2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hastaneyi aradım şimdi,aklıma gelenleri sordum doğum ücreti ile ilgili

normal 600,sezeryan 1000,epiduralli 1250 tl.miş
normalde 1gece ve rafakatçi,sezer.de 2 gece ve refakatçi ücrete dahil,
anne ve bebeğin ilk kontrolleri tahlilleri ücrete dahil

yatış yapıldığında sözleşme gibi bişey varmış,ek ücretler falan ordada belirtiliyomuş başta.

NST 20 tl ek ücret alınıyomuş her defasında.
yenidoğan yoğun bakıma ihtiyaç olursa (ALLAH HEPSİNİ SAKLASIN BEBİŞLERİN.SAĞLIKLA GELSİNLER,PROBLEMLERİ OLMASIN İNŞALLAH )kimliğini çıkarıp ssk dan girişini de yaptırınca ssk karşılıyomuş onları.ama ssk konusu önemli.eşimizin normalde de hemen ssk ya kaydını yaptırması lazım

anneye ek kan verilirse ünite başı 95 tlm.miş

Allah saklasın sarılık durumunda fototerapi ssklı 300 tl.miş

aklıma gelenler bunlardı,sordum..sizce başka neler sorulabilir?

Baya detaylı anlatmışlar ben de not alayım da bu cumartesi herşeyi sorayım artık çok teşekkürler

canım gözün aydın kavuştun bebişine.

canm geçmiş olsun k.pederine.

kıslarrr merhaba uzun uzun yazamıcam ama ben doğurdumm oğluma kavuştum darısı başınıza muhteşem bi duygu ayrıntılarıyla anlatırım
sen de mi ? :) gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.

Kızlar meraba, ben şubat annesiyim ama sizi de takip ediyorum. Bizim topicde herkes doğurduğu için hep bebişler konuşuluyor:)) Bense daha doğurmadım bile, o yüzden kendimi buraya transfer ettim::)
olsun canım sen de bizle beraber bekle varmış daha vaktin.

benm hastanede normal doğumda epidural farkı 750, sezeryanda 500 canım.

bizde bugün dr gidiyoss dr 2 -5 mart tarihi arası sezeryan la alcaak bugün kesin tarih belli olurr diilmii bakalımm oluşuum kaç kilo olmuuş çok merak ediyorumm
hadi bakalım hayrlısı olsun.

canım ölçümler yanlış olabiliyormuş belki daha küçük doğar.

yürü canım tabi ya dr. bana günde 2 saat yürü dedi.

canım arada bir girip bizi haberdar et özledik seni.

Baya detaylı anlatmışlar ben de not alayım da bu cumartesi herşeyi sorayım artık çok teşekkürler

valla onlar pek detaylı anlatma yanlısı değillerdi ama ben burdaki yorumlardan not aldım önce,tektek sordum hepsini.ona göre cevap verdiler..
oyüzden aklıma gelmeyen,sormadığım bişey kadımı acaba diye de nerak içindeyim.

hepimize hayırlı kolay doğumlar dilerim,doğumdan sonra da para pul işiyle uğramayalım inşallah.sağlıklı olsun bebişler de biz de...aminnnn

Selam kızlar, geçmişi okumadım ilk defa, çok moralim bozulsu, 37+4 üm ya ben, ilk def bu hafta doktorum bebeğim başı ve bacak boyu kısa dedi, ne demek bu özürlü mü yani dedim, kem küm etti, kontrolleri haftada bir değil di 4 güne bire düşürdü,, ama onun dışında kilo alması, karın büyümesi, kan akışı, suyu, hareketleri falan iyi dedi, ben de başka doktora gittim, o da 2 hafta küçük dedi, ama sorun değil belki genetikseldir belki de haftanla alakalıdır dedi, bazen kendime moral vermeye çalışıyorum, yoktur oğlumun birşeyi diye ama bazen o kadar endişeleniyorum ki, bir de kaburga batması diye bir şey başladı, doğum ağrısı gibi deli ediyor beni, dayanılmaz bir ağrı,

Canım sen içini ferah tut,oğlunun hiç bişeyi yoktur.Öyle kötü şeyler aklına getirme.Sağlıklı,sıhhatli kucağına alıcaksın inş.Görüncemede dr doğuma 1hafta kala kafı çok küçük zeka özürlü olabilir demiş dr halbuki genetik çocuk dededine çekmiş kafası küçük ama zeka fışkırıyo maşallah.

Nigolicim öncelikle 2.doktora gitmekle çok ii yapmışsın,benim doktorum 2 haftaya kadar küçük olması normal demişti bu zamana kadar farketmemiş de yeni mi söylüyor ne sinir bu doktorlar da yahu
Hiç negatif düşünme canım bu saate kadar sağlıkla geldi kuzun bundan sonra da bişicik olmaz Allah'ın izniyle.Kaburga ağrısı çok normal hepimizde var ben bizimki aşağıdan değil yukarıdan çıkacak herhalde diyorum hatta

Canım öncelikle moralini bozma çünkü moralin herşeyden önemli bebek için... Allah esirgesin yavrunu da kötü bi durum olsa şimdiye kadar söylerlerdi hem de bizimde kafaları büyük yani gelişimi önde yada geride oalbilir diğer doktorun dediği gibi bu genetikle ilgili bişey... ben senin yerinde olsam bir iki doktora daha giderdim güvendiğim.. Ankarada olduğun için söylüyorum çoğu özel hastane 20-30 tl alıyo biliyosun muayeneye.. git bi görün en azından için rahatlar... yada bulabilirsen bi prof. falan hacettepe yada öle bi üni hastanesinde, bi ona git emin ol... bu da içini büyük ölçüde rahatlatır.. ama bence inan bebeğin gayet sağlıklı olacak annesi.. sen hiç merak etme..

Saol canım ya, Prensesin uykusu sana da teşekkürler, inanın sizden gelecek morale herşeyden çok ihtiyacım vardı, ne bileyim ya işte insan bi kötü oluyor, çıksa artık ne çıkacaksa diye isyan noktasına geldim, eşim bile maden öyle planlı sezeryanı konuş o zaman dedi, kurtul bu stresten. Şuan sadece sizi için ve kendim için bol bol dua edebiliyorum, sizleri de seviyorum ayrıca.

Saol kuzum ya, pazartesi kendi doktoruma bir daha kontrole gittikten sonra hazır dışarıya çıkmışken başka bir doktora daha gidicem, bakalım pazartesiye kadar oğlan nerelerini büyütmüş ona göre karşılaştıracam,
Sen, mine, merve kafa büyüklüğünden bahsettiniz, benim akıllı oğlum anladı, hemen durdurdu büyümeyi gördün mü,

Canım üzme kendini stres yapma,sırf bu neden dolayı hemen sezaryan düşünme bence başka dra da git istersen.

canım üzülmeni anlıyorum ama emin ol yoktur bişey...kaç kiş duyduk öyle geri denilipte normal olan....ablamada 3 hafta geri demişlerdi, çocuk geç doğdu, minyon birazda ama ne zeka ne de bedensel sorunu yok..cin gibi maşallah, 10 aylıkkken yürüdü...yani en fazla ufak olur biraz bebişin, başka bişey çıkmaz ondan

tabiki annesi baktı ki koca kafalar geliyo çocuk bari ben düzgün oluyum diye durdurdu kafasını :) en iyisini yapıyo biz bu şekilde normal de doğuramıycamız gibi beklediğimizle de kalabiliriz.. gerçekten sezeryan olcaksa hiç stres çekme zamanın gelince hayırlsıyla kavuş yavruna.. bi de nigolim artık anne karnında bebeğin kalbindeki iğne deliğini görüyolar Allah korusun özürlü olcak bi durum olsa biliyosun taaa ikili taramaların zamanında şüphe ederdi.. bence sadece gelişimi yavaşladı senin oğlanın ve haftası geri çıkıyo o kadar.. doğduğu zaman görceksin hem yakışıklı hem sapasağlam bi kuzu olcak

herkese merhabalar kızlar...uzun süredir yorum yapmıyodum bişi yazmıyodum çünkü çok kötüydüm..anneme kanser teşhisi konmuştu bağırsaklarında kitle bulunmuştu..bn zaten bunu duyunca ruh gibiydim yıkıldım resmen..düşünsenize burda çoğunuz hep annenizden bahsedip hazırlıkları onlarla yapıyosunuz sürekli yanınızda size yardım ediyolar doğumlarınızda yanınızda olcaklar..bn bunları yaşayamıcam hazırlıklarımı kendim yapıcam anneme bu kdr ihtiyacım varken onun sevgisine tecrübesine hep yalnız olcam diye düşünerek yaklaşık 1 ay geçirdim..tabi hergün ağlayarak.. ve annem dün ameliyat oldu..ameliyatı çok iyi geçmiş ve kitleyi almışlar..onu öyle narkozun etkisiyle uyur halde görünce çok kötü oldum başta ama ara ara uyanıp bizimle konuştu..bugün daha iyiymiş ve yürümeye başlamış...çok şükür Allahın izniyle atlattık inşallah bunuda..he hazırlıklarımı yine yalnız başıma yapmak zorundayım ve evimi hiçbi şekilde temizleyemiyorum..çok ağırlaştım..napcamı bilmiyorum..ama olsun annem sağlığına kavuştu ya önemli olan o..başta canınızı sıkmak ve kendi sorunlarımla kafanızı meşgul etmemek için paylaşmadım ama şimdi çok mutluyum ve sizinle paylaşmak istedim..aranıza tekrar döndüm yani..

cnm gözünaydın maşallah oğluşuna

Canım çok geçmiş olsun annene inş.bir an önce daha da iyi olur.Sen de üzülme sağlık olsun herşey yapılır.Temizlik içinde birini tutarsın olur,tek derdin temizlik olsun.Ben de herşeyimi kendim yaptım hiç öyle annemle falan hazırlık yapmadım.Okula giden kardeşim var ve eşide öyle çok uzun süre göndermiyo malesef.Hiçbir şeyimde annem yoktu,sağlık olsun yeterki.

cnm çok geçmiş olsun öncelikle , seni çok iyi anlıyorum bundan 8 sene önce aynı sebeple benim annemide ameliyat ettiler , o zaman annemin değerini anlamıştım onsuz bi hayatın çok zor olacağını şimdi çok şükür iyi hersene rutin kontrolleri yapılıyo o kadar ,tıp o kadar ilerlediki artık herşeye çare buluyorlar,sen kendini ve bebişi üzme hazırlık dediğin neki biz 35. haftamızda doğum yaptık o kadar hevesle aldığımız bebek şekerlerini hastaneye götürmeyi bile unuttuk , evimin hala altı bi yerde üstü biyerde::) ama bebeğim kollarımda hiç bişey umrumda değil.tekrar acil şifalar.

Teşekkürler tatlım, evet bak ablan bana örnek ve moral oldu, seviyorum burayı ve sizleri, tekrar teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…