- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #41.241
MRHB arkadaşlar bende mart annesi olacağım inşalah, eşimin görevi nedeni ile şehir dışındaydık aylardır, bu sebeple aranıza çoook geç katıldım, benim 19 martta doğumum var. gebelik şekerinin yüksek olmasından dolayı doğumum hem bebek hem benim açımdan riskli imiş sezeryanla doğum yapıcam bebeğim şu an 4 kilo.36. haftadayım, son bir aydır üzüntüden çok yıprandım, çünkü bebebğimin şekerden dolayı kilolu olması bi yana, bebek için kalıcı hasarların 2 yıl içinde ortaya çıkabilme ihtimalleri var, kalp yetmezliği kalp rahatsızlığı böbrek diabet, zeka geriliği vs çok yıpratıyorum kendimi çok üzgünüm ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN duanızı bendende esirgemeyin lütfen
benim üzüntüm şeker hastalığından habersiz diyetsiz bir hamilelik geçirmem, internetten günlerdir araştırıyorum kandaki şekerin bebeğe geçmesinin çok büyük riskleri var doktorum bana doğum esnasındaki riskinden bahsetti bir ay önce açık konuşayım ikinizinde hayatı riskli dedi, ani şeker düşmesi sonucu senide bebeğinide kaybedebiliriz dedi, ben doğumdan sonraki risklerini sordum bikaç yabancı terim söyledim sen bunları düşünme şimdi önce doğumu atlatalım dedi,ben internetten çok araştırdım çok ağlayıp dua ediyorum bebeğimden duanızı esirgemeyin inşallah hepimiz sağlıklı sıhatli bebeklerimize kavuşuruz ve hep sağlıklı sıhatli bebeklerimizle hayatımıza devam ederiz, keşke beşiktaşı düşünecek ve sevinecek kadar moralimiz düzgün olsaydı
selam mart anneleri.. doğum yapmış olanları tebrik ederim,Allah bağışlasın...doğum yapacak olanlara da sağlıklı hayırlı doğumlar...ben de taze hamileyim Allahın izniyle..daha çolk erken ama,çatlak önlenebilen bişey mi ve neyle önlenir?
Kızlar bu arada bu gün fotoğrafçı acaip sinirimi bozdu çalıma iznim için vesikalık foto lazımdı 5 ay önce çekilen bi fotom vardı onu verip çoğaltayım dedim yüzüm gözüm de şiştiği için japon balığına döndüm zati foto.çektirmek istemedim adam bu siz misinizz yaaa dedi kaç senelik bu foto sorun çıkmasın verileceği yerde dedi banaa yaaa tamam evrim geçirmiş olabilirim ama öyle dan diyede söylenmez ki öküzz
Sağol canımm doktorda yapacak bişey yok diyor geçen idrar tahlili yapmıştı protein kaçağı varmı diye bişey çıkmadı bu gün yine tahlil verdik sonuçlar 2 saate çıkacaktı ama geldim yarın gidip gösteririm öyle sürekli oturmuyorum ya hergün yürüyüşe gidiyorum evin önü park en az 1 saat yürüyorum evde sürekli bi iş çıkarıyorum kendime ufak tefek işler ama ona rağmen böyle şiştim canımı yakması dediğin gibi çook kötü kuzum kaynar su dökülmş gibi bi acı hissediyorum bacaklarımda
Gamzecim geçen gün verdiğin link çok işime yaradı bebek daha doğmadan gerçekten çok yavaş iniyo ama olsun değdi şimdi dinliyorum da kızım kıpır kıpır resmen tepki veriyo inşallah uyurken işine yarar da bende uyurum :)
Yaa ben o şarkıları indiremiyorum nasıl bulabilirim?
canım gamzenin verdiği link Cocuk Sarkilari ve Ninniler bu idi ben burdan indirdim indirdiğim albüm de http://rapidshare.com/files/92825214/Lovely_Baby_1-2-3.part1_kartalbey_.rar.html bu ne hata veriyo sana indrimek istediğinde
Canım hata veriyo sürekli indiremedim bir türlü sinir oldumÇok merak ettim ama olmuyo indiremiyorum
Bugün garip bi heyecan var içimde, bi enerjikim nedense..oynayasım vaarr....
tşkrler tek teselli kaynağım dua zaten, hepinizden de dua bekliyorum inşallah, burdan bebeği zayf olan arkadaşlar ben hamileliğim boyunca epey kitap okudum,peygamber efendimizin hadislerinde bebeği hurma ile beslememizi istiyor, ben diyet yapmaya geçen ay başladım ciddi bir diyet yapmama rağmen tatlı krizine engel olamıyordum, şeker cihazımlada ölçtüm kesinlikle hurma şekeri yükseltmiyor,hurmanın şekeri çıkarmadığını daha öncede duymuştum şekerim düştüğünde 4-5 tane kadar hurma yiyordum hemde iri olanlarından, birde bir kitapta ayvanın bebeği çok beslediğni okumuştum bol ayva ve hurma yesinler, 13 günde bebeğim 1 kilo almış, şekere bağlamayın ben ciddi bir diyet yaptım ama hergün bol hurma yedim ve diyetimde öğün arası meyve olarak ayva yemiştim şimdi yemiyorum;(
Allah hayırlı kavuştursun cnm yavruna..valla bizde aylarca bunu tartıştık ama genel sonuç olarak varılan kanı çatlıycaan varsa çatlıyosun..yani büyük çoğunlukla genetik bişi..ama tabi bitakım önlemlerde alıyoruz..mesela bn herangi bi kremin içine evigen ampül, badem,buğday,kakao ve ceviz yağı karıştırarak bi karışım hazırladım onu sürüyorum ama çok düzensiz aklıma geldikçe..çok kilo almama rağmen sadece bel kısmımda 2-3 kçk çatlak var onlarda çok belirgin değil..yani öyle aman aman çatlağım var diyemicem ama anneminde yok ztn..o yzdn sn bol su iç hem içerden hem dışardan nemlendir kndini ama çatlak olcaksada can sağlığı oluyo işte..pahalı kremlere para vermene grk yokselam mart anneleri.. doğum yapmış olanları tebrik ederim,Allah bağışlasın...doğum yapacak olanlara da sağlıklı hayırlı doğumlar...ben de taze hamileyim Allahın izniyle..daha çolk erken ama,çatlak önlenebilen bişey mi ve neyle önlenir?
Kızlaaar az önce doktorum aradı çok heyecanlandım bağlayacakları zaman :)) bi aksilik oldu gel hemen alalım bebeği dicek filan gibi düşündüm galiba :))
Neyseki sadece dünki ruh halimin geçip geçmediğini sormak için aramışdaha iyi olduğumu söyledim... Biraz daha doğumdan bahsettik... Cumartesine bi karar vermiş olarak gitmemiz lazım... İnşallah güzel kızım cumartesine kadar gelir de bende seçim yapmak zorunda kalmam :)
Kızlaaar az önce doktorum aradı çok heyecanlandım bağlayacakları zaman :)) bi aksilik oldu gel hemen alalım bebeği dicek filan gibi düşündüm galiba :))
Neyseki sadece dünki ruh halimin geçip geçmediğini sormak için aramışdaha iyi olduğumu söyledim... Biraz daha doğumdan bahsettik... Cumartesine bi karar vermiş olarak gitmemiz lazım... İnşallah güzel kızım cumartesine kadar gelir de bende seçim yapmak zorunda kalmam :)
arkadaşlar benm bugün belime kasıklarıma çok sık ağrı giriyor hatta sabah 12 ye kadar kalkamadım ama bir düzeni yok sanırım bir de bazen ağrı bazen kasılma aynı şey değil. bugüne kadar hiç böyle sık sık olmamıştı. normal mi doğuma mı az kaldı anlamadım... nerden bilcemkızım da sık sık kasılıyor karnımda.
Sağolsun çok iyi bi doktor Ronya'm... Dün çok yoğundu bi de konuşamadık tam ben öle canım sıkkın çıktım zaten ağladım filan eve gelince sıkıntıdan :)) benim de aklımdan onu aramak geçiyodu şaşırdım o arayınca... Ama işte karar vermek lazım... Napcam bilmiorum...canım ya ne iyi doktorun varmış
benim doktorum ruhsuz bir adam ayda 250 tl veriyordum
yüzümüze bile doğru düzgün bakmıyordu
neyseki yakın zamanda değiştirdim
Beklicem 1 hafta daha yani en kötü ihtimalle 6 Mart'ı beklerim zaten :) bende çok istiyorum kuzum normal doğurmak doktora da dedim sezeryandan çok korkuyorum.. ama bi yandan da kız kilo almaya devam ediyo.. haftaya 3800 falan olsa zaten hoca da yat alıyım dicek.. riske atamıcam o zaman.. dua etcem cmtsine kadar gelsin diye bakalım..cnm son anda vazgeçeyim deme hani 1 hafta daha beklicektin :)) o kdr dua ettm anam şurda normal doğum için bekleyen ve günü dolan bi sen varsın heral biz normal doğum isteyenlere örnek... artık biri çıksın normal doğum hikayesini anlatsın..gamzenin açtığı topicte baktm 17 kişi doğurmuş sadece 2 si normalkafayı yicem..niye böyle zor bulunur oldu normal doğum yapanlar..zorunlu sezeryan olanlara bişi diemem tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?