- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.201
kızlar selam nasılsınız ancak bitirdik geçmişi yine iyi kaynatmışsınız
uyku tutmadı bizi kızlar. bizde kalktık oğluşumla buraya geldik, dedemiz ameliyata alınacakmış bugün ama saati belli değil zaten arada mesafeler var iice canım sıkıldı. kızlar ne olur babam için de dua edin hayırlısyla sağ salim çıksın ameliyattan. izne ayrıldım kafam rahatladı derken, gerçi Allah beterinden korusun, tez zamanda iyileşip evine dönsün babacımmmm..
canım çok geçmiş olsun babana inş. biran önce sağlığına kavuşur.kızlaaaaarrr babamı ameliyata almışlar lütfen dua edelim sizlerin duası kabul olur inşallah birer ayetel kürsi okursanız çok sevinirim Allahım tüm hastalara acil şifalar versin
canım gün içinde 10 defa hareket etse yeterli dedi bana doktor bende dua sayaçları varya onlardan vardı evde ona basıyorumGunaydin kizlar. Dunden beri oglumu cok az hissediyorum hani oyle karnimi saga sola atacak kadar degil. Kahvalti yaptim soluma yattim gene ufacik hareketler. Gecen hafta dr um cok asagida demisti heran gelebilir demisti sancim da yok simdilik. Esim de iste tek basima gitme durumum yok hastaneye. Hareketini takkip edin deniliyor surekli naapcam bilemiyorum eskisi gibi tekmelese de acitsa canimi keske.
canım gece banada oluyo doğurcam heralde diyorum ama yatış pozisyonunu değiştirince geçiyoRegl olmadan once belim agrirdi onun gibi agriyorbenim.
Gunduz geciyor aksamlari basliyor. Yuruyus yapiyorum hergun 1 saat belki ondandir
güle güle uyusun oğluşun beşiğinde olsun canım bizim beşik geleli 2 hafta oldu yerleştiremedik defolu gibiydi pazar günü gidip tekrar baktık bu sefer baktığımız beşiği getirecekler eve yarın inş. bende nevresimleri dün yıkadım annemde cuma yerleştiricek hemde ben p.tesi doğurucam bende heyecan yapmıştım ama kısmetgunaydın kızlarrrrr,,,,
dun oglusumun kuzucuklu mobılyaları geldı :):)
ama malesef 4 gun hıc bısey koyma havalansın dedı adamlar, oysakı ben yerlestırmek ıcın heyecanla beklıodum
bı turlu uygun perde bulamadım odaya bugun tekrar carsıya cıkıp bakıcam ınsallah bulurumm
canım maşallaj bebişin herşey olması gerektiği gibi inş. taşınma işinide hallersin kolayca Allah yardımcın olsunmerhaba hanımlar hepinize günaydın
şimdi doktordan geldik benim bebişim gayet iyi 36+0 dayız kilosu 2800gr.
benim oğlan doğum pozisyonu almış bile artık dönmez dedi doktor.
hastanede biraz duygusallaştım ağladımfilan moralim bozuktu çünkü
ama şimdi iyiyim,birde taşınma olayını da bitirsem doğurmadan başka birşey istemem
canım gözün aydın çatıyıda hallettin sonunda bende senin gibi çok kastım heralde ama dayanılmıcak gibi değildi dr rahat bırak diyo ama istemsiz bi şekilde kasıyorum kaç kere muayene olduğum halde hemdeSelam kızlar biz geldiiik
Kontrolümüz iyi geçti şükür bebiş de herşey yolunda.. Nst de öle sancı yok :) kalp atışları iyi... veeee çatı muayenesi.. bu kadar heveslenmeseymişim iyiymiş çok canım acıdıııkastım galiba kendimi çünkü doktor sürekli rahat bırak dedi aslında 2 dakika bile sürmüyo ben bunda bile bu kadar kastıysam nasıl normal doorcam bilmem bi de boşuna o kadar kıl tüy düşünmüşüm doktor bakmadı bile ve neticee kemik yapısı normal ama kas yapısı çok darmış.. ama esnemeye müsaittir dedi rahim ağzı yumuşamış, ama kafası biraz yukardaymış bebişin tam kanana girmemiş yani.. bi de NiceGrl özür dilerim :)) ama kafamız yine büyüdü bizim 2 hafta öne geçmiş.. O biraz doğumu zorlaştırabilir o zaman sezeryana döneriz dedi.. bende artık hayırlısı ile gelsin de nası gelirse gelsin diyorum... ben ordayken bi normal doğumu geldi hocanın, suyu gelmiş, 40+2 de geldiler.. ne güzel sabah 10da mis gibi inşallah bizim de öle olur... bundan sonra her an gelebilir dedi.. su gelirse kanama olursa filan hemen gelin dedi doktor.. sancı olursa sadece birz şiddetlenmesini beklicez...
canım istanbulda da semtlere göre değişiyo fiyatlar ablam sultangazi medicalde doğum yaptı fiyatlar çok uygundu ben bi kere bahçelievlere gittim muayene 72 tl bir sürü tahlil istedi 750 tl sgk için düşün artık ben 250 ye yaptırım labaratuarda
aaaaa şok oldum o nasıl iş ya. ne para tuzağı... neyse canım morelini bozma... son dakika doktormu değiştireceksin ama bu yaptıkları çok ayıp... olay çıkarsan yeridir yani... istanbuldada medicalin fiyatları pahalı... ama hizmeti güzel sanırım...
hadi hayırlı bakalım süslenme zamanı...
bende herşeyini yıkadım ana kucağının kılıfını bile arabayıda yaza doğru yıkıcam zaten eve çıkarmadık onu dükkanda duruyoben yıkadım ütüledim serdim yatağına canım.. yedeklerini de yıkayıp ütüledim bebek olduktan sonra belki uğraşamam diye.. temizlerdir mutlaka ama ne biliyim tekstil kiri diolar ya :) o yüzden yıkadım valla herşeyini
canım üzme kendini dicem ama işte kardeş olunca farklı oluyo herhangi biri değil ama sen yinede üzme kendini onlar sizin mutluluğunuzu görünce utansınllar yaptıklarına Allah sizin huzurunuzu hç bozmasın inş.demişsin ya özge annem bunu bile söylemedi diye, benimkide dostlar alışverişte görsün modelinden , kardeşlerim düğünümde yoklardı, hiç arayıp sormadılar hamilelikte dahil, hatta kız kardeşim yüzünden 7. haftamdaydım düşük yapacaktım o kadar üzdü yani, şimdi bebek heyecanı sarmış erkek kardeşim eşiyle beraber (düğünlerinede çağırmadılar) doğurduğum gün utanmadan gelmiş yüzüne bakmadım, kız kardeşim bebeğe hediye almış gelmek istiyormuş kabul etmedim.
önce kardeşlik yapsınlar sonra teyze dayı olurlar dedim.
babam hamileliğimin 6. ayına kadar konuşması benimle toplamda 1,5 sene , bebek geliyor diye hepsini aldı bir telaş çünkü ben göremezler bebeği hastaneye bile kabul etmiyorum demiştim haberi gitti onlara.
evlenirken bana çeyizi bırak çeyrek takmadılar, eşimin bekar evine bavulumu alıp gittim, herşeyi ama herşeyi eşim yaptı, erkek kardeşime ev alıyorlarmış.
lohusayım önce görümcem sonra halam kaldı yanımda ve daha 40 ım çıkmadı ama 2 haftadır yalnızım, annem haftada 1 bebeği özlediğinden geliyor,1 saat kalıp maks gidiyor.
kuzenlerim desen ayrı dünya, onların çocuklarına kendi çocuğuma şuan nasıl bakıyorsam öyle bakmışım şimdi daha iyi anlıyorum hiç biri yok yanımda, düğünümden beri yoklar onlarda.
sebep ne sevdiğim adamla evlenmek, onların istemediği biriyle evlenmem, asıl sebep benim kadar cesaretli olamamaları aslında.
çok dolmuşum ben yine , ah ah şu tazminat davamız bir sonuçlansada hepsinin yüzüne tokat gibi çarpılsa, eşim benim eniştemlere açmıştı, aile şirketi eşim orada müdürdü ve evleniyoruz diye işten atmışlardı...
gerçekten burası olmasaydı benim içinde zor geçerdi hamilelik, yukarıda yazdıklarımı düşünüp düşünüp kafayı daha çok yerdim
, iyiki varsınız...
bende lipton naneli rezene içiyodum humana still tea ablama doğumda dr vermişti die aldım kadın doğumdan 15 gün önce başlamak lazım dedi bende bugün başladım inş. işe yararda sütüm gelirKuzu şu milupanın rezenesi deil demi sallama olan? ya ben o milupanınkini aldım içmedim hiç ama sallamayı içiorum arada.. onu da içsem mi kişeker var diye içmemiştim galiba du bi üstünü de okuyum
inş. poyraz çabucak iyileşip evine gider annesini üzmez daha fazla.ayçalar hastaneymiş, poyraz sarılık olmuş fototerapi alıyor şuan bu gece hastanedeler, moral olarak kötü durumda ayça...
bizimkide hazır annem kardeşimin tülbentini getircek :)aaa çok geçmiş olsun.. inşallah çabucak atlatır Poyraz paşa.
yaa eski kafa mı dersiniz ne dersiniz bilmem ama doğumdan sonra bebeğinizin yatağında veya üzerinde sarı bulundurun bence.
psikolojik olarak bile etkisi vardır bence.. bi tülbent bile olabilir, hasatenlerde bebeğini getiren annelerde mutlaka görmüşsünüzdür. beşiğinin baş ucuna katlayın koyun dursun orda.
geçen gün akrabanın evine gitik bebek görmeye kadın bana emziği zorla alıştırdık reçele batırarak sende alıştır rahat edersin demzmi bende emzik biberon falan hiç bişey almadım gerek olursa biberon alırım sadeceCanım bu dediğine çoook katılıyorum.. En küçük dayım doğduğunda emziğini bi bala batırıp vermişler.. emziğe alışsın diye.. çocuk simsiyah olmuş günler geçtikçe.. doktora bi götürmüşler ki yazık yanmış bebek doktor hemen su vermiş.. anne sütünden başka bişey mi verdiniz çocuğa diyede sormuş.. o batırdıkları bal az da olsa yakmış çocuğun içini e su da içmiyo anne sütü kesmemiş tabi susuzluğunu.. o yüzden annem de hep der anne sütünden başka bişey verilmez diye.. öle emziği batırma yada yazına hurma sürme falan bana o yüzden çok tehlikeli geliyo(