2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

biz 2 aya yakın kapadık dükanı dünde bizim kızın gelceği yok denesekmi bi dedim..kafası aşağıda yüzüne falan gelir diyo ya artıkın sıkıldı sanırım ama öff bi doğuramadın diyo

haha iyiymiş :)) bunla ilgili bi fıkra geldi aklıma..yanlış hatırlamıyosam şöyleydi..kadının biri hamileliği boyunca sürekli eşiyle ilişkiye girmiş..doğum anı gelmiş yatırmışlar çocuk çıkmamda çıkmam babamı çağırın diyomuş..neyse bakmışlar olcak gibi değil babayı çağırmışlar..çocuk içerden işaret parmağını uzatmış babanın alnının ortasına vurmaya başlamış parmağının ucuyla pıt pıt diye..sonrada gülerek demiş "nasılmışşş babalık"

bende saymıyordum zaten düzenli oynuyor durmadan uyudugu cok az. ama dün doktor hareketlerini say deyince içime kurt düştü :) artık ossuruktan nem kapar hale geldimmm

Allah analı babalı büyütsün.. RAbiimmm bizlerede böyle kolay doğumlar nasip etsinn inşallh...

değil mi değil mi koptumm heee babayı düşünmek yok :)

Allah sağlıkla sıhhatle kucagına almayıda nasip etsinn inşllah..

selam hamisler :)

ben ocak annesiyim ve eski günlerimi hatirlamak icin mart annelerine bakayim dedim.

ben 2 ocakta 39+0 agrisiz bi sekilde druma kontrolle gittim. cati muayenemi olurken seni eve gönderemem rahim 4 cm acilmis dedi bu arada saat 17:30. esim girisimi yaparken hemsire hanim beni odama götürdü ve cikti. ilk dogumum oldugu icin korkudan aglamaya basladim teli aldim elime aglayarak anneme haber verdim (yurtdisinda kaldiklari icin yanimda olamadilar). sonra ebe hemsireler geliyo bana bakmaya ve hic agrim falan yok diyede bayagi sasiriyorlardi. epidural normal dogum istedigim icin rahimimin daha fazla acilmasini beklediler sonra baktiklarinda aradan 1.5 saat falan gecmisti rahimde 6 cmlik acilma var ama agrim yok. suni sanci verdiler (kizlar sanci geldiginde dogru sekilde nefes alip verirseniz cok rahat oluyo :) ) aradan yarim saat gecmeden tuvalete gitme ihtiyaci duydum hemsireyi cagirdim bi kap verdi buaraya yap diye dedimki büyük tuvaletim geldi baktimki heycanlandi diger hemsireleri toplayip odama geldiler meger rahim yeterince acilmis ve o bebegin basinin baskisiymis) epidurali verdiler ve hazirlayip dogumhaneye götürdüler. drum ikin dediginde ikindim, ücüncü ikinmada ebenim karnima yaptigi baskiyla oglum geli verdi. 22:35 girdim 22:47 ogluma kavustum. cok kolay bi dogum oldu darisi sizlerin basina kizlar. simdi ise oglumun gaz sorunlari ile ugrasiyom geceleri uyku hayal gibi oldu. zamaniniz varken bol bol uyuyun :)

Doğumda mutlaka al canım ayrıntılı fatura ve yazan herşeyi tek tek sorgula, ve o faturayı sakla mutlaka. Sen o an ilgilenemezsin gerçi de eşini uyar o takip etsin

Oyyy maşşallah canım sana ve oğluşuna. Ne güzel geçmiş doğumun darısı başımıza:)

Haklısın canım zaten göbekten pek eğilebildiğim de sölenemezde işte yerlerde otura otura siliyorum sehpaları yuvarlanarak bi yerden bi yere gidiyorum filan :)) zaten maksat hareket olsun temizlik ikinci planda

Ya aslında bu konuda normal doğum daha avantjlıymış kızlar, kesilip tekrar dikildiği için Eskiden kesilmediği için kontrolsüz yırtıklar oluyormuş ve orayı bozuyormuş, ama şimdi şu korktuğumuz kesi sayesinde eskisinden daha iyi oluyormuş orası sözde. Benim normal doğuran arkadaşlarım öyle söyledi.

Merhaba kızlar nasılsınız?Kar nedeniyle evdeydim az önce geldim işe yetiştirmem gerekenler var o yüzden eşimde evdeydi iyi oldu biraz evde oturdum:))))

Selam canım, evde ol biraz tabi, gerçi internet olmayınca sıkılıyor insan evde, bağlanın artık nete yahu, doğumdan sonra nasıl haber alıcaz, merak ederiz.

Gözünaydın canım, çok az kalmış. İnşallah kolay olur herşey sağlıkla alırsın bebişini kucağına canım. Bol bol da sütün olur bebişin de emerse tadından yenmez:)

Hayırlısı olsun canım, sağlıkla alırsın bebişini kucağına inşallah. Bol bol sütün olur, bebişin emer inşallah senin de:)

Canım yarın kavuşuyosun kızına ne güzel sağlıkla al kucağına inş.Darısı başımıza:))))

yok yaa bn normal doğumda oranın zarar gördüğüne inanmıyorum..o zmn kimsenin cinsel hayatı kalmazdı doğumdan sonra herkes kardeş olurdu..sn takma bizde kız gib olcaz yevrumm inşallah doğurursak en normalinden :))

Bitirmem gereken projeler var yoksa yarın son iş günüm ama biraz daha devam etmem gerekiyo.Rahatım neyseki şimdilik,hem evde internette yok canım sıkılır:)))

Oyyyy maşallah sana ve oğluşuna ne güzel bir doğum olmuş darısı başımıza :) Bebişinin de en kısa zamanda gaz sorunları geçer, normale döner inşallah.

bende özellikle normal yapan bütün arkadaş vs sordum soruşturdum herkes öyle dedi..eskiden kesilmediği için problem oluyomuş..bide ilk doğumda hiçbi fark olmuyomuş..ama 2 den sonra biraz oluyomuş sanırım.40 ın çıktıktan sonra eski haline dönmüyomuş tamamen.bide kızlar kegel egzersizleri doğumdan önce ve sonra yapıldığında onunda çok büyük faydaları oluyomuş

ay yine gözlerim doldu bnde istiyom böyle güzel bi doğum anı yaaa Allahım isteyen herkese nasip et..offf doğurasım geldi

Bitirmem gereken projeler var yoksa yarın son iş günüm ama biraz daha devam etmem gerekiyo.Rahatım neyseki şimdilik,hem evde internette yok canım sıkılır:)))

Benim de evde ilk boş günüm, bebişin çantasını hazırlıycam bugün sözde ama hala kendimi kaldıramadım:) Hastaneyi aradım ne lazım olur diye bol bol gecelik ve çamaşır dedi, çamaşı 20 tane koyucam ama 2 tane geceliğim, bir pijama takımım var yetmez mi acaba, siz ne kadar koydunuz.

2 den sonra da artık olsun o kadar ne yapalım:) kegel olayını ben tam çözemedim, başarılı olamıyorum galiba:S anca nefes egzersizi yapıyorum ben:)

:) ne güzel orunsuz ve kolay bir şekide almışsın oğlunu kucagına.. darısı bize inşallahh.. Allah anaalı babalı büyütsünn.. gaz problemi içinde bugün bi arkadaşımında bebeğinde aynı sorun vardı zinco diye damlakullanıyor mis mis.. gaz maz kalmıyor cocukta.. araştır istersen birde colinax vardı sanrıım o da cok iyigeliyormuş gaz sorununa.

biz 2 aya yakın kapadık dükanı Dünde bizim kızın gelceği yok denesekmi bi dedim..kafası aşağıda yüzüne falan gelir diyo ya Artıkın sıkıldı sanırım ama öff bi doğuramadın diyo

yok artık, çocuk kesenin içinde değilmi...öyle ona gelecek kadar ortada durmuyodur heralde :)

kızlarrrrr bebeğinizin hareketlerini sayıyormusunuzzzzz?? Doktor sizede sayın dedimiii?

bana doktor en az 10 hareket dedi bi seferde ama ben sayma gereği duymuyorum...çünkü zaten bütün gün tepinip duruyo, ne onu ne yirmisi....

maşallah yaa, ne güzel...bize de böyle kolayı nasip olur inşallah

evet, zararı olmadığını öğrenince yelkenler fora :) :)

:) :) anammm, bu fıkradaki gibi olsa bizim babanın oğlanın elinden çekeceği var :)

nese ilk normal olursa ikincide kocayı düşünür sezeryan yaparız gerçi 2. de kesilipdikileceğinden doktor 1 dikiş fazla atsa eskisi gibi olur sanırım

normalde benim öyle harktli bi bebek uyumuyor bile doktor takip et deyince kurt düştü içime. hareketleriazalırsa gelirsin falan dedi.. ne gerek var bunları demeye demi ama .. insanı şüphelendiriyonuz.

ya aslında çok kolay gibi görünüyo ama çok zor doğru kasları bulup yapak.nefesini tutmıcan karın kasını germicen göğüs kafesini sıkmıcam yani hertarafın normalken sadece tuvaletini yapmaya yarayan kaslarını sıkıp bırakcan..ben uzun süre uğraştıktan sonra yapabiliyorum...(yani inşallah:))

dogurucagimi ögrendigim an allahim kendimi sana emanet ediyorum dedim :) o kadar nazli ve hamile oldugumu ögrendigimden beride her gün nasil dogurucam diye korkudan aliyordum allahim yüzüme güldü. darisi insallah hepinizin basina kizlar.

buarada benide kestiler ama bisey his etmedim zaten. dikislerinde tam olarak iyilesmesi 40 im cikana kadar sürdü ama agri kesiciyle fazla bisey his etmiyo insan. zaten bebisin yüzünü gördügünüzde bütün agrilar ucu veriyo. az öncede bi kac arkadas konusmus, normal dogumdan sonra nasil oluyor diye benimki eskisinden bile daha iyi oldu. acayip gele bilir ama sekli bile degisti (postiv olarak). iliskiye henüz girmedim kanamam 58 gün sürdü dün bitti :)

dogumdan 4 gün sonra emzirirken oglumla ilk kez göz göze geldik. cok muhtesem bi duygu. benim gibi kocaman gözleri var o an sevincten agladim.

allah hepinizi bi avazda kurtarsin

normalde benim öyle harktli bi bebek uyumuyor bile doktor takip et deyince kurt düştü içime. Hareketleriazalırsa gelirsin falan dedi.. Ne gerek var bunları demeye demi ama .. Insanı şüphelendiriyonuz.

korkma canım, onu bu haftalarda herkese söylüyolar..bi sorun olduğundan değil...hareket azalması su azlmasından oluyomuş genelde...yani hareket azaldımı doğum yakın demek...o yüzden takip et diyorlar...sen herzamankinden farklı, çok az hareket ettiğini hissedersen arar sorarsın doktorunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…