- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #41.741
Benımkı hıc oyle bısey demıo aksıne 3 kısı yatagn ucunda yatıoruz dıbıme gırdıkce gırıoo of yapıorum puff yapıorummm hıc oralı olmuo:)))) O wc fln gıttıgı zamn hemen yastıgını koseye atıorum kı gelnce oraya yatsn dıyeeAz kaldı az dıye moral verıo garıbm napsn:)) GErckten az kaldı ınanıorum cunku kendımıı degısık hıssedıorum gelsın su pazrtesıı goreyım oglumu baska ne ısterm:)))
:)))) Napsın oda oyle daha ıyı olduğunu düşünüyor herhalde . Benim eşimde sağdan sola donemıyorum oda az kaldı olsun falan dıye moral verıyor. Oturma odasında yatıyorum bazen onu güldürmek için biri beni burdan kaldırsın dıye bağırıyorum ona kopuyor. Gelip beni kaldırıyor . Gecen erkek kardeşime yaptım üstüme düşüyordu dedim ben seni değil sen beni kaldırıcaksın saf kardaşım dedim
Kocanı sefere cıkms olark dusunebılrız bu durumdaBenımde esımden yana bı problemım olmadı gık guk hıcbısey demedı hakkını yıemem ama adm aktf hayattan pasıf duruma gecncee ruh hastası olmasın dıye benm ıtıp kakmamla geldık bugunlere:)))) Neyse saglkla bı dogsunnda su lohusalıkta bı gecsınnn ondn sonra bomba gıbı donıcem ınsallah:)))
benim hiç bi problemim yoktu beklerdim 40 hafta olana kadar . ama annem erkenden cıktı geldi hasta muamelesi yapıyo bana. kendi başımın çaresine bakıyordum. az çok işimi yapıyordum. ben doğum yaptığım gün gelsin istiyordum. böyle olacağını bildiğim için. bi de 40 ı çıkana kadar durcakmış. 15 günüm var diyorum o kadar var mı diyo kadın bi an önce doğurtcak beni telefonda konusurken falan diyodu ki yılbaşından sonra izmire gelicez senin doğumun var ... anne doğum martta diyodum ısrarla yılbaşından sonra bizim kızın doğumu var diyodu herkese. bu zamana kadar beklemez mi dedi acaba?
hayırlı cumalar arkadaşlar, ben geldiimmm :)
bugün gebelikteki son kontrolümdü.. usg ve nst ye girdim herşey gayet yolunda.
ben 3 kilo doğsun yeter dedikçe bebiş kilo almaya başlamış. boyu zaten bi kız bebeğe göre aldı başını gidiyo..
pazartesi sabah 7de hastaneye yatışım yapılıyor.. evdeki son 3 gecem..
şimdi geçmişe bi bakayım.. öpüyorummm
öyle tabi canım daa ben kendimi tosun doğurmaya programlamışım meğer, küçük olcak deyince şaştım bi anNıe az olsn kılosu annesı masallahı var2 3 kısı sanırım dogum yapcktı dun yazmıslrdıı henuz ben dogrdm dıye haber veren olmadı ama:)) Bende pazrtesıyı beklıorum sorcm dr benm tosunum ne durumdaa ınsallah benmkı asaya dogru duruodur:)))
:)))) Napsın oda oyle daha ıyı olduğunu düşünüyor herhalde . Benim eşimde sağdan sola donemıyorum oda az kaldı olsun falan dıye moral verıyor. Oturma odasında yatıyorum bazen onu güldürmek için biri beni burdan kaldırsın dıye bağırıyorum ona kopuyor. Gelip beni kaldırıyor . Gecen erkek kardeşime yaptım üstüme düşüyordu dedim ben seni değil sen beni kaldırıcaksın saf kardaşım dedim
vay beeeeee, bu karı benden önce doğurursa çatlarım demiştim beennnnnyaaa çağla şikel doğurmuş kaç haftalıktı ki bu kadın nasıl doğurdu fırt diye maşallahh
gel annem ben yaparım sana gün:))
duydum bacım duyduuuum demekki iş suşide bitiyo bizde gidelim kız bizim ne eksiğimiz var dicem de ben kocamı suşi yemeye hyatta ikna edemem ama kokoreç yiyelim desem dakka durmaz yani tatlım milletin bebeği bilmemne içine yatırılmış yosunla sarılmış özel pirinçli çiğ balıkla doğarken benim garip kızım ancak acı biber içine yatırılmış kokusu belli olmasın diye envayi ceşit baharatla sarılmış pek de özel olmayan herkesin bildiği b.klu bağırsakla doğar:)) olsun ama biz anadolu çocuğuyuz dimi:)
sağol teyzesi:)OOOO maşallah annesi herşey yolundaymış gözün aydınn
Pazartesine bişey kalmadı yaa günler hızlı mı akmaya başladı nedir yada ben korktukça bana mı öle geliyo :)) Ben de yarın gidiyorum kontrole ama sen kesin benden önce doğurcaksın ona şüphe yok :)) seninkiler hep benim kıza abla olcaakneyseki çok yaş farkı olmaz diye tahmin ediyorum umuyorum yani
maşallah canım bebişine.. hiçde öyle zayıf değil maşallahı var.. benimki bugün 39+0 da 3240 gr çıktı. ölçümler ne kadar doğrudur bilmem tabi.kızlaaaar doktordan geliyoruz bebişimi gördüm poz verdi bana, parmağını da ağzına sokmuş kuzuuummm:) kilosu biraz az 3060 gr. ama yine de sağlığı yerinde ya Allaha şükür, biraz minik doğcak lokmalık:) hala dönmemiş, bundan sonrada biraz zormuşş.. gün vermedi dr, haftaya geldiğimde dönmemişse ozaman vercek.. yeni doğum warmıııı?? geçmişi okumadan direk daldım da:))
Amin Minecim inşallah. önümde sadece hafta sonu kaldı.Ohhhh canım benım gozun aydınnn sende basladın şafak saymayaaa kızınada maşallahhİnşallah herşey sorunsuz gelısır kavusursn bebgıne
anladım bu 37 ve 38. hafta psikolojisi bende 36dan sonra patladım ağladım dayanamıyoruuuuuuum diye :) 39da zirve yaptım.. şimdi de üstüme bi sabır geldi, amaan dursun 41e kadar da bakarız diyorum :) yani çok zor canım biliyorum beklemek sabretmek ama elimizden bişey gelmiyobekleyip bekleyip sezeryana dönmek de kötü ama napalım kısmet neyse o olcak.. Hepimize hayırlı sağlıklı zamanında doğum versin Allah'ım
benimde kız kardeşim gelmişti 2 hafta önce.. bende geri gönderdim doğum yaklaşınca gelirsin daha bişey yok diye.. çünkü onunda canı sıkılıyo e bende sürekli yatıyorum falan.. tabi anneyi göndermek de olmaz sanırım mesafede var dimi izmirle oturdukları yer arasında? dediğin gibi erken gelmiş anne iyice stres oluyo başta biri olmasıbende her geliyim diyeni ikna etmeye çalışıyorum daha zamanı var diye.. eşime bile kızıyolarmış niye yalnız bırakıyosun diye ama adamda yazık diyemiyo ki kimseyi istemiyo diye zor işler aman yaa.. hele loğusalık daha zor olcak o zaman gelcekler mecbur
anladım bu 37 ve 38. hafta psikolojisi bende 36dan sonra patladım ağladım dayanamıyoruuuuuuum diye :) 39da zirve yaptım.. şimdi de üstüme bi sabır geldi, amaan dursun 41e kadar da bakarız diyorum :) yani çok zor canım biliyorum beklemek sabretmek ama elimizden bişey gelmiyobekleyip bekleyip sezeryana dönmek de kötü ama napalım kısmet neyse o olcak.. Hepimize hayırlı sağlıklı zamanında doğum versin Allah'ım
öyle tabi canım daa ben kendimi tosun doğurmaya programlamışım meğer, küçük olcak deyince şaştım bi aneğer aşağıya kafasını döndürmüşse daha da kaldıramaz annesi, tam tersi olsaydı benimki gibi ozaman zor..
Maşallah canım kızınahayırlı cumalar arkadaşlar, ben geldiimmm :)
bugün gebelikteki son kontrolümdü.. usg ve nst ye girdim herşey gayet yolunda.
ben 3 kilo doğsun yeter dedikçe bebiş kilo almaya başlamış. boyu zaten bi kız bebeğe göre aldı başını gidiyo..
pazartesi sabah 7de hastaneye yatışım yapılıyor.. evdeki son 3 gecem..
şimdi geçmişe bi bakayım.. öpüyorummm
Bizim son bi iki haftaya kadar devamdı ama artık bişey olcak diye korkuyo kocam hele dün akşamdan sonra hiç deneyemez oğlunun tekmelerinden korktu bişey olur ona diyo7 ay mııannem sız ogrendıgnzden berııı elveda demıssınz:)))) Valla benm beyde cok korkuooo dıorum yaaa kadın korkar genelde ıstemz annelık duygulrı agr basr korkar bısey olck dıyee sana noluoooo dıorum:)) Baznde aklmda kuruorum acaba cırknlestmmı dıye ( Sonraaa bı sekılde ıkna edıorummm 1 haftayı gecmıo arası yanıı okdrda degıll sorun yoksaaa nıye gerı dursn admcagız:)))
Maşallah canım niye minik olsun gayet iyi kilosu bencekızlaaaar doktordan geliyoruz bebişimi gördüm poz verdi bana, parmağını da ağzına sokmuş kuzuuummm:) kilosu biraz az 3060 gr. ama yine de sağlığı yerinde ya Allaha şükür, biraz minik doğcak lokmalık:) hala dönmemiş, bundan sonrada biraz zormuşş.. gün vermedi dr, haftaya geldiğimde dönmemişse ozaman vercek.. yeni doğum warmıııı?? geçmişi okumadan direk daldım da:))
benimde kız kardeşim gelmişti 2 hafta önce.. bende geri gönderdim doğum yaklaşınca gelirsin daha bişey yok diye.. çünkü onunda canı sıkılıyo e bende sürekli yatıyorum falan.. tabi anneyi göndermek de olmaz sanırım mesafede var dimi izmirle oturdukları yer arasında? dediğin gibi erken gelmiş anne iyice stres oluyo başta biri olmasıbende her geliyim diyeni ikna etmeye çalışıyorum daha zamanı var diye.. eşime bile kızıyolarmış niye yalnız bırakıyosun diye ama adamda yazık diyemiyo ki kimseyi istemiyo diye zor işler aman yaa.. hele loğusalık daha zor olcak o zaman gelcekler mecbur
Bende gordum sımdı tvde 2 bucuk kılo 49 cm dogms gece baslams dogumu normal olms bende benle sanıodum ama benlede degılmıs:)))) Demkkı o mınık karnı bızden 5 ay gerı hıssı uyandırdıgı ıcın bıze bızden gerı gıbı gelıodu:))) Ayrıca erkende dogmamıs sadece 2 3 gun erken dogrmus gayet normal:)))) Melıke canım o kocasyla basbasa yemege cıkmıs sancılrı tutmus ıstıosan bıde bu yontemı dene ahahahaha:)))
Vallaa ozlıcem bugunlerıı kıymetını bılemedm pek ama ALLAH bıtane daha nasıp ederse bu sefer cıdden tadını cıkartcm:))) Cok sukur zaman da az kaldı gelck bebegım alcm onu kollarımaaa yatcm aşaaaaaaaaaaaa :)))) Oyyy annesının mınık ball bööööceğiii:))))
narı ortadan ikiye kesiyorum. Sonra elimle biraz açıyorum kenarlarından açmazsan zaten olmuyor biraz kenarları yırtılıcak oyle, sonra elinle bastır yada tahta kaşıkla vur üstüne hepsi dökülüyor .ama bu ara eşim yapıyor çok bastıramıyorum. Ya bu zamana kadar iyi geldim ama şu son 1 aydır ellerımde bir uyuşma var anlatamam karıncalanma olur ya benım ki hep sanki üstüne otumuş gibi hıssız o yuzden hiç bastıramıyorum
zaten bir aydır bizde tık yok birde 45 gün bekleyeceğiz
ayyyyyy :26:
Bana öyle geliyor ki doğumdan sonra ilk gecemiz gerdekten farksız olacak
benımkı hıc oyle bısey demıo aksıne 3 kısı yatagn ucunda yatıoruz dıbıme gırdıkce gırıoo of yapıorum puff yapıorummm hıc oralı olmuo:)))) o wc fln gıttıgı zamn hemen yastıgını koseye atıorum kı gelnce oraya yatsn dıyeeAz kaldı az dıye moral verıo garıbm napsn:)) gerckten az kaldı ınanıorum cunku kendımıı degısık hıssedıorum gelsın su pazrtesıı goreyım oglumu baska ne ısterm:)))
bak o zaman da diceksin 40ı bekleyen 41i de bekler diye :)) aman tek sağlıklı olsunlar da biz bekleyelimhehe dimi hep 37-38.haftada başlıyo böle ruhsal bozukluklarama ben kara verdim 40 haftaya kadar sabretcem ondan sonra dicem dr çıkar kızı :)Bakalım ne 1 hafta içinde gelcek mi :)Ama benimde yukarıda pek gelcek gibi değil .evet hayırlısı olsun bakalım hepimize.
Bu arada doğum yapan herkesi tebrik ediyorum darısı başımız.Okuyup okuyup ağlıyorum :))
aynan öle kuzum yaa.. Sabır başka ilacı yok bu işin.. elbet bi gün çekirdek ailemizle yalnız kalcaz :) Allah o zamanı bi ömür sağlıkla sürdürsün inşallah... anne babalarımızı da başımızdan eksik etmesin..evet canım dediğin gibi onların da canı sıkılıyo. bi de senin ev düzeninle onlarınki farklı oluyo. izlediğin diziler gündüz programları bile farklı. sıkıcı oluyo yani.
sağolsunlar, eksik olmasınlar kalkıp yardıma geldiler tabi ki hakları ödenmez ama keske doğursaydım da öyle gelseydi diyorum. tabi ki doğumdan sonra lohusalıkta çoook ihtiyacım olucak. kendisine de söyledim bu kadar erkenden gelmene gerek yok belki 40 haftada bile doğmaz gecikir benim doğumdan sonra sana daha çok ihtiyacım olcak dedim ama ikna edemedim.
bizim memleket uzak canım ya taaa karabük ten 12 saatte geliniyo izmire. işte doğuma giderken arasam eve cıkarken yanımda olurdu. işte tam böyle istiyordum ama neyse... idare etces artık. onlar beni ben onları...
En güzelini yapıyosun diyorum sana hep :) çalışmaya devammmBen de evde olsam gelen çok olur yanıma yalnız kalmıyım diye neyseki çalışıyorum
cnm cok sıkkın kızlar az once bırsuru agladım esım cok ustume geldı carsamba gunu allahın ıznıyle oglumu kucagıma alıcamdogum oncesı markete gıdılecek benı goturmöuyor agda fılan ve evımın eksıklerını alıcaktım annesı bırkere lıste yap o gıtsın dedıya benı asla goturmez annesının sozunden cıkmaz ona bakarsan aksama kadar ev işi cocuk yemek yaparken sen yoruluyorsun demıyor neymıs evden dısarıya cıkmıyacakmısım delı oluyorum ya su kaynana varya herseyıme karısıyor cocugumu ıstedıgım gıbı buyutemedım hep huzursuz ettı benı herseye burnunu sokmasa olmuyor,evim çok pis yapamıyorum elımden geldıgı kadar cabalıyorum ama ıstedıgım gıbı olmuyor annemde sagolsun sızınkıler gıbı erkenden gelıp el atmıyor bır ara 2 gun geldı 1 ay once perdelerımı fılan yıkadı gıttı sımdıde dogumdan bır gun once gelıcekmıs kendım perısanım allahtan yarın ablam gelıp temızleyecek benıde cnm cok sıkkın anlatamam herseyım yarım kaldı dogum carsamba ama bıde sobalı ev halılarım pıs esım bana halı aldırmadı yıka dedım yıkamadı daha dun mactan geldı elbıselerı hala ortalıkta herbırı bır yerde doktor egılıp kalkma öncekı sezeryan iç dıkıslerın ıncelmıs dıkkat et dıyor ama bana el atan kımse yok gelde aglamabıde benı azarladı ben 2 takım pıjama ayarlamıstım doguma iş yerınden arkadaslarıda benı gormeye gelıcekmıs dıye kalıtelı guzel bırsey olsun dıye pazar gunu cıkar bakarım alırım dedım baskalarının aldıgı ıcıme sınmıyor cunku ama etmedıgı kalmadı kovdu benı annesının yanında bende eve cıkıp cok agladım ve sızınlede paylasmak ıstedım canım cok sıkkın offf offf
Bizim son bi iki haftaya kadar devamdı ama artık bişey olcak diye korkuyo kocam hele dün akşamdan sonra hiç deneyemez oğlunun tekmelerinden korktu bişey olur ona diyoBen de doğumu tetikler diye korkuyorum
cnm cok sıkkın kızlar az once bırsuru agladım esım cok ustume geldı carsamba gunu allahın ıznıyle oglumu kucagıma alıcamdogum oncesı markete gıdılecek benı goturmöuyor agda fılan ve evımın eksıklerını alıcaktım annesı bırkere lıste yap o gıtsın dedıya benı asla goturmez annesının sozunden cıkmaz ona bakarsan aksama kadar ev işi cocuk yemek yaparken sen yoruluyorsun demıyor neymıs evden dısarıya cıkmıyacakmısım delı oluyorum ya su kaynana varya herseyıme karısıyor cocugumu ıstedıgım gıbı buyutemedım hep huzursuz ettı benı herseye burnunu sokmasa olmuyor,evim çok pis yapamıyorum elımden geldıgı kadar cabalıyorum ama ıstedıgım gıbı olmuyor annemde sagolsun sızınkıler gıbı erkenden gelıp el atmıyor bır ara 2 gun geldı 1 ay once perdelerımı fılan yıkadı gıttı sımdıde dogumdan bır gun once gelıcekmıs kendım perısanım allahtan yarın ablam gelıp temızleyecek benıde cnm cok sıkkın anlatamam herseyım yarım kaldı dogum carsamba ama bıde sobalı ev halılarım pıs esım bana halı aldırmadı yıka dedım yıkamadı daha dun mactan geldı elbıselerı hala ortalıkta herbırı bır yerde doktor egılıp kalkma öncekı sezeryan iç dıkıslerın ıncelmıs dıkkat et dıyor ama bana el atan kımse yok gelde aglamabıde benı azarladı ben 2 takım pıjama ayarlamıstım doguma iş yerınden arkadaslarıda benı gormeye gelıcekmıs dıye kalıtelı guzel bırsey olsun dıye pazar gunu cıkar bakarım alırım dedım baskalarının aldıgı ıcıme sınmıyor cunku ama etmedıgı kalmadı kovdu benı annesının yanında bende eve cıkıp cok agladım ve sızınlede paylasmak ıstedım canım cok sıkkın offf offf
ANnemmmmmmmmmmmmmmmmm Ne dıosun tüylerım dıken dıken olducnm cok sıkkın kızlar az once bırsuru agladım esım cok ustume geldı carsamba gunu allahın ıznıyle oglumu kucagıma alıcamdogum oncesı markete gıdılecek benı goturmöuyor agda fılan ve evımın eksıklerını alıcaktım annesı bırkere lıste yap o gıtsın dedıya benı asla goturmez annesının sozunden cıkmaz ona bakarsan aksama kadar ev işi cocuk yemek yaparken sen yoruluyorsun demıyor neymıs evden dısarıya cıkmıyacakmısım delı oluyorum ya su kaynana varya herseyıme karısıyor cocugumu ıstedıgım gıbı buyutemedım hep huzursuz ettı benı herseye burnunu sokmasa olmuyor,evim çok pis yapamıyorum elımden geldıgı kadar cabalıyorum ama ıstedıgım gıbı olmuyor annemde sagolsun sızınkıler gıbı erkenden gelıp el atmıyor bır ara 2 gun geldı 1 ay once perdelerımı fılan yıkadı gıttı sımdıde dogumdan bır gun once gelıcekmıs kendım perısanım allahtan yarın ablam gelıp temızleyecek benıde cnm cok sıkkın anlatamam herseyım yarım kaldı dogum carsamba ama bıde sobalı ev halılarım pıs esım bana halı aldırmadı yıka dedım yıkamadı daha dun mactan geldı elbıselerı hala ortalıkta herbırı bır yerde doktor egılıp kalkma öncekı sezeryan iç dıkıslerın ıncelmıs dıkkat et dıyor ama bana el atan kımse yok gelde aglamabıde benı azarladı ben 2 takım pıjama ayarlamıstım doguma iş yerınden arkadaslarıda benı gormeye gelıcekmıs dıye kalıtelı guzel bırsey olsun dıye pazar gunu cıkar bakarım alırım dedım baskalarının aldıgı ıcıme sınmıyor cunku ama etmedıgı kalmadı kovdu benı annesının yanında bende eve cıkıp cok agladım ve sızınlede paylasmak ıstedım canım cok sıkkın offf offf
Ben her anını yanyana gecırdım cok sukr artık oglmda buyudu kendını bellı edıooo:)) Gecen bana jumbo dedı hattaaay bende özlicem ya. ben bıde 3-4 ayı ayrı gecırdım eşimden o hele hiç anlamadı hamıle olduğumu hiç naz nuz yapamadık.Bende hep diyorum 2. de senden cıkarıcağım acısını. Ozmanlar bı gelsinde cıkarırız acısnı inş
benimki de arkadan belime sarılıyo, acayip bunalıyorum, ittiriyorum hemen çekil dokunma diye cırlıyorum :) aman zaten kıpırdasam alt tarafım kütürdüyo, bi de o yapışınca deli oluyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?