2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kıyamam gecmiş olsun minik kuzuya coğu bebekte oluyo sarılık diye biliyorum hemen atlatır inşallah

yeter canım yeter doğumdan sonra arttırırız şimdilik günde bir fincan idealdir herhalde...

ewet cnm haklısın şimdilik yeter ...bebişler geldikten sonra çoğaltırız...inş fazla gerekte kalmaz kendiliğinden bol bol sütümüz olsun ALLAHIMMM...(AMİNNNNNNN)

yok bitanem milupa diil benim içtiğim o sallama olanlardan içiyorum sütü artırmak için ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sindirim için cok işe yaradı milupanınkine de doğumdan sonra bakarız artık kuzum
evet doğum sonrasına kaldı o biraz teferruatlı bi içecek olmuş
sen içmesende dursun bebeişe içirirsin diycem ama açıldıktan sonra 2 ay süresi var diye biliyorum. ne zaman açmıştın paketi canım.
aynen öle ben bi de meraklı melahat açtım hemen paketini :) çok olmadı ama hemen doğurursam hepsini içebilirim gibi geliyo :) kız daha beklerse yeni bi kutu almam gerekcek

o bebeğin sarılık olacağı yokmuş bence, her bebek sarılık olacak diye bir şart yok ama sarılık olacağı varsa bebeğin ilk 2 gün ne kadar meme emerse o kadar ihtimali azalıyor, yani uyuyor diye bırakmayın kendi haline saat başı alıp memeyi verin ağzına , ememiyorsa sağıp biberonla verin , bunun dışındada şekerli suymuş, nar suyuymuş kayısı suyuymuş, maden suyuymuş inanmayın kızlar herşey için o kadar çok şu iyi geliyo bu iyi geliyo diyorlarki inanamazsın, berra doğduğundan beri neler duydum neler...

hele en saçma gelen şey bu çocuğa su vermek lazım, susuz mu kalsın , a küçük beyinli insan sen susuzluğunu sütle meyva suyuyma maden suyuyla vs hiç geçiremiyormusun geçiriyorsun bu da süt alıyor ve sütün %80 ni su zaten ekstradan suya ne gerek var, onların bünyesine göre sütümüz hazılanıyor zaten dışarıdan verilir mi birşey, daha bağırsakları çalışmaya başlamamış,ve 3 ay daha tam performans çalışamayacak ve onu verelim pekmez verelim şekerli su verelim kafayı yedirtir bu insanlar, bir şey söyleyincede ben o kadar çocuk büyüttüm birşey olmadı diye saçma bir cevap veriyorlar, içini görüyormusun sen onun.

beni şimdi doğum sonrası gaz düşündürüyo.. şu sıralar sezeryanla doğum yapacak arakadaşlar, doğum sonrasında rahatlıkla gazı nasıl çıkardıklarını yazarlarsa çooook sevinicem.. geçen gün eşime kayısı aldırdım günkurusu olanından. tarihim belli olsun bi önceki gün yapıp içmeye başlıycam.. hastaneye de götürücem.. inşallah faydası olur.

çok çok haklısın canım..

çoğu zaman etrafa kulak tıkamak lazım..

ben ağustos sıcağında doğum yapmama rağmen hiç su vermedim kızıma.

hele ki pekmez ver diyenin aklına şaşarım!!!

Canım yaa ama sarılık normal değil mi? her bebekte olur doğunca derler?

anormal değil canım, çoğu bebekte oluyor, berrada oldu hatta küvözdeki bütün bebekler oldu biz hastaneydeyken, onun üzüntüsü sarılık olmasına değil aslında, şuan küvöze aldılar poyrazı ayça görüyor ama dokunamıyor, ağlıyor ayça kucağına alamıyor, şu psikoloji oluşuyor annede o daha çok küçük bana ihtiyacı var ama orada tek başına yatıyor, bunu düşünebilirsin anlamaya çalışabilirsin ama yaşadığında durumm çok farklı, hele gece evde olmayacak olması, varlığının ne demek olduğunu öğrendikten sonra hele çok çok fena bir durum anne için, işin psikolojik tarafı yani problem olan yoksa sarılıkta birşey yok ışığın altında duruyor kan değerleirne bakıyorlar sınırın altına düştüğü an hadi bakalım eve...

Canım bu dediğine çoook katılıyorum.. En küçük dayım doğduğunda emziğini bi bala batırıp vermişler.. emziğe alışsın diye.. çocuk simsiyah olmuş günler geçtikçe.. doktora bi götürmüşler ki yazık yanmış bebek doktor hemen su vermiş.. anne sütünden başka bişey mi verdiniz çocuğa diyede sormuş.. o batırdıkları bal az da olsa yakmış çocuğun içini e su da içmiyo anne sütü kesmemiş tabi susuzluğunu.. o yüzden annem de hep der anne sütünden başka bişey verilmez diye.. öle emziği batırma yada yazına hurma sürme falan bana o yüzden çok tehlikeli geliyo (

selam kızlar

ışılll,d m f aklımdasınız sürekli..inşallah yarın çok güzel geçicek alıcaksınız bebişleri kucağınıza

d m f canım son hazırıklardasın ne güzel canım:)

polycim sen de gün alcakmışsın..hadi güzel bir günle gel inşallah:)duygusal olduğunu farkediyorum canım,kayınvalide,şunu bunu düşünüp üzme olur mu kendini..inşallah çok rahat geçirirsin doğumu ve sonrasını

özlem,buklecik inşallah duamızdasınız canım babalarınız iyi olcak

melike kontrolü atlatmışsın,hadi gözün aydın:)herşey yolundaymış..hayırlıca gelsinler de nasıl gelmek istiyorlarsa öyle gelsin prensesler

mine yazdıklarını çok keyifle okuyorum canım..inşallah gönlüne göre olur herşey

poyraz sarılık olmuşinşallah bir an önce geçer

gamze canım zor şeyler yaşamışsınız..ama aile fotonuz o kadar güzel ki canım..sen ne yaptıysan iyisini yapmışsın

biz de kızımla evdeyiz..başka bir ilde doğum yapmanın tedirginliğini yaşıyoruz ara sıra..ama burda güvenemedik,ilgi çok az hem devlette hem özelde..yakınlarımından da burda doğum yapanlardan ciddi sıkıntı atlatanlar oldu..artık idare edicez..diğer türlü çok korkuyordum..doğumu ankara toob etü hastenesinde yapıcam..doktoruma ve anesteziste zaten ayrıca ücret ödüycem,artık olmuşken aştiye yakın iyi bir hastane olsun istedik..biraz tuzlu olcakama doğumda kaç kez yaşanır diye telkin ediyorum kendimi..
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

bende anneme dedim kayısı kompostosu yap diye inşallah unutmaz ben de en çok gazdan korkuyorum valla.. hem kendimde hem bebekte olmaz inşallah.. eşimin arkadaşı dün demişki onlarında bebeği çok gazlıymış bitkisel bi şurup varmış ondan vermişler düzelmiş size de adını veririz demiş.. benim kuzenimde kullanıyodu.. olmadı ondan alcaz

ameliyatın ertesi günü sabahtan itibaren gazım çıkmaya başladı benim, ilk yediğim şeylerden biri kaysı kompostosuydu, şeftali ve ayvada yemiştim (yazdan hazırlamıştım şeftaliyi) ertesi günde pırtlamaya başlamıştım, eve çıktıktan 2 gün sonrada tuvalete çıkmıştım, bol su, komposto ve zeytinyağlı pırasa çok işe yarıyor canım.

Offf canım yaa hastanedemi kalcak?? ( ben sarılık için götürdüler ama doktor bakıp geri döncekler diye düşündümm ne kadar kalcağı belli olmuyo mu Gamze ya düşene kadar bekletiyolar mı? Allahım sabır versin eminim çok zordur yaa..

oyyyy hemde bal.. iyi bişey olmamış dayına..

bal bebekler için çok tehlikeli bide.

ama eskiler işte, herşeyi doğru biliyoruz sanıyorlar ama boş..

gerçi benim kaynananın yaşayan 4 çocuğu var, düşüktü bilmem neydi 10u buluyor ama bebek bakımı hakkında hiçbişey bilmez!!!

o yüzden doğuma gelecek ama ben defneyi annemlere göndericem.

en sevdiğim şeyler ooh yaşadım ben,benim de yazdan 1 kavanozum kaldı,doğuma saklıyorum,ayvaları bu gün yarın yapayım deyip başlayamıyorum.arnavut olunur da pırasa sevilmez mi zaten her daim

Sağol canımm...

Senin için de hayırlısı olsun.. Nerden geleceksin Ankaraya? Yolun çok uzun değildir inşallah? Bi de sezeryan olcaksa zaten panik yapmana gerek kalmaz dimi gününde saatinde gelirsin hastaneye? Bu arada Tobb çok iyi bi hastaneymiş öle duydum hep...

zeytinyağlı pırasa.. canım benim çok sağol.. bunu bilmiyordum..
sölemesi ayıp 2 gündür pırasa yedik, bizde gaz çıkışı ondan sebepmiş demekki :))))))

herkese merhaba...
aslında 2012 eylul anne adaylarındanım..ama sızler hamılelıgı bıtırmek uzere oldugunuzdan sıze sormak ıstedım...
hamılelıkten once 2 yıl panık atakla ugrastım
ılacımı bıraktıktan 8 ay sonra tup bebekle hamıle kaldım :)
hamılelıgımın son ayları yaza denk gelıcek ve ben antalyada yasıyorumm
nerede okusam hamılelıkte nefes darlıgından bahsedılıyor
bu durum benı cok fazla telasa soktu..atakları tetıklemesınden korkuyorum..ve yazı zaten normaldede zor gecer benım ıcın....ama tabıkı katlanıcam ...her sey mınık mucuzem ıcın...
sıze sormak ıstedıgım..bu nefes darlıgı belırtısı cok mu sıddetlı.durup dururken mı ortaya cıkıyor.yoksa efor sarfedınce mı ...ve sızler hamılelıgınızde bu belırtıden cokmu rahatsızlık duydunuz....

herkese sımdıden tesekkurler

annem kardeşime o kadar çok bal vermişti ki Allah'tan bişey olmadı çocuğa.doymuyo diye ballı muzlu sütler veriyodu kaç aylık bebeğe.şimdi ben söyleyince çok tehlikeli zehirleyebiliyomuş diye bilmiyoduk ki o zman diyo.sonuçta internet falan da yok bilgi alabilecekleri büyükler ne derse veriyolarmış..bana karışmasın kimse de bi de laf anlatmak zorunda kalmıyım o halimle..

aynen öle canım yaa bebeler Allaha emanet büyümüş işte :)) ananeminde öle yaşayan 8 ama ölenlerle 15i buluyo doğumu :)) biraz çalışmış dedem... küçük dayım ten rengi olarak hala annemlerden esmer :)) adamı ne zaman görsem aklıma bal muhabbeti geliyo ondan mı böle karardı adam diye düşünüyorum :)

Canım öle bişey deil bebek baskı yaptığı için eskisi gibi rahat derin nefes alamıyosun o kadar... ve bu da zaten öle nefessiz kalacağın kadar hissedebildiğin bişey olmuyo.. madem panik atak da atlattın bence hep sakin olmaya çalış.. nefesi falan kafana takma çünkü doktorlarda sölüyo taktıkça nefes almakta güçlük çıkıyo.. rahat ol her zaman hiç öle bi nefes problemi yaşayanımız olmadı bu kadar kişiyiz.. sadece nefes almakta zorlandığımız zamanlar oldu o da bebeklerin baskısından dolayı... hiç merak etme.. inşallah sağlıkla kavuşursun yavruna..

canım benim çok sağol, inşallah iyi haberlerle, iyi bi tarihle gelirim.. ve inşallah dualar kabul olur da rahat bi doğum olur.

sende Ankaraya geliyormuşsun, inşallah seninde doğumun kolay olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…