- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #41.221
benim üzüntüm şeker hastalığından habersiz diyetsiz bir hamilelik geçirmem, internetten günlerdir araştırıyorum kandaki şekerin bebeğe geçmesinin çok büyük riskleri var doktorum bana doğum esnasındaki riskinden bahsetti bir ay önce açık konuşayım ikinizinde hayatı riskli dedi, ani şeker düşmesi sonucu senide bebeğinide kaybedebiliriz dedi, ben doğumdan sonraki risklerini sordum bikaç yabancı terim söyledim sen bunları düşünme şimdi önce doğumu atlatalım dedi,ben internetten çok araştırdım çok ağlayıp dua ediyorum bebeğimden duanızı esirgemeyin inşallah hepimiz sağlıklı sıhatli bebeklerimize kavuşuruz ve hep sağlıklı sıhatli bebeklerimizle hayatımıza devam ederiz, keşke beşiktaşı düşünecek ve sevinecek kadar moralimiz düzgün olsaydı
banada doktor şeker cihazı aldırttı günde 7 kez ölçüm yaptırdı, bende diyet yapıyorum, şekerimi düşürdüm doktor inanmadı geçen hafta gittimde kendide ölçtü 5 gün sonra yeniden gidicez dayanabildiğimiz kadar dayanalım almayalım bebeği dedi, ilk önce alıcaz demişti şeker kontrollü gidince vazgeçti ama ben bebeğe bişe olacak die çok korkuyorum
besteee canım ,nşallah her şey yolunda gider sıkma sen canını
eskiden insanlar doktoramı gidiyormuş 5 kilo çocuk doğurunca
birde hava atıyorlarmış topaç gibi çocuk doğurdum diye
o çocukların muhtemelen bir çağu diyabetten dolayı iri doğuyorlardır
ve sağlıklada büyüyorlar sen sıkma canını bol bol dua et ve güzel şeyler düşün
Slmm kızlar nasılsınız herkesler iyidir inş.biz doktora gittik minik kızım 2800 gr olmuşnst ye de bağlandık zaten her gittiğimde bağlıyor kontorllerde haftalık karnım öyle aşırı büyük değil oraya gelen hamişler var bana göre daha büyük göbüşleri göbüşten rahatsızlık yok ama bacaklarım aşırı derecede şiştiiiii dizlerime 3-4 kat bi sargı bağlanmış gibi yürüyemiyorum katlanmıyor klozete bile oturamıyorum daha zamanı var kızımın ama artık doğsun diye gece gündüz dua ediyorum resmen bu şişlik yüzünden çok canımı yakıyor canım kocam akşamları elinde krem hep bacaklarıma masaj yapıyor ama pek faydası olmuyor
Canım merhaba.Birkaç gün önce üye oldum bu siteye,çok sonradan keşfettim burayı.Geç katıldığım için hiç yorum yazmadım ama senin durumunu okuyunca yazmaya karar verdim.Ben de şeker hastasıyım.Üstelik gebelikten önce de vardı bende şeker.Şu anda günde 4 kere insilün kullanıyorum.Şeker yükselmeleri,düşüşleri yaşadım.Şu anda 36+4 günlük hamileyim.Çok şükür şimdilik bir problem yok.Ayrıca benim ablam da geçen mayısta doğum yaptı ve o da şeker hastası.Onun şekeri benden daha kötü durumdaydı.Maşallah sağlıklı bir kzı oldu.Hiç kafana takma.Bazı doktorlar biraz felaket tellalcısı oluyor malesef.Senin şu an yapman gereken moralini yüksek tutmak ve diyetine dikkat etmek.Öyle bebeği ve seni kaybedebiliriz lafı çok garibime gitti.Öyle bişey yok.En fazla bebek biraz kilolu doğabilir,o da hiç önemli değil.
Canım maşallah kızına:Nazar:Şişlikler için ne yapılır hiç bilmiyorum canım çok üzüldüm.Doğuma yakın oluyomuş galiba böyle şişlikler ama canın yanıcak kadar olması kötü tabii
gözünaydın canmkızlar bizde bugün doktora gittik
kızımızı gördük sezeryan için gün aldık
muhtemelen 21 martta geliyor bizim ufaklık
baharı müjdelicek bize inşallah :)
canm Allah yardımcın olsun.kızlar size haberim var saat 8de suyum gelmeye başladı kırmızılı bi şekilde hemen hastaney aradım sancın yoksa biraz bekle ddi bebeğini hissediyorsan bekleyebilirsin dedi suanlık gidip orda beklemekte istemiyorum evde uzanıyorum yavaş yavaş sancım başladı ama çok deil sadece adet ağrısı gibi dualarınıza ihtiyacım var . inş bu gece hayırlısınla kucağımma alabilirim 29 subattan korkarken galiba 29unda olacak :) hastaeye gideersemde bikaç gün giremeyebilirim.
Allah yardımcın olsunMerhaba arkadaslar bu aksama kadar tedirgin ve sessizce tecrubelerinizi okuodm saat 11 gbi kanama yAda nisan diym geldi.hemen hhastaneye gttk hic acilma yokmus nst yaptlar we
Ewe yolladilar.bu durumu yasayan var mi?simdi dogum basladi mi?cok garip bi duygu.sancimda cok az dua edi. Lutfen rabbim yardimcimiz olsun.hayirli geceler
gözünaydın canmmerhaba kızlar, pzt. günü kızım defne dünyaya geldi...biraz ani bir kararla sezeryanla doğdu... genel anestesi olmadım, ama epidural mi, spinal mi die sorduğumda ikisinin karması dediler... doğum sonrası anesteziye bağlı baş ağrısı, ya da başka bir ağrı vs. olmadı ama iki gün hareket etmekte zorlandım... bugün daha iyiyim... ne var ki,sezeryan sonrasını nispeten rahat atlatan biri olarak , normal doğumu düşünen arkadaşları desteklemeye devam ediyorum... çünk artık size bağımlı bi bebek var ve ona yardım etmek için başkalarının önce size yardım etmesi gerekiyor bu bile bana keşke biraz daha bekleseydim dedrtmeye yetti...
şimdi emzirmeyle ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyorum(belki normal doğum olsa bu sorun daha mı az yaşanırdı?). burada öğrrendklerimi hatırlamaya çalışıyorum aklıma çok da bişi gelmiyo stresten... bu nedenle tecrübeli arkadaşlar ve benden önce doğum yapanlar, bu sorunu nasıl aştıklarını, fırsat bulabilirlerse tekrar yazarlarsa çok ama çok mutlu olurum, kızımın da çok dah fazla mutlu olacağına eminim...
bu arada geçmişe bakamadım, benim dışımda doğum yapan varsa arkadaşlar varsa kendilerini çok çok tebrik ediyorum....
şimdilik bu kadar görüşmek üzere...
gözünaydın canmarkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim dualarınız için 27.02.2012 aat 11:30 da kızımız derin dünyaya geldi.eudral sezeryan oldum.ameliyette hiç bişey issetmiyosunuz korkacak hiçbişey yok skın merak etmeyin sadece epidrul yapılırken biraz zorlanılıyo a da önemli değil bebiği 38 5 de 2900 olarak doğdu .sonrası sıkıntılı biraz baş ağrısı bende olmadı ama miğde bulantım oldu bol bol sezeryan kilodu ve ince gecelik boydan götürün çünkü kirlenme ihtimali var ve hastaneler çok sıak oluyo siz zaten çok terliyosunuz gayri ihtiyari biçimde.bide benim hamileliğimde yüzünde hiç leke olmamıştı doğumdan sonra yüzünde kaherengi lekeler oldu annam saçımın uçları ile yüzümdeki terle sildi ve inanaın sabaha bişey kalmadı belki zaten geçecekti ama biz böyle yaptık.sütün çok az su anda maalesef ama kızım emiyo ve emdikçe gelicekmiş.hepinize kolaylıklar diliyorum ve çok çok öpüyorum.çok güzel bir duygu allah herkesi muradına kavuştursun
canm Allah korusun inş. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inş.MRHB arkadaşlar bende mart annesi olacağım inşalah, eşimin görevi nedeni ile şehir dışındaydık aylardır, bu sebeple aranıza çoook geç katıldım, benim 19 martta doğumum var. gebelik şekerinin yüksek olmasından dolayı doğumum hem bebek hem benim açımdan riskli imiş sezeryanla doğum yapıcam bebeğim şu an 4 kilo.36.haftadayım, son bir aydır üzüntüden çok yıprandım, çünkü bebebğimin şekerden dolayı kilolu olması bi yana, bebek için kalıcı hasarların 2 yıl içinde ortaya çıkabilme ihtimalleri var, kalp yetmezliği kalp rahatsızlığı böbrek diabet, zeka geriliği vs çok yıpratıyorum kendimi çok üzgünüm ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN duanızı bendende esirgemeyin lütfen
Allah yardımcın olsun canmmerhabalar anneler...nasıl gidiyo hamilelik...dün dr.gittim herşey yolunda nst aktif çıktı her an doğum olabilir dedi dr.ama benim 2.olduğu için 5 marta kadar sancım falan olmazsa 5 martta doğum var :)bebiş 3840 olmuş pazartesine kadar ne olucak bilemiyorum 37+4 deyim daha...kansızlık var bide bende pazartesi önce 3 ünite kan takılacak bu beni biraz strese sokuyoAllah hepimizin yardımcısı olsun...hepimiz hayırlısıyla kavuşalım bebeklerimize....lütfen dualarınızı eksik etmeyin :)bende sizlere dua ediyorum :)
arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim dualarınız için 27.02.2012 aat 11:30 da kızımız derin dünyaya geldi.eudral sezeryan oldum.ameliyette hiç bişey issetmiyosunuz korkacak hiçbişey yok skın merak etmeyin sadece epidrul yapılırken biraz zorlanılıyo a da önemli değil bebiği 38 5 de 2900 olarak doğdu .sonrası sıkıntılı biraz baş ağrısı bende olmadı ama miğde bulantım oldu bol bol sezeryan kilodu ve ince gecelik boydan götürün çünkü kirlenme ihtimali var ve hastaneler çok sıak oluyo siz zaten çok terliyosunuz gayri ihtiyari biçimde.bide benim hamileliğimde yüzünde hiç leke olmamıştı doğumdan sonra yüzünde kaherengi lekeler oldu annam saçımın uçları ile yüzümdeki terle sildi ve inanaın sabaha bişey kalmadı belki zaten geçecekti ama biz böyle yaptık.sütün çok az su anda maalesef ama kızım emiyo ve emdikçe gelicekmiş.hepinize kolaylıklar diliyorum ve çok çok öpüyorum.çok güzel bir duygu allah herkesi muradına kavuştursun
MRHB arkadaşlar bende mart annesi olacağım inşalah, eşimin görevi nedeni ile şehir dışındaydık aylardır, bu sebeple aranıza çoook geç katıldım, benim 19 martta doğumum var. gebelik şekerinin yüksek olmasından dolayı doğumum hem bebek hem benim açımdan riskli imiş sezeryanla doğum yapıcam bebeğim şu an 4 kilo.36.haftadayım, son bir aydır üzüntüden çok yıprandım, çünkü bebebğimin şekerden dolayı kilolu olması bi yana, bebek için kalıcı hasarların 2 yıl içinde ortaya çıkabilme ihtimalleri var, kalp yetmezliği kalp rahatsızlığı böbrek diabet, zeka geriliği vs çok yıpratıyorum kendimi çok üzgünüm ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN duanızı bendende esirgemeyin lütfen
hayırlı olsun cnm Allah bahtını güzel etsin.. süt için ılık duş, humana still-tee, bol bol su, tavsiye ediyolar..bnde hastanede hemşirenin verdiği ufak bi eğitime katılmıştım..memelere masaj yapmak gerekiyo ve kesinlikle makas yöntemiyle tutmucaksın memeyi emzirirken süt kanallarını tıkıyomuş..4 parmk aşadan baş parmak yukardan desteklicek..geceleri bol bol emzirin çok artırır sütünüzü dedi..tabi stresten uzak durman gerekiyo acayip etkiliyomuş
merhaba kızlar ben 2009 eylül annesiyim ve kismetse 2012 eylül annesi olacağım yeniden. Sizleri takip ediyorum sık sık. Bacak şişmesi için doktorun birşey söyleniyor mu tatlım. Çünkü kızım da hiç olmadı ama her kontrolde sordu kontrol etti ödem var mi diye. Ayaklarını yukarı kaldır yat bol su tüket. Tuzu mümkün olduğunca azalt canım.
Slmm kızlar nasılsınız herkesler iyidir inş.biz doktora gittik minik kızım 2800 gr olmuşnst ye de bağlandık zaten her gittiğimde bağlıyor kontorllerde haftalık karnım öyle aşırı büyük değil oraya gelen hamişler var bana göre daha büyük göbüşleri göbüşten rahatsızlık yok ama bacaklarım aşırı derecede şiştiiiii dizlerime 3-4 kat bi sargı bağlanmış gibi yürüyemiyorum katlanmıyor klozete bile oturamıyorum daha zamanı var kızımın ama artık doğsun diye gece gündüz dua ediyorum resmen bu şişlik yüzünden çok canımı yakıyor canım kocam akşamları elinde krem hep bacaklarıma masaj yapıyor ama pek faydası olmuyor
Sağlıkla kucağına alırsın bebişini inş.canım içtiğim suyun hesabı yok doktorda hep tahilil istiyor bişey çımıyor bacaklarını yukarı doğru tut aşağı sarktıma otururken hep uzat diyor o kadar
Teşekkür ederim canımmm ben zaten düz oturmuyorum ki koltukta bacakları dikiyorum havaya resmen ama yokk geçmiyor dediğin gibi sonuna geldik dayanacaz az kaldııCanım maşallah kızınaBacaklarımı sarkıtarak oturursam ayaklarımda şişlik oluyor benim de. Yukarı kaldırınca geçiyor başka çaresi yok sanırım. Geçecek artık sonuna geldik biraz dayanacağız.
ah canım ya teşekkür ederim. Dayan o zaman canım herkes de farklı bir şikayet oluyor benim de bel ağrım olurdu. Allah kurtarsın Sağlıkla kucağina al inşallah. Gerisi mühim değil canım hepsi geçiyor. Normal zaman da mi olacak doğum ticker da 36 görünüyorsun
saol bebeğim yaaa , uyucam uyancam inşallahh, kocamda gördügüm gbi olursa sorun yok,asansöre bindirirken bastılar ilacı uyuyakaldı yavrum ameliyathane yi görmeden, benimde öyle olur inşallah. yoksa kendimi ameliyat masasında düşününce cok korkuyorum,önceki operasyonlarımın hepsinde uyanıktım çünkü
sende kurtulcan fıtıgından ohhh kuzum rahat olcak bize inşallahh. cerrah dikiş olmayacak yama olcak dedi,dikiş kolay patlıyormus çünkü,,yama da dikiş yokmus. konustun dmi sen ayrıntıları cerrahla ?
Eveeeeettttt bugün de bir doğum haberi var arkadaşlar...
dün hafif kanaması geldiğini söyleyen YASEMİN84 nickli (Saliha) arkadaşımız bu gece saat 02:25 te doğum yapmış. normal olacakmış ama genel anestezi olmuş.. 48 cm 3000 gr ağırlığında oğlu Erdemi kucağına almış.
hepinize selamı var.
ÇİLEKW de bugün doğum yapacaktı.. şuan ikizlerini almıştır oda kucağına
canım cok doğru sölüyorsun eve öle her gelen bi laf sölerse strasten catlar insan sen yine ii idare ediyosun cok da mükemmel bi annesin bunu unutma emi bebiş daha yeni yeni adapte oluyo dünyaya bunların hepsini yaşaya yaşaya öğrencek her öğrendiği seyden sonra da senin gözlerine bakıcak bak anne bunu da öğrendim der gibi Allah onu size bağışlasın sağlık sıhhat versin de bunlar atlatılmıcak seyler diil inşallah sütün de en kısa zamanda artarselam cici anneler sayfalara 2şer 3er bakmaya çalıştım ama malesef birtürlü toparlıyamadım dr giden arkadaşlar gözünüz aydın doğum yapanlar varsa Allah analı babalı büyütsün inşallah.....gelelim bize doğumdan sonraki hafta cok yoğun geçiyo kızlar birazda stresli dün hastanedeydik oğlumda biraz sarılık çıktı ama hastanede yatacak kadr değil 2 gün sonra tahlil tekrarlanıcak yarın sağlık ocağına gidilicek topuk kanı için ertesi günde bnim kontrolüm var böyle hergün bir koşurmaca oğlum hala beni emmiyo dr görüştüm sanırım stresten sütün gitti bana bayağı bir nasihatlarda bulundu size tavsiym gereksiz insanları evinizde toplamayın doğumdan sonra herkafadan bir ses çıkıyıyo biraz stresli zamanlar geçirdim az sütüm arttı ama ancak sağıp verebiliyorum oda günde 4 kez 40cc yani cok az.....genelde bilirsiniz bebekler mama emerken hafif boğazına kaçınca boğuluyo gibi oluyolar ben öle olunca cok fena oluyorum...korkuyorum bişey olucak diye hatta dün mamasını yedirirken birden cor diye bir çıkardı ağzından burnundan geldi zor nefes aldı oturdum ağladım ben sana nasıl bakıcam oğlum diye oda sanki bütün güvenim sensin anne der gibi gözüme bakıyodu offf sadece böle durumlarda zorlanıyorum...annelik cok güzel bir duygu arkadaşlar aile olmak süpermiş eşime tekrar aşık oldum doğumdan sonra oda bana karşı cok iyi ve hep destek oluyo sağolsun rabbim hepimizin yuvasına sağlık sıhat ve huzur versin inşallah....
Selam kızlar,
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum,
Berracığa da geçmiş olsun, nazar değmiş fındıkiçine, okudum duasını, geçecek inşallah,
Merve ve Minecik da hastalanmış geçmiş olsun,
Ben de doktordan geldim, gene kilo almamış benim minik kafalı oğlum, doktor gelişimi durmuş olabilir belki haftaya alabiliriz dedi, o kadar moralim bozuldu ki, ben her aşamayı normal geöirdim, doğumu da normal süreçte yapmak istiyordum, korktum şimdi, bir tarafım sezeryan ol diyor, bir tarafım doktor abartıyor iyisin sen diyor, aklım fena karışık anlayacağınız,
Minenin yaptığı gibi bugünden itibaren merdiven inip çıkmaya başlayacağım, normal doğumu hızlandırsın ve kolaylaştırsın diye, malum Ankara karından kurtulamadığımızdan yürüyüşe çıkamıyorum,
Ay ne uzun yazdım, ağlamak üzereyim kızlar, 9 aydır taşıyorum oğlumu son 10 gün kala bir şey olursa kendimi affetmem.
kızlar size haberim var saat 8de suyum gelmeye başladı kırmızılı bi şekilde hemen hastaney aradım sancın yoksa biraz bekle ddi bebeğini hissediyorsan bekleyebilirsin dedi suanlık gidip orda beklemekte istemiyorum evde uzanıyorum yavaş yavaş sancım başladı ama çok deil sadece adet ağrısı gibi dualarınıza ihtiyacım var . inş bu gece hayırlısınla kucağımma alabilirim 29 subattan korkarken galiba 29unda olacak :) hastaeye gideersemde bikaç gün giremeyebilirim.
merhaba kızlar, pzt. günü kızım defne dünyaya geldi...biraz ani bir kararla sezeryanla doğdu... genel anestesi olmadım, ama epidural mi, spinal mi die sorduğumda ikisinin karması dediler... doğum sonrası anesteziye bağlı baş ağrısı, ya da başka bir ağrı vs. olmadı ama iki gün hareket etmekte zorlandım... bugün daha iyiyim... ne var ki,sezeryan sonrasını nispeten rahat atlatan biri olarak , normal doğumu düşünen arkadaşları desteklemeye devam ediyorum... çünk artık size bağımlı bi bebek var ve ona yardım etmek için başkalarının önce size yardım etmesi gerekiyor bu bile bana keşke biraz daha bekleseydim dedrtmeye yetti...
şimdi emzirmeyle ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyorum(belki normal doğum olsa bu sorun daha mı az yaşanırdı?). burada öğrrendklerimi hatırlamaya çalışıyorum aklıma çok da bişi gelmiyo stresten... bu nedenle tecrübeli arkadaşlar ve benden önce doğum yapanlar, bu sorunu nasıl aştıklarını, fırsat bulabilirlerse tekrar yazarlarsa çok ama çok mutlu olurum, kızımın da çok dah fazla mutlu olacağına eminim...
bu arada geçmişe bakamadım, benim dışımda doğum yapan varsa arkadaşlar varsa kendilerini çok çok tebrik ediyorum....
şimdilik bu kadar görüşmek üzere...
canım gözün aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin bizi de tez zamanda kurtarsın inşallah tecrübelerini de paylaşmışsın ne güzel cok tesekkürler güle güle büyüt bebişini inşallaharkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim dualarınız için 27.02.2012 aat 11:30 da kızımız derin dünyaya geldi.eudral sezeryan oldum.ameliyette hiç bişey issetmiyosunuz korkacak hiçbişey yok skın merak etmeyin sadece epidrul yapılırken biraz zorlanılıyo a da önemli değil bebiği 38 5 de 2900 olarak doğdu .sonrası sıkıntılı biraz baş ağrısı bende olmadı ama miğde bulantım oldu bol bol sezeryan kilodu ve ince gecelik boydan götürün çünkü kirlenme ihtimali var ve hastaneler çok sıak oluyo siz zaten çok terliyosunuz gayri ihtiyari biçimde.bide benim hamileliğimde yüzünde hiç leke olmamıştı doğumdan sonra yüzünde kaherengi lekeler oldu annam saçımın uçları ile yüzümdeki terle sildi ve inanaın sabaha bişey kalmadı belki zaten geçecekti ama biz böyle yaptık.sütün çok az su anda maalesef ama kızım emiyo ve emdikçe gelicekmiş.hepinize kolaylıklar diliyorum ve çok çok öpüyorum.çok güzel bir duygu allah herkesi muradına kavuştursun
Teşekkür ederim canımmm ben zaten düz oturmuyorum ki koltukta bacakları dikiyorum havaya resmen ama yokk geçmiyor dediğin gibi sonuna geldik dayanacaz az kaldıı
Amin inş. kuzum şuan herşey normal gözüküyor doktor 25 mart diyor bakalım inş. hemen gelir minişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?