
canım maşallaj bebiş kocaman olmuş çatı muayenesinden sonra belli olur normal olurmu olmazmı diye ben 6 kiloyu normal doğuran duydum hayırlısı olsun .selam kızlar dün doktor kontrolümüz vardı kızımı gördüm ama sonra eve geç geldiğimiz için yazamadık:) havayı güzel bulunca kendimizi dışarılara attık gerçi soğuktu yine ama en azından açıktı :) gelelim kontrole kalp atışlarında arada bir düşme yaşanıyodu nst de öyle çıkıyodu anlatmıştım size durum düzelmemiş ama bir problem teşkil etmiyormuş bu arada inanılmaz hareketli uyutmuyo geceleri 48 saatte toplamda 6 saat uyuabildim kızımın sayesinde :) 3,5 kilo olmuş ve doktor normal doğum zor gibi görünüyo dedi önümüzdeki hafta belli olacak sanırım bizden haberler böyle biraz geçmişi okuyalım şimdi
ayy canım içim bi tuhaf oldu minnacık bebeğe neler yapmışlar allahtan şimdi iyiler bencede eski usulleri denemenin faydası yok eskiden evde doğuruyolarmış bu yöntemlerleKizlar benim kuzenim persembe gunu 4 kiloluk bir prenses dunyaya getirdi suni sanci ve normal dogum yapti bebek asagiya inmedigi icin bebisin kafayi asagiya cekmisler havasiz kalmasin diye bebisin yuzunu burnunu hem tirnaklamislar cocugun yuzu soyulmus hep ve birkac kez kalp atislari durmus neyseki saglikli bir sekilde dunyaya geldi zorda olsa
Kuzenimde bebek asagiya inmiyorsa zorlamanin anlami yok derin dedi ne bebisi nede kendini kasma dedi simdi kafam karisti herseyin hayirlisi artik bakalim doktor ne diyecek bize bu hafta
canım inşallah önemli bişey değildir Allah şifa versin babana sen sıkma canını dualarımız baban ve tüm şifa arayan hastalar için olsun inş.Kızlar günaydın ben çok kötüyüm sabah sabah sizin de içinizi karartmak istemezfdim ama sığınacak ablatacak duasını isteyecek başka kimsem yok şu an sabahtan beri elim ayağım tutmuyo...babam 2 gündür hastanede yatıyomuş bugün ameliyata alıcaklarmış bana hiç bişey söylememişler hala da söylemyolardı ama 2 gündür babamın sesini duyamadığımdan bişeylerin ters gittiğini anladım sabah cok agladım annem mecbur kalıp söyledi önemli biş diil prostat cıktı onu alıcaklar falan dedi ama emin olamıyorum kesin kötü bişi var bana söylemiyolar cok korkuyorum arada 16 saat mesafe var gidemiyorum göremiyorum bana doğruyu söyleyip söylemediklerini bilemiyorum deliricem
sizden tek isteğim babam için dua edin nolur tek bir ayetel kürsi yeter...şimdiye kadar babam başımızdan dağ gibiydi benim gözümde yıkılmaz sarsılmaz bi çınardı tek bir kez hastalanıp evde bile yatmadı şimdi onu öyle hastane odasında bi başına düşününce içim yanıyo allah kimseyi sevdiklerinden uzak düşürmesin gözüm görmeyince daha cok üzülüyorum nolur dua edin sağ salim cıksın babam inşallah allah tüm hastalara şifa versin inşallahh...
canım benim 37 haftaada oldu tetikleme falan olmadı aksine 32 haftada sancılar 60 tı şimdi 10 -20 gerçi dr su kesesine baktı o arada da çatıya bakmış olduŞimdi inşallah tetikler dicem dua mı beddua mı belli olmıcak :) hayırlısı olsun diyim bari.. ama hep çatı muayenesi tetiklicek gibi geliyo bana yaa keşke doktor öle demeseydi şartladım kendimi tetikliycek diye :) hayır adam bişey yapmasada psikolojik olarak o ara çıkarabilirim kızı :) inşallah yarın bakar çatımayine iyi gidiyo haftaya bakalım derse orda indiririm eşofmanı şimdi bak diye
canım üzüldüğün şeye bak bırak gelmesin gelirse daha çok moralin bozulacak annen gelicekmiş nasılsa böylesi iyi boşverya bunları bize Allah sıraylamı veriyorlar anlamadım ama hafta sonumu yine kendisi mahvetmiştir...
bahsetmiş olduğum şahıs benim kaynana adı verilen kadın...
eşim dün bana dediki annem çarşamba günü gelmese olurmu yani benim doğum yaptığım gün...
şimdi kim haklı, kim haksız...
bu kadın geçen ay görümcesinin gelini sancılandı diye koşa koşa giden kadın kendi öz torununun doğumuna gelemiyecekmiş...
bir gün bile beni 9 ay boyunca ağrın sızın varmı, istediğin bişey varmıi yardım edilcek birşey varmı diye arayıp sormamış birde telefonla randevu istiyor gelmesem olurmu...
ister gelsin ister gelmesin dedim...
Ama Allah büyük birgün herkes muhtaç olacak bizim oralarda bir laf vardır afedersiniz ama birgün o da kendi bokuyla oynar umarım... iyiki annem varmış... Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin... başkada birşey demiyorum...
Benim evimin huzurunu bozanların iki yakası bir araya gelmesin...
ben kolay kolay kimseye beddua etmem ama beni karnı burnumda bütün gün ağlattı o kadın...
Allah görüyor herkesinde cevabını o verir elbet...
biraz geçmişe bakayım...
doğumuma son 2 gün kaldı ama gözüm yaş içinde bu revamı bana...
aaa aynı bizimkiler eve gelmek için davet bekliyolar eşim bize bekleriz diyo onlarda zamanı var diyolar bebek gelince her hafta gelirler Allah bilir bende senin gibi zararınıda yararınıda görmedimBENİM DE SENİN KAYNANANI ÖPESİM GELDİ :))) Kaynana denmez öylesine melek denir melek... maşşallah
benim kayınvaldem de 6 ayda 1 gelir halbuki 15 dk mesafede oturuyoruz.. ama hem yaşlı hemde araba olmassa biz çağırmassak gelmez , bizim gelmemizi bekler, 2 hafta gelmesek hemen triplenir :)) olsun yine de iyidir bi zararını görmedim , hoşş yararını da görmedim ya neyse o mevzulara girersek çıkamayız
canım gözün aydın bende çok heyecanlıyım valla gece uyku yok düşünmekten hayırlısıyla bi kucağımız alsak minikleriKızlar selam doktordan şimdi geldik. Allahıma şükürler olsun bebişlerim iyiler.28.02.2012 tarihine doğum tarihi verdi doktorumuz. tarihi öğrenince çok heycanladım. Allahım sağlıkla inşaallah bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun eden bulur merak etme senbikaç gündür sadece okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum.kafamı toparlayamıyorum.doğuma sayılı günler kala altınlarım çalındı kızlar ve de öyle dışardan giren bi hırsız tarafından da değil.hiçbiryer karışmadan,zorlanmadan..kimsenin günahını görmeden almak istemiyoruz ama kimin yaptığı da çok belli.gözünle görmediğin için yine de bişey diyemiyoruz.tek istediğim Allah fitil fitil burunlarından getirsin benim doğmamış bebeğimin rızkına göz dikenlerin..
bebekleriniz doğduktan sonra aman diyim çok dikkat edin kızlar gelen hediyeleri,hiç ama hiç kimseye güven olmuyo artık bu devirde..
parmak izi 6 ay kaybolmuyomuş ama o kişilerin izleri sistemde kayıtlı değilse ancak şikayetçi olmak lazımcanım çoook geçmiş olsun.. yapanı, alanı bilipte bişey yapamamak çok fena yaa..
ama nasıl bişey çıkmaz diye kesin konuşuyolarki.. benim bildiğim parmak izi filan öyle çabucak geçen bişey değil..
illaki bi iz bulunur diye ümit ediyorum.. bunu yapan nasıl bi zihniyetle yaptı bunu yaa aklım almıyor. kullanmak, harcamak, yemek nasip olmasın, Allahından bulsun kim yaptıysa
bu arada bu 3 oldu.. 3.kez bişeye heveslendim son 2 haftadır ve yine olmadı.. eşimin halasını aradım malesef evde yoktıkıldık kaldık yine eve (
bende bugün anestezi uzmanıyla görüştüm kadın direk bana epidural yapalımmı dedim bende risklerini sordum genel daha riskli dedi bende cuma dr.uma sorucam bakalım hayırlısı olsun artıkewet kızlar gelelim bana hastaneden geldim şimdi kızlar tahliller yapıldı ....anestezi uzmanı ile görüştüm ama henüz genelmi spinalmi karar vermiş değilim anestezi uzmanı doğumhanye girince sen karar ver dedi ikisindende korkma dedi ...ayılamam falan düşüncesini at kafandan öbüründede heycan olucak illaki...(spinal için )
hastaneye saat sabah 10:30 gidicez ve 22.02.2012 saat 12:00 da sizin dualarınızla ve allahın izniyle adeni kucağıma alıcam....
canım tahmin ettim inş. sizde bu sürecin sonunda güzel sonuçlar alırsınız Allah bütün hastalara hayırlı şifalar versincanım özel mesajımda bir haftadır sorun var yazamıyorum maalesef
selen ,canım çok teşekkür ederim paylaştıkların için..böyle olumlu şeyleri duymak çok güzel geliyor..Allah tüm sevdiklerimize sağlık,sıhhat versin..bu haftasonu tüm kardeşler ziyerete gitti,moral oldu ona da..tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim
canım bugün bizimkide 160 a falan çıktı normalde 120-130 arasıydı ama dr güzel dedi seninki kaç çıktı bilmem ama kontrol amaçlı çağırmıştır bide bunu kafana takma belki üzgün olduğun için yansımıştır miniğinegeldim kızlar geldim ama kafam karısık cok şükür kızım iyi herseyi normal ama nst sonuçlarına göre kalbi cok hızlı atıyomuş bende farkettim sanki koşmuş koşmuş da nefes nefese kalmış gibiydi kuzum doktor da bi anlam veremedi açmıydın falan dedi yok dedim diilim nst tekrar yapalım carsamba gel yine dedi bu ne demek oluyoki anlamadım ben
canım hiç sıkma canını bende 1 ay var derken birde 10 güne düştü annem 3 gün kaldı yengemi çağırdı yardıma zaten mincik ev 1 günde temizlediler ıvır zıvırlar da hallolur inş. onlar gerçi biraz oyalıyo ama olsun olduğu kadar artıkKızlar haftasonu hiç yazamadım alıntı da yapamıyorum geçmişte kaçırdığım şeyler varsa kimse kusura bakmasın Azeri'yi hatırlıyorum geçmiş olsun.
Biz cuma doktora gittik pozisyon almış oğlum kafasını yerleştirmiş gelmek için bekliyor doktor kırkı beklemez dedi. Beş haftamız vardı bana göre rahattım sanki iki hafta farkedince çok şey değişti panik oldum. Bu hafta izne ayrılınca kalan işleri halledeyim diyordum ama hafta sonu işe koyulduk kocamla. Camlar, perdeler ve dolap içleri halloldu. Hastane çantamı hazırladım. Bugün halıları yıkamaya gönderdim haftaya bugün gelecek. Çikolata falan gibi ıvır zıvır işleri de bu hafta halledersem hazır bekleyeceğiz inşallah.
canım bol bol dua et patoloji sonuçları güzel çıkar inş. melikede çok güzel şeyler söylemiş artık tıp ilerledi inş. babanda en kısa zamanda sağlığına kavuşur.yok güzelim bugün giremedi tomografi cekildi kolonoskopi yapıldı bi kitle bulmuşla onu patolojiye göndermişler o biraz canımı sıktı bişeyden mi şüphelendiler acaba diye ama inşallah tedbir amaclıdır inşallah bişey yoktur diye dua ediyorum yarın da yapılıcak bazı tetkikler varmış henüz belli diil ameliyat tarihi ama sapasağlam olmadan cıkarmam demiş doktor inşallah cok da sürmez hemen sapasağlam olur babacım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?