2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

d_m_f cim canim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin Rabbim.

Isil'cim ayni dilekler senin icin de canim. minikleriniz saglikla gelsinler insallah.

ne guzel bizim yerimize de koklayin kucaginiza aldiginizda

Ay kizlar siz tek tek doguruyorsunuz, ben daha ise gidip geliyorum trafikte kaldim bir saat oldu 1 saat daha surer eve varmam. Neyse az kaldi bu hafta son:)

İsil ve dmf, beklenen gun yarin ha kizlar, ay nasil heyecanlisinizdir simdi, ben de heyecanlandim:) insallah cok kolay gecer hersey, saglikla kavusun kuzucuklara, bol bol sutunuz olur insallah, hayirli dogumlar. :)

canım neye kısmet oldu ya çok geçmiş olsun...
hadi bakalım doktordan hayırlı haberler alırsın inşallah. seni ve defneyi öptüm. iyi akşamlar...

canımmm sağol... bu gece uyku yok... eşimle oturmayı düşünüyoruz...

d_m_f cim canim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin Rabbim.

Isil'cim ayni dilekler senin icin de canim. minikleriniz saglikla gelsinler insallah.

ne guzel bizim yerimize de koklayin kucaginiza aldiginizda

canım oyy sağolasın...
hepiniz için koklıyacağım yavrumu inşallah yarın...
darısı sizlerin başına canlarım...

canım sağol... benim iyiki sabah ameliyatım... ışılın öğlen o saate kadar dayanamazdım...
herşeyin hayırlısı olsunda... zor ya geçmiyor saatler...

meraba arkadaşlar,2 gündür çok hastaydım tansiyonum 4 5 lerde çıkmadı bir türlü ufak bir gıda zehirlenmesi geçirdim.neyseki şimdi iyiym çok şükür...geçmişi pek okuyamadım ama yarın doğuma giden iki arkadaşımız var sanırım ışıl ve d-m-F allahım hayırlı sağlılklı doğumlar nasip etsin güzel haberlerinizi alalım.bebişlerinizi kucağınıza alın :)

Yorgun Annelere Öneriler

1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3.UYU.UYU.UYU.Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için
Ekleyen: BEBEK ANNELERİ

Canlarım, sevgili arkadaşlarım, dert ortaklarım, kader yoldaşlarım...

geldik bu tatlı yolun sonuna... halen inanamıyorum sanırım onu görene kadarda bebeğimin benim olduğunu hissedemiyeceğim... belkide onun karnımda olmasını bile özleyeceğim... hamilelik çok güzelmiş... Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin... herkese hayırlı, sağlıklı, terbiyeli evlat nasip etsin... hamilelik çok güzelmiş ama sizinle birlikte aynı anda göbüş ellemek dahada güzelmiş... çoğu zaman sinirliydim herkesin lafı batıyordu yeri geliyor kendi anneme bile kırılıyordum... bunu bile kimseye anlatmamışımdır sizden başka... yazdığınız bir kelime bile bana yetiyordu... çünkü sizin yazınızda ben kendimi buluyordum... biliyordum beni en iyi anlıyacak olan sizsiniz... çünkü sizinde göbüşünüzde bir melek var... bu duygu ancak yaşanır...

sizleri çok seviyorum... iyiki varsınız... yine burada olacağım sadece kısa bir süre ayrı kalacağız... tez zamanda dönüp sizlerin telaşını bekliyeceğim bende... oğlum ve benim için dua edin teyzeleri... Allaha emanet olun...

biz kısa süreliğine aranızdan ayrılıyoruz...
en yakın zamanda görüşmek üzere...
iyi akşamlar...

hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın canlarım...

Son düzenleme:

çok güzel bir yazı gerçekten hele 8.madde şükretmek en önemlisi....

çok geçmiş olsun

d_m_f cim canim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin rabbim.

ısil'cim ayni dilekler senin icin de canim. Minikleriniz saglikla gelsinler insallah.

Ne guzel bizim yerimize de koklayin kucaginiza aldiginizda

canım sağol... Benim iyiki sabah ameliyatım... ışılın öğlen o saate kadar dayanamazdım...
Herşeyin hayırlısı olsunda... Zor ya geçmiyor saatler...

cok sağolun arkadaşlar 9 aydır ilk defa birgünün bukadar çabuk getiğini hissediyorum .... Iyi dilekleriniz için sonsuz teşekküredeyoruz sizi sevyoruz.....

kızlar bu yazıyı kopyalayın ve doğumdan sonraki 1. hafta ve 4. hafta okuyun mutlaka...

çok çok vede çokkkk teşekkür ederim paylaştığın için hemen kızımın karnını doyurup duşu giriyorum ve insana benziyorum....

canımmmmmm....

özelden mesaj atıcam sana tel numaramı, lütfen doğumdan sonra msj at, seni seviyorum arkadaşım, o kadar güzel yazmışsın ki, o kadar aslında hepimizin içindekileri yazmışsın ki, iyiki sende vardın...

yarından itibaren oğlunla aramızda olacaksın, sende kıdem atlayacaksın gerçekten ANNE olacaksın,eline birşey verecekelr bu o diyecekler ve bir öbür o hep senin olacak...

öncelikle kendine sonra bebeğine iyi bak, şunu hiç ama hiç unutma sen iyi olacaksın ki o iyi olsun o yüzden öncelik hep sende....

iyi doğumlar arkadaşım...

selam güzel mart anneleri ben de 4 gün önce 35+3te bebeğimi kucakladım gece suyum boşaldı acilen sezaryene alındım bebeğim dönmemişti çok şükür allahıma sağlıklıyız rabbim hepimizin yardımcısı olsun

günlerdir aklımdasınız dualarımdasınız teyzeler sizde bize dualarınızı eksik etmeyin...

ahh canım nasıl şaşırdımm
hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün yavrun
seninde yavrununda iyi olmasına sevindim
kızlar demekki artık bir iki gün bile ortadan kaybolan
kesin doğurmuştur :)

teşekkür ederim canım hepinize kuzucukları sağlıkla kucaklamak nasip olsun allahın izniyle
hiç ummadığımız beklemediğimiz aklımızdan geçirmediğim bir zamanda geldi oğluşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…