- 11 Ocak 2009
- 6.204
- 115
- 688
- 39
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #41.001
Selam kızlar,
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum,
Berracığa da geçmiş olsun, nazar değmiş fındıkiçine, okudum duasını, geçecek inşallah,
Merve ve Minecik da hastalanmış geçmiş olsun,
Ben de doktordan geldim, gene kilo almamış benim minik kafalı oğlum, doktor gelişimi durmuş olabilir belki haftaya alabiliriz dedi, o kadar moralim bozuldu ki, ben her aşamayı normal geöirdim, doğumu da normal süreçte yapmak istiyordum, korktum şimdi, bir tarafım sezeryan ol diyor, bir tarafım doktor abartıyor iyisin sen diyor, aklım fena karışık anlayacağınız,
Minenin yaptığı gibi bugünden itibaren merdiven inip çıkmaya başlayacağım, normal doğumu hızlandırsın ve kolaylaştırsın diye, malum Ankara karından kurtulamadığımızdan yürüyüşe çıkamıyorum,
Ay ne uzun yazdım, ağlamak üzereyim kızlar, 9 aydır taşıyorum oğlumu son 10 gün kala bir şey olursa kendimi affetmem.
doktorları sezeryan diyen arkadaşlar doktorlarınız hastaneniz özel mi??
kızlar çoook sıkıntıdayım
berra 2 gündür çok huzursuz, kusuyor kakasını yapamıyor , uyuyamıyor, uykusundan çığlık atarak uyanıyor, öğlen 12 den beri meme ağzında oturuyoruz öyle, ben okuya okuya mecal kalmadı artık, sizlerde birer ayetel kürsi okur musunuz belki iyi gelir sizin okuduklarınız
1 Numaralı hayranıyım hemde:))) Cok sevıorum kocamıı elımde degılll napım:)) Yaa genler dıyede bısey var bızım gelının ablası bı cocuk yaptı sarı kafa mavı goz aılede sarısın yok baba adanalı anne kas goz esmer meger kızın olen teyzesnın gozlerı mavı ve sarı olcak ısmı annem? Oluo ıste ALLAH verınce verıo:)) Ilk dogdugnda esmerdı amaa sımdı gorsen sarı kafalı ınanamadm:))) Yanı esımn aılesıde cok uzun kadınlr kapıdn zor sıgıo benımkını kımse uyarmamıs kosup durmus garıp kısa kalmak ıcın elnden gelenı yapmıs:))) o dedıklerını bende hayal edıorum helekı o botlar benmde gozumn onunden gecıoooo cok yakıstırıorum mınk cocuklara:)) Yerım onun jölesınıııııııııııııbuarada erkek cocuklar sac genlerını annelerınden alıolarmıs oyle bısey okudum gecenlerde buna cok sevndım cunku benm kocam kel:))) Her nekdar benım doktugumu ıdda etsede alakası yok gercı babasının kafası hala dolu nolduysa hep buna olms heee:)))
Geldiğimden beri okuyorum gülmekten cocuğu doğurucam nerden gelir aklına bunlar yazarken bıle gülüyorum. Doktor oğluşuma kısa dedi sınırım bozuldu ama senin yazdıkların neşelendirdi beni koptum. Gerçi bizden de uzun biçocuk çıkmazdı ama uyuz uyuz konuşuyolar ya insan ona sinir oluyor. Bide diyo ki korkmayın cuce olmuyacak sadece biraz kısa tovbe yarabbım.
Geldiğimden beri okuyorum gülmekten cocuğu doğurucam nerden gelir aklına bunlar yazarken bıle gülüyorum. Doktor oğluşuma kısa dedi sınırım bozuldu ama senin yazdıkların neşelendirdi beni koptum. Gerçi bizden de uzun biçocuk çıkmazdı ama uyuz uyuz konuşuyolar ya insan ona sinir oluyor. Bide diyo ki korkmayın cuce olmuyacak sadece biraz kısa tovbe yarabbım.
cnm ben varya minnacıkkk doğmuşum annem ağlamış kızım cüce die,
ama benm şmdki boyum 1.79 düşün:) dogdukları zamanla sonrası cok farkedio
hiç doktora bakma sen kuzum:)
içeri rahat geldi küçük hanıma:) eskilerin kızlar erken gelir lafı günümüzde artık kocaman bi YALAN.
hakkında hayırlsı canım.
aaaa Nigolim sen yapma bari lütfeeennn..
alnımızda ne yazılıysa o.. niye kendini suçlama yoluna gidiyosun ki..
Ben defnede ne yokuşlar, ne merdivenler inip çıktım da yinede bişey olmadı.. normalse normal, sezeryansa sezeryan.. Hakkında hayırlısı olsun canım.. Hee birde bebişinin kilosu boyu nasıl ki, doktor gelişimi durmuş olabilir diyo :26::26:
kendini neden affetmiyorsun sen ne yaptın ki cnm.. inşallah birşey olmaz Rabbime emanet meleklerimiz.
kızlar bugün kontrole gittim nst yine normal sancı yok bebeğimin herşeyi normal cuma sabahı yatışım yapılacak ilk önce suni sancı deneyecekmiş dr um olmazsa sezeryan olacağım
hepimizin hakkında en hayırlısı ne ise o olsun...
Ben de ilk doğumum da epidural yaptırtmıştım. 3-4 cm açılma olduktan sonra yapılıyor, beline takılan çok ince bir hortum boynuna kadar yapıştırılıyor. Bunu hiç hissetmiyorsun bile. .açılman uzun sürüp ilacın etkisi geçerse o hortumdan tekrar ilaç veriyorlar...
.ne kesi, ne dikiş hiçbir şey hissetmiyorsun sonra yavaş yavaş 1-2 saat içinde ilacın etkisi geçiyor. Zaten normal doğum olduğundan ağrın sızında olmuyor. Tabi bazı kişilerde epiduralin yan etkisi olan baş ağrısı oluyormuş. Ama benim hiç şikayetim olmadı sonrasında.
Hatta bu doğumumda da epidural yaptıracaktım ama üç sene önceki doktorum gitmiş, yeni gelenleride doktorum önermedi ve epidural doğumun süresini uzatıyor dedi. Bunu epiduralsiz daha kolay yaparsın dedi. Bu sefer de normal olursa en normali olacak:)))
berra 2 gündür çok huzursuz, kusuyor kakasını yapamıyor , uyuyamıyor, uykusundan çığlık atarak uyanıyor, öğlen 12 den beri meme ağzında oturuyoruz öyle, ben okuya okuya mecal kalmadı artık, sizlerde birer ayetel kürsi okur musunuz belki iyi gelir sizin okuduklarınız
selam cici anneler sayfalara 2şer 3er bakmaya çalıştım ama malesef birtürlü toparlıyamadım dr giden arkadaşlar gözünüz aydın doğum yapanlar varsa Allah analı babalı büyütsün inşallah.....gelelim bize doğumdan sonraki hafta cok yoğun geçiyo kızlar birazda stresli dün hastanedeydik oğlumda biraz sarılık çıktı ama hastanede yatacak kadr değil 2 gün sonra tahlil tekrarlanıcak yarın sağlık ocağına gidilicek topuk kanı için ertesi günde bnim kontrolüm var böyle hergün bir koşurmaca oğlum hala beni emmiyo dr görüştüm sanırım stresten sütün gitti bana bayağı bir nasihatlarda bulundu size tavsiym gereksiz insanları evinizde toplamayın doğumdan sonra herkafadan bir ses çıkıyıyo biraz stresli zamanlar geçirdim az sütüm arttı ama ancak sağıp verebiliyorum oda günde 4 kez 40cc yani cok az.....genelde bilirsiniz bebekler mama emerken hafif boğazına kaçınca boğuluyo gibi oluyolar ben öle olunca cok fena oluyorum...korkuyorum bişey olucak diye hatta dün mamasını yedirirken birden cor diye bir çıkardı ağzından burnundan geldi zor nefes aldı oturdum ağladım ben sana nasıl bakıcam oğlum diye oda sanki bütün güvenim sensin anne der gibi gözüme bakıyodu offf sadece böle durumlarda zorlanıyorum...annelik cok güzel bir duygu arkadaşlar aile olmak süpermiş eşime tekrar aşık oldum doğumdan sonra oda bana karşı cok iyi ve hep destek oluyo sağolsun rabbim hepimizin yuvasına sağlık sıhat ve huzur versin inşallah....
kızlar bugün kontrole gittim nst yine normal sancı yok bebeğimin herşeyi normal cuma sabahı yatışım yapılacak ilk önce suni sancı deneyecekmiş dr um olmazsa sezeryan olacağım
Selam kızlar,
Berracığa da geçmiş olsun, nazar değmiş fındıkiçine, okudum duasını, geçecek inşallah,
Ben de doktordan geldim, gene kilo almamış benim minik kafalı oğlum, doktor gelişimi durmuş olabilir belki haftaya alabiliriz dedi, o kadar moralim bozuldu ki, ben her aşamayı normal geöirdim, doğumu da normal süreçte yapmak istiyordum, korktum şimdi, bir tarafım sezeryan ol diyor, bir tarafım doktor abartıyor iyisin sen diyor, aklım fena karışık anlayacağınız,
Minenin yaptığı gibi bugünden itibaren merdiven inip çıkmaya başlayacağım, normal doğumu hızlandırsın ve kolaylaştırsın diye, malum Ankara karından kurtulamadığımızdan yürüyüşe çıkamıyorum,
Ay ne uzun yazdım, ağlamak üzereyim kızlar, 9 aydır taşıyorum oğlumu son 10 gün kala bir şey olursa kendimi affetmem.
yok tatlım ben medicalde doğurmadım ama medicelde teyzem ebe aynı zamanda bebek hemşiresi ne konuda bilgi istiyorsan sorabilirim ona..
Saol tatlım moralin için, geçen haftadan bu haftaya 30 gr vermiş, alması gerekirken, kafası büyüse bari dedik o da büyümemiş, sadece 1 mm büyümüş, ama işin ilginç yanı, plasentası iyi dedi, kan akışı iyi dedi, hareketlerini takip ediyorum o da iyi, anlamadım, sezeryana yönlendirmek için mi yapıyor, hayır özelde değil ki para için yapıyor desem, GATA nın doktoru, kilosu 2800 den 2770e düşmüş, boyu da 69.8 mm yaklaşık 49 cm heralde
Saol tatlım moralin için, geçen haftadan bu haftaya 30 gr vermiş, alması gerekirken, kafası büyüse bari dedik o da büyümemiş, sadece 1 mm büyümüş, ama işin ilginç yanı, plasentası iyi dedi, kan akışı iyi dedi, hareketlerini takip ediyorum o da iyi, anlamadım, sezeryana yönlendirmek için mi yapıyor, hayır özelde değil ki para için yapıyor desem, GATA nın doktoru, kilosu 2800 den 2770e düşmüş, boyu da 69.8 mm yaklaşık 49 cm heralde
cnm ben manisada yaşıorum, bebek ve ben tamamen normaliz
ama doktoruma sezaryen istedigimi söyledim ve hemen gün verdi bana
hiç neden normal düşünmüorsun bile demedi.
evet cnm özel hastaneye gidiorum
Saol canım teşekkürler, bu arada benim sezeryan meraklısı doktorum GATAda, ama Mevkide de çalışma günleri var, üstelik özel değil, askeri personel olmayanlar da gidebiliyor, hala vaktin varken bence bir git istersen.
way be ben sezeryan diye yalvarıyom doktorlara bana normal diyorlar ya.. birde riskli gebeyim..
hadi emekli sandıgıyız biz bakıyormu bize? ekstra ücret falan? gideyim nerde bu hastane ve adı ne? elimi kolumu sallayarak muayene olcam deyip muayene olabiliyormuyum? çok heyecanlandım:)
canınıda lütfen sıkma. Rabbim herşeyin hayırlısını versin . bebeğin sapasaglam gelcek kucagına inşallah.
Ben daha epıdrllı olsnmu olmasnmı mevzusuna fln hıc gelemdm o yuzden dr bu konudakı fıkrını bılmıorum:) Kımı dr suresını uzatıo dıyo kımısı sancıyı hafıfletmekten baska bı ıse yaramaz yapılması anneyı rahatlatr dıyo yanı tıpık farklı hekım gorusu veya hastaya gore degısen mudahale yontemı:) Ama ben dayanamzsm ve bıraz nefes alabılceksm neden denemeyeyımkı dıyıorum:)) O kesıden bende korkuorum ınan dogmdn cok ondn korkuorum ben kesılmesındende korkmuorum sonradan problem yasamaktan korkuorum kımısınınkı mıkrop kapıoms oturamıomus tuvaletını yapamıomus flnn annemde hıc korkma oyle bısey degıl ılk gun bıraz tedırgınlk olabılr ustunde ama sonra gecıo dıye moral verıo bakalım bız ne yasıcaz:))Benim de doktorum epidurali hiç önermiyor, hastanem de epidural için 1000 tl fark istiyor, ama ben yine de dayanılmaz hal alırsa isterim herhalde tabi yine de doktorumdan onay almam lazım:S BEn ağrıdan korkmuyordum da şu kesi işinden korkuyorum, gerçi onu yapmadan iğne yapıyorlarmış bişey hissetmiyormuşsun.
Canım benımm sabah arkadslrla konusurken aklımdn gectın dedım bu gamze hıc boslamazdı nerde bu kız bıseymı oldu dıyekızlar çoook sıkıntıdayım
Hakkında hayırlısı olsn ınsallah senın ıcın hangısı kolay olacaksa oyle dogumunu yaparsın. Sanırım aramazda ılk sunı sancıyı denıcek olan sensın ınsallah senın ıcın guzel bır deneyım olr bızı habersız bırakma:))kızlar bugün kontrole gittim nst yine normal sancı yok bebeğimin herşeyi normal cuma sabahı yatışım yapılacak ilk önce suni sancı deneyecekmiş dr um olmazsa sezeryan olacağım
Canım sen nıye kendını sucluosun? Bıyerde okumstum cocuk daha ana rahmıne dustugu anda kac kıloda nasıl bı yapıda dogucagı bellı oluomus yanı sen nekdr kassnda onun olusumu okdar olacakmıs bak benımkıde oyle mınık cıkıoduu gecen hafta kılo almıs halbukı hıc farklı bısey yapmadım dedım o okudugum nekdr dogruymus sen beslenmene dıkkt edıosun cocugn beslensın dıye yıosun ıcıosun almıosa bu senın sucun degılkı o mınık bedenın yapısı:) Benm gıbı merdıvenlerı ınıp cıkma annem cocuk elıne gelıverır son zamanlar:))) Ben artık agırlastım gerckten kar kalksın kendımı yıne yollara vurcm:) Hıc canını sıkmaa ben normal dogm ıstıorum dıyemı sende normal dogm ıstıosun ıtırf etSelam kızlar,
Dogurma kız daha var senın dogumuna:))) Benımkınede uzun dıyo annemde arkadan dayısına cekmıs dıyooo ahahahaha dedım annee ben sankı cok kısayım ee torun dayıyaaaa dıye boburlenıoo oglunada hıc toz kondurmaz:))) Saglıklı olsun kısa uzun ne farkederrr bırıne benzıck sonucta bu cocuk bırınden bıseysını alck nıhayetınde ne demıs atalarımız; B.ktur kokar gendir çeker hahahaha:)))
NİGOLİden önce ben cevap vereyim
canım etlikte bu hastane.. GÜlhane askeri tıp akademisi dedim mi herkes bilir..
seni Ankarada diye hatırlıyorum ben yanlışmıyım.
birde haftanda daha küçükmüş zaten bakarlar merak etme.. çoğu hastane 38 haftadan sonra bakmıyor.
Selam kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?