2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

biz 2 aya yakın kapadık dükanı dünde bizim kızın gelceği yok denesekmi bi dedim..kafası aşağıda yüzüne falan gelir diyo ya artıkın sıkıldı sanırım ama öff bi doğuramadın diyo

ben doğum anında para ödesem bile
kesinlikle fatura alıcam sonradan paranızı geri alabiliyormuşsunuz

cnm koydugun linki okudum ama subatın basları gıbımı cıkmıs kanun yalnıs hatırlamıyorsam boyle bırsey olsa coktan yayılırdı herkes ozele gıder 5 kurus para vermezdı keske dogru olsa bence bu konuyu detaylı arastırmamız lazım dogumlarımıza cok az kaldı bosu bosuna kazıklanmıyalım demı bu arada bızıde bılgılendırdıgın ıcın sagol cnm.

canım bence doğru eğer öyle olmazsa habertürk gibi bir gazetede haberi yapılmazdı
ama maddeyi tam olarak bulmak gerekir

ben doğum anında para ödesem bile
kesinlikle fatura alıcam sonradan paranızı geri alabiliyormuşsunuz

Ben de alıcam, şimdiye kadar hiçbir gittiğimde fatura ödenmedi, sgk ile anlaşması da yok gerçi. Ama doğum yapacağım hastanenin anlaşması var, doğumda sgk indirimi ne kadar diye sordum, doktorunuz dışardan geleceği için sgk indirimi olmayacak dendi. 486 tlymiş bu arada indirim, biz bu indirimi alamayacağız ama aklınızda bulunsun kızlar, bu indirimi hastanenizden talep edin.

Kızlar sgknın sayfasında şu yazıyor, sanırım doğum ücretleri değil ama bebiş ücretleri, yani küvezdir, yeni doğan yoğun bakım vs ücretsiz.

İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri

1- Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
2- Yoğun bakım hizmetleri,
3- Yanık tedavisi hizmetleri,
4- Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
5- Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
6- Organ, doku ve kök hücre nakilleri,
7- Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
8- Diyaliz tedavileri,
9- Kardiyovasküler cerrahi işlemleri için

Bir de otelcilik hizmetleri diye birşey var, anladığım kadarıyla hastanenin lüksüne puanına göre, yatış parası refakatçi parası vs almaya hakkı var, özel hastaneler arasındaki fiyat farkları bundan ileri geliyor ama bence bu normal, hastane var, tuvaletine giremezsin, hastane var, özel duşu otel odası kalitesinde.

ayy ne güzel ya pazt. artık mrk edilen geliyo sonra geride bekleyen bide kardeş var heycanla..bnde çocukluğuma kardeşimin doğumunu beklediğim zmna gittim geldm..çok ilginç ve güzel anlar..tabi tam idrak edemiyosun belki olayın güzelliğini ama artık ailede bi kişi daha var..Allah hayırlı kurtarsın cnm

bnce ona son çare olarak bakmasaydın be cnm..martada girdik rahat ol bu arada temizlik derken sakın eğilip kalkma çok özellikle eğilerek iş yapma çok duydum bebeği doğum pozisyonundayken temizlik yapıpta bebeği ters dönenleri Allah korusun valla bebiş rahatsız hissederse ters dönerbiliyomuş o zmn hepten işimiz yaş olur :))

benim eski hastaneme kocaman yazıyla asmışlar bunların hepsini..eşim fiyat için görüştüğünde de bu hizmetlerden alamadıkları parayı doğum ücretini şişirerek çıkardıkları kanısına varıp hastane değiştirdik:)bi de üstüne o yazı orda hep vardı diyolar,sanki bilmiyoruz nerdeyse her hafta gittiğimiz hastane ve hiçbir şekilde fatura vermiyolar,sadece fiş kesiyolar

ben duymuştum hatta hastanye gittiğimde sordum kız bana baktı ve poposuyla güldü. böyle birşeyin olmadıgını söyledi 43 tl de muayene parası verdim bi haltta yapmadı iki muhabbet bitti işte.
kızlar artık özel hastanelerde dogum için ekstra para alınmayacakmış sağlık bakanlığı yasaklamış bu konuda bilgisi olan varmııı?

nasıl yaptını zhelal valla ben acayip tırstım benim herifde benden tırsak olunca kaldı öylece ya cocugun kafasına dokunuruz yok gamzeliolur psikolojisini içerde bozmayalım falan
2 kezde denedik lakin olmadı ben cok kasıldım sankiilk gün müş gibi canım yandı bıraktım.. normal doğurursam gözelim mekan cuval olcak.. sezeryan olursam adam yasadı ilk günkü tazeliğinde 9 10 aydır tık yok çünkü

cnm ben kayınvalıdemle alt ust oturuyorum halaları bartında memur ıkısıde bekar cok ılgılenıyorlar kızımla gozum arkadakalmıyacak aksamları babasıda olucak ama ben nasıl dayanırım bılmıyorum sen hastaneye getıtrıcekmısın hıc yoksa bebekle evemı gelıceksın nasıl dayanıcaz bız yaaa....

sağol canım Allah razı olsun..
bakalım bizi nasıl günler bekliyor..

kızlarrrrr bebeğinizin hareketlerini sayıyormusunuzzzzz?? doktor sizede sayın dedimiii?

valla canım, ben saymıyorum ama sabah öğle akşam gece oynayıp oynamadığını iyi takip ediyorum.
dün sabah uyanmama rağmen yataktan kalkmadım 1 saat kadar. kıpırdamadı hiç, sonra göbüşü salladım filan hala tık yok.. kalktım hapımı içtim, sonra baktım kıpırdadı..

ay cnm innşallaaah snde öle kolay bi doğum yaparsın valla bnde snn gbi istiyorum ama Allah gönlümüze göre versin..bnm kocada görünce "yinemi avratlar kulübündesin" diye söyleniyo :))

Merhaba arkadaslar,

Geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın dogum yapan annelerimiz varsa gözleri aydın bebeklerini güle güle büyütsünler.Dogumu yaklasan annelerimize de kolay ve hayırlı dogumlar diliyorum.
28.Subatta (35+4 iken ) normal dogumla 2380 gr oglumu ( Batuhan )kucagıma aldım.Epiduralde yaptırmadım kesinlikle agrı çok degildi.Eger saglık açısından engeliniz yok ise şiddetle normal dogum tavsiye ederim.Su anda dogumun ertesinde 3.günümdeyim ve ne agrım var ne baska bir derdim.Karnımda hemen hemen hiç yok.Darısı başınıza sevgili arkadaslarım.

Haklısın canım zaten göbekten pek eğilebildiğim de sölenemezde işte yerlerde otura otura siliyorum sehpaları yuvarlanarak bi yerden bi yere gidiyorum filan :)) zaten maksat hareket olsun temizlik ikinci planda

Allah analı babalı büyütsün,maaşallah..inşallah Allah hepimize böyle kolay doğumlar nasip eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…