- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.101
38 haftaya, daha zamanın var mı dediiii... ebe çıldırmış olmalı :))) he hee düşünsene 2 gün sonra doğuma gidiyomuşsun, selaaammm ben geldimm deyip:)) ebe aynen şöyleSağol canımmm... Sorma yaa nst ye doğum odasında bağladılar bu sefer :)) bana da deneyim oldu doğum yapacağım yatakta yatmak.. doğuma gircek olan ebe de geldi.. normal doğum yaparsan beraberiz dedi.. haftamı sordu 38 ama çok sıkıldım dedim.. oo daha zamanın var hiç sıkılma dedibunlar 40tan sonrayı normal kabul ediyo galiba.. :44:
canım benim banyo faslı bitti... birazdan annemle kuaföre gideceğiz...
canım anam jilete bile yardım etti...evlendikte sonra insan ne kadar utanıyormuş annesinden...
canım benim doktor dediki saat 7.30 da burda ol... işlemlerini yaparız. ameliyata hazırlanırsın 8.30 da ameliyata alırız seni...
8.30-9.00 gibi muhtemel ameliyat başlar... senin saat çok iyi ama 12.00ben o ara ayık olurum saat 12 yi fark edersem senin için dua ederim canım...
aaaaa şok oldum o nasıl iş ya. ne para tuzağı... neyse canım morelini bozma... son dakika doktormu değiştireceksin ama bu yaptıkları çok ayıp... olay çıkarsan yeridir yani... istanbuldada medicalin fiyatları pahalı... ama hizmeti güzel sanırım...
hadi hayırlı bakalım süslenme zamanı...
Canım bebişin iyi olmasına çok sevimdim hayırlısıyla gelsin MirayÇatı muayenesini ben hiç düşünmüyorum şimdiden stres yapmıyım diye dr ne zaman derse o zaman yapar artık İnş.benimde normal çıkar herşey.Ben de en çok gece yarısı sancı tutup hastaneye koşturmaktan korkuyorum,sabah falan olsa ne güzel olur Hepimiz için hayırlısı artık....
Selam kızlar biz geldiiik
Kontrolümüz iyi geçti şükür bebiş de herşey yolunda.. Nst de öle sancı yok :) kalp atışları iyi... veeee çatı muayenesi.. bu kadar heveslenmeseymişim iyiymiş çok canım acıdıııkastım galiba kendimi çünkü doktor sürekli rahat bırak dedi aslında 2 dakika bile sürmüyo ben bunda bile bu kadar kastıysam nasıl normal doorcam bilmem bi de boşuna o kadar kıl tüy düşünmüşüm doktor bakmadı bile ve neticee kemik yapısı normal ama kas yapısı çok darmış.. ama esnemeye müsaittir dedi rahim ağzı yumuşamış, ama kafası biraz yukardaymış bebişin tam kanana girmemiş yani.. bi de NiceGrl özür dilerim :)) ama kafamız yine büyüdü bizim 2 hafta öne geçmiş.. O biraz doğumu zorlaştırabilir o zaman sezeryana döneriz dedi.. bende artık hayırlısı ile gelsin de nası gelirse gelsin diyorum... ben ordayken bi normal doğumu geldi hocanın, suyu gelmiş, 40+2 de geldiler.. ne güzel sabah 10da mis gibi inşallah bizim de öle olur... bundan sonra her an gelebilir dedi.. su gelirse kanama olursa filan hemen gelin dedi doktor.. sancı olursa sadece birz şiddetlenmesini beklicez...
ahahahahahah ayyyyy melıkee ALLAH senı ıyı etsn yaaa kafayamı calsmıs mınık kuzu:))) oyle buyuk konusmayalm hayatım yaa zatn catır catr dogrcz dedıkce kafalrı sınıf atlıohakkımzda hayırlısını dılıyelım annem en ıyısı bu:)) Nezmn gelceklerı nasıl gelecklrı hepsı bellı o yuzden bosuna dusunup gerılmeye gerek yok bebgımm her turlu bızım degıllermı?:)) benm mınık bedenlı deeee buyuk kafalı oglmmmm oyy annsı yer onuu:)))
O ne güzel hastaneymiş canım ya hangi hastanede yapıcaksın sen doğumunu. Benim de özel sigortam olduğu halde ne fotografcı ne süslemesi onları geçtim bebek bezini bile getirin dediler.Kendilerinden kullanırsak göğüs kreminden bile ekstra para alıyorlarmış o yüzden hemşireye önceden tembihlememiz gerekiyomuş bizimkileri kullanın diye. sigortadan tonla para alıyorlar hediye verilen tek şey de lohusa şerbeti :)ha bi de sadece bebek kiyafeti getirmemize gerek yokmuş o da zaten el kadar bişi battaniye filan yine de çıkarken gerek olur diye koydum çantama.
Bi de bende iki gündür bulantılar ve koku hassasiyeti başladı.ilk haftalarda bile böle bişi yaşamadim ama yaşayanlar da var benim gibi normal bir durum herhalde
canım hoşgeldin...
nst sonuçların iyimiş öncelikle buna çok sevindim...çatı muayenesi zormuş değilmi... of ben kurtuldum inşallah yarın ameliyattan önce tutturmazlar bakalım diye... o kadarda değil ya napacaklar bakıp sanki... bir tek sonda takılacak işte o da herkes kolay diyor... canım hakkında hayırlısı olsun. sen bakma bize sezeryancılar olduk biz sen çatır çatır doğurursun...
38 haftaya, daha zamanın var mı dediiii... ebe çıldırmış olmalı :))) he hee düşünsene 2 gün sonra doğuma gidiyomuşsun, selaaammm ben geldimm deyip:)) ebe aynen şöyle
oohh tertemiz oldun ne güzel. ameliyat saatinde çok güzelmiş.. bende böyle olsun istiyorum. inşallah bana da erken saat verirler.
sayılı saatlerin kaldı yani.. maşallah yedik bitirdik hamileliği de..
gece uyku tutmayınca burdaki herşey herkes gözümden geçti film şeridi gibi :)))
200 günün altına, 100 günün altına düşmeyi beklerken şimdi tek tük günleri hatta saatleri sayar oldu çoğu arkadaşımız..
Rabbim acılarını göstermesin..
ve bian öyle bi hisse kapıldım ki, sanki herkes doğurduktan sonra ayrılacakmışız gibi bi hüzün çöktü içime..
sonra yatakta dönerken memelerde bişey hissettim süt sızıntısı gibi.. baktım bişey yok.. ama sanki süt geliyor ve ucunda bekliyor.. inşallah öyledir.
AKLIMA GELMİŞKEN ŞUNU DA YAZAYIM.. İNŞALLAH TÜM BEBİŞLER ANNELERİNİ GÜZELCE EMER..
emzirme döneminde, hele ki ilk bir kaç ay, bebeğinize çoook içten baktığınızda veya o yanınızda değilken onu özlediğinizde sütünüz akabilir. buna hazırlıklı olun. sağarak vermeniz gerekirse bebeğinize veya onun resmine bakarak sağmanız da da fayda var..
duygusala bağladım ben yine yaaawww...
inşallah eşimin halası bugün evdedir de çıkarım bugün dışarı...
canım ben her ne kadar şimdiye kadar pek yazmasamda hepinizi takip ediyorum hatta başlarda listede bende vardım ben sana bir şey sormak istiyorum ben senin dr kontrolünü merak ediyordum kaç gr cıktı bende normal doğum istiyordum ama dün 3600 kilo çıktı 36+5 deyken bebek 2 hafta büyük dedi 6 marta gün verdi hiç çatı felan konusunu bile açmadı başka dr a da sorsam mı acaba bilemedim
Sağol canımm.. Darısı sana olsun diyim o zaman.. aslında çatı muayenesi o kadar acıtcak bişi deil ama ben niyeyse çok kastım çünkü hem doktorun bi ameliyatı vardı acelesi vardı hem de ilk kez görcekti alttan :)) onun heyecanıyla...... neyseki hemencecik bitti..
Aslında gündüz olup gitmek daha iyi ama bi de benim eşim sabah çalışıyo gece mi olsa acaba diyorum hazır yanımdayken :)) Ama sabah bilincimiz yerindeyken de iyi.. Neyse hangisi hayırlısıysa o olsun..
Günaydın kızlar,
1- avent bu işte rakipsiz, o koca demir yığınının çıkardığı sütten daha fazlasını çıkardı, o yaprakcıklar varya memeye temas eden yerde onlar cidden işe yarıyor hem konforlu hemde süt kanallarını açıyor gerçekten.
2-manuel pek prafik değil, elim kolum ağrıdı baya bir, ve sonunda itiraf ettim eşime pişman oldum diye
bugün gidip elektrikli ile değiştirecek umarım değişim yaparlar
kıssadan hisse, parasını düşünmeyin ve kesinlikle avent elektrikli alın dua edersiniz bana...
.
semra ne yaptın ya zaten lohusalık sendromu içersindeyim, yazın iyicene beni benden aldı, sabahtan beri hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor fenalardayım, kızımın odasındayım karşımda uyuyor ekranın arkasından bakıyorum ona, uyansada emzirsem diyorum hiç sağasım yok ve taş gibi oldular, bir yandan annnemlerin tutumları , eşek gibi pişman olan kardeşlerimin yokluğu, kuzenlerim vs 2 sene öncesine kadar canımı isteseler düşünmeden vereceğim o kalabalığın hiç ama hiç biri yok yanımda yalnız hissediyorum kendimi, bebeğimin olduğunu onlarla coşkuyla yaşayammış olmak vs vs vs....
offfff.... başladım işte ağlamaya.....
Melıkee annem zatn oyle bısey varyaa gelısım bastan ayaga gıder dıyee bızımkıler ıyı gelısıo demkkı o yuzden hep buyuk cıkıo kafalrı ahahaha:))) Optum canımm benım az ısım var gıdıp geleyımmm
38 haftaya, daha zamanın var mı dediiii... ebe çıldırmış olmalı :))) he hee düşünsene 2 gün sonra doğuma gidiyomuşsun, selaaammm ben geldimm deyip:)) ebe aynen şöyle
Selam kızlar biz geldiiik
Kontrolümüz iyi geçti şükür bebiş de herşey yolunda.. Nst de öle sancı yok :) kalp atışları iyi... veeee çatı muayenesi.. bu kadar heveslenmeseymişim iyiymiş çok canım acıdıııkastım galiba kendimi çünkü doktor sürekli rahat bırak dedi aslında 2 dakika bile sürmüyo ben bunda bile bu kadar kastıysam nasıl normal doorcam bilmem bi de boşuna o kadar kıl tüy düşünmüşüm doktor bakmadı bile ve neticee kemik yapısı normal ama kas yapısı çok darmış.. ama esnemeye müsaittir dedi rahim ağzı yumuşamış, ama kafası biraz yukardaymış bebişin tam kanana girmemiş yani.. bi de NiceGrl özür dilerim :)) ama kafamız yine büyüdü bizim 2 hafta öne geçmiş.. O biraz doğumu zorlaştırabilir o zaman sezeryana döneriz dedi.. bende artık hayırlısı ile gelsin de nası gelirse gelsin diyorum... ben ordayken bi normal doğumu geldi hocanın, suyu gelmiş, 40+2 de geldiler.. ne güzel sabah 10da mis gibi inşallah bizim de öle olur... bundan sonra her an gelebilir dedi.. su gelirse kanama olursa filan hemen gelin dedi doktor.. sancı olursa sadece birz şiddetlenmesini beklicez...
Sağol canım bakalım bizimki nasıl olacak bana hamile kalmadan önce kontrole gittiğimde bakmıştı zaten alttan herhangi bi sorun var mı diye o zaman normal demişti bakalım şimdi ne diycek:)Aslında çabuk bitiyo ama insan geriliyo işte...
Normal doğum da saati belli olmuyo işte hayırlısı artık ne zaman isterlerse o zaman gelsinler.Benim gündüz olmasını istememin en büyük sebebi doğum fotoğrafcısı
Canım bebeğin cinsiyeti de önemli benim ki kız.. yani senin erkekse zaten benden önde olması lazım kilosu boyu.. bi de annenin boy kilosu da önemli.. benim bugün 38+0 da kilosu 3350 benimde tahmini doğumu 6 mart.. sezeryan yapcaksan belki o yüzden çatı muayenesi istememiştir??
çatı olayı kafandan çıktı ya artık rahatlamışsındır canım :)
bir noktadan sonra gelsinde nasıl gelsin oluyor gerçekten, o hastaneye yatırıldığım günü 2. günü bu stresle yaşamak istemiyorum eve çıkarsam doğurmadan içimde sürekli bir şüphe olacak suyu bitti mi diye, söyleyelim doktora alsınlar artık diyordum, ertesi gün doktor kendisi bu kararı verdi gerçi :)
çok az kaldı ama seninde canım, böyle az kalan sayıları görünce inanamıyorum vaktinde doğan bebek varmış hala bu devirde diyorum :)
kızlar tek tek alıntı yapamıyorum, dualarını esirgemeyen herkese çooooooooooook teşekkürler,, babacım da çıkmış ameliyattan daha konuşamadım ama çok şükür iyiymiş, özlemcim inşallah tez zamanda senin babanda iileşir evine döner
oyyy özür dilerim canım benim.. ne olur ağlama..semra ne yaptın ya zaten lohusalık sendromu içersindeyim, yazın iyicene beni benden aldı, sabahtan beri hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor fenalardayım, kızımın odasındayım karşımda uyuyor ekranın arkasından bakıyorum ona, uyansada emzirsem diyorum hiç sağasım yok ve taş gibi oldular, bir yandan annnemlerin tutumları , eşek gibi pişman olan kardeşlerimin yokluğu, kuzenlerim vs 2 sene öncesine kadar canımı isteseler düşünmeden vereceğim o kalabalığın hiç ama hiç biri yok yanımda yalnız hissediyorum kendimi, bebeğimin olduğunu onlarla coşkuyla yaşayammış olmak vs vs vs....
offfff.... başladım işte ağlamaya.....
ah be güzelim, ah be fıstığım.. Gamzeye ağlama diyorum ama bu yazıya şimdi gelde ağlama..
o kadar kahrımızı çektin... bizim yüzümüzden sayfalarca yazı okumak zorunda kaldın...
listeye adımızı eklemedin diye çemkirdik... yazımızı okumadın bizi dışladın diye sana sitem ettik...
ama biliyormusun senin melek gibi bir kalbin var... uzak mesafede olsa aramızda bunu hep hissettirdin bize... bir kere olsun sitem etmedin... sana kızıyorlar diye ben çıkıştım çoğu kez...
ama sen harikasın polycim... seni çok seviyorum bunu bil olurmu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?