- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.281
bebeğimmmm kendine cok yükleniyorsun biliyorsun degil mi? Derdi veren Allah ım dermanını da verir. Allah ın izni ile babanın hayırlı haberlerini alırsınız inşallah.sen ne kadar üzgün sıkıntılı olursan minik kızında okdr stresli olur karnında. Bizle aynı şeyleri birebir hissediyorlar çünkü. Mutlaka çık dışarı ara ara temiz hava al,uykuna dikkat et. Yemek iş güç diye de kendini zora sokma sakın,dısarıdan söylersiniz ev yemegi yapan birsürü yer var,,fast food olması şart degilki. Sen dinlen ve iyi düşün.
canım ameliyat günü değişmesinde bişey olmaz dedikleri gibi doktor yoktur sahiden yada bizden bile ameliyat için kan alındı belki kan değerleri fln düşük çıkmıştır bekletmişlerdir nebilim rutin bir sorunda çıkmış olabilir güzelim... iyi bak yarına alıcaklar ameliyata... daha fazla beklemiyecek en azından canım... sende sakin ol bak babacığını üzme...
ayy sorma ya eşimle öğle arası dışarı cıktık canta falan almadım yanıma telefonu da onun cebine atmıştım sonra almayı unutmusum o da işe dönünce kaldım telefonsuz sen beni mi aradın kuzum ya kusura bakma kafam hiç yerinde diil valla cok sağol ama cok düşüncelisin Allah razı olsun
olsun bebeğim boşver tlf la stresin daha cok artardı hem,tlf yokken uyuyabilmişsin en azından yorgunluktan. bak ameliyatta yarınmış Allah ın izni ile saglıgına tekrar kavusup cıkacak ameliyattan. sende dirençli dur kuzum,baban içinde zor,senin kötü oldugunu duymasın bilmesin sakın. siz birbirinize güç vereceksiniz bu dönemde. Bir sürü insanın duası var sen içini ferah tut,kendine bebegine yüklenme yeter. hayırlısı ile alırız yarın babanın güzel haberlerini senden.
canım niye elin kolun bağlı olsun babana yapıcağın en güzel şey bol bol dua etmek yanında olsan yapabileceğin bişey olmuyoki ameliyathane kapısında bekliceksin biliyorum uzakta olduğun için çok zor oluyo senin için ama üzme kendini artık inş. yarın baban hayırlısıyla girip çıkıcak ameliyattan sen gönlünü ferah tut dualarımız babanla
öslemcinar babana çok çok geçmiş olsun canım.Ameliyattanda sağlıklı bir şekilde çıkar inşallah.Allahım bir daha dert göstermesin babacına,iyilik versin..
cok tesekkür ederim benim canımın içi arkadaşlarım siz olmasanız napardım ben ya iyice kimsesiz hissederdim herhalde ailem dostlarım kardeslerim oldunuz Allah hepinizden gani gani razı olsun ne muradınız varsa versin ne diyim ya insanı kendine getiriyosunuz valla...
Oyy bende diyorum bugün niye keyfim yok.. senden ötürüymüş meğer :) benimde içimden ne yemek yapmak geldii ne de yemek yemek... karnım aç ama oturuyorum ölekuzum nolur babanı kafana takma bak yarın çok güzel haberlerini alcaz inşallah. o kadar dua ettikk Allahım boş çevirmez inşallah.. hiç canını sıkma sen.. hele o minişin canını hiç sıkma zaten minicik canı var annesiii.. oyy teyzesi yesin onu...
oy kıyamam ben sana bitanem ya yok tamam keyifsiz olmak yok artık Allahın izniyle yarın bi cıksın babcım sağ salim o ameliyatta sonra bak nasıl kaynatıyoruz siz olmasanız bu kadar umutlu da olamazdım sakin de kalamazdım Allah hepinizden razı olsun miniğim seni cok seviyo bu arada haberin olsun ne zaman sana msj yazsam deliriyo içerde :))sende kalk aç aç oturma kuzum ben de açım şu moralim yarın bi düzelseydi ben hayatta böle oturamazdım agobun kazı gibi yerdim şimdiye kadar neyse az kaldı yarın bu saatler inşallah normale dönmüş olucam kusum
:))) ben hemen uyumuşum, Defnede boş boş dolanıp duruyordu, ara ara gözü açıp baktım:) bi yanıma çıkıyo bi iniyo derken yapacak bişey bulamadı:)) benden 1 saat sonra baktım oda uyumuş yanımda:)) 4:30 da da tamamen kalktık:))
çoook iyi geliyor bu gündüz uykuları yaaa.. ama sonrasında hiç bi iş yapmıycan.. öncesinde yemeğini filan hazır edip yatcan.. şimdi yemek yapıcam ama bi türlü mutfağa gidemiyorum..
eşimin halasına gitmek istiyordum ya bide, kadın hastanedeymiş meğer. kocası ameliyat olmuş. bu akşam ona geçmiş olsuna gidicez. yarın sabahta randevum 10:00 da. işim uzun sürecek gibi. hastane dönüşü inşallah yazabilirim. yada yarın cepnet paketi alırım hemen faceden haber veririm.
Hepinize iyi akşamlar.
Ben de çok heyecanlıyım sanki ben doğum yapıcam yaff yarınnnnn
Dmf cim sen de kavuşuosun kuzuya ayy yerim ben sizin zuzularıııı.Maşallah hazırlıklarınız da bitti hadi bakalım en zorlu geceye hoşgeldiniz
Biraz garip ama ben arada göbüşümü kucaklıyorum kuzummmmmm diyeeeSiz de bu gece bol bol sevin göbüşünüzü foto çektirmeyi unutmayınnnnn
d_m_f cim canim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin Rabbim.
Isil'cim ayni dilekler senin icin de canim. minikleriniz saglikla gelsinler insallah.
ne guzel bizim yerimize de koklayin kucaginiza aldiginizda
Ay kizlar siz tek tek doguruyorsunuz, ben daha ise gidip geliyorumtrafikte kaldim bir saat oldu 1 saat daha surer eve varmam. Neyse az kaldi bu hafta son:)
İsil ve dmf, beklenen gun yarin ha kizlar, ay nasil heyecanlisinizdir simdi, ben de heyecanlandim:) insallah cok kolay gecer hersey, saglikla kavusun kuzucuklara, bol bol sutunuz olur insallah, hayirli dogumlar. :)
ışıl ve d_m_F arkadaşlarımız Allah bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.dualarım sizinle canlarım
mervischko seninde eşin ameliyat olmuş Allahım sağlık sıhhat versin hemencecik iyileşsin eşin inşallah.
öslemcinar babana çok çok geçmiş olsun canım.Ameliyattanda sağlıklı bir şekilde çıkar inşallah.Allahım bir daha dert göstermesin babacına,iyilik versin.
esperenzadan bi haber var mı arkadaşlar göremedim de ,heralde biraz iyilşince yazar durumunu.pileo da aynı şekilde inşallah sağ salim kavuşmuşlardır bebişlerine.
canım oyy sağolasın...
hepiniz için koklıyacağım yavrumu inşallah yarın...
darısı sizlerin başına canlarım...
Yorgun Annelere Öneriler
1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3.UYU.UYU.UYU.Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için
Ekleyen: BEBEK ANNELERİ
meraba arkadaşlar,2 gündür çok hastaydım tansiyonum 4 5 lerde çıkmadı bir türlü ufak bir gıda zehirlenmesi geçirdim.neyseki şimdi iyiym çok şükür...geçmişi pek okuyamadım ama yarın doğuma giden iki arkadaşımız var sanırım ışıl ve d-m-F allahım hayırlı sağlılklı doğumlar nasip etsin güzel haberlerinizi alalım.bebişlerinizi kucağınıza alın :)
ışıl ve d_m_f arkadaşlarımız allah bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.dualarım sizinle canlarım
mervischko seninde eşin ameliyat olmuş allahım sağlık sıhhat versin hemencecik iyileşsin eşin inşallah.
öslemcinar babana çok çok geçmiş olsun canım.ameliyattanda sağlıklı bir şekilde çıkar inşallah.allahım bir daha dert göstermesin babacına,iyilik versin.
Esperenzadan bi haber var mı arkadaşlar göremedim de ,heralde biraz iyilşince yazar durumunu.pileo da aynı şekilde inşallah sağ salim kavuşmuşlardır bebişlerine.
kızlar iyi akşamlar yarın görüşürüz
ışılcım ve d-m-f cim hayırlı doğumlar sağlıkla kavuşun kuzularınıza güzel haberlerinizi bekliyoruz yarın.en kısa zamanda da miniklerin resimlerini ekleyin teyzeleri merak edersizin kadar heycanlıyım valla:)
d_m_f cim canim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin rabbim.
ısil'cim ayni dilekler senin icin de canim. Minikleriniz saglikla gelsinler insallah.
Ne guzel bizim yerimize de koklayin kucaginiza aldiginizda
ay kizlar siz tek tek doguruyorsunuz, ben daha ise gidip geliyorumtrafikte kaldim bir saat oldu 1 saat daha surer eve varmam. Neyse az kaldi bu hafta son:)
isil ve dmf, beklenen gun yarin ha kizlar, ay nasil heyecanlisinizdir simdi, ben de heyecanlandim:) insallah cok kolay gecer hersey, saglikla kavusun kuzucuklara, bol bol sutunuz olur insallah, hayirli dogumlar. :)
canım sağol... Benim iyiki sabah ameliyatım...ışılın öğlen o saate kadar dayanamazdım...
Herşeyin hayırlısı olsunda... Zor ya geçmiyor saatler...
meraba arkadaşlar,2 gündür çok hastaydım tansiyonum 4 5 lerde çıkmadı bir türlü ufak bir gıda zehirlenmesi geçirdim.neyseki şimdi iyiym çok şükür...geçmişi pek okuyamadım ama yarın doğuma giden iki arkadaşımız var sanırım ışıl ve d-m-f allahım hayırlı sağlılklı doğumlar nasip etsin güzel haberlerinizi alalım.bebişlerinizi kucağınıza alın :)
Yorgun Annelere Öneriler
1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3.UYU.UYU.UYU.Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için
Ekleyen: BEBEK ANNELERİ
Canlarım, sevgili arkadaşlarım, dert ortaklarım, kader yoldaşlarım...
geldik bu tatlı yolun sonuna... halen inanamıyorum sanırım onu görene kadarda bebeğimin benim olduğunu hissedemiyeceğim... belkide onun karnımda olmasını bile özleyeceğim... hamilelik çok güzelmiş... Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin... herkese hayırlı, sağlıklı, terbiyeli evlat nasip etsin... hamilelik çok güzelmiş ama sizinle birlikte aynı anda göbüş ellemek dahada güzelmiş... çoğu zaman sinirliydim herkesin lafı batıyordu yeri geliyor kendi anneme bile kırılıyordum... bunu bile kimseye anlatmamışımdır sizden başka... yazdığınız bir kelime bile bana yetiyordu... çünkü sizin yazınızda ben kendimi buluyordum... biliyordum beni en iyi anlıyacak olan sizsiniz... çünkü sizinde göbüşünüzde bir melek var... bu duygu ancak yaşanır...
sizleri çok seviyorum... iyiki varsınız... yine burada olacağım sadece kısa bir süre ayrı kalacağız... tez zamanda dönüp sizlerin telaşını bekliyeceğim bende... oğlum ve benim için dua edin teyzeleri... Allaha emanet olun...
biz kısa süreliğine aranızdan ayrılıyoruz...
en yakın zamanda görüşmek üzere...
iyi akşamlar...
hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın canlarım...
Canlarım, sevgili arkadaşlarım, dert ortaklarım, kader yoldaşlarım...
geldik bu tatlı yolun sonuna... halen inanamıyorum sanırım onu görene kadarda bebeğimin benim olduğunu hissedemiyeceğim... belkide onun karnımda olmasını bile özleyeceğim... hamilelik çok güzelmiş... Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin... herkese hayırlı, sağlıklı, terbiyeli evlat nasip etsin... hamilelik çok güzelmiş ama sizinle birlikte aynı anda göbüş ellemek dahada güzelmiş... çoğu zaman sinirliydim herkesin lafı batıyordu yeri geliyor kendi anneme bile kırılıyordum... bunu bile kimseye anlatmamışımdır sizden başka... yazdığınız bir kelime bile bana yetiyordu... çünkü sizin yazınızda ben kendimi buluyordum... biliyordum beni en iyi anlıyacak olan sizsiniz... çünkü sizinde göbüşünüzde bir melek var... bu duygu ancak yaşanır...
sizleri çok seviyorum... iyiki varsınız... yine burada olacağım sadece kısa bir süre ayrı kalacağız... tez zamanda dönüp sizlerin telaşını bekliyeceğim bende... oğlum ve benim için dua edin teyzeleri... Allaha emanet olun...
biz kısa süreliğine aranızdan ayrılıyoruz...
en yakın zamanda görüşmek üzere...
iyi akşamlar...
hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın canlarım...
[/QUOTE
canım ne güzel şeyler yazmışsın ben şimdiden oğlumu benden alıcaklar psikolojisindeyim eşim çok bencilsin diyo ama hiç doğmıcaklarmış gibi geliyodu şimdi 5 günümüz kaldı Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
Işıl da sende allaha emanet olun
Allah bebişlerinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin bizlere de dua etmeyi unutmayın güzel haberlerinizi bekliyoruz
selam güzel mart anneleri ben de 4 gün önce 35+3te bebeğimi kucakladım gece suyum boşaldı acilen sezaryene alındım bebeğim dönmemişti çok şükür allahıma sağlıklıyız rabbim hepimizin yardımcısı olsun
günlerdir aklımdasınız dualarımdasınız teyzeler sizde bize dualarınızı eksik etmeyin...
ahh canım nasıl şaşırdımm
hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün yavrun
seninde yavrununda iyi olmasına sevindim
kızlar demekki artık bir iki gün bile ortadan kaybolan
kesin doğurmuştur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?