- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #39.341
hayırlı olsun canım bebişin geleceği gün belli bakalım benim bebiş ne zaman gelecek
uyku tutmadı bizi kızlar. bizde kalktık oğluşumla buraya geldik, dedemiz ameliyata alınacakmış bugün ama saati belli değil zaten arada mesafeler var iice canım sıkıldı. kızlar ne olur babam için de dua edin hayırlısyla sağ salim çıksın ameliyattan. izne ayrıldım kafam rahatladı derken, gerçi Allah beterinden korusun, tez zamanda iyileşip evine dönsün babacımmmm..
gunaydın kızlarrrrr,,,,
dun oglusumun kuzucuklu mobılyaları geldı :):)
ama malesef 4 gun hıc bısey koyma havalansın dedı adamlar, oysakı ben yerlestırmek ıcın heyecanla beklıodum
bı turlu uygun perde bulamadım odaya bugun tekrar carsıya cıkıp bakıcam ınsallah bulurumm
Bana da dr 5-23 mart arası diyince panik olmuştum,şimdi alıştım biraz.Herşeyi hazırlamışsın ne güzel bu eşler olmasa ne yapardık bilmem:)))Diğerlerini de bir günde bile halledersin canım.Sağlıkla gelsin kuzular inş.
merhaba hanımlar hepinize günaydın
şimdi doktordan geldik benim bebişim gayet iyi 36+0 dayız kilosu 2800gr.
benim oğlan doğum pozisyonu almış bile artık dönmez dedi doktor.
hastanede biraz duygusallaştım ağladımfilan moralim bozuktu çünkü
ama şimdi iyiyim,birde taşınma olayını da bitirsem doğurmadan başka birşey istemem
Selam kızlar biz geldiiik
Kontrolümüz iyi geçti şükür bebiş de herşey yolunda.. Nst de öle sancı yok :) kalp atışları iyi... veeee çatı muayenesi.. bu kadar heveslenmeseymişim iyiymiş çok canım acıdıııkastım galiba kendimi çünkü doktor sürekli rahat bırak dedi aslında 2 dakika bile sürmüyo ben bunda bile bu kadar kastıysam nasıl normal doorcam bilmem bi de boşuna o kadar kıl tüy düşünmüşüm doktor bakmadı bile ve neticee kemik yapısı normal ama kas yapısı çok darmış.. ama esnemeye müsaittir dedi rahim ağzı yumuşamış, ama kafası biraz yukardaymış bebişin tam kanana girmemiş yani.. bi de NiceGrl özür dilerim :)) ama kafamız yine büyüdü bizim 2 hafta öne geçmiş.. O biraz doğumu zorlaştırabilir o zaman sezeryana döneriz dedi.. bende artık hayırlısı ile gelsin de nası gelirse gelsin diyorum... ben ordayken bi normal doğumu geldi hocanın, suyu gelmiş, 40+2 de geldiler.. ne güzel sabah 10da mis gibi inşallah bizim de öle olur... bundan sonra her an gelebilir dedi.. su gelirse kanama olursa filan hemen gelin dedi doktor.. sancı olursa sadece birz şiddetlenmesini beklicez...
Günaydın kızlar,
dünkü melankolik halim bu sefer sebebini bilmediğim bir şekilde devam ediyor, kahvaltı bile yapmadım ve hiç acıkmadım canım istemiyor.
dün kızımın göz kontrolü vardı maşallah hiçç bir hasar bırakmamış erken doğum çok mutlu olduk ona ve yedikule surp pırgıç ermeni hastanesi ne kadar güzel bir hastaneymiş öyle 2 katlı binalarla çevrili düzenli bakımlı çok güzel kocaman bir bahçe, poliklinik binaları vs bayıldım bayıldım, azınlık bir gruba bağlı olasım geldi :)
sonra e-bebek- bebetto-n taffy baby gezdik kızım ve babası ile, kızımın ihtiyaçları için.
e-bebek ten 4 tane prima premium care 1 numara aldım kampanya vardı , bebetto uni baby ıslak mendillerin 250 tl alışverişe 50 tl hediye çeki kampanyasında kullanılamayacağınnı kasada öğrenince bıraktık herşeyi, taffy baby den aldık kalanları.
ve çok önemli bir bilgi
göğüs pompası alacak arkadaşlar, biliyorsunuz ben 1 aydır ameda nın profesyonel hastane tipi yani ( eşşek kadar demir bir kütle ben taşıyamıyorum o kadar diim) kullanıyorum mememin ucunu bazen koparacak gibi oluyordu o kadar güçlü, gücünü ayarlıyordum can acıma durumuma göre, neyse dün 1 aylık süremiz doldu ve baktık ki pompa ihtiyacım devam ediyor 1 ay kiralama yapmak yerine tekrardan satın alalım birşey memeden bıraktırma zamanındada ihtiyaç olacak zaten.
araştırdım baya bir aslında adres bellide ilk anda vereceğin parayı düşününce pahalı geliyordu avent elektrikli, medela olsun derken aventte kararı verdim ama manuel olsun bari arada neredeyse 150 tl fark var diye, eşimde elektirkli alalım pişman olursun diyip durdu dün mağazada ama ben manueli aldım, eve geldim kullandım ,
1- avent bu işte rakipsiz, o koca demir yığınının çıkardığı sütten daha fazlasını çıkardı, o yaprakcıklar varya memeye temas eden yerde onlar cidden işe yarıyor hem konforlu hemde süt kanallarını açıyor gerçekten.
2-manuel pek prafik değil, elim kolum ağrıdı baya bir, ve sonunda itiraf ettim eşime pişman oldum diye
bugün gidip elektrikli ile değiştirecek umarım değişim yaparlar
kıssadan hisse, parasını düşünmeyin ve kesinlikle avent elektrikli alın dua edersiniz bana...
okudum canım ben, allah şifa versin...
ESPERANZAA & PİELO
kızlar şimdi melekleriniz kucağınızdadır RABBİM uzun ömürler wersin inş...
UMUTLUYUM78 & DMF
kızlar sizede hayırlı doğumlar olsun inş. dualarımız sizinle ...
diğer annişler sizler nasılsınız ???
yarın öğlen kontrolümüz war ...neyin ne olacağı belli değil çok stresliyim...yarın nst sonucuna göre dr bişi dicek belki o gün alır belkide durumu normal çıkarsa beklicek ...ama geçen cumartesi en son ki kontrolde bi hafta daha dursun istiyorum demişti bu hafta içinde sanırım alır artık...aslında bebeğimin hareketleri falan gayet normal keşke normal olabilse ama dr muz sezeryandan yana biraz ...artık herşeyin hayırlısı olsun eğer yarından sonra giremezsem bilinki bebeğime kawuştum ...
birde şuan süt arttırsın diye rezene çayını şimdiden içsek bi zararı olur mu ???aranızda içen war mı ???
selam kızlar
ışılll,d m f aklımdasınız sürekli..inşallah yarın çok güzel geçicek alıcaksınız bebişleri kucağınıza
d m f canım son hazırıklardasın ne güzel canım:)
polycim sen de gün alcakmışsın..hadi güzel bir günle gel inşallah:)duygusal olduğunu farkediyorum canım,kayınvalide,şunu bunu düşünüp üzme olur mu kendini..inşallah çok rahat geçirirsin doğumu ve sonrasını
özlem,buklecik inşallah duamızdasınız canım babalarınız iyi olcak
melike kontrolü atlatmışsın,hadi gözün aydın:)herşey yolundaymış..hayırlıca gelsinler de nasıl gelmek istiyorlarsa öyle gelsin prensesler
mine yazdıklarını çok keyifle okuyorum canım..inşallah gönlüne göre olur herşey
poyraz sarılık olmuşinşallah bir an önce geçer
gamze canım zor şeyler yaşamışsınız..ama aile fotonuz o kadar güzel ki canım..sen ne yaptıysan iyisini yapmışsın
biz de kızımla evdeyiz..başka bir ilde doğum yapmanın tedirginliğini yaşıyoruz ara sıra..ama burda güvenemedik,ilgi çok az hem devlette hem özelde..yakınlarımından da burda doğum yapanlardan ciddi sıkıntı atlatanlar oldu..artık idare edicez..diğer türlü çok korkuyordum..doğumu ankara toob etü hastenesinde yapıcam..doktoruma ve anesteziste zaten ayrıca ücret ödüycem,artık olmuşken aştiye yakın iyi bir hastane olsun istedik..biraz tuzlu olcakama doğumda kaç kez yaşanır diye telkin ediyorum kendimi..
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
kızlar aventin elektrikli göğüs pompasını
burda biçogunuz bi siteden 175 tl ye almışsınız sanırım,
bi arkadaş öle yazmışdı, hangi site link verebilirmisiniz acaba?
Valla harika seninkiler bende az önce pasta börek yok mu diycektim sana,işte onlarda ayıp olur diye düşünüyo heralde:)))Gelene illa bişey vermek gerekir diye ne yapsınlar...Boşver yapıyolar işte...Ben doğuma yakın tabi bu arada sürpriz olmazsa börek,poğaça yapıp dolaba koycamki eve gelince millete veriyim diye onu bile ben düşünüyorum
Kızlar merhabaaa, inşallah hepiniz iyisinizdirrr. Dün kocam ameliyat oldu,giremiyorum nete.Agrısı var yatsa yatamıyo,kalksa olmuyor. oturması yasakNeler konusulmus neler daha yeni bitirdim geçmişi. Ne güzel dogumlar geliyo sırayla Allah hayırlısı ile kucagımıza almayıda nasip etsin inşallah miniklerimizi.
bende sanırım grip oluyorum hapşırıyorum,burnum akıyor,halsizim,bunları yazarken farkettim sanırım kısmı geride kalmıs,bayaa bayaa grip olmusum :2::2: kocacıgımın bana ihtiyacı var ama ben kendime bile yetemiyorumannem gelcek gitcek artık sık sık napalım
Eşim dün benm dogum yapacagım hastanede Kadıköy Şifa da ameliyat oldu,dogumla ilgili ayrıntılı bilgi alma şansım oldu. Çıkış kıyafetleri dısında hiçbir şey götürmeyecekmişiz. Ne normal kıyafet,ne bez,ne krem,ne başka birşey. Sezeryan olcagım için birkaç gün misafirim zaten orada.Kendime gerekenleri alsam yetermiş. Ama oda süsleme dahil degilmiş,onu da ayrıca yaptırcaz artık.
:))) ben hemen uyumuşum, Defnede boş boş dolanıp duruyordu, ara ara gözü açıp baktım:) bi yanıma çıkıyo bi iniyo derken yapacak bişey bulamadı:)) benden 1 saat sonra baktım oda uyumuş yanımda:)) 4:30 da da tamamen kalktık:))
çoook iyi geliyor bu gündüz uykuları yaaa.. ama sonrasında hiç bi iş yapmıycan.. öncesinde yemeğini filan hazır edip yatcan.. şimdi yemek yapıcam ama bi türlü mutfağa gidemiyorum..
eşimin halasına gitmek istiyordum ya bide, kadın hastanedeymiş meğer. kocası ameliyat olmuş. bu akşam ona geçmiş olsuna gidicez. yarın sabahta randevum 10:00 da. işim uzun sürecek gibi. hastane dönüşü inşallah yazabilirim. yada yarın cepnet paketi alırım hemen faceden haber veririm.
Hepinize iyi akşamlar.
senin o şekerden de şeker kızını yerim ben o minik poposunu da ısırırım söle ona ağzımın suyunu akıtmasın:))artık sana hiiiç bişicik olmaz kuzum takma kafana en fazla sancılanıp dogurursun daha da bi sıkıntı cıkmaz Allahın izniyle korkma şekerden diyabetten falan bizde akşam dedemizle konuştuk ağrısı sancısı nerdeyse kalmamış cok ii geliyodu sesi biz de babamız gelince yemeğe bi oturduk resmen kıtlıktan cıkmış gibi yedim hatta bi daa kıtlık olabilirmiş gibi de depo yaptım şimdi de nefes alamıyorum 1 hafta yemek yemesem de yaşarım herhalde:) aay babacıgımın sesini öle duymak okadar ii geldi ki yarını da sağ salim bi atlatsaydık hemen döncem eski halime
dmf ve ışıııl Allah yardımcınız olsun sağ salim kavusun ,nşallah güzel yavrularınıza bizi de habersiz bırakmayın emi
meraba arkadaşlar,2 gündür çok hastaydım tansiyonum 4 5 lerde çıkmadı bir türlü ufak bir gıda zehirlenmesi geçirdim.neyseki şimdi iyiym çok şükür...geçmişi pek okuyamadım ama yarın doğuma giden iki arkadaşımız var sanırım ışıl ve d-m-F allahım hayırlı sağlılklı doğumlar nasip etsin güzel haberlerinizi alalım.bebişlerinizi kucağınıza alın :)
Yorgun Annelere Öneriler
1.SAKİNLEŞ.Yavaştan al.Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2.Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT.Lütfen bir süre sadece anne ol.Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3.UYU.UYU.UYU.Bulabildiğin ilk fırsatta,kısacık da olsa UYU.Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini.'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU.Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... İştahsızlıklardan, ağlama krizlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için
Ekleyen: BEBEK ANNELERİ
Canlarım, sevgili arkadaşlarım, dert ortaklarım, kader yoldaşlarım...
geldik bu tatlı yolun sonuna... halen inanamıyorum sanırım onu görene kadarda bebeğimin benim olduğunu hissedemiyeceğim... belkide onun karnımda olmasını bile özleyeceğim... hamilelik çok güzelmiş... Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin... herkese hayırlı, sağlıklı, terbiyeli evlat nasip etsin... hamilelik çok güzelmiş ama sizinle birlikte aynı anda göbüş ellemek dahada güzelmiş... çoğu zaman sinirliydim herkesin lafı batıyordu yeri geliyor kendi anneme bile kırılıyordum... bunu bile kimseye anlatmamışımdır sizden başka... yazdığınız bir kelime bile bana yetiyordu... çünkü sizin yazınızda ben kendimi buluyordum... biliyordum beni en iyi anlıyacak olan sizsiniz... çünkü sizinde göbüşünüzde bir melek var... bu duygu ancak yaşanır...
sizleri çok seviyorum... iyiki varsınız... yine burada olacağım sadece kısa bir süre ayrı kalacağız... tez zamanda dönüp sizlerin telaşını bekliyeceğim bende... oğlum ve benim için dua edin teyzeleri... Allaha emanet olun...
biz kısa süreliğine aranızdan ayrılıyoruz...
en yakın zamanda görüşmek üzere...
iyi akşamlar...
hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın canlarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?