- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #40.961
canım sancıların başladı galiba hadi hayırlısı nişan geldimiii???????
Eveeeeettttt bugün de bir doğum haberi var arkadaşlar...
dün hafif kanaması geldiğini söyleyen YASEMİN84 nickli (Saliha) arkadaşımız bu gece saat 02:25 te doğum yapmış. normal olacakmış ama genel anestezi olmuş.. 48 cm 3000 gr ağırlığında oğlu Erdemi kucağına almış.
hepinize selamı var.
ÇİLEKW de bugün doğum yapacaktı.. şuan ikizlerini almıştır oda kucağına
yok güzelim yaa ne nişan var ne de söz :) sancılarım sık değil henüz bu hafta bitmeden gelir galiba da yarın 29 u ya polly hatırlattı gelmez umarım sonra kızmasın bana anne neden beklemedin bi gün dha diye :)
ya ben anlamadım cidden bu doktorları. 350 tl sezeryan ama zorunlu durumlarda yapılıyor. keyfi istersem 4000 tl miş. dedimki ama riskli hem beni hem bebeğimi riske atıyorsunuz oda şimdi bırak iğneleri dedi daha 35. haftamdayım ama. diğer gittiğim doktor kesme diyordu bebeğini kaybedebilriisn diyordu. ben ne yapcam? kime güvencem? normal dogum diye tutturmuşlar bu doktorlar. benim şansımamıdır sezeryanı devlet yasakladı. ben riskliyim işte ama hala keyfi diyorlar.kafam allak bullak oldu. offffffffff yaa.
bernysita, seni görmek ne güzel...bayadır yoktun malum....ağlamak rahatlatıyosa ağlıcan, bişey olmaz...Allah iç ferahlığı versin
Tünaydınnnn tünaydınnnn güzel annelerr
cookk canım sıkılıyorr benim yaaa faranjit oldum,gece kasık agrısından gözüme uyku girmedi,kocam evde hem ameliyatlı hem bademcikleri şiştikara bahtım kör talihimm
hava desen hiçç iç açıcı degill, surda 2 hafta kaldı doguma ama benim doğurasım yok sanırım kesilmekten feci halde korkuyorum
sn öyle diyince aklıma şey geldi..bzm oturduğumuz yerin adı cennet mahallesi (dizidekinden değil k.çekmecedeki) birini mutlaka telde konuşurken duyarsın karşıdaki soruyodur nerdesin diye herkes cennet mah. diye uzatmaz kısaca cennetteyim der..bzde alıştık ordan..geçen annem dedi nerdesin gittin mi? evet şimdi cennetteyim dedim güldüm..o da "ay Allah korusun" dedi gayri ihtiyari bnde "a a delinin zoruna bak niye korusun be millet bi yerlerini yırtıyo cennete gitmek için buda Allah korusun diyo" dedm gülüştük öyle bi anım vardı paylaşmak istedim :))Evet bana bi rahatlama geldi :)) çok teşekkür ederim kızlarrr.. Valla zor işmiş bu hamilelik.. Böyle diyince de eşim hemen cennete gitmek kolay değil diyo :) :
ha bu arada, doğumu gecikenler için haşlanmış yumurta yiyip üstüne yürüyüş yapmak doğumu hızlandırıyo diye duymuştuk...ablamda denedik..2 yumurta yiyip 45 dk kadar yürüdü...akşamına doğurdu.....tabi tesadüfde olabilir ama denemesi zararlı bişey değil nasılsa....ablamı sezeryana alacaklardı daha doğurmasa...
Polly Deniz'den haber var mı yaa? Kesin doğurdu hiç böle gelmemezlik yapmazdı oo :)Eveeeeettttt bugün de bir doğum haberi var arkadaşlar...
dün hafif kanaması geldiğini söyleyen YASEMİN84 nickli (Saliha) arkadaşımız bu gece saat 02:25 te doğum yapmış. normal olacakmış ama genel anestezi olmuş.. 48 cm 3000 gr ağırlığında oğlu Erdemi kucağına almış.
hepinize selamı var.
sn öyle diyince aklıma şey geldi..bzm oturduğumuz yerin adı cennet mahallesi (dizidekinden değil k.çekmecedeki) birini mutlaka telde konuşurken duyarsın karşıdaki soruyodur nerdesin diye herkes cennet mah. diye uzatmaz kısaca cennetteyim der..bzde alıştık ordan..geçen annem dedi nerdesin gittin mi? evet şimdi cennetteyim dedim güldüm..o da "ay Allah korusun" dedi gayri ihtiyari bnde "a a delinin zoruna bak niye korusun be millet bi yerlerini yırtıyo cennete gitmek için buda Allah korusun diyo" dedm gülüştük öyle bi anım vardı paylaşmak istedim :))
Benm gorumcemde 3 dogumunu epıdrllı yapıo ve cok ıyı oldugunu soyluo mutlaka yapmalısın dıyo bende yapmak ıstıorum ama dayanabıldıgm kadrda dayanmak ıstıorum buna basıma geldıgı zaman karar verıcem:))))
Haklısın bende oyle duymstum cekılen sancı gunahlara kefaret dıyee lakın o an can acısyla bu aklıma gelırmı bılemem:))) dayanabıldıgm yere kadr dayanmak ıstıorum ama cok canım acırsa epıdrl ıstıcem:)) tabı bu konstuklrımz hersey normalse gecerlı dr bu cocuk sezryn derse orda ben norml dogrcm dıye yırtınmanın anlamı yok o gonlnden gecen benmde gonlmden gecen Rabbım dıleyn herkese kolay normal dogumlr nasıp etsın ınsallah:))
bu çok ilginç bi bilgi gerçekten..Melike deneee :)) dur yrn ıda atlatalm o zmn
bence yarın gelmez canım daha sancıların sıklaşmamış 5 yada 2 dk düşmesi lazım sancıların sıklığıı hayırlısı olsun hepimiz için bende erken doğum riskini atlattım çok şükür ama en son doğuran olabilirimm burdaa
sn öyle diyince aklıma şey geldi..bzm oturduğumuz yerin adı cennet mahallesi (dizidekinden değil k.çekmecedeki) birini mutlaka telde konuşurken duyarsın karşıdaki soruyodur nerdesin diye herkes cennet mah. diye uzatmaz kısaca cennetteyim der..bzde alıştık ordan..geçen annem dedi nerdesin gittin mi? evet şimdi cennetteyim dedim güldüm..o da "ay Allah korusun" dedi gayri ihtiyari bnde "a a delinin zoruna bak niye korusun be millet bi yerlerini yırtıyo cennete gitmek için buda Allah korusun diyo" dedm gülüştük öyle bi anım vardı paylaşmak istedim :))
:)) Gerçekten süpermiş bak sen direk cennettesinbiz de haketmek için neler yaşıyoruz :)) bizimki de cennet anaların ayağı altındadır derler ya, ben azıcık of desem hemen cenneti düşün diyo.. yahu diyorum analar cennetin içindedir demiyo ayağı altındadır diyo yani giremeyedebiliriz diyorum ama o hala sen gir beni de aldır peşinde... Ahh bi girsek hemen aldırırım yanıma da iş ki ben girebiliyim
sağol canım aslında bu hafta bitsede haftaya gelse ii olur. dr.um da öyle 2,3 gün içinde gelceğini sanmıyorum dedi ama bakalım hayrlısı benm o leke bugün yine geldi.Canım gözün aydınnn önemli bişey değil demek ki açılma başladıysa yakında gelcek annesi sen hazır ol :)
Bizimkinin şekerden dolayı kilosu artmaya meyilli biraz :) diyet yapıyorum çok etkilenmedi şimdiye kadar ama son kontrolde 3300 dü.. şimdi 3500 falandır diye tahmin ediyorum.. doktor 4ü geçmezse normali bekleriz dedi.. hayırlısı artık sağlıkla gelsin de her gelişine razıyız
canm normal doğum için bir ışık görüyorsa 1 hafta 10 gün kadar bekliyebiliyorlarmış.benimde 4mart ama hala tık yok. bu hafta dra gidince 40. hafta dolunca ve hala olmazsa sezeryana mı alır yoksa 40tan sonra da bekler mi ki. sizin drlarınız bişey dedi mi ?
çok hoş olmuş.Henüz geçmişe bakmadım kuzunun yıkanan kıyafetlerini ütüledim ardından salonun perdelerini attık makinaya,hemencik Ayşen Teyzemizin yaptığı süper ötesi kapı süsümüzü ekliyorum.Ellerine sağlık Ayşen'cim,Sevil'cim mamalar için de tşk ederizBakın bakalım beğenecek misiniz kapı süsümüzü Geçmişe bir gözatayım
canm gözünaydın her şey normalmiş. sıkılma hemen 40 dolunca sıkılırsın inş. vaktini geçirmez prenses.Selam kızlarrr...
Biz geldik kontrolden.. Herşey yolunda çok şükür :)) Yani suyu boyu kilosu herşeyi iyi bebişin.. 3500 kg olmuşuz
NST de iyi çıktı.. Ben tabi sıkılmış göründüğüm için doktorum da hayırdır vazmıgeçtin dedi normal doğumdanyok vazgeçmedim ama çok zorlamaya başladı dedim.. tamam gitme alalım dedi nası yani dedimmm gitme yatışını yapalım alıyım sezeryanla madem sıkıldıysan dedi.. anammm beklemiyodum tabi böle bişey :)) kem küm ettim iyi hadi git biraz daha düşün dedi cmtsi tekrar gitcez. Normal yapmana engel hiç bi durum yok şu an dedi. Bebeğin ve senin en çabuk kendinize geleceğiniz şekkilde normal doğum ama seni zorlamaya da hakkım yok, istediğin zaman alırım dedi.. ama 41. haftasında bekleyen hastası da varmış.. bi de gaz verdi bu kadar çabuk pes etmezsin sanmıştım diyo :) püffffffffff yani doğum filan yok kızlar bi süre daha burdayız
kötü olmuş ama aksilikler bunlar olsun canm üzmemeye çalş kendini.Selam herkese benim bugün evde ilk günüm, sevinerek uyandım sabah, bir sürü planım vardı. Bulaşık makinesini yerleştiriyim dedim kahvaltıdan önce, bir baktım içinde su kalmış, sanırım makine bozuldu, bulaşıklar da tam yıkanmamış hepsi kaldı ortadaKendime dert ettim, 1 saat uğraştım eğildim, filtrelerini falan söktüm yok gitmiyor yine 2-3 gün önce kombimiz, bir hafta önce dış kapının tüm mekanizması bozuldu(en uğraştırıcısı ve masraflısı bu oldu), bugün de bulaşık makinesi, yarın da annemler gelcekti, bebişin eşyalarıyla uğraşıcaz diye sevinirken şimdi bu çıktı bir de sorun tesisattansa iyice yandık. Ev sahibi herşeye söyleniyor zaten
Çok moralim bozuldu kahvaltı bile yapamadım kaç saattir. Evde olunca dert çıkıyor hep
biz de bugün sessizlik var diyorduk meğer doğum varmış. gözüaydın arkadaşların. darısı bizlere ama yarın geçtikten sonra :)Eveeeeettttt bugün de bir doğum haberi var arkadaşlar...
hepinize selamı var.
evet yarını atlatıyım da ondan sonra bunu da deneyim bi kaç formül daha almıştım kızlardan onları da deneyim:)) yalnız benim diyet listesinde yumurta hergün var yani haşlanmış sevmiyorum demek ki onları haşlayıp yeseymişim şimdiye kadar ohooo :))
evet o yüzden rahatım bende ama bi enerji geldi bana sorma gitsin mutfağa gidip pasta börke yapasım var ama uymuyorum kendime :) çok şükür atlattın evet erken doğum riskini ,olsun en son da doğursan sağsağlim doğur her ikinizde sağlıklı olunda nasılsa doğacaklar içimizde kalacak halleri yok ya :)
çok güldüm ya bende öyle desem eminim benim annemde aynı tepkiyi verir birde üstüne kızardı dalgamı geçiyosun diye :)
evet o yüzden rahatım bende ama bi enerji geldi bana sorma gitsin mutfağa gidip pasta börke yapasım var ama uymuyorum kendime :) çok şükür atlattın evet erken doğum riskini ,olsun en son da doğursan sağsağlim doğur her ikinizde sağlıklı olunda nasılsa doğacaklar içimizde kalacak halleri yok ya :)
çok güldüm ya bende öyle desem eminim benim annemde aynı tepkiyi verir birde üstüne kızardı dalgamı geçiyosun diye :)
Alla alla ben her gün haşlanmış yumurta yiyiyorum gerçi daha 36. haftamdayım kızlar benim 2. doğumum ilkinde epidural oldum harika bişi hiç acı ağrı hisetmiyosun ben çok memnun kalmıştım boşuna acı çekmenin anlamı yok çünkü dayanılası bi ağrı olmuyor çekilen tek kötü yanı belden aşağısını hissetmedğin için doğum anında ıkınamıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?