- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 358
- 38
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #42.881
günaydın kızlar bugün rahatız dün biraz temizlik yaptık bir gece öncede adeni dr götürdük cocuk hep hırlıyodu bide hapşırıp duruyo yediklerini yutamıyo falan derken kendimizi acilde bulduk önce medical park acile gittik lakin oradaki dr memnun kalmadık daha sonra doruk hastanesine gittik ve oranın cocuk dr süper neyseki adenin önemli bişeyi çıkmadı burnu tıkanmış deniz suyu ve ağızdan çekilen burun aspratörü verdi dr...bugün yaptık biraz rahatladı uyuyo...kesinlikle ağızdan çekilen aspratörden alın kızlar elektrik süpürgesi gibi çekiliyo....
özlemcim sanırım suyun geldi cnm hayırlı haberlerini bekliyoruz...
melike ve saful sizde hayırlısı ile kavuşun yavrularınıza bekliyoruz sizide...
geçmişde doğum haberi varsa cok cok tebrik ediyorum eskiden tek tek okurdum ama bebek olunca inanın fırsatınız olmuyo...hatta şu anda aden ağlıyo....
dmf canımm dilin altındaki o bağdan korkma
benim arkadaşımın kızında vardı ufacık bir müdahaleyle halloldu
canını sıkma oğlunu bol bol beslemeye bak
canım benim oğlumunda burnu tıkanık hergün banyo yaptırılıyor temzileniyor ama tıkalı burnu... bizde okyanusmu denizmi o dediğinden kullanıyoru ama damla olanı... o damlalar sanırım bir günlük günde 4 ke hakkı var ama bizim 4 bulmuyor...damla çok iyi geliyor...
canım senin kullladığın muhtemelen serum fizyolojik
birde onların sprey şeklinde olanı var okyanus suyu diye geçiyor
acayip etkili bir şey bizim evden hiç eksik olmaz
sağol canım evet netten çok araştırdım belki kesilmesine gerek bile kalmazmış... ve dediğin gibi çok kısa bir operasyonmuş...
eskiden köylerde annem diyor jiletle keserlermiş...
şimdi sanırım lokal anestezi yapıyorlarmış sprey ile uyuşturulup hallediliyormuş 2 dk. inşallah konuşmasını zorlaştırmaz...
canım aklınızda bulunsun spreyi kullanmayın sakın. bahsettiğim damla bebekler için. sprey aldım en başta bir kaç kez onu kullandım doktor kontrolde kızdı bu sprey ağır gelir bebeğe dedi. çünkü basınçlı o. bebekler için damla şekli satılıyor kutusunda bebek resmi var hatta. aklınızda olsun bize bunu veren başka nöbetçi doktordu lanet kadın...
canım benim oğlumunda burnu tıkanık hergün banyo yaptırılıyor temzileniyor ama tıkalı burnu... bizde okyanusmu denizmi o dediğinden kullanıyoru ama damla olanı... o damlalar sanırım bir günlük günde 4 ke hakkı var ama bizim 4 bulmuyor...damla çok iyi geliyor...
Sizin yazdıklarınızı okuyunca heyecanlandım valla bende sizin kızlarda aralarında anlaşmış aynı gün geliyolar:)))İkinizinde doğumu çok kolay olur inş.sancıların gece gelcek sen de yarın doğurcaksın inşallah Özlem.. kızları arkadaş yapcaz diye aynı gün doğurmak zorunda mıyız :)) bize zorunda mıyım şarkısını armağan ediyorum :) kalp kalbe karşı derler ya bu kadar da olmaz artık.. ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki.. daha doğrusu hissetmediğini :) hislerim alındı şu an.. benden bağımsız biri doğurcak gibi geliyo :) annemi bile yeni aradım haber vermek için. kadın panik oldu sen niye sakinsin diyo :))
Eeee napcaz şimdi?
Canım bana drum sıcak bi duş al dedi geçen gittiğimde.Sağlıkla kucağına al inş.kızlar ben banyo mu yapiim napiim nasıl bi suyla yapiim sancıların sıklaşması için ya da banyodan başka napiim kafam durdu herseyi unuttum
Canım yaa ne kadar tatlı Allah nazarlardan saklasın maşallah nasılda büyümüş
Sağlıkla kucağına al inş. canımyarın sabah 8 gıbı sezeryana alınıcam arkadaslar lütfen benım ıcınde dualarınızı esırgemeyin,
Canım dualarımız hep sizinle sen şimdi süslen,akşama da dinlenmeye çalış yarın büyük gün ne de olsa.Hem ben sana dün ne dedim 1-2 güne geliyo Miray demedim mi içime doğmuş bakÇok sağol Güneşimmm sen de hayırla kavuş inşallah yavruna... Dualarını eksik etme..
Ben hala öyle hissediyorum canım :) Allah bize sağlıkla kavuşmak nasip etsin.. Kucağımıza almadan inanamıycaz galiba...
Kızlar ben kalkıyım biraz evi kontrol ediyim sonra bi duş alıyım kuaföre gidiyim akşam kayınvalideme gidicez yemeğe :) gezmeden de eksik kalmam tabii :)
Sizinlerin hayır duasını almadan girmem doğuma zaten akşama yazarım tekrar... hepinizi çok seviyorumiyiki varsınız..
yeni çizelgemi yaptım... çok güzel oldu ya...
doğumdan sonra çizelge değişmeyi unutmayın canlarım...
cnm sanda cok geçmiş olsun geçen günde yazmıştım ama gözden kaçtı sanırım umarım ufklığın ilerleyen günlerde bir sorunu kalmazda annesi üzülmez...annelik cok değişik bir duygu önceliğim hep o oldu seni cok iyi anlıuorum ...bu arada kaka problemini 1 kez yaşadık şükür başkada olmadı ...şu serum fizyolajik damla banada verdionu nasıl yapıyoruz ben günde bir tane kullanıyorum içleri cok dolu 1 tanenin ancak yarısını sıkabiliyorum siz nasıl yapıyosunuz cnm ...
canlarım oğlum uyanıyor yavaş yavaş mama zamanı. kendinize iyi bakın olurmu...
melike, özlem, saful dualarım sizinle...
arkadaslar rabbım yardımcınız olsun hayırlısınla bebısler gelıyooooo tarıfsız duygu dımı arkadaslar ınanın sızın heyecanınızı sua bızde yasıyoruz dualarımız sızınle sızde bızı unutmayın hayırlı dogumlar bebıslerınızı koklayın mıs kokularını bızede anlatın heyecanala beklıyoruz...
Özlemcim, melikecim ve saful yarın 3 tane doğumumuz var....
sağlıklı, rahat bir doğum yaparsınız inşallah... bence çok güzel bir gün bugün sizin için yarın kucaklarınızda ömür boyu koklayacağınız bir bebişiniz gelecek...
şimdi güzelce dinlenin ve bol bol düşünün yarın onu güzel karşılayın...
Allah yardımcınız olsun... dularım sizinle...
canlarım oğlum uyanıyor yavaş yavaş mama zamanı. kendinize iyi bakın olurmu...
melike, özlem, saful dualarım sizinle...
Kızlar kontrolden geldik, şu an salak gibiyim boş boş bakıyorum hiç bişey düşünemiyorum
Yarın sabah 7:30 da gidiyoruz, suni sancı vercekler en geç akşama doğurursun dedi doktor.. Şeker olduğu için daha fazla riske atmayalım dedi çünkü kilo alıyo hareketleri yavaşladı bugün nst de hiç hareket etmedi... Allahım hadi hadi diyodum ama ben daha hazır değilmişim galiba :) Çok heyecanlandım eve geldim hala mal gibiyim kimseyi aramadım şaka gibi :) Bi dk yaa alışmaya çalışcam duruma kafamı toplayamıyorum :))
canım ben senin yerinde olsam şimdi uyumazdım, sabah erken kalkmışsın zaten erkenden uykun gelecek. uyumakta zorlanmazsın akşama. ama şimdi yatarsan akşama uyuyacak uykun kalmayacak.. bence sen son hazırlıklarını yap,yakınlarını ara haber ver..
hee bi de yarın günün gazetesini aldır eşine, kızın büyüdüğü zaman güzel bi hatıra olur onun için...
yaaa benim canımmm arkadaşlarım Allah hepinizden razı olsun benim bebiş gelmeye karar vermiş sancım var sabah gelen sey suymuş ama kese alttan patlamamış da üst kısımdan bi yerden yırtılmış o yüzden suyun hepsi boşalmamış ama doğumu başlatabilecek seviyeye gelene kadar ve sancılarım sıklaşana kadar beklicez doktor hastaneye yatıralım istermisin dedi evde bekleyim ben dedim tamam dedi 2 cm acılmam varmış ya bu gece ya da yarına bekliyomuşuz böle bi saflaştım salak alak dolaşıyorum napcam sancı mı geldi diye kendimi dinliyorum şimdilik
cnm ne güzel açılmanda başlamış yarın sabaha inş çok kolay bi doğum olur
ya melikeeee kendime sabahtan beri ağlayıp duruyorum da seni okuyunca höyküre höyküre ağladım ya nasıl ii anlıyorum seni anlatamam nasıl tuhafmış bu his böle ben de bi mallaştım salak salak dinliyorum öle boş boş bakıyorum etrafıma betim benzim atmış eşimin ödü koptu...bildiğim herşeyi unuttum sancı neydi nerden geliyodu bebek geliyo mu yani şimdi diye içimde tekrarlayıp duruyorum ne oturabiliyorum ne düşünebiliyorum ay böle mi kalcam ki bundan sonra...
Allahım cümlemizi sağ salim kurtarsın yüzdük yüzdük kuyruguna geldik de bu kuyrugunun bu kadar değişik olacağını bilmezdim 9 ay bu anı bekledik ama şimdi bomboşum resmen neyse hayırlısı olsun cümlemiz için
kızlar ben banyo mu yapiim napiim nasıl bi suyla yapiim sancıların sıklaşması için ya da banyodan başka napiim kafam durdu herseyi unuttum
yarın sabah 8 gıbı sezeryana alınıcam arkadaslar lütfen benım ıcınde dualarınızı esırgemeyin,
hamilelik döneminde olan o vajina ağrısı, vajina şişliği, kaşıntısı hepsi geçti bende... vajina eski halde. en önemlisi şişlik gitti iç dudak tamamen içeriye geri gitti. dünya varmış...
kanama ise adetin son günü gibi pet kullanıyorum günde 1 tane fln...
doğumdan sonra hastane sağlık ocağına doğum yaptığınızı bildiriyor... eve geldikten 3 gün sonra hemşire aradı ertesi gün eve ziyarete geldi...
bebeğin kimliğini 2. gün çıkarmıtık tc sini fln kayıt etti... devlet aşılarını anlattı sağlık bakanlığı bunu takip altına alıyormuş sen özel doktoruna iğneyi beleşe vurdursan bile hemşireye bildirmek zorundaymışsın... bende hiç uğraşmıycam sağlık ocağına karar verdim... hem onların aşıları 15 günde bir geliyormuş taze olarak... (doğruysa)
birde bebeğin özel aşıları oluyormuş... onu özel doktora yaptıracağız ücretli olacak...
birde bizim sarılığımız devam ediyor. az derecede sarılık oldu oğlum...
vücudunda yok sadece yüzünde var...
yüzünde olduğu durumlarda 20 gün içinde atlatırmış onun geçmesini bekliyoruz...
su nekadar ısınırsa açılma o kadar hızlanır:)
canım hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt yavrunu
çok teşekkür ederiz teyzeleri darısı sizin başınıza inş.canım bebeğini sağlıkla büyüt inşallah darısı başımızaaa
benimde öyle bugün biraz daha iyiyim bütün işleri annemin başına attım yatıyorum sürekli kadıncağız hangi birine yetişeceğini şaşırdı bana mı baksın bebeğe mi ben yataktan çok zor kalktığım için kanepede yatıyorum eşimle karşılıklı annemde bizim odada geceleri bebeği getiriyo emziriyorum başka bişey yapmıyorum şimdide babamla kontrole götürdüler bebişi :)arkadaşlar cumartesi gece suyum geldi pazar günü sezeryanla doğum yaptım oğlum dünyalar tatlısı dua edinde şu sancılarım geçsin nolur ölücem sanki yürümrk gerekiyormuş ama oturup kalkarken belim kopacak gibi sanki
sağol canım Allah herkesin yavrusuna uzun ömürler versin inş.gözünüz aydın
hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün yavrunuzu
canım boşver takma kafana ben pazar günü kaynanamla kavga ettim eşim sağolsun sakinleştirdigünaydın kızlar bu sabah alt kattaki gerizekalı görümcemin oğluyla yaptığı kavgaya uyandım sinirden elim ayağım titriyo bu kadar düşüncesiz insanlar bir arada olurmu oluyomuş çok şükür ki eşim onlara benzememiş hamileliğimin son günlerini rahat huzurlu geçirmek istiyorum ama olmuyo çok ama çok pişmanın onların üst katına ev yaptığım için kızımda etkilendi heralde hiç kıpırdamıyooo sakinleşemedim hala yaaaa
canım az kalmış dayan birazcık daha şimdi iki ameliyat birden olucan kan eksiğini gidermen lazım pekmez yiyomusun. bu arada eşin nasıl oldu inş. toparlamıştır biraz kendini bundan sonrada o bakıcak sana artıkGünaydın canlarımmmm,yine 1 saat uykuyla yarasa gbi fink atıyorum evdee,Allahımmmm ne geçmez acım varmış yaaa.
Benimde bugün acil kontrolüm var,cumartesi demir bağlama testi için kan vermiştim,kanım gitgide düştüğü için istemişti doktorum,dün aksama dogru aradı ciddi derecede demir eksikliğin var acil yarın görüşelim diyeee, bakalım gidince ne dicekferplex günde 3 içiyorum diyorum daha napim,fazlasını da veremem ki diyor,ayy yaa kan iğnelerine başlamasak barii
şurda kaldı 8 günüm sezeryana
ben hastaneden çok memnun kaldım 2 gece kaldım ebeler hemşireler bebek hemşireleri kat görevlileri çok iyiydiler zaten dr.dan çok memnundum inş. sizin şansınızada iyi insanlar çıkar karşınıza .smdi sadece devlet degilki kuzum özellerde de bi acelecilik var,işin bitince hopp yolluyorlar seni,kaç hastane degiştirdim baktım bana cok pahalıya patlıcak bu iş bende bankanın saglık merkezine geçtim mecbur. imkanımız yok cidden,bir de çalısamıyoruz smdi bıraktık işi iice kocalarımızın eline bakar olduk,yazık onlarda nasıl yetircegini sasırıyorlar. Allah ın izni ile iyi ebelere denk geliriz inşallah,rahat bir dogumumuz olur.
canım benimde ilk 3 gün sütüm yoktu meme ucu yok hemşireler verdirmediler mama ama 3. gün artık verdik 2 kere mama ben emmeye silikon uçlarla alıştırdım halada önce silikonu takıyorum meme ucu çıkınca silikonu çıkarıyorum bide bol boll sıvı tüketmek lazım inş. sütün gelirde bebeğin mamaya daha fazla alışmaz02.03.2012 de minik meleğime sezaryenle kavuştum...doğum hikayemi daha sonra paylaşcam inşallah...
ama size en önemli tavsiyem sakın size yardım yerine köstek olacak insanları doğumunuza çağırmayın...
benim öküz görümcem beni mahvetti üç gündür ağlıyorum...kaprisleriyle aileyi birbirine kattı...mümkünse kendi ailenizden bilinçli biri olsun yanınızda....
eşim aşkım olmasaydı ben mahvolmuştum inanın...çocuğumun mutluluğunu bile anlayamadım....oysa yıllardır bugünlerin hayaliyle yaşıyorum...hiç hayallerimdeki gibi olmadı...o kadar pişmanımki o gerizekalıyı evime çağırdığıma...bide köpek gibi özür dilediğim halde meseleyi uzattıkça uzattı..suçumda neymiş bebeği kıskanmışım sevememiş...gripli haliyle aldı kaç kere kucağına hiç bişey demedim yine hatalı oldum....
öyle pişmanım ki ...keşke kocacığımla yalnız olsaydık...prensesler gibi bakardı o bana...bi türlü hazmedemiyorum bütün bunları...offff çıldırcam yemin ederimmmm...
sütümde gelmedi bebekte mamaya alıştı..ne olur bana dua edin şu ağlamalarım bitsin....içim ferahlasın... kafayı yedim artık...
canım geçmiş olsun yusuf selim de aynı doğduğu gün hemşireler aspire ettiler burnunu biraz ödem varmış ve tıkalı okyanus suyu kullanıyoruz emmeden 5 dk önce damlatıyoruz bid e tadı çok güzel mama zannediyo damlayı :)günaydın kızlar bugün rahatız dün biraz temizlik yaptık bir gece öncede adeni dr götürdük cocuk hep hırlıyodu bide hapşırıp duruyo yediklerini yutamıyo falan derken kendimizi acilde bulduk önce medical park acile gittik lakin oradaki dr memnun kalmadık daha sonra doruk hastanesine gittik ve oranın cocuk dr süper neyseki adenin önemli bişeyi çıkmadı burnu tıkanmış deniz suyu ve ağızdan çekilen burun aspratörü verdi dr...bugün yaptık biraz rahatladı uyuyo...kesinlikle ağızdan çekilen aspratörden alın kızlar elektrik süpürgesi gibi çekiliyo....
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inş.
canım hayırlısıyla doğar inş. miray. hiç korkma benim karşı odamda biri normal doğum yapmış ilk etapta 4 cm olana kadar biraz acı çekmiş ama sonra epidural olmuş ve güle oynaya doğuma gitmiş ben bebişin doğumdan sonraki kontrolüne gidemedim ama o kadın gelmiş dularımız seninle hiç korkma inş. herşey çok güzel olucak. göbüşünde çok güzel görünüyo iyi değerlendir sonra çok özleniyoKızlar kontrolden geldik, şu an salak gibiyim boş boş bakıyorum hiç bişey düşünemiyorum
Yarın sabah 7:30 da gidiyoruz, suni sancı vercekler en geç akşama doğurursun dedi doktor.. Şeker olduğu için daha fazla riske atmayalım dedi çünkü kilo alıyo hareketleri yavaşladı bugün nst de hiç hareket etmedi... Allahım hadi hadi diyodum ama ben daha hazır değilmişim galiba :) Çok heyecanlandım eve geldim hala mal gibiyim kimseyi aramadım şaka gibi :) Bi dk yaa alışmaya çalışcam duruma kafamı toplayamıyorum :))
canım sadece 1 gün evde kalabildik hergün hastanedeydik ama bitti çok şükür sünnette oldu paşamız bütün erkek annelerinede tavsiyem sünnet ettirmeseler bile üroloji uzmanına muayene olsunlar biz sünnet için çağırdık doktoru pipisinin ucu darmış bebeğin idrar yolu enf. olabilir dedi bide oğlumla kan gruplarımız farklı olduğu için sarılık riski varmış zaten bende üzülüyodum emziremedim diye . seninde kontorolün vardı sanırım nasılsın ankaradasın heraldebu arada benim kontrol öğleden sonraya kaldı:)
selen canım seni görüyorum..yusuf selim yanlış mı okudum sünnette olmuş sanırım maşallah,geçmiş olsun sarılık atlatmışsınız..inşallah kilosu da bir an önce toplar annesi
güneşcim senin de kontrolün güzel geçmiş,çok sevindim canım,mamalar yaramış kuzuya
bakalım bizim kızın hali keyfi yerinde mi
aaa ciddimisinn ben uyuz hala giremedim duşa demekki seni bekliyomuşum bacım cok ii oldu bunu sölediğin artık giriim ama dimi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?