- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #41.441
canım bende yeni duydum zaten yeni yürürlüge girmiş dogumdan para alındıgı tespit edilirse hastaneye ceza kesilecekmiş senden alınan parada iade .....
hadi yaa,eşler de dadandı demek :)
yaaa...o kilo almaklamı ilgiliymiş.bende de aşırı var o ağrı...13 kilo aldım, ondanmış demekkk...senin doktor da iyi direk doğuma gel dememiş...
çok komik ya...ay biz tam gaz devam ediyoruz valla...o da hiç yok demiyo....biara yani 20li haftalarda iki üç hafta bi uzak durmuştu, ben sorun olmadığını anlatmıştım...canına minnet oldu ondan sonra...gayet eskisi gibi devam etti... :) :) şimdiden kırkı çıkınca devam ediliyomu diye soruyo :) :)
evet yaa, bitse de girsek artık.....
ben doğum anında para ödesem bile
kesinlikle fatura alıcam sonradan paranızı geri alabiliyormuşsunuz
cnm koydugun linki okudum ama subatın basları gıbımı cıkmıs kanun yalnıs hatırlamıyorsam boyle bırsey olsa coktan yayılırdı herkes ozele gıder 5 kurus para vermezdı keske dogru olsa bence bu konuyu detaylı arastırmamız lazım dogumlarımıza cok az kaldı bosu bosuna kazıklanmıyalım demı bu arada bızıde bılgılendırdıgın ıcın sagol cnm.
ben doğum anında para ödesem bile
kesinlikle fatura alıcam sonradan paranızı geri alabiliyormuşsunuz
Kaçta gidiyordun sen doktora ,çıktıktan sona haber verrr merak ederim
evet yarın son kontrolüm ve Allahın izniyle pazartesi minik prensesimiz kollarımda olacak.
cumartesi kaynanam geliyo, pazar günü Defneyi annemlere göndericem3-4 gün benden ayrı kalıcak, nasıl dayanıcaz bilmiyorum ve sonrasında da kardeşiyle ilk buluşması.. inşallah güzel olur.
Oyy yerim ben ablasını da kardeşini deee.. Az kaldı canım valla yaa hayırlısıyla pazartesi gelsin inşallah..
Biz de hala bi gelişme yok :)) dünki yürüyüş canımı çıkardı ama kızımı çıkaramadıbugünde temizlik ve hurma deniyorum.. artık o da olmadı son bi çare kalıyo biliyosun :)) beyimi ikna edemiyorum ama son çare onu da denicem galiba
Kızlar sgknın sayfasında şu yazıyor, sanırım doğum ücretleri değil ama bebiş ücretleri, yani küvezdir, yeni doğan yoğun bakım vs ücretsiz.
İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri
1- Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
2- Yoğun bakım hizmetleri,
3- Yanık tedavisi hizmetleri,
4- Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
5- Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
6- Organ, doku ve kök hücre nakilleri,
7- Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
8- Diyaliz tedavileri,
9- Kardiyovasküler cerrahi işlemleri için
kızlar artık özel hastanelerde dogum için ekstra para alınmayacakmış sağlık bakanlığı yasaklamış bu konuda bilgisi olan varmııı?
Hahaa bende sabahtan beri temizlik ütü banyo ohoo hiç durmadım ama ben çalıştıkça kızcağızım uyuyoherhalde aman bu manyağın işi bitmez ben biraz daha uyuyum da çıkarım bi ara diyodur.. görüyo bi de etraf kar kış.. ben olsam bende çıkmam
Ahhaaa yalnız olmamak ne güzel :)) ben görcem o bekle sabret diyenleri bi 39. haftalarına gelsinler de
Tamam bizden kötü durumda olanlarda var demek ki :)) bizim 2 ay oldu galiba öncesinde problem yoktu ama şimdi adam çok korkuyo.. ben destekliyorum devam edenleri ama adam yok diyincede yapcak bişey kalmıyo :))
Kitabına uyduruyolar canım.. yasaya göre alınmaması lazım ama bi de özel hastanelerin bi prosedürü var ona uygun olan şeyler var nst ye para almak falan gibi.. yani bi heveslendik bizde haberi duyunca ama :) Türkiyede işler öle işlemiyo biliyosun.. para bayılmaya devam..
!4.30 canım şimdi çıkıyorum. Doktordan sonra ararım.
ayy ne güzel ya pazt. artık mrk edilen geliyo sonra geride bekleyen bide kardeş var heycanla..bnde çocukluğuma kardeşimin doğumunu beklediğim zmna gittim geldm..çok ilginç ve güzel anlar..tabi tam idrak edemiyosun belki olayın güzelliğini ama artık ailede bi kişi daha var..Allah hayırlı kurtarsın cnm
sağol canım Allah razı olsun..ayy ne güzel ya pazt. artık mrk edilen geliyo sonra geride bekleyen bide kardeş var heycanla..bnde çocukluğuma kardeşimin doğumunu beklediğim zmna gittim geldm..çok ilginç ve güzel anlar..tabi tam idrak edemiyosun belki olayın güzelliğini ama artık ailede bi kişi daha var..Allah hayırlı kurtarsın cnm
kızlarrrrr bebeğinizin hareketlerini sayıyormusunuzzzzz?? doktor sizede sayın dedimiii?
Nasıl sende oyle bır hormon yok hamıle kalmayı bılıosn dogurmayıda bılceksın tabı:))))) O dedgn dogmdn ıstıorum aynen aynısından okdr kolay olsnkı ne epıdrl ne bısey gıttgm gıbı yatısım yapılsn bakılsın aaa hadı dogumhaneye densın cıkayım hemen en guzel bıseyyyyyyyyyyyyyy:)))) Benm beyde oyle sekerım burda olanlrı anlatınca okdr can kulagıyla dınlıo ve yorum yapıokı:)))) Burdakı dıkktımı ceken olaylrı dogumları vs paylasıorumm can kulagıyla dınlıoo:))) yerım onu benn benm mınnaaak burunlu kocam
bnce ona son çare olarak bakmasaydın be cnm..martada girdik rahat ol bu arada temizlik derken sakın eğilip kalkma çok özellikle eğilerek iş yapma çok duydum bebeği doğum pozisyonundayken temizlik yapıpta bebeği ters dönenleri Allah korusun valla bebiş rahatsız hissederse ters dönerbiliyomuş o zmn hepten işimiz yaş olur :))
Merhaba arkadaslar,
Geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın dogum yapan annelerimiz varsa gözleri aydın bebeklerini güle güle büyütsünler.Dogumu yaklasan annelerimize de kolay ve hayırlı dogumlar diliyorum.
28.Subatta (35+4 iken ) normal dogumla 2380 gr oglumu ( Batuhan )kucagıma aldım.Epiduralde yaptırmadım kesinlikle agrı çok degildi.Eger saglık açısından engeliniz yok ise şiddetle normal dogum tavsiye ederim.Su anda dogumun ertesinde 3.günümdeyim ve ne agrım var ne baska bir derdim.Karnımda hemen hemen hiç yok.Darısı başınıza sevgili arkadaslarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?