- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.161
kıyamam gecmiş olsun minik kuzuya coğu bebekte oluyo sarılık diye biliyorum hemen atlatır inşallah
yeter canım yeter doğumdan sonra arttırırız şimdilik günde bir fincan idealdir herhalde...
evet doğum sonrasına kaldıyok bitanem milupa diil benim içtiğim o sallama olanlardan içiyorum sütü artırmak için ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sindirim için cok işe yaradı milupanınkine de doğumdan sonra bakarız artık kuzum
aynen öle ben bi de meraklı melahat açtım hemen paketini :) çok olmadı ama hemen doğurursam hepsini içebilirim gibi geliyo :) kız daha beklerse yeni bi kutu almam gerekceksen içmesende dursun bebeişe içirirsin diycem ama açıldıktan sonra 2 ay süresi var diye biliyorum. ne zaman açmıştın paketi canım.
Çok geçmiş olsun minik poyraza üzüldüm inş.çabuk geçer.Genelde oluyo bebeklerde ama insan üzülüyo işte.
Bu arada sarılık diyince aklıma geldi geçen eşimin okulundaki bayanlar söyledi bebek sarılık olmasın diye doğunca bir çay kaşığı şekersiz yapılmış kayısı suyu ver dediler.Denemişler olmamış ama minicik bebeğede onu vermek ne kadar doğru tartışılır.Yapmak isteyen olur belki paylaşıyım dedim.
evet doğum sonrasına kaldıo biraz teferruatlı bi içecek olmuş
aynen öle ben bi de meraklı melahat açtım hemen paketini :) çok olmadı ama hemen doğurursam hepsini içebilirim gibi geliyo :) kız daha beklerse yeni bi kutu almam gerekcek
o bebeğin sarılık olacağı yokmuş bence, her bebek sarılık olacak diye bir şart yok ama sarılık olacağı varsa bebeğin ilk 2 gün ne kadar meme emerse o kadar ihtimali azalıyor, yani uyuyor diye bırakmayın kendi haline saat başı alıp memeyi verin ağzına , ememiyorsa sağıp biberonla verin , bunun dışındada şekerli suymuş, nar suyuymuş kayısı suyuymuş, maden suyuymuş inanmayın kızlar herşey için o kadar çok şu iyi geliyo bu iyi geliyo diyorlarki inanamazsın, berra doğduğundan beri neler duydum neler...
hele en saçma gelen şey bu çocuğa su vermek lazım, susuz mu kalsın , a küçük beyinli insan sen susuzluğunu sütle meyva suyuyma maden suyuyla vs hiç geçiremiyormusun geçiriyorsun bu da süt alıyor ve sütün %80 ni su zaten ekstradan suya ne gerek var, onların bünyesine göre sütümüz hazılanıyor zaten dışarıdan verilir mi birşey, daha bağırsakları çalışmaya başlamamış,ve 3 ay daha tam performans çalışamayacak ve onu verelim pekmez verelim şekerli su verelim kafayı yedirtir bu insanlar, bir şey söyleyincede ben o kadar çocuk büyüttüm birşey olmadı diye saçma bir cevap veriyorlar, içini görüyormusun sen onun.
Canım yaa ama sarılık normal değil mi? her bebekte olur doğunca derler?
hele en saçma gelen şey bu çocuğa su vermek lazım, susuz mu kalsın , a küçük beyinli insan sen susuzluğunu sütle meyva suyuyma maden suyuyla vs hiç geçiremiyormusun geçiriyorsun bu da süt alıyor ve sütün %80 ni su zaten ekstradan suya ne gerek var, onların bünyesine göre sütümüz hazılanıyor zaten dışarıdan verilir mi birşey, daha bağırsakları çalışmaya başlamamış,ve 3 ay daha tam performans çalışamayacak ve onu verelim pekmez verelim şekerli su verelim kafayı yedirtir bu insanlar, bir şey söyleyincede ben o kadar çocuk büyüttüm birşey olmadı diye saçma bir cevap veriyorlar, içini görüyormusun sen onun.
beni şimdi doğum sonrası gaz düşündürüyo.. şu sıralar sezeryanla doğum yapacak arakadaşlar, doğum sonrasında rahatlıkla gazı nasıl çıkardıklarını yazarlarsa çooook sevinicem.. geçen gün eşime kayısı aldırdım günkurusu olanından. tarihim belli olsun bi önceki gün yapıp içmeye başlıycam.. hastaneye de götürücem.. inşallah faydası olur.
beni şimdi doğum sonrası gaz düşündürüyo.. şu sıralar sezeryanla doğum yapacak arakadaşlar, doğum sonrasında rahatlıkla gazı nasıl çıkardıklarını yazarlarsa çooook sevinicem.. geçen gün eşime kayısı aldırdım günkurusu olanından. tarihim belli olsun bi önceki gün yapıp içmeye başlıycam.. hastaneye de götürücem.. inşallah faydası olur.
anormal değil canım, çoğu bebekte oluyor, berrada oldu hatta küvözdeki bütün bebekler oldu biz hastaneydeyken, onun üzüntüsü sarılık olmasına değil aslında, şuan küvöze aldılar poyrazı ayça görüyor ama dokunamıyor, ağlıyor ayça kucağına alamıyor, şu psikoloji oluşuyor annede o daha çok küçük bana ihtiyacı var ama orada tek başına yatıyor, bunu düşünebilirsin anlamaya çalışabilirsin ama yaşadığında durumm çok farklı, hele gece evde olmayacak olması, varlığının ne demek olduğunu öğrendikten sonra hele çok çok fena bir durum anne için, işin psikolojik tarafı yani problem olan yoksa sarılıkta birşey yok ışığın altında duruyor kan değerleirne bakıyorlar sınırın altına düştüğü an hadi bakalım eve...
Canım bu dediğine çoook katılıyorum.. En küçük dayım doğduğunda emziğini bi bala batırıp vermişler.. emziğe alışsın diye.. çocuk simsiyah olmuş günler geçtikçe.. doktora bi götürmüşler ki yazık yanmış bebek doktor hemen su vermiş.. anne sütünden başka bişey mi verdiniz çocuğa diyede sormuş.. o batırdıkları bal az da olsa yakmış çocuğun içini e su da içmiyo anne sütü kesmemiş tabi susuzluğunu.. o yüzden annem de hep der anne sütünden başka bişey verilmez diye.. öle emziği batırma yada yazına hurma sürme falan bana o yüzden çok tehlikeli geliyo(
ameliyatın ertesi günü sabahtan itibaren gazım çıkmaya başladı benim, ilk yediğim şeylerden biri kaysı kompostosuydu, şeftali ve ayvada yemiştim (yazdan hazırlamıştım şeftaliyi) ertesi günde pırtlamaya başlamıştım, eve çıktıktan 2 gün sonrada tuvalete çıkmıştım, bol su, komposto ve zeytinyağlı pırasa çok işe yarıyor canım.
melike kontrolü atlatmışsın,hadi gözün aydın:)herşey yolundaymış..hayırlıca gelsinler de nasıl gelmek istiyorlarsa öyle gelsin prensesler
biz de kızımla evdeyiz..başka bir ilde doğum yapmanın tedirginliğini yaşıyoruz ara sıra..ama burda güvenemedik,ilgi çok az hem devlette hem özelde..yakınlarımından da burda doğum yapanlardan ciddi sıkıntı atlatanlar oldu..artık idare edicez..diğer türlü çok korkuyordum..doğumu ankara toob etü hastenesinde yapıcam..doktoruma ve anesteziste zaten ayrıca ücret ödüycem,artık olmuşken aştiye yakın iyi bir hastane olsun istedik..biraz tuzlu olcakama doğumda kaç kez yaşanır diye telkin ediyorum kendimi..
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
ameliyatın ertesi günü sabahtan itibaren gazım çıkmaya başladı benim, ilk yediğim şeylerden biri kaysı kompostosuydu, şeftali ve ayvada yemiştim (yazdan hazırlamıştım şeftaliyi) ertesi günde pırtlamaya başlamıştım, eve çıktıktan 2 gün sonrada tuvalete çıkmıştım, bol su, komposto ve zeytinyağlı pırasa çok işe yarıyor canım.
oyyyy hemde bal.. iyi bişey olmamış dayına..
bal bebekler için çok tehlikeli bide.
ama eskiler işte, herşeyi doğru biliyoruz sanıyorlar ama boş..
gerçi benim kaynananın yaşayan 4 çocuğu var, düşüktü bilmem neydi 10u buluyor ama bebek bakımı hakkında hiçbişey bilmez!!!
o yüzden doğuma gelecek ama ben defneyi annemlere göndericem.
oyyyy hemde bal.. iyi bişey olmamış dayına..
bal bebekler için çok tehlikeli bide.
ama eskiler işte, herşeyi doğru biliyoruz sanıyorlar ama boş..
gerçi benim kaynananın yaşayan 4 çocuğu var, düşüktü bilmem neydi 10u buluyor ama bebek bakımı hakkında hiçbişey bilmez!!!
o yüzden doğuma gelecek ama ben defneyi annemlere göndericem.
herkese merhaba...
aslında 2012 eylul anne adaylarındanım..ama sızler hamılelıgı bıtırmek uzere oldugunuzdan sıze sormak ıstedım...
hamılelıkten once 2 yıl panık atakla ugrastım
ılacımı bıraktıktan 8 ay sonra tup bebekle hamıle kaldım :)
hamılelıgımın son ayları yaza denk gelıcek ve ben antalyada yasıyorumm
nerede okusam hamılelıkte nefes darlıgından bahsedılıyor
bu durum benı cok fazla telasa soktu..atakları tetıklemesınden korkuyorum..ve yazı zaten normaldede zor gecer benım ıcın....ama tabıkı katlanıcam ...her sey mınık mucuzem ıcın...
sıze sormak ıstedıgım..bu nefes darlıgı belırtısı cok mu sıddetlı.durup dururken mı ortaya cıkıyor.yoksa efor sarfedınce mı ...ve sızler hamılelıgınızde bu belırtıden cokmu rahatsızlık duydunuz....
herkese sımdıden tesekkurler
canım benim çok sağol, inşallah iyi haberlerle, iyi bi tarihle gelirim.. ve inşallah dualar kabul olur da rahat bi doğum olur.
polycim sen de gün alcakmışsın..hadi güzel bir günle gel inşallah:)duygusal olduğunu farkediyorum canım,kayınvalide,şunu bunu düşünüp üzme olur mu kendini..inşallah çok rahat geçirirsin doğumu ve sonrasını
biz de kızımla evdeyiz..başka bir ilde doğum yapmanın tedirginliğini yaşıyoruz ara sıra..ama burda güvenemedik,ilgi çok az hem devlette hem özelde..yakınlarımından da burda doğum yapanlardan ciddi sıkıntı atlatanlar oldu..artık idare edicez..diğer türlü çok korkuyordum..doğumu ankara toob etü hastenesinde yapıcam..doktoruma ve anesteziste zaten ayrıca ücret ödüycem,artık olmuşken aştiye yakın iyi bir hastane olsun istedik..biraz tuzlu olcakama doğumda kaç kez yaşanır diye telkin ediyorum kendimi..
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?