- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.181
bende anneme dedim kayısı kompostosu yap diye inşallah unutmazben de en çok gazdan korkuyorum valla.. hem kendimde hem bebekte olmaz inşallah.. eşimin arkadaşı dün demişki onlarında bebeği çok gazlıymış bitkisel bi şurup varmış ondan vermişler düzelmiş size de adını veririz demiş.. benim kuzenimde kullanıyodu.. olmadı ondan alcaz
herkese merhaba...
aslında 2012 eylul anne adaylarındanım..ama sızler hamılelıgı bıtırmek uzere oldugunuzdan sıze sormak ıstedım...
hamılelıkten once 2 yıl panık atakla ugrastım
ılacımı bıraktıktan 8 ay sonra tup bebekle hamıle kaldım :)
hamılelıgımın son ayları yaza denk gelıcek ve ben antalyada yasıyorumm
nerede okusam hamılelıkte nefes darlıgından bahsedılıyor
bu durum benı cok fazla telasa soktu..atakları tetıklemesınden korkuyorum..ve yazı zaten normaldede zor gecer benım ıcın....ama tabıkı katlanıcam ...her sey mınık mucuzem ıcın...
sıze sormak ıstedıgım..bu nefes darlıgı belırtısı cok mu sıddetlı.durup dururken mı ortaya cıkıyor.yoksa efor sarfedınce mı ...ve sızler hamılelıgınızde bu belırtıden cokmu rahatsızlık duydunuz....
herkese sımdıden tesekkurler
KAYISI kompostosunu bende anneme sipariş verdim canım günde ne kadar içmeliyiz acaba?
canım benim çok sağol, inşallah iyi haberlerle, iyi bi tarihle gelirim.. ve inşallah dualar kabul olur da rahat bi doğum olur.
sende Ankaraya geliyormuşsun, inşallah seninde doğumun kolay olur..
polly ne zaman belli olacak tarih, onu kaçırdım galiba...
aynen öle canım yaa bebeler Allaha emanet büyümüş işte :)) ananeminde öle yaşayan 8 ama ölenlerle 15i buluyo doğumu :)) biraz çalışmış dedem... küçük dayım ten rengi olarak hala annemlerden esmer :)) adamı ne zaman görsem aklıma bal muhabbeti geliyo ondan mı böle karardı adam diye düşünüyorum :)
yarın canım..
sanki yarın doğurcakmışım gibi heyecan var..
Bu düşünceni dayına da soyluyormusun:)))
Canım öle bişey deil bebek baskı yaptığı için eskisi gibi rahat derin nefes alamıyosun o kadar... ve bu da zaten öle nefessiz kalacağın kadar hissedebildiğin bişey olmuyo.. madem panik atak da atlattın bence hep sakin olmaya çalış.. nefesi falan kafana takma çünkü doktorlarda sölüyo taktıkça nefes almakta güçlük çıkıyo.. rahat ol her zaman hiç öle bi nefes problemi yaşayanımız olmadı bu kadar kişiyiz.. sadece nefes almakta zorlandığımız zamanlar oldu o da bebeklerin baskısından dolayı... hiç merak etme.. inşallah sağlıkla kavuşursun yavruna..
melikenin de dediği gibi, aman aman bi nefes problemi olmadı... nefes darlığı yaşadığında pozisyonu değiştirmen, eğer yatıyosan yastığını yükseltmen falan yeterli oluyo, abartılıcak bişi değil yani... hiç düşünme bunu...
herkese merhaba kızlar uzun zamandır giremedim. umarım herkescikler iyidir. az önce doktordan geldim kızım gayet iyi 50cm 3100gr oolmuş çatı muayenesi yaptı doktor açılma yokmuş kızım daha doğum kanalına girmemiş martın ilk haftasında doğum olu büyük bir ihtimalle dedi çok heyecanlıyım az kaldı. şuan herşey normal doğuma uygun dedi p.tesi tekrar muayene edecek beni.
ayhhh hadi bakalım, ben de heyecanlandım şimdi...
canım cok tesekkur ederımm..içimi oyle rahatlattın kı...tecrubelerınıze ıhtıyacımız var :) sızın yavrunuza kavusmanıza cok az kalmıs herhalde.Allah kolay bı dogumla , saglıkla evledınızı kucaklamayı nasıp etsın....
Oy canımmm en iyisini yapıyosunuz bence günün saatin belli hazırlan git mis gibi valla.. bize de son anda szeryan derlerse o kadar beklediğime yanarım valla :)) Nasıl heyecan dorukta dimiiiivalla düşündükçe ben heyecanlanıyorum.. yarın kollarında olcak inşallah yaa.. tamam sen heyecanlanma sen sakin ol :)) biz senin yerine heyecanlanırız burdaaaa... Bi de organize ettin mi bize kim haber vercek, bebeğin resmini nasıl görcez hastane yayınlıyo mu? bak doğurcam diye bizi burda madur etme :))
semra ne yaptın ya zaten lohusalık sendromu içersindeyim, yazın iyicene beni benden aldı, sabahtan beri hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor fenalardayım, kızımın odasındayım karşımda uyuyor ekranın arkasından bakıyorum ona, uyansada emzirsem diyorum hiç sağasım yok ve taş gibi oldular, bir yandan annnemlerin tutumları , eşek gibi pişman olan kardeşlerimin yokluğu, kuzenlerim vs 2 sene öncesine kadar canımı isteseler düşünmeden vereceğim o kalabalığın hiç ama hiç biri yok yanımda yalnız hissediyorum kendimi, bebeğimin olduğunu onlarla coşkuyla yaşayammış olmak vs vs vs....
offfff.... başladım işte ağlamaya.....
kızlar bebegın uyku setını yıkayarak mı koydunuz yıkamadan mı??
UMUTLUYUM78 & DMF
kızlar sizede hayırlı doğumlar olsun inş. dualarımız sizinle ...
ayçalar hastaneymiş, poyraz sarılık olmuş fototerapi alıyor şuan bu gece hastanedeler, moral olarak kötü durumda ayça...
Polly bizden önce doğurcak farkındasın dimi Deniz? biz böle popo büyütmeye devam edelim normal doorcaz diye
Ben zaten anne sütünden başka bişey verilmesine karşıyım ama duymuşken size de söyledim.Etrafın dediklerine kulak asmamak lazım şimdi bizede neler diycekler,kayınvalidem de su veriyodu daha 6 ayını doldurmadan,benim de adım çıkar artık çok bilmişeo bebeğin sarılık olacağı yokmuş bence, her bebek sarılık olacak diye bir şart yok ama sarılık olacağı varsa bebeğin ilk 2 gün ne kadar meme emerse o kadar ihtimali azalıyor, yani uyuyor diye bırakmayın kendi haline saat başı alıp memeyi verin ağzına , ememiyorsa sağıp biberonla verin , bunun dışındada şekerli suymuş, nar suyuymuş kayısı suyuymuş, maden suyuymuş inanmayın kızlar herşey için o kadar çok şu iyi geliyo bu iyi geliyo diyorlarki inanamazsın, berra doğduğundan beri neler duydum neler...
hele en saçma gelen şey bu çocuğa su vermek lazım, susuz mu kalsın , a küçük beyinli insan sen susuzluğunu sütle meyva suyuyma maden suyuyla vs hiç geçiremiyormusun geçiriyorsun bu da süt alıyor ve sütün %80 ni su zaten ekstradan suya ne gerek var, onların bünyesine göre sütümüz hazılanıyor zaten dışarıdan verilir mi birşey, daha bağırsakları çalışmaya başlamamış,ve 3 ay daha tam performans çalışamayacak ve onu verelim pekmez verelim şekerli su verelim kafayı yedirtir bu insanlar, bir şey söyleyincede ben o kadar çocuk büyüttüm birşey olmadı diye saçma bir cevap veriyorlar, içini görüyormusun sen onun.
Kayısı çok işe yarıyo ben de yapıcam inş.,yazdan da erik yapmıştım o da iyi geliyomuş son kavanozu saklıyorum....beni şimdi doğum sonrası gaz düşündürüyo.. şu sıralar sezeryanla doğum yapacak arakadaşlar, doğum sonrasında rahatlıkla gazı nasıl çıkardıklarını yazarlarsa çooook sevinicem.. geçen gün eşime kayısı aldırdım günkurusu olanından. tarihim belli olsun bi önceki gün yapıp içmeye başlıycam.. hastaneye de götürücem.. inşallah faydası olur.
Eskiden bilmiyolarmış da hala küçücük bebeğe bal verenler var.Bazı şeylerin 2 yaşına kadar verilmemesi gerekiyo ama kim dinliyo....Canım bu dediğine çoook katılıyorum.. En küçük dayım doğduğunda emziğini bi bala batırıp vermişler.. emziğe alışsın diye.. çocuk simsiyah olmuş günler geçtikçe.. doktora bi götürmüşler ki yazık yanmış bebek doktor hemen su vermiş.. anne sütünden başka bişey mi verdiniz çocuğa diyede sormuş.. o batırdıkları bal az da olsa yakmış çocuğun içini e su da içmiyo anne sütü kesmemiş tabi susuzluğunu.. o yüzden annem de hep der anne sütünden başka bişey verilmez diye.. öle emziği batırma yada yazına hurma sürme falan bana o yüzden çok tehlikeli geliyo(
herkese merhaba kızlar uzun zamandır giremedim. umarım herkescikler iyidir. az önce doktordan geldim kızım gayet iyi 50cm 3100gr oolmuş çatı muayenesi yaptı doktor açılma yokmuş kızım daha doğum kanalına girmemiş martın ilk haftasında doğum olu büyük bir ihtimalle dedi çok heyecanlıyım az kaldı. şuan herşey normal doğuma uygun dedi p.tesi tekrar muayene edecek beni.
selam kızlar
ışılll,d m f aklımdasınız sürekli..inşallah yarın çok güzel geçicek alıcaksınız bebişleri kucağınıza
d m f canım son hazırıklardasın ne güzel canım:)
Bence bi kase filan yeterli olabilir ama hastanede pırtlatana kadar yemek gerek galiba (sezeryanlar için sölüyorum)
ben eve geçince de gaz olmasın die diyetisyen günde 3 kayısı demişti demek ki kompostoda bi kase ideal
yarın canım..
sanki yarın doğurcakmışım gibi heyecan var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?