- 28 Mayıs 2011
- 1.997
- 7
- 116
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #42.781
02.03.2012 de minik meleğime sezaryenle kavuştum...doğum hikayemi daha sonra paylaşcam inşallah...
ama size en önemli tavsiyem sakın size yardım yerine köstek olacak insanları doğumunuza çağırmayın...
benim öküz görümcem beni mahvetti üç gündür ağlıyorum...kaprisleriyle aileyi birbirine kattı...mümkünse kendi ailenizden bilinçli biri olsun yanınızda....
eşim aşkım olmasaydı ben mahvolmuştum inanın...çocuğumun mutluluğunu bile anlayamadım....oysa yıllardır bugünlerin hayaliyle yaşıyorum...hiç hayallerimdeki gibi olmadı...o kadar pişmanımki o gerizekalıyı evime çağırdığıma...bide köpek gibi özür dilediğim halde meseleyi uzattıkça uzattı..suçumda neymiş bebeği kıskanmışım sevememiş...gripli haliyle aldı kaç kere kucağına hiç bişey demedim yine hatalı oldum....
öyle pişmanım ki ...keşke kocacığımla yalnız olsaydık...prensesler gibi bakardı o bana...bi türlü hazmedemiyorum bütün bunları...offff çıldırcam yemin ederimmmm...
sütümde gelmedi bebekte mamaya alıştı...ne olur bana dua edin şu ağlamalarım bitsin....içim ferahlasın... kafayı yedim artık...
02.03.2012 de minik meleğime sezaryenle kavuştum...doğum hikayemi daha sonra paylaşcam inşallah...
ama size en önemli tavsiyem sakın size yardım yerine köstek olacak insanları doğumunuza çağırmayın...
benim öküz görümcem beni mahvetti üç gündür ağlıyorum...kaprisleriyle aileyi birbirine kattı...mümkünse kendi ailenizden bilinçli biri olsun yanınızda....
eşim aşkım olmasaydı ben mahvolmuştum inanın...çocuğumun mutluluğunu bile anlayamadım....oysa yıllardır bugünlerin hayaliyle yaşıyorum...hiç hayallerimdeki gibi olmadı...o kadar pişmanımki o gerizekalıyı evime çağırdığıma...bide köpek gibi özür dilediğim halde meseleyi uzattıkça uzattı..suçumda neymiş bebeği kıskanmışım sevememiş...gripli haliyle aldı kaç kere kucağına hiç bişey demedim yine hatalı oldum....
öyle pişmanım ki ...keşke kocacığımla yalnız olsaydık...prensesler gibi bakardı o bana...bi türlü hazmedemiyorum bütün bunları...offff çıldırcam yemin ederimmmm...
sütümde gelmedi bebekte mamaya alıştı...ne olur bana dua edin şu ağlamalarım bitsin....içim ferahlasın... kafayı yedim artık...
Günaydın kızlarrr
1 mart sabahı 8.49 da oğluşumu epidural sezeryanla kucağıma aldım. Müthiş bir andı gerçekten tarifi yok. Hastanemden o kadar memnun kaldım ki sanki otelde gibiydim. Epidural sezeryana gelince ilk başta iğnenin girdiği yerde hafif bir sızı sonra sol bacağımda garip elektrik çarpması gibi bişi hissettim biraz dişimi sıktım sonra belden aşağısı sımsıcak oldu masaj gibi..Ameliyat sırasında dilim damağım kurudu anestezistim sağolsun su bile içtim. Koca kafalı oğluş 15 dakikada kucağımdaydı. Tam çıkış hissi çok garip tüm güçleriye bastırıyorlar sanki organlarınız dışarı çıkıcak gibi ama hiç bir acı olmadığı için gayet rahat geçiyor . Başım ağrıcak mı diye sordum yok dedi doktor heralde bu o anda belli olan bir şey gerçekten hiç baş ağrım olmadı. 4 saat sonra hemşireler yürüttüler onda da hiç bir sorun yaşamadım ağrı da yoktu. Fakat ikinci kalkışta bir miktar sızı ve yanma hissettim o da idrar sebepliymiiş. Ağrı pompası 24 saat takılı kaldığı için ve iki doz günde voltaren yapıldığı için ilk gece bile çok az sancıyla geçti..Bol su içip yürüdüğüm için ikinci gecem çok rahat geçti. İkinci gün sabahı banyomu bile yaptım. Fakat yüksek belli sezeryan külodu en az 5 tane götürmek şart.
Bu arada biz sünnetini ikinci gün yaptırdık çok şükür bebeğin huzuru kaçmadı şimdilik.
Bebekle eve geliş tam bir şok oluyor her hazırlığı tam sanıyordum ama yaşamadan anlaşılmıyor. Alt açma masası mesela apar topar eşime aldırdım yatakta filan iki büklüm çok zor ve karyolasının başucu da bu iş için hiç uygun değil. Kenarları cepli ikeada katlanabilen bir model var beni çok rahatlattı. İkincisi emzirme yastığı kesinlikle almanız gerekiyor. . Bir de ne gerek var dediğim kirli bezler için çöp kovası ebebekten aldık insan o kirli bezleri nereye tıkıcağını şaşırıyor. Bizim kapıcı da olmadığı için büyük kolaylık oldu.
pompamı da avent elektrikli almıştım manuel modu bile çok işimi görüyor elektrikli modunu henüz denemedim bile.
Şimdilik bu kadar kızlar aklıma geldikçe yazıcam Allah her isteyene bu duyguyu nasip etsin hepimiz bebişlerimizi sağlıkla büyütürüz inşallah. Daha önce bebek bile tutmadığım halde hemen alıştım ben bile hiç korkmayın henüz doğum yapmayanlara da Allah kolaylık versin hoşcakalınn...
Allah analı babalı büyütsün canım,maşallah bebeğine1 mart sabahı 8.49 da oğluşumu epidural sezeryanla kucağıma aldım. Müthiş bir andı gerçekten tarifi yok. Hastanemden o kadar memnun kaldım ki sanki otelde gibiydim. Epidural sezeryana gelince ilk başta iğnenin girdiği yerde hafif bir sızı sonra sol bacağımda garip elektrik çarpması gibi bişi hissettim biraz dişimi sıktım sonra belden aşağısı sımsıcak oldu masaj gibi..Ameliyat sırasında dilim damağım kurudu anestezistim sağolsun su bile içtim. Koca kafalı oğluş 15 dakikada kucağımdaydı. Tam çıkış hissi çok garip tüm güçleriye bastırıyorlar sanki organlarınız dışarı çıkıcak gibi ama hiç bir acı olmadığı için gayet rahat geçiyor . Başım ağrıcak mı diye sordum yok dedi doktor heralde bu o anda belli olan bir şey gerçekten hiç baş ağrım olmadı. 4 saat sonra hemşireler yürüttüler onda da hiç bir sorun yaşamadım ağrı da yoktu. Fakat ikinci kalkışta bir miktar sızı ve yanma hissettim o da idrar sebepliymiiş. Ağrı pompası 24 saat takılı kaldığı için ve iki doz günde voltaren yapıldığı için ilk gece bile çok az sancıyla geçti..Bol su içip yürüdüğüm için ikinci gecem çok rahat geçti. İkinci gün sabahı banyomu bile yaptım. Fakat yüksek belli sezeryan külodu en az 5 tane götürmek şart.
Bu arada biz sünnetini ikinci gün yaptırdık çok şükür bebeğin huzuru kaçmadı şimdilik.
Bebekle eve geliş tam bir şok oluyor her hazırlığı tam sanıyordum ama yaşamadan anlaşılmıyor. Alt açma masası mesela apar topar eşime aldırdım yatakta filan iki büklüm çok zor ve karyolasının başucu da bu iş için hiç uygun değil. Kenarları cepli ikeada katlanabilen bir model var beni çok rahatlattı. İkincisi emzirme yastığı kesinlikle almanız gerekiyor. . Bir de ne gerek var dediğim kirli bezler için çöp kovası ebebekten aldık insan o kirli bezleri nereye tıkıcağını şaşırıyor. Bizim kapıcı da olmadığı için büyük kolaylık oldu.
pompamı da avent elektrikli almıştım manuel modu bile çok işimi görüyor elektrikli modunu henüz denemedim bile.
Şimdilik bu kadar kızlar aklıma geldikçe yazıcam Allah her isteyene bu duyguyu nasip etsin hepimiz bebişlerimizi sağlıkla büyütürüz inşallah. Daha önce bebek bile tutmadığım halde hemen alıştım ben bile hiç korkmayın henüz doğum yapmayanlara da Allah kolaylık versin hoşcakalınn...
özlemcim, sürekli bir şekilde su akışının devam etmesi lazım. nişan gelmeden de su gelebilir, hatta nişan hiç gelmeyebilir. vakit geçirmeden hastaneye git. kuzumuz geliyoooookızlar günaydınn az önce öle ayakta dururken şarıl şarıl bi su gibi bişi geldi yaklaşık bir cay bardagı kadardı tutamadım böle paçalarımdan aktı resmen camasırıma birazcık da akıntı vardı ama renksizdi anlamadım bu neydi şimdi su muydu? nişan gelmeden su gelir mi gelirse bu kadar mı gelir napiim ben korktum
hadi hayırlı haberlerle gel inşallahbiz de kontrole gidicez her sayfaya bakamadık o yüzden..
hepinize güzel bir gün diliyorum
Senin de hayırlı uğurlu olsun canım bbeğin, Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. Ağrıların en kısa zamanda son bulur inşallah, bebekle zor olsa gerek. ama geçicek azcık sabırPapatya2266 ERKEK 4 Mart 2012 olan tahmini dogumum 18subatta gerceklesti...
Sezeryanla dunyaya geldi oglum , zor gunler asıl şimdi baslıyormus onu cok net anladım.Bugun pc yi anca elime alıp biseyler yazabiliyorum.
Genel anestezi ile oldu ameliyatım ,bu kendi istegimdi ama dogumdan sonra sıklıkla , ve diger 4 gun icerisinde birkac defa olan tıkanmalarım beni benden aldı...kaldıki sigara kullanmıyorum.anestezinin bogazınızda yarattıgı oksurme istegi once dikişlerinizden engelleniyor sonrasında nefes alamıyorsunuz ...Bugun 6.gunum ve anca rahatladım nefes konusunda.
Bebegime gelince 3600 gr , 51 cm dogdu ..ama buugn ilk kontrolunda 180 gr vermis oldugu ortaya cıktı.doktor 350 gr a kadar normal dedi,sizinde aklınızda bulunsun.
arkadaşlar cumartesi gece suyum geldi pazar günü sezeryanla doğum yaptım oğlum dünyalar tatlısı dua edinde şu sancılarım geçsin nolur ölücem sanki yürümrk gerekiyormuş ama oturup kalkarken belim kopacak gibi sanki
aperion ve slnaras, Sizlerin de bebeklerine nazar değmesin, sağlıkla büyütün inşallahkızlar selam nasılsınız geçmişi inş herkes iyidir melike hala doğurmamış sanırım :)
doğum yapan arkadaşların gözü aydın Allah analı babalı büyütsün hepsini
semranın bugün doğumu vardı sabah yazdım ama forumda çıkmadı sanırım bebeğini kucağına almıştır heralde
Yusuf Selim spinal sezeryanla 27.02 de 2630 gr ve 47 cm doğdu minnacık bişey kıyafetleri olmuyo hepsi büyük oluyospinal sezeryan düşünenler çok korkulacak bişey yok ama anestezi uzmanının iyi olması gerekiyo ben çok memnun kaldım sarılık olduk c.tesi hastanedeydik bugünde sünnet olduk az önce babası ismini okudu kulağına benim hala ağrılarım olduğu için pek int giremiyorum annem sağolsun bütün işleri yapıyo :)
bizden bu kadar şimdilik oğlum bugün nöbet tutturacak bize şimdide mızmızlanıyo bundan sonra daha aktif olurum heralde kendinize iyi bakın
saful, ben burdan da yazmıştım. benim doktoum, muayeneden sonra kahverengi ya da kırmızı lekelenmeler olabilir, sakın telaş etme demişti. ama senin günün de yakın, bi telefon açıp sor istersenbi kaç saat geldi lekelenme durdu sonra..şimdilik sancım falan yok..tetikteyim eli kulağındadır kızımın heralde..doktoruma yetişmeyi çok istiyorum ama olmazsada Allahtan bölesi hayırlıymış..
kızlar merhaba öncelikle. Ben 2009 eylül annesiyim ve hamileyim gene eylül annesi olacağım. Size naçizane tavsiyem şudur. Bugünlerin kıymetini bilin inanın sonra geri gelmiyor ve içinizde bir ukde gibi kalıyor.ben 9 ay bulanti kusma zor bir hamilelik yaşadım hastaneye yattım. Sonra doğum yaptım 13.5 saat süren suni sancıli bir Doğumdu. Ve annem sağolsun geldi 20gün kaldı ve ek bebek gül bebek baktı hep bebeğe yarayacak yemekler yaptı rezene çayımi hiç atlamadi pesimde muz ceviz kivi ile geziyordu. Bana bebek nasıl bakılır öğretiyordu ve ben korkuyordum annem gidincd kaynanam geldi ben ne 20 gün kalacağım diye' annem yeni gitmiş lohusayim dikiş acısi göğüs acısi uykusuzluk ve üstüme onun saçma tripleri. Ya sabah odama geliyor bebeği alır gidiyor ve bir bakıyorum kızım yok salonda Gorumcem yanına almış yatıyor ben kıyıp yatamadim hiç bebeğim ile hep sabah yumurta yerdim kaynanam hergün yumurta içimiz bayıldı dedi Gorumcem ne isterse o pisti evde0bebeğimi hiç alamadım kucağıma selen giden doluydu ve bu kız lohusa benim evim değil yoktu. Bir de kocama Sen yokken hiç odasından çıkmıyor dedi durdu aptal aptal tripler bu bebeği senden alırım onu babanın evinden getirmedin demeler neler neler 3 ayda sütüm bitti hergün aglıyordum ve şimdi içinde büyük bir pişmanlık var keşke bu kadar üzmese idim kendimi. 2. Hamileligim süpriz oldu ve tek i yani hep anın tadını çıkarmayaçalışıyorum inanın değmez kızlar eşiniz için bıle bir damla gözyaşına değmez bebeğinize odaklanın. Ve birşey rahatsIZ mi etti kimden çekiniyorsunuz onun torunu olabilir ama Sizin evladiniz bırakın onların kalbi kırılsın.
kızlar günaydınn az önce öle ayakta dururken şarıl şarıl bi su gibi bişi geldi yaklaşık bir cay bardagı kadardı tutamadım böle paçalarımdan aktı resmen camasırıma birazcık da akıntı vardı ama renksizdi anlamadım bu neydi şimdi su muydu? nişan gelmeden su gelir mi gelirse bu kadar mı gelir napiim ben korktum
Okurken tuylerım urperdı zaten pc acında karsıma boyle bısey cıkcak dıye hıssıyatım olusmustu onceden dedım kızlardn bırıı dogurmus olabılrmı acaba:)) Ayyy ozlemmcımm canım ınsallahh bu gelen suyundur ınsallah bebegıne saglıkla kolaylıklaaaa kavusur yuvana donersın Rabbım yardımcın olsun kolaylıklar versın cok heycanlandım sankı ben doguruyorum:))ayyy gerçek mi diyosun melikeee anaam bi ağlama tuttu şimdi dur ben napiim önce hemen mi gidiim banyo mu yapiim ne kadar zamanım var ay bu gercekten geliyomu sumuyudu bu
Kızlar gozunuz aydın ALLAH analı babalı buyutsun benım eger dogumum gece baslarsa kımseye haber vermeyı dusunmuorum kocamı pesıme takıp gıtmek ıstıorum bı yandnda annemı cagırsammı dıye dusunuorum ama o gelırsede hepten duygusala baglarım aglamaktan doguramam dıyede korkuyorum:)) Ama kocamada bu konuda guvenemıorum o telaslaa obamayı bıle arayabılr:)))) Bakalım hayırlısı ama dedgnıze katılıorum ınsanları sacma sapan trıplere surukleyenlerı hastaneye almamak gerekıoGünaydın kızlarrr
1 mart sabahı 8.49 da oğluşumu epidural sezeryanla kucağıma aldım. Müthiş bir andı gerçekten tarifi yok. Hastanemden o kadar memnun kaldım ki sanki otelde gibiydim. Epidural sezeryana gelince ilk başta iğnenin girdiği yerde hafif bir sızı sonra sol bacağımda garip elektrik çarpması gibi bişi hissettim biraz dişimi sıktım sonra belden aşağısı sımsıcak oldu masaj gibi..Ameliyat sırasında dilim damağım kurudu anestezistim sağolsun su bile içtim. Koca kafalı oğluş 15 dakikada kucağımdaydı. Tam çıkış hissi çok garip tüm güçleriye bastırıyorlar sanki organlarınız dışarı çıkıcak gibi ama hiç bir acı olmadığı için gayet rahat geçiyor . Başım ağrıcak mı diye sordum yok dedi doktor heralde bu o anda belli olan bir şey gerçekten hiç baş ağrım olmadı. 4 saat sonra hemşireler yürüttüler onda da hiç bir sorun yaşamadım ağrı da yoktu. Fakat ikinci kalkışta bir miktar sızı ve yanma hissettim o da idrar sebepliymiiş. Ağrı pompası 24 saat takılı kaldığı için ve iki doz günde voltaren yapıldığı için ilk gece bile çok az sancıyla geçti..Bol su içip yürüdüğüm için ikinci gecem çok rahat geçti. İkinci gün sabahı banyomu bile yaptım. Fakat yüksek belli sezeryan külodu en az 5 tane götürmek şart.
günaydınnnnn kızlar...
biz dün gece yine doğru dürüst uyuyamadık, genzim tıkalıydı şimdi de burnum tıkandı, nefes alamıyom( 8 de kalktım kocamı yolcu ettim işine, kahwaltımı yaptım..
siyah turp un içine bak koyup altını deliyomuşuz, bardağa akan balı içiyomuşuz, çok iyi geliyomuş gribe öksürüğe, denedim bakalım faydasını görecek miyimm.. mutfakta da ıhlamur kaynıyo...
offf şimdi olcak şeymiydi şunun şurasında kaç gün kaldı ki( ühü (
özlem in suyu gelmiş, inşallah bebiş geliyooooo:) 38. doldurduğuna göre geçiş serbest:)) hayırlısıyla gelsin kuzucuk inşallah..
başka da doğum neyim yok heralde??
ayyyyyy offffffff okurken ruhuma daral geldi, ne biçim insan bunlar beeeeeee
maşşallah sana da Rabbim Peygamber sabrı vermiş... yaşadıkların sana büyük bi ders olmuş, inşallah aynı şeyleri tekrar yaşamazsın cnm, yaşasan da artık sen eski sen değilsin anladığım kadarıyla...öpüyorum alnından kocamannnn
Gecmıs olsun canım bende aynıyımmm gogsum nasıl tıkandı varyaaa oksuremıorum kesık kesık kocmda dıokıı oksurugun bıle nazlı:))))) Yaaa dıorum vallaa oksuremıorumkıı ıcım acıooo oksururkennn ınanmıo:)) Sabaha kadr bende agzmdn nefes aldım resmen beton dokmslr genzıme nasıl tıkandı( Bende ballı lımon yapıorum bıraz ıyı geldı oksurdum aksırdım ıcımı bosalttım agzımn mınık tadı gelnce bı ıkı parca bıseyler yedımmm ınsallahh atlatırız:))
1haftadır şubat ve Sizi okuyorum tavsiyem olur vs diye o kadar çok üzülen ağlayan var ki dayanamadım yazdım. Benim eşim nisan da askere gidiyor ve doğum da yok. Annem gelir inşallah doğum da 1 hafta bıle yeter kaynanam i istemiyorum. Bu sefer olmaz. Daha şimdiden başladi garip tavırlara. Kızı ver bende kalsın diyor niye dedim ayrılamam dedim. Onla ilgileniyor musun diyo sanki komşu doğurdu onu :)
sana da çook geçmiş olsun minecimmm.. sende dediğim tarifi bi yap, ama siyah turp olacak.. ablam çok iddialı geçireceğine dair:) denemekten zarar çıkmaz bende çok kötüyüm walla kim ne derse yapacak deneyecek durumdayım..
Günaydın kızlar nasılsınız?Geçmişe hiç bakmadım bugün doğum yapan var mı?
günaydın cnm... doğum yok henüz ama özlem in suyu geldi hastaneye gitti :))
Günaydın kızlar:)kızlar günaydınn az önce öle ayakta dururken şarıl şarıl bi su gibi bişi geldi yaklaşık bir cay bardagı kadardı tutamadım böle paçalarımdan aktı resmen camasırıma birazcık da akıntı vardı ama renksizdi anlamadım bu neydi şimdi su muydu? nişan gelmeden su gelir mi gelirse bu kadar mı gelir napiim ben korktum
Günaydın kızlarrr...
Bi gece de ne çok doğum haberi gelmiş maşallah
Çok teşekkür ediyoruz göbeem ve ben :))
O doğum sancısını gelince anlıycakmışız herkes öle diyo.. :)) en kötü ihtimal bebeğin kafa çıkarsa doğum başlamıştır
Canım gözün aydın.. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin
Sen hangi hastaneye gidiosunn? hem madem ankaradasın neden buluşmalara gelinmedi bakayım? :)
Oraya koymadım yaa :) Akşam Ronya göbeğin büyümüştür zor olmuyo mu dedi de canlı canlı göstereyim dedim
Günaydın canlarımmmm,yine 1 saat uykuyla yarasa gbi fink atıyorum evdee,Allahımmmm ne geçmez acım varmış yaaa.
Benimde bugün acil kontrolüm var,cumartesi demir bağlama testi için kan vermiştim,kanım gitgide düştüğü için istemişti doktorum,dün aksama dogru aradı ciddi derecede demir eksikliğin var acil yarın görüşelim diyeee, bakalım gidince ne dicekferplex günde 3 içiyorum diyorum daha napim,fazlasını da veremem ki diyor,ayy yaa kan iğnelerine başlamasak barii
şurda kaldı 8 günüm sezeryana
kızlar günaydınn az önce öle ayakta dururken şarıl şarıl bi su gibi bişi geldi yaklaşık bir cay bardagı kadardı tutamadım böle paçalarımdan aktı resmen camasırıma birazcık da akıntı vardı ama renksizdi anlamadım bu neydi şimdi su muydu? nişan gelmeden su gelir mi gelirse bu kadar mı gelir napiim ben korktum
Dualarımız seninle..
Kızlar birer ayetel kürsi okuyalım Özleme..
Amin canım inşallah.. Sen de hayırlı haberlerle gel inşallah.. Öğleden sonra haberleşelim hadi inşallah hepimiz için hayırlı bi gün olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?